15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Prednosti in slabosti tuš kabine v kopalnici: fotografija notranjosti

Pogosto si lastniki kopalnic v starejših stanovanjih ne morejo privoščiti velike kopalnice. Pomanjkanje prostora v sobi vam ne omogoča, da bi namestili vse, kar želite: avtomatski pralni stroj, gospodinjske kemikalije, kopalnico, umivalnik s omarico in straniščno školjko. In želim popraviti, da se prostor vizualno poveča in za vsako stvar je prostor. Optimalna rešitev bi bila tuš kabina v majhni kopalnici, ker naprej Fotografija notranjosti takšnih prostorov lahko vidite, da lahko na ta način naredite svojo kopalnico bolj udobno in prijetno.

Prednosti in slabosti tuš kabine v kopalnici

Kopalnica s tušem

Prednosti in slabosti tuš kabine v kopalnici

Prednosti tuš kabine:

 • Če se odločite za menjavo kopeli za prho, se bo poraba vode pri vodnih postopkih znatno zmanjšala, tla v prostoru pa bodo ostala tesna zaradi tesnosti vrat za prhanje.

  Tuš kabina iz prozornega stekla za kopalnico

  Notranjost majhne kopalnice

 • Če se želite sprostiti, lahko kupite kabino z hidromasažo, aromaterapijo ali izberete funkcijo “deževna prha”.
 • Če je v hiši otrok, je tuš kabina z visokim pladnjem priročna in praktična. Otrok bo v njem plaval, se igral z igračami, ki plavajo v vodi. Na paleti lahko po želji operete tiste stvari, ki zaradi velike prostornine niso vključene v pralni stroj.

  Fotografija zasnove tuš kabine za majhno kopalnico

  Dekoracija kopalnice z originalno tuš kabino

 • Za majhno sobo je priporočljivo uporabiti modele s teksturiranimi ali mat vrati, ki bodo vizualno razširila prostor kopalnice.
 • Tuš kabino je enostavno izbrati glede na vaše potrebe, na primer, če ni časa za stalno umivanje madežev iz mila in šampona, lahko kupite model z matiranim steklom ali model z belimi stenami. Na takšnem tušu bo plošča manj vidna in ne bo prestrašila s svojim neestetskim videzom. Za kompaktnost je priporočljivo uporabiti kabino z vrati, ki se odpirajo navznoter, vendar je treba ta model izključiti, če so v hiši ljudje s prekomerno težo ali starejši ljudje. Zanje bo neprijetno..

  Kotna tuš kabina za majhno kopalnico

  Eleganten kopalniški tuš

Kabine imajo tudi pomanjkljivosti v primerjavi s kopalnico. Tu se ne morete sprostiti v ležečem položaju, raztegniti se po celotni dolžini, in če pritisk vode ni močan, se bodo funkcije tuš kabine zmanjšale.

Prednosti in slabosti tuš kabine v majhni kopalnici

Postavitev kopalnice

Kako izbrati pravo kabino za majhno sobo

Tuš kabina v izvirnem slogu

Dizajn tuš kabine za elegantno kopalnico

Možnost postavitve tuša je zelo priročna za majhne kopalnice s pomanjkanjem prostega prostora. V bistvu so dimenzije kopalnice in tuša enake, edina prednost je, da tuš kabina zavzame manj prostora..

 •  Izmeriti je treba razdaljo od predvidene kabine do vrat, naj bo vsaj 75–80 centimetrov, da se lahko oseba udobno posuši z brisačo ali sleče oblačila. Model stojnice ne sme biti preveč zajeten, da ne “poje” vsega prostega prostora v prostoru.

  Prednosti vogalne prhe v kopalnici

  Kopalnica s kotno prho

 • Na majhnem območju je pogosto nemogoče postaviti strukturo sredi sobe, tako da je prost dostop z vseh strani. To je posledica pomanjkanja kvadratnih metrov. Bolje, da ostanete pri opremi, naslonjeni na katero koli steno, ali pa izberite možnost kotne postavitve. Z lahkoto se bo prilegal v notranjost in ne bo motil gibanja osebe po prostoru..
 • Bolj priročno je kupiti vrata za stojnice z drsnim mehanizmom in zaobljeno paleto.

  Tuš kabina z drsnimi steklenimi vrati

  Fotografija zasnove tuš kabine za majhno kopalnico

Nasvet: Če morate vizualno povečati prostor, so modeli s prozornim steklom na vratih popolni, vendar ne pozabite, da je skrb zanje dolgotrajna in težka.

 • Če je kopalnica kombinirana z WC -jem, se kupijo modeli z mat ali zatemnjenimi teksturiranimi stekli..

