15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Koristno domače pohištvo: klop v spalnici

Nemogoče si je predstavljati prijeten dom brez udobnega oblazinjenega pohištva – kavča in naslanjačev. Enako pomemben element notranjosti je banket za namestitev v spalnico ali sobo za počitek. To je oblazinjena klop brez hrbta ali majhnega kavča. Ko sedite na klopi, se lahko sprostite ali preoblečete. Takšna zasnova bo notranjost napolnila z vzdušjem razkošja in bogastva..

Vrste banket

Sprva so izrezljano leseno pohištvo z nogami imenovali bankete. Oblikovalci so v zadnjih letih razvili na desetine različic tradicionalnega pohištva za dom. Včasih je težko ločiti klop od kavča ali pufa. Posledično se je pojavilo več vrst pogostitev:

 • Z naslonom ali brez
 • Z ali brez nog
 • Z nasloni za roke ali brez
 • Na kolesca
 • Stojalo za stopala za stopala
 • Transformator

Klasične bankete okrasijo rezbarije, pozlata, patina. Material za izdelavo je masiven les. Uporabljajo se dragocene vrste – hrast, jasen, češnja, bukev, oreh. Izdelek je elegantno oblikovan in spominja na starinsko baročno pohištvo. V sodobni interpretaciji banket spominja na puf.

Vrste banket

Material za izdelavo je masiven les

Dimenzije izdelka

Pohištvo mora ustrezati velikosti prostora. Udobje klopi je, da zavzamejo najmanj prostora. Če pa želite, lahko naročite dvosedežni ali celo trosedni model. V tem primeru je smiselno biti pozoren na izdelke z ergonomskim hrbtom..

V razstavnih prostorih pohištva se celo prodajajo kotne modifikacije, namenjene postavitvi v prostore z nestandardno postavitvijo. Klop z nasloni za roke brez naslonjala je postavljena tik ob posteljo. V tem primeru se uporablja za oblačenje..

Višina sedeža se razlikuje glede na namen. Opori za noge so precej nizki in se običajno prodajajo skupaj s stolom. Noge so tudi različnih dolžin.

Nasvet. Pri izbiri klopi se prepričajte, da je enake višine ali nekoliko nižje od postelje.

Dimenzije izdelka

Udobje klopi je, da zavzamejo najmanj prostora.

Robustna oblika – kakovost stoletja

Klasična klop stoji na štirih nogah in izgleda kot ležalnik. Lepe oblike izdelka so vzete iz starogrške kulture. Leseni okvir je oblazinjen s tkanino. Danes se poleg standardnih modelov proizvajajo proračunske bankete iz iverne plošče. Izdelki s kovinskim okvirjem so izredno redki in veljajo za nameščene na javnih mestih..

Zgodovina nastanka banketa

V starih časih so bile cene pohištva previsoke, saj so bile vse podrobnosti ročno izdelane. Le predstavniki bogate plemiške družine so lahko kupovali izdelke z oblazinjenjem iz elitnih lesnih vrst. Lastniki dvorcev, vajeni razkošja, so raje živeli v udobnih razmerah. Tudi v starih časih so bile komore opremljene z veliko količino pohištva za različne namene. V spalnicah in garderobah so postavljali bankete. Tak miniaturni kavč je bil uporabljen za menjavo čevljev ali obleke. Ta element notranjosti je nadomestil stole za goste. Najdemo ga v salonih in plesnih dvoranah palač..

Zgodovina nastanka banketa

Klop za spalnico

Sodobni trendi

Stoletja kasneje banket ni izgubil pomena. Kompaktne klopi, oblazinjene v usnju ali tkanini, se kupujejo za ureditev stanovanj, podeželskih hiš in garderob v nakupovalnih središčih. Na prodaj so vrhunski modeli rezbarjev in poceni izdelki množične proizvodnje. Banquettes niso nujno staromodne strukture trgovin s starinami. Zbirke blagovnih znamk pohištva vsebujejo minimalistične modele v slogu high-tech in art deco.

Zanimivo je. Novost enaindvajsetega stoletja – klop brez okvirja s spominskim učinkom. Ima obliko osebe, ki sedi v njej.

Vrste oblazinjenja

Videz pohištva v veliki meri določa vrsta materiala za oblazinjenje. Pri nakupu ne upoštevajte le oblikovnih značilnosti, ampak tudi tekstil, ki se uporablja za oblazinjenje. Za dekoracijo se uporabljajo naslednji materiali:

 • Oblazinjena svila – drago, izgleda plemenito
 • Brokat – luksuzno blago za drage slušalke
 • Jacquard – pritegne pozornost s svetlim vzorcem
 • Tapiserija – spominja na žakard, okolju prijazna in elegantna
 • Pravo usnje – izgleda drago
 • Imitacija usnja ali umetnega semiša – elegantna in poceni
 • Velur ali žamet – prijeten na dotik, povezan z elegantnimi palačami
 • Flock je standardni material za izdelavo zofe
 • Mikrovlakna – se razlikujejo po nizki ceni, izgledajo kot žamet

Vrste oblazinjenja

Pri nakupu ne upoštevajte le oblikovnih značilnosti, ampak tudi tekstil, ki se uporablja za oblazinjenje.

Notranja dekoracija

Če želite posodobiti notranjost in hišo napolniti z novimi barvami, je dovolj, da kupite novo pohištvo. V spalnici vodi postelja, modna klop pa bo pomagala ustvariti celoten ansambel. Zamenjal bo stol, nočno omarico in obešalnik. Oblačila lahko zložite ali obesite na naslonu za roke. Zjutraj, ko se zbudite, se lahko med sedenjem preoblečete in preprosto najdete potrebne predmete garderobe.

