15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Drsne omare: zasnova in vrste gradnje

Vgradne in samostoječe omare pridobivajo vse večjo priljubljenost zaradi svoje funkcionalnosti in prostornosti v relativno majhni velikosti. Tak sistem za shranjevanje lahko varno nadomesti hodniško pohištvo, garderobo v spalnici ali postane univerzalni sistem za shranjevanje v enosobnem stanovanju. Bogastvo izbire zaključne fasade ni le notranja dekoracija, ampak tudi priložnost, da poudari njen slog. Nima smisla kupiti prve garderobne omare, ki se odkrije z nenavadno zasnovo in bo več let trpela neprijetnosti, če obstaja možnost naročiti vgrajeno ali že pripravljeno, kar bo v vseh pogledih zadovoljivo.

notranjost garderobe v spalnici je iz lesa

Drsna omara z ogledalom

vogalni slog omare na hodniku iz mdf

Črna vgradna omara

Sorte omar “predel”

Ta vrsta omarice se proizvaja za spalnico in dnevno sobo, hodnik in vrtec. Razlikujejo se po obliki, velikosti in zaključnih materialih. Drsna vrata na valjih, premaknjena vzdolž posebnega vodila ali “tirnice” – značilnost “kupeja”, pogosto pa je pritrjen fasadni blok. Obstajajo dvo-, tri-, štirivratne možnosti. V notranjosti je lahko modularno polnjenje za preureditev polic in predalov. Prostorna in udobna omara je sodobna alternativa zastarelemu pohištvu. Harmonično se bo prilegal vsakemu okolju, če izberete pravo zasnovo vrat predalov.

zasnova omare v dnevni sobi iz mdf

Vgrajena omara v notranjosti

notranjost omare na hodniku iz lesa

Rdeča velika garderobna omara v notranjosti sobe

Vgradna omara zavzame celoten prostor niše, ki je bila dodeljena fiksnemu modulu. Nima stropa in zadnje stene, le okvir police in fasado, včasih so na končni steni stranske police. Masivna stropna konstrukcija se izvaja desetletje ali vsaj do naslednje obnove. Izdelane so po naročilu ali ročno sestavljene.

Nasvet. Če ni izbire fasade, izberite zrcalna vrata, ki širijo prostor in ne zahtevajo ujemanja s katerim koli slogom.

Glavna pomanjkljivost: vgradne omare med selitvijo ni mogoče vzeti s seboj..

garderobni slog na hodniku iz lesa

Zrcalna garderobna omara v oblikovanju sobe

zasnova vogalne omare na hodniku iz mdf

Drsna omara v notranjosti

Samostojni predal lahko preuredite v drugo sobo, če to dopuščajo vrata. Zaradi tega so drsne omare prvotne zasnove nizke – za lažji transport in preureditev. Po želji lahko na kraju samem dopolnimo snemljive medetaže, vendar pa morajo biti tudi za 10 cm pod stropom, da jih je mogoče namestiti in razstaviti.

Glavne pomanjkljivosti: Nizka omara izgleda smešno z visokimi stropi. Je veliko in težko se je premikati po stanovanju. Dimenzije omare morda ne ustrezajo malo kotu ali niši v prostoru, kamor so jo želeli postaviti, zato je pomembno natančno preveriti dimenzije.

notranjost garderobe v spalnici iz lesa

Klasična garderobna omara v notranjosti sobe

garderobni slog v dnevni sobi iz mdf

Omara v obliki črke L v sobi

Nasvet. Za bolj tesno prileganje steni boste morali odstraniti podnožje.

Kotna drsna omara je idealna priložnost, da kar najbolje izkoristite majhen prosti prostor v majhni sobi. Ta oblika je povpraševana v hodniku in otroški sobi. Kompaktna garderoba vsebuje veliko stvari ali celo sezonsko garderobo s čevlji.

zasnova vogalne omare v dnevni sobi iz mdf

Ovalna drsna omara

notranjost omare na hodniku iz lesa

Vgradna omara na hodniku

Vogalni modeli ustrezajo:

 • za ozek hodnik;
 • za sprehodno dvorano z brezplačnim kotičkom;
 • za kvadratno sobo z velikimi okni in majhnimi stenami;
 • za majhno pravokotno dnevno sobo;
 • za majhno spalnico – posteljo lahko postavite skoraj blizu drsnih vrat garderobne omare.

Glavna pomanjkljivost: težko je priti do samega vogala omare, zato morate izbrati modele z dobro notranjo postavitvijo.

Nasvet. Izberite možnost, ko se garderobna omarica s tremi (obešalniki na kljukah) seže globoko v kot, tako da je priročno premikati oblačila.

