15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Juoksumattoharjoittelu – 12 hyödyllistä vinkkiä tehokkaisiin kuntoharjoituksiin

juoksumatto koulutus hyödyllisiä vinkkejä temppuja tehokkaita kuntoharjoituksia askelmittari optimaalinen juoksumattoanalyysi urheilujalkineet

Juoksumattoharjoittelulla on monia etuja, ja se on loistava vaihtoehto juoksijoille, kun huonot sää- tai turvallisuusongelmat tekevät ulkona juoksemisen mahdottomaksi. Näiden vinkkien avulla voit tehdä juoksumattoharjoituksestasi tehokkaamman, nautinnollisemman ja turvallisemman. Kun olet valmis aloittamaan, tässä viestissä on hyödyllisiä vinkkejä, joiden avulla voit harjoitella ja leikata kaloreita.

Juoksumaton koulutus – lämmitä

juoksumatto harjoitus hyödyllisiä vinkkejä temppuja tehokkaita kuntoharjoituksia auringonpaiste katsella video käynnissä kuntosali

Juokse tai kävele hitaalla, helpolla vauhdilla 5-10 minuuttia. On houkuttelevaa vain hypätä juoksumatolle ja aloittaa harjoittelu, mutta sinun pitäisi silti antaa itsellesi aikaa kunnolliseen lämmittelyyn.

Käytä kevyttä kaltevuutta

juoksumatto harjoitus hyödyllisiä vinkkejä temppuja tehokkaita kuntoharjoituksia säädä kaltevuuskonsoli paina manuaalista ohjausta

Aseta juoksumaton kaltevuus 1% – 2%. Koska sisätiloissa ei ole tuulen vastusta, lempeä kiipeily simuloi paremmin ulkona juoksemista. Jos olet vasta aloittamassa juoksemista, on tietysti hyvä jättää kaltevuus 0%: iin ja siten parantaa myös juoksumaton mukavuutta.

Älä harjoittele liian jyrkästi

juoksumatto harjoitus hyödyllisiä vinkkejä temppuja tehokkaita kuntoharjoituksia venyttely lämmittely lämmittely

Älä kuitenkaan aseta kallistuskulmaa liian jyrkäksi (yli 7%). Tämä voi johtaa akillesjänteen vammoihin tai vasikan vammoihin. Älä juokse yli 2% kaltevuutta koko harjoituksen aikana. Varmista myös, että yhdistät jyrkät rinteet normaaliin, tasaiseen juoksuun.

Älä tartu konsoliin

juoksumatto harjoitus hyödyllisiä vinkkejä temppuja tehokkaita kuntoharjoituksia laiha pito pidä urheilu leikkiä hiki

Jotkut urheilijat olettavat, että heidän on pidettävä kiinni kaiteista kävellessään tai juoksemalla juoksemalla. Kaiteita käytetään vain turvalliseen asennukseen ja irrotukseen. Ennen kaikkea, kun juokset juoksumatolla, harjoittele oikeaa ylävartalon muotoa pitämällä kädet 90 asteen kulmassa ikään kuin juoksisit ulkona.

Lämmittely juoksumattoharjoituksen jälkeen

juoksumatto harjoitus hyödyllisiä vinkkejä temppuja tehokkaita kuntoharjoituksia venyttely lämmittely

On myös helppo hypätä juoksumatolta, kun harjoittelu on valmis ja sykkeesi on noussut. Vietä 5 minuuttia hitaasti tai harjoituksen lopussa, juokse ja anna sykkeesi laskea alle 100 lyöntiä minuutissa ennen nousua. Lämmittely auttaa myös välttämään huimausta tai liikkumisen tunnetta, kun nouset juoksumatolta.

Älä nojaa eteenpäin

juoksumatto harjoitus hyödyllisiä vinkkejä temppuja tehokkaita kuntoharjoituksia laiha kahva pito konsoli

Muista myös pitää kehosi pystyssä. Sinun ei tarvitse nojata eteenpäin, koska juoksumatto vetää jalkasi taaksepäin. Sinun on vedettävä jalat irti teipistä ennen kuin ne ajetaan pois tästä. Liian pitkälle eteenpäin nojaaminen voi aiheuttaa niska- ja selkäkipuja.

