15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Joten voit kuivata ohdakkeet ja tehdä kauniin, piikikäs koristeen itse!

Ohdakkeiden vuoksi ohdakkeilla on puutarhassa melko huono maine. Siitä huolimatta on monia tyyppejä, jotka ovat sekä hyödyllisiä että erittäin koristeellisia. Esimerkiksi pallo-ohdakkeet tuovat silmiinpistäviä rakenteita jokaiseen pensaan sänkyyn ja niiden kukat houkuttelevat monia arvokkaita hyönteisiä, kuten mehiläisiä ja perhosia. Kuivattuina piikikäs kukat näyttävät myös erittäin koristeellisilta ja tämä luo kauniita koristeita, jotka näyttävät hyvältä talossa. Kuinka kuivata ohdakkeet ja käyttää niitä koristeena, näytämme artikkelissa