Nasvet. Izberite oblazinjeno pohištvo iz ene kolekcije. Potem se bodo vsi elementi od stola do blazine za noge prekrivali..

Klop je optimalna rešitev za majhno stanovanje

Kadar prostora v sobi močno primanjkuje, morate uporabiti vsak prosti kvadratni meter. Da bi se znebili obsežnih omar, so oblikovalci izumili pohištvo s škatlami za shranjevanje. Prostorna klop s predalom za posteljnino bo prihranila dragocen prostor. To bo tudi kompromisna rešitev, če želite v spalnico postaviti dodaten kavč..

Miniaturna klop ne bo zavzela več prostora kot standardna komoda. Poleg tega bo opravljal več funkcij hkrati. Po napornem dnevu se lahko sprostite na mehkem sedežu, oblačila in druge osebne predmete pa pospravite v škatlo za shranjevanje.

Koristne informacije. Kompaktno klop lahko z rahlim premikom roke potisnete pod mizo ali postavite v omaro.

Klop je optimalna rešitev za majhno stanovanje

Miniaturna klop ne bo zavzela več prostora kot standardna komoda.

Priročno shranjevanje

Praktični ljudje najprej dvomijo, ali bi kupili klop. Morda se ne bo uporabljal vsak dan ali celo motil. Če imate takšne misli, bodite pozorni na večnamenske spremembe..

Transformatorska banketka je postala zelo razširjena. Lahko je to komoda z odstranljivim mehkim sedežem ali miza s sedežno prevleko. Nenavadne variacije najdete v spletnih trgovinah.

Priročni so modeli z odstranljivimi nasloni za roke ali naslonjalom. Obstajajo tudi predmeti, kot je skrinja. Sedež se nasloni, notranji predal pa je namenjen shranjevanju stvari. Dame bodo navdušene nad elegantnimi modeli z vgrajenim ogledalom ali mizo.

Priročno shranjevanje

Transformatorska banketka je postala zelo razširjena.

Vedno posodobljen eklekticizem

Če želite ustvariti notranjost v enotnem slogu, boste morali porabiti veliko denarja. V prihodnje boste morali pred nakupom novega dodatka skrbno pretehtati, kako primeren je. Tem težavam se lahko izognete z izbiro eklektičnega sloga, ki pomeni mešanico stilov. V tem primeru bo ustrezal kateri koli banket, ki vam je všeč. Vendar je treba upoštevati, da se mora motiv ujemati z barvno shemo.

Uporabite v klasični notranjosti

Te slogovne smeri si ni mogoče predstavljati brez dragega polaritetičnega pohištva in elegantnih okrasnih okraskov. Nepogrešljiv spremljevalec klasike so mehki stoli z nasloni za roke in nasloni za noge. Glede na posebnosti tradicionalne notranjosti bodo primerni tako impresivni modeli, kot so zofe, kot tudi majhni otomanski stolčki. Prednost je treba dati spretnim stvaritvam s kodrastimi nogami, pozlačenimi, prepredenimi z bronom. Primerne so tudi minimalistične možnosti brez lesa..

Rokoko

Zaradi valovitih robov in domiselnih oblik ta slog izstopa od ostalih. Obilje dekorja in sentimentalnih dekorativnih elementov je naredilo rokoko izključno ženski slog. Ta trend je na nek način podoben klasiki. Toda dekor ni tako zadržan, v njem se čutijo orientalski motivi. Privlačna klop s številnimi okraski bo harmonično dopolnila pretenciozno notranjost. Žametno oblazinjenje, obrobje in resice po robovih sedeža.

Rokoko

Zaradi valovitih robov in domiselnih oblik ta slog izstopa od ostalih..

Država

Rustikalni slog je razdeljen na več neodvisnih smeri. Lahko se pojavi v obliki elegantnega dizajna Provence, napolnjenega z duhom antike. V tem primeru bo klop, pobarvana s pastelno barvo, skozi katero je vidna tekstura lesa, primeren dodatek staranemu pohištvu. Nadgradnja sedeža z vezenimi ali cvetličnimi tkaninami bo uspela, vendar bolj formalni podeželski slog ima svoje korenine v Združenih državah. Za dekoracijo se tukaj uporablja veliko surovega lesa. Spalnica spominja na kmečko stanovanje, ki ceni predvsem praktičnost in udobje. Pohištvo je preprosto, brez nepotrebnih podrobnosti. Klop je izbrana s karirastim ali navadnim oblazinjenjem. Pompozni izrezljani elementi in satenske tkanine so nesprejemljivi.

Visoka tehnologija

Zrcalne površine in pohištvo stroge geometrijske oblike brez nabojev so neposredni znaki visokotehnološkega sloga. Za sodobno notranjost se pogosto izbirajo modeli, zaključeni z usnjem ali grobo tkanino. Barve – zadržane, prevladujoča barva – siva ali srebrna.

Kam postaviti klop

Tudi v prostorni sobi je težko določiti lokacijo omar in drugih predmetov. V spalnici ni veliko pohištva. Klop je postavljena ob posteljo ali ob steno. Ne postane prevladujoč, temveč poudarja druge elemente. Vendar pa brez te udobne stvari notranjost izgleda nedokončana. Prej so bankete kupovali kralji in močni ljudje. Zdaj lahko vsak kupi podoben izdelek. Simbolizira udobje in toplino ognjišča. Banket vzbuja asociacije na prejšnja obdobja, hkrati pa ima tudi praktično uporabo. To ni preprosta dekoracija, ampak prijeten kraj za sprostitev ali celo shramba za stvari..

Klop iz MebelMayak

42 fotografij idej za pogostitve v spalnici:

Previous Post
Duvar tasarımı hakkında bilmeniz gerekenler
Next Post
Design rules for a small apartment