15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Musiikki työpaikalla: Voiko se lisätä motivaatiota?

Musiikin kuuntelemisesta työpaikalla on viime aikoina tullut trendi, joka houkuttelee yhä enemmän työntekijöitä. Suurin osa ihmisistä myöntää, että heidän on kuultava taustamelua ennen kuin he voivat tehdä työnsä. Tämä käytäntö herättää kuitenkin melko tärkeän kysymyksen: edistääkö musiikki tuottavuutta ja luovuutta vai johtaako se päinvastoin? Mielipiteet jakautuvat.

Onko musiikki sopivaa työpaikalla??

punatukkainen nainen, joka pitää tauon matkapuhelimen musiikin kanssa

Tiedemiehet tekevät tällä hetkellä paljon tutkimusta työntekijöistä, jotka ovat tottuneet kuuntelemaan musiikkia työssä. Kuten edellä mainittiin, tulokset ovat melko ristiriitaisia. Joidenkin tutkimusten mukaan taustamusiikki vain häiritsee meitä riippumatta siitä, onko kyseessä laulu vai instrumentaaliteos. Toiset väittävät, että musiikki lisää luovuutta. Näin ollen tämä voi osoittautua tehokkaaksi keinoksi lisätä tuottavuutta. Se riippuu kuitenkin eri musiikkityypeistä.

musiikin kuuntelu työssä mies kuulokkeilla

Musiikin hyödyt työprosessille eivät kuitenkaan rajoitu luovuuden ja tuottavuuden edistämiseen. Suuri joukko työntekijöitä löytää täältä muita myönteisiä puolia. Kyse on myös taistelusta tylsyyttä ja heidän työtovereidensa kohinaa vastaan, joista he voivat päästä eroon. Lisäksi hyvä melodia tai lempikappale laukaisee hyvän mielen ja energian, mikä lisää motivaatiota. Muut tieteelliset tutkimukset selittävät tuottavuuden optimoinnin musiikin kyvyn avulla torjua stressiä ja väsymystä. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun suoritat yksitoikkoista tehtävää.

Musiikin kuuntelun haitat työpäivän aikana

nainen kuulokkeet musiikkia työssä esittely

Kolikolla on siis aina kaksi puolta, eikä tämä aihe ole poikkeus. Jotkut tulkitsevat musiikin kuuntelun työpaikalla eräänlaiseksi eristykseksi. Siksi kuulokkeiden pitäminen korvissa voi liittyä haluun lähestyä itseäsi ja sivuuttaa kollegat. Työnantajat tai kollegat voivat kuitenkin tulkita tämän käytännön väärin, pitää sitä epäkohteliaana ja jopa loukata työntekijöitä.

Asiantuntijat tarjoavat kompromissin lisätäkseen motivaatiota eikä eristäytyä kokonaan muista. Miksi et omistaisi aikaa kollegoillesi ja muita lempimusiikkillesi? Ihanteellinen tapa olisi antaa itsellesi noin 15 minuutin tauko eri tehtävien välillä, jolloin kuuntelet suosikkikappaleitasi.

nuori blondi nainen nauttii musiikista työpaikalla

Ei pidä myöskään unohtaa, että kuulokkeiden käyttäminen koko päivän ja kuuntelu erittäin suurilla äänenvoimakkuuksilla voi aiheuttaa korvaongelmia. Ei ole myöskään salaisuus, että tietyt musiikkilajit kannustavat motivaatiota ja keskittymistä työhön enemmän kuin toiset. Joten tässä tapauksessa sinfoniset kappaleet ovat täydellinen ratkaisu.

Previous Post
Kierreportaat sisällä – esimerkkejä kiehtovista moderneista ja minimalistisista malleista
Next Post
Rihanna, Iman ja Naomi kuvasivat Balmainia vuonna 2014