  Funkcionalna tuš kabina za majhno kopalnico

  Pravilna postavitev v majhni kopalnici

 • V pogojih, ko so tla v prostoru obložena z vodotesnim materialom, je priporočljivo dati prednost konstrukcijam brez palete. Torej vam ni treba razdeliti prostora na cone, lastnik stanovanja pa bo temeljito prihranil prosti prostor..
 • V majhno sobo ni priporočljivo nameščati opreme, večje od 80 * 80 cm.

Kako izbrati pravo tuš kabino za svojo kopalnico

Pravi tuš za majhno kopalnico

Kako pravilno postaviti kabino?

V prostorih, kjer je prostor majhen, ni veliko možnosti za namestitev tušev. Najboljša možnost za postavitev opreme je vogal. Primeren je za kvadratne sobe. Če ima soba vdolbine ali police, se običajno tuš postavi na ta mesta..

Uspešna namestitev tuša in kopeli

Fotografija notranjosti funkcionalne kopalnice

Nasvet: Priporočljivo je, da od kabine odstopite zamike do preostalega dela vodovodnega, pohištvenega in pralnega stroja najmanj 15 centimetrov.

 • Pri nameščanju je treba spomniti, da prha ne sme prekrivati ​​vrat avtomatskega stroja, omar, nihajnih podstavkov.
 • Pri načrtovanju razporeditve pohištva in vodovodne instalacije je treba upoštevati lokacijo vhodnih vrat..
 • Če je soba v obliki kvadrata, lahko tuš postavite kjerkoli, kar bo lastniku stanovanja priročno..

  Kombinacija tuša in kopeli v istem slogu

  Majhna originalna notranjost kopalnice

 • Če je kopalnica pravokotna, je bolje, da opremo postavite vzdolž dolge stene..
 • Če se vrata premaknejo v vogale prostora, bo vogal nasproti vhodnih vrat najboljša možnost postavitve.

Kako pravilno postaviti prho v kopalnico

Postavitev tuš kabine poleg vhodnih vrat v kopalnico

Barva tuš kabine

Tudi barva bo pomemben vidik pri izbiri takšne opreme. Konec koncev bo pridobljena stojnica v svetlih odtenkih (bež, mlečna, slonovina, bela, bledo modra) vizualno razširila utesnjen prostor prostora. Pomembno je, da takšno vodovodno opremo združite z enim samim slogom izvedbe z notranjostjo prostora..

Fotografija izvirnega sloga tuš kabine za kopalnico

Sodobna kopalniška notranjost s tušem

Toda temne barve (črna, kovinska, modra) bodo videti okorne in “pojedle” prostor, zato jih v takšno sobo ne bi smeli namestiti.

Izberemo tuš kabino

Če v kopalnici ni dovolj prostora, vendar želite urediti vodovodne instalacije in pohištvo z najmanjšo izgubo kvadratnih metrov, je priporočljivo, da pred nakupom vodovodne opreme premislite o obliki tuš kabine in ocenite finančne zmožnosti..

Za majhno kopalnico izberemo tuš kabino

Notranjost majhne kopalnice s kotno prho

Elegantni, netrivialni in dragi modeli izgledajo brez prisotnosti plastičnih struktur, ampak v celoti sestavljeni iz stekla (sodoben slog). Vse bolj se pojavljajo v majhnih kopalnicah. Takšna prha daje prostoru obilo svetlobe, zaradi česar je bolj prostorna in elegantna. Barvne rešitve takšne opreme so zelo različne in steklo je lahko prozorno ali mat..

Modna tuš kabina z drsnimi steklenimi vrati

Modna zasnova tuš kabine

Oblike steklenih tuš kabin se razlikujejo od ovalnih do pet-, šestkrakih, kar jim omogoča, da se udobno prilegajo vsaki konfiguraciji prostora. Posebnost takšnih modelov bo odsotnost stropa. To preprečuje zadrževanje vodne pare v kabini in zato ustvarja manj kondenzacije na stenah kabine. Žal se ljudje pogosto motijo, ko mislijo, da je takšna kabina kratkotrajna in krhka. To je napačna sodba. Steklo za kabine je zelo trpežno in lahko prenese tudi hude udarce. Nov trend v svetu vodovodnih instalacij, sodobne prhe, ki pa postajajo vse bolj priljubljene med lastniki majhnih kopalnic, zahvaljujoč svojim nenavadnim oblikam, različnim zalivalnikom in enostavnemu vzdrževanju konstrukcije..