Diagonalni kot ali radialna omara ima rahlo izbočeno sprednjo stran. Takšni “kupeji” so bolj zapleteni in dražji od linearnih modelov, saj je ukrivljenost konveksnih vrat težko prilagoditi okroglemu vodilu. Toda te strukture imajo največjo notranjo prostornino in lepo fasado. Najpogosteje so to oblikovalske omare..

oblikovanje omare na hodniku iz lesa

Majhna omara z ogledalom

kotna garderobna omara v spalnici iz mdf

Drsna omara z vzorcem lesa

Glavne pomanjkljivosti: drago in težko popravljivo, vendar je to najboljša zasnova prostega vogala z največjo prostornostjo.

Drsne omare z odprtimi odseki in stranskimi policami na koncu so univerzalne. Zagotavljajo dodaten prostor za pogosto uporabljene predmete, vendar se zdijo veliko bolj kompaktni kot popolnoma zaprti. Obstajajo vogalni in linearni modeli, kjer so združene odprte police in drsna vrata.

oblikovanje garderobe v dnevni sobi iz mdf

Drsna omara s sliko

zasnova vogalne omare v lesenem hodniku

Bela garderobna omara z ogledalom

Popolna možnost:

 • za majhno stanovanje;
 • za najstniško sobo v študijskem območju;
 • za delavnico ali študij.

Napaka. Redno morate spremljati naročilo na odprtih policah, pogosto odprašiti in popraviti polnjenje..

garderobni slog v dnevni sobi iz mdf

Drsna omara z vzorcem zmaja

notranjost vogalne omare v spalnici iz mdf

Zasnova drsne omare

Glavne prednosti garderobe

To je večnamensko omaro s privlačno zasnovo drsnih vrat, ki ima veliko “plusov”:

 • drsna vrata ne zavzamejo prostora v ozkem hodniku ali spalnici;
 • v prostorni sobi lahko naredite globoko vgradno omaro, v ozkem hodniku pa namestite kompaktno omaro s prečnimi prečkami za vrhnja oblačila;
 • če imate prostorno garderobno omaro, se lahko znebite starega pohištva v 2-3 sobah;
 • enostavno je urediti stvari za prihod obiskovalcev, kjer ima vsaka stvar svoje mesto za vrati kupeja;
 • čiščenje je lažje, še posebej, če je fasada obdelana s prašno odbojno spojino.

Sodobni “kupe” bo oplemenitil sodobno notranjost in ji dal lakoničnost in eleganco. Drsne omare se uporabljajo tudi za zoniranje prostora v prostorni sobi – kot delna stena.

garderobni slog na hodniku iz mdf

Lepa garderobna omara v sobi

garderobni slog v spalnici iz lesa

Drsna omara na hodniku

Materiali za izdelavo podlage in zaključno obdelavo fasad

Omare so izdelane iz istih materialov kot drugo pohištvo. Zasnova vrat omare se razlikuje.

 1. MDF iz vezanega lesa gre samo na zadnjo steno omar ali na dno predalov, to je na dele brez obremenitve. Je precej okolju prijazen material, zato se pogosto uporablja kot pomožno – za otroško pohištvo.
 2. Iverne plošče ali iverne plošče so narejene iz večje žagovine in ostružkov na formaldehidni smoli (“halva”). Pogost material, iz katerega je večina pohištva izdelana ali izdelana po naročilu. Po trdnosti je primerljiv z naravnim lesom, vendar veliko cenejši. Otrokom in alergikom pa se ne priporoča model, pri katerem površina “halve” ni popolnoma pokrita (zaradi formaldehidov).
 3. Iverne plošče ali laminirane iverne plošče z dekorjem za katero koli teksturo lesa je težko obdelati, obrezovanje se včasih odlepi in razkrije “halvo”. Reže se predvsem na industrijskih strojih, iz tega materiala pa se izdeluje večina tovarniškega pohištva po dostopnih cenah. Zasnova vrat “coupe” iz laminiranih materialov je navzven tako dobra kot dragi les.
 4. Naravni les je najdražji pri izdelavi pohištva, še posebej, če gre za redko vrsto z lepim vzorcem teksture. Ta omara je priporočljiva za elitno notranjost z naravnimi materiali. Klasične drsne omare s čudovitim oblikovanjem fasad bodo preživele več kot eno generacijo, lahko jih podarimo in podedujemo.
 5. Furniran les je analog naravnega materiala, vendar se tam odstrani tanka plast in nanese na cenejšo sorto. Velja samo za fasado in zunanje stranske površine. Stane za red velikosti ceneje, izgleda pa kot naravni les – wenge, palisander itd. Eko furnir je sintetični analog.

notranjost vogalne omare na hodniku iz lesa

Bela garderoba

zasnova vogalne omare v dnevni sobi iz lesa

Klasična garderobna omara v sobi

Fasadni dekor ne uporablja samo naravnega lesa ali njegovih imitacij, ampak tudi druge materiale, predvsem steklo in plastiko.

Zrcalne površine so idealne za drsna vrata, še posebej, če želite vizualno premakniti majhno sobo. Danes se ne uporablja samo tradicionalno steklo s srebrnim amalgamom na hrbtni strani, ampak tudi nekatere vrste visoko odbojne barvne plastike. Črna zrcalna zasnova drsnih vrat garderobne omare v dnevni sobi izgleda izvirno, kot na fotografiji.

Vitraž bo popestril dolgočasno notranjost vsakega prostora. Vitražna okna so lahko barvna ali kombinirana stekla različnih tekstur – zrcaljeno, mat, valovito in hrapavo. Pogosto je to ekskluzivna, torej avtorska rešitev, na kateri delajo že več kot en teden. Takšna fasada je draga, vendar po lepoti in plemenitosti takšen “kupe” ni slabši od elitnega pohištva..

slog garderobe v spalnici iz mdf

Zrcalna omara v črni barvi

notranjost garderobe na hodniku iz mdf

Svetla omara z zrcaljenimi vrati in vzorci

Dekorativna očala so zgoraj navedene sorte. Grob peskani vzorec ali matirano steklo je mogoče kombinirati z drsnimi ogledali. Takšna oblika garderobnih vrat je primerna za klasično in moderno notranjost..

Fotografska fasada ali fototisk je relativno nova oblikovalska tehnika, ki postaja vse bolj priljubljena. Risba ali povečana fotografija se nanaša na laminirane ali navadne površine. Parcela je odvisna od sloga hiše in funkcionalnosti prostora:

 • otroške fotografije na omari so odlična ideja za otroško sobo;
 • pokrajina bo zamenjala stenske poslikave na hodniku z iluzijo odprtega prostora;
 • tihožitje je odlična ideja za dnevno sobo v kombinaciji z jedilnico;
 • razkošna roža je odlična ideja za romantično spalnico.

Nasvet. Najlažji način je, da na zadnjo stran steklene fasade “predelka” pritrdite veliko fotografijo, plakat, delček fototapet ali slikarsko ploščo.

Tekstilna dekoracija se uporablja manj pogosto, vendar ni nič manj učinkovita. Stacionarna plošča, prekrita z usnjem ali drago tkanino, izgleda plemenito; lahko celo podvojite pohištvo ali zavese. Drsna vrata so lahko steklena ali zrcalna.

Naravni dekor pri oblikovanju vrat garderobe je tudi zelo zanimiv. To je prilagodljiv kamen, pluta, bambus, ki je zelo primeren v hodniku, okrašenem v prepoznavnem japonskem ali drugem etničnem slogu..

zasnova omare na hodniku iz lesa

Neprozorna omara

slog vogalne omare v dnevni sobi iz mdf

Drsna omara v notranjosti hodnika

Barvno lepilno folijo za steklo ali omare lahko uporabite tudi za spreminjanje zasnove hodnika ali vrtca. Čeprav je kratkotrajen, je enostaven za uporabo, obstaja vitražna folija za steklo, imitacija marmorja in lesa. Bolje je, da z njim prilepite fiksne dele omare, kot na fotografiji.

Pozor! Širok izbor zaključnih materialov vam daje ustvarjalno svobodo pri preoblikovanju vgradnega pohištva. To je tudi priložnost za združevanje stare zasnove vgradnih omar in novega pohištva. Bolj nestabilne materiale je bolje, da se dotaknete z rokami in jih ne pustite na neposredni sončni svetlobi..

Kombinirane fasade lahko združujejo različne materiale, sijajne in zrcalne površine. Elitno pohištvo je izdelano iz dragih materialov, je praktično in trpežno. Zato ne nanašajte slik in eksperimentirajte z lepilnimi ali vinilnimi slikami..

Nasvet. Če želite posodobiti staro vgrajeno pohištvo, je dovolj, da pokličete mojstra, da zamenja samo sprednjo stran (kot je na sliki drsnih omar), oblikovanje fasad za hodnik.