Kiinnitä huomiota askeleisiisi

juoksumatto harjoitus hyödyllisiä vinkkejä temppuja tehokkaat kuntoharjoitukset laskemalla askeleet toimivat tuottavasti

Pidä askeleet nopeina ja lyhyinä, jotta jalkoihin kohdistuva vaikutus olisi mahdollisimman pieni. Yritä suorittaa jalkapohjan isku varmistaaksesi, ettet osu kantapäähän ja aiheuta iskua polvillesi. Sinun on ehkä liioiteltava kantapäävetoa, koska eteenpäin suuntautuvan liikkeen puute estää jalkoja liikkumasta pyörivin liikkein.

Paranna vaiheiden määrää juoksumattoanalyysin avulla

juoksumatto harjoitus hyödyllisiä vinkkejä temppuja tehokkaita kuntoharjoituksia auringonpaiste musiikin kuuntelu visualisoi rakennuksen ulkopuoli

Mitä enemmän otat askeleita minuutissa, sitä tehokkaammin voit suorittaa juoksumattoharjoituksen. Huippu -urheilijat voivat juosta noin 180 askelta minuutissa. Löydät askelmäärän laskemalla, kuinka monta kertaa jalka osuu nauhaan minuutissa, ja kaksinkertaista luku. Yritä parantaa askelmäärääsi juoksemalla keskittymällä lyhyempiin ja nopeampiin askeleisiin ja pitämällä jalat lähellä vyötä. Tämä harjoitus auttaa hallitsemaan ikävystymistä juoksumatolla ja jopa parantamaan ulkoilua.

kuunnella musiikkia

juoksumatto harjoitus hyödyllisiä vinkkejä temppuja tehokkaita kuntoharjoituksia auringonpaiste musiikin kuuntelu käynnissä kuntosali

Vaikka kuulokkeiden käyttäminen ulkona juoksemisen aikana ei ole turvallista, musiikin kuunteleminen juoksumatolla voi olla loistava tapa torjua tylsyyttä ja juosta pidempään. Valitse motivoivia kappaleita ja luo soittolista harjoituksellesi. Tämä voi säästää sinua tarkistamasta kelloa jatkuvasti nähdäksesi, kuinka paljon tarvitset lisää. Vieläkö on tylsää? Kokeile esimerkiksi 30 minuutin intervalliharjoittelua.

Nesteytys juoksumaton harjoittelun aikana

juoksumatto harjoitus hyödyllisiä vinkkejä temppuja tehokkaita kuntoharjoituksia, jotka kosteuttavat itseäsi vesipullojen valikoimasta

Voit menettää jopa enemmän nesteitä, kun harjoittelet juoksumatolla kuin ulkona. Tämä johtuu siitä, että sinulla on pieni vetovoima pitämään sinut viileänä. Pidä tästä syystä vesipullo helposti ulottuvilla.

Visualisoi reitti

juoksumatto harjoitus hyödyllisiä vinkkejä temppuja tehokkaita kuntoharjoituksia lämmittely puhuminen näkymä katsominen kuvittele juoksureitti

Toinen temppu, jolla voit viettää aikaa tuottavasti juoksumatolla, on visualisoida ulkoreitti, jota käytät tai juokset usein. Kuvittele, että kävelet sitä pitkin ja visualisoit rakennuksia ja muita maamerkkejä, jotka ohitat matkan varrella. Muuta kaltevuuden asetusta noustessasi mäkeä.

Älä katso alas

juoksumatto harjoitus hyödyllisiä vinkkejä temppuja tehokkaita kuntoharjoituksia väsyneenä

On vaikea olla jatkuvasti tarkistamatta, kuinka paljon aikaa tai etäisyyttä sinulla on jäljellä, mutta jos katsot alaspäin, juoksumuodosi kärsii. Älä myöskään tuijota jalkojasi. Todennäköisesti juokset yhdessä, kun tämä tapahtuu, mikä voi johtaa selkä- ja niskakipuihin. Eteenpäin katsominen on turvallisin tapa juosta, olit sitten juoksumatolla tai ulkona.

Previous Post
Hyppynaruharjoitukset – edut, muunnelmat ja harjoitussuunnitelma yhdellä silmäyksellä!
Next Post
4 hyödyllistä jooga -asanaa naisille – helppoja harjoituksia aloittelijoille