Sodobna in praktična tuš kabina v kopalnici

Notranjost kopalnice z udobno postavitvijo

Spomniti se velja, da je cena takšne opreme višja kot pri modelu s plastičnimi vložki ali vrati, vendar je njihov estetski videz veliko bolj zanimiv..

Moderna kopalnica v beli barvi

Fotografija zasnove sodobne kopalnice

Pri izbiri tuša bodite pozorni na obliko.

 • vogalni modeli bodo prihranili prostor in se prilegali skoraj vsaki kopalnici.
 • In konstrukcije v obliki pravokotnika je priporočljivo namestiti vzdolž stene. Niso najboljša konfiguracija za majhno kopalnico, vendar so z dobro lokacijo povsem sprejemljivi za majhne sobe..

  Pravokotna tuš kabina z drsnimi vrati

  Oblikovanje kopalnice v bleščeči beli barvi

 • Okrogle (prstanaste) prhe izgledajo plemenito v zasnovi stekla. Običajno so nameščeni v velikih kopalnicah ali v majhnih prostorih, pod pogojem, da se nahajajo bližje sredini sobe. Ti modeli imajo veliko barvnih možnosti. In tuširanje v njih je po besedah ​​lastnikov kot bi stalo pod slapom..
 • Konfiguracije petostenske prhe so prostorne znotraj v majhni sobi, primerne so le, če so na stenah, nišah ali poševih vdolbine, v katere se bo tak model organsko prilegal.

  Modno oblikovana kopalnica z vgrajeno prho

  Modno oblikovanje kopalnice

Ideje za oblikovanje kopalnice

Velika prednost tušev, nameščenih v majhnih prostorih: vizualna in dejanska širitev prostora. Če je kuhinja ali hodnik stanovanja majhna in ne ustreza njeni majhnosti, bo namestitev kopalnice namesto kopalnice rešila tudi to težavo. Konec koncev bo steno celo mogoče premakniti zahvaljujoč sproščenemu prostoru..

Tuš in kopalnica v enem sodobnem slogu

Sodobna notranjost prostorne kopalnice

Majhno kopalnico je priporočljivo okrasiti v minimalističnem slogu brez obilice svetlih zajetno podrobnosti. Hkrati se mora prha prilegati notranji opremi in ne sme priti iz nje..

Oblikovalske ideje za okrasitev kopalnice s tušem

Majhna kopalnica s kombiniranim straniščem in tušem

Ta soba je osvetljena z osvetlitvijo, ker več svetlobe se zdi višja in širša. Pri dekoriranju sten in tal bodite pozorni na dekoriranje s srednje velikimi vzorci in okraski, same keramične ploščice pa priporočamo v svetlih odtenkih. Temne ali svetle barve bodo “preobremenile” sobo, tako kot se bodo veliki vzorci in kopalnica zdeli kot majhen kotiček.

Majhna kopalnica v oranžni barvi s kotno prho

Originalni kopalniški slog

 Nasvet: Če želite ustvariti dodaten prostor na eni od sten, je priporočljivo lepiti ozadje s 3D učinkom. Ni treba skrbeti zaradi kondenzacije in vlage, proizvajalci zagotavljajo odpornost na vlago za materiale za tiskanje ozadij. Podoba gozda, oceana, vrta, terase s pogledom na naravo daje občutek realnosti, kopalnica pa se bo zdela večja, kot je v resnici.

Eleganten dizajn tuš kabine v kopalnici

Majhna kopalnica z originalno prho

Še ena oblikovalska zvijača bo namestitev prilagojenega avtomatskega pralnega stroja pod umivalnik. Pri takšnih modelih umivalnikov se odtok premakne na stran in pod njimi je enostavno opremiti prostor za pralni stroj, kar prihrani prostor v utesnjeni kopalnici. Nad umivalnikom so pritrjene zaprte police ali omare, ki izgledajo izvirno in opravljajo funkcionalno vlogo ter skrivajo higieno in detergente.

Tuš kabina iz prozornega stekla za kopalnico

Fotografija izvirne zasnove majhne kopalnice

Na stene za tuš kabino je pogosto obešena omarica, izdelana v istem slogu kot vse pohištvo v kopalnici. Brisače, kopalni plašči, milo, šamponi so vstavljeni vanjo, da se izognete ustvarjanju neurejenega videza prostora. Če za omaro ni dovolj prostora, se pogosto obesijo kotne odprte police za kozmetiko in šampone..

Tuši s kadjo: 20 idej

Tuš kabina v majhni kopalnici 41 foto ideja:

Previous Post
Escaparate de platos en el salón: una decoración interior funcional
Next Post
Modern styles of window decoration in the living room