Nasveti za izbiro kakovostne omare

 1. Bolj kot so naravni in trpežni materiali, večja je verjetnost, da bo izdelek trajal dlje. Drsna omara lahko služi desetletja.
 2. Če želite okrasiti sobo in opozoriti na vgrajeno pohištvo, si priskrbite model s svetlo, spektakularno fasado..
 3. Če želite vgradne omare skriti v notranjosti, izberite zrcalna vrata ali leseni dekor, ki ustreza dekorju.
 4. Notranja vsebina vgrajenega modela je odvisna od tega, v kateri sobi bo “prekat” in kdo jih bo uporabljal:

  – v ženski spalnici omara zapolni garderobo, kjer bi moralo biti veliko prostora za obešanje oblek in suknjičev;

  – v otroški sobi bi moralo biti veliko prostora za oblačila in igrače;

  – na hodniku mora biti prostor za čevlje in sezonska oblačila.

 5. Prostorno pohištvo s svetlo fasado je izbrano za otroško sobo, vendar je glavna zahteva varnost. Zaupanje staršev bi morali povzročiti lomljiva ogledala in materiali s kemičnim vonjem, ki lahko z leti zbledijo in negativno vplivajo na zdravje.

Drsne omare po naročilu so najbolj funkcionalne, saj se upoštevajo vse želje stranke. Če želite zmanjšati stroške dela, lahko podstavek in skakalce naročite v mizarski delavnici in jih sestavite sami. Za storitve montaže fasad je bolje, da se obrnete na strokovnjake.

vogalni slog omare na hodniku iz mdf

Črna omara v notranjosti sobe

Uporabite izvirne ideje – ultramodne zrcalne fasade v črnih, bakrenih ali zlatih odtenkih, notranje predelke oskrbite z diodno osvetlitvijo. Na fasado je mogoče postaviti plazemsko televizijsko ploščo, vendar je pomembno razmisliti o povezavi žic, tako da se dotikajo česar koli, vrata pa se lahko brez težav premikajo po vodilu. Več edinstvenih idej – v naši fotogaleriji.

Video: Kako izbrati garderobo

50 fotografij oblikovalskih idej za garderobo v notranjosti:

oblikovanje vogalne omare v dnevni sobi iz mdf fotografije notranjost garderobe na hodniku iz lesene slike garderobni slog v spalnici iz mdf slike notranjost omare na hodniku iz lesa fotografija garderobni slog na hodniku iz mdf slike oblikovanje vogalne omare na hodniku iz lesa fotografija garderobni slog v spalnici iz lesa slika zasnova omare v dnevni sobi iz mdf fotografije notranjost vogalne omare na hodniku iz lesene slike oblikovanje garderobe na hodniku iz mdf fotografije slog vogalne omare v dnevni sobi iz mdf fotografije notranjost garderobe v spalnici iz lesene slike oblikovanje garderobe na hodniku iz mdf slike garderobni slog na hodniku iz lesa fotografija notranjost vogalne omare v spalnici iz lesene slike omara v dnevni sobi iz mdf fotografije notranjost vogalne omare v dnevni sobi iz lesene slike oblikovanje vogalne omare v spalnici iz lesa fotografija garderobni slog na hodniku iz mdf slike notranjost omare v dnevni sobi iz mdf slike notranjost omare na hodniku iz lesene slike garderobni slog v dnevni sobi iz mdf slike oblikovanje omare na hodniku iz lesa fotografija notranjost vogalne omare v spalnici iz lesa fotografija stilna kotna omara na hodniku iz mdf slike notranjost omare na hodniku iz lesa fotografija oblikovanje garderobe na hodniku iz mdf slike oblikovanje garderobe v dnevni sobi iz mdf fotografije slog garderobe v spalnici iz lesa slika notranjost omare v spalnici iz lesa fotografija garderobni slog na hodniku iz mdf slike omara v dnevni sobi iz lesa oblikovanje vogalne omare na hodniku iz mdf fotografije notranjost garderobe v spalnici iz lesene slike slog vogalne omare na hodniku iz fotografije mdf oblikovanje vogalne omare v dnevni sobi iz mdf slike omara v hodniku iz lesa notranjost garderobe na hodniku iz mdf fotografije oblikovanje omare v dnevni sobi iz lesa slika kotna garderobna omara v spalnici iz mdf fotografije slog vogalne omare v dnevni sobi iz lesa fotografija notranjost garderobe v spalnici iz mdf slike oblikovanje garderobe na hodniku iz fotografije mdf garderobni slog na hodniku iz lesa slika oblikovanje garderobe v spalnici iz lesa slika notranjost vogalne omare na hodniku iz mdf fotografije vogalna omara v dnevni sobi iz lesa garderobni slog v spalnici iz lesa fotografija oblikovanje vogalne omare na hodniku iz mdf slike notranjost omare v dnevni sobi iz mdf fotografije

Previous Post
Kelebekli orijinal dekor: fotoğraflar, ipuçları, malzemeler
Next Post
Choosing a suitable design for a bathroom in a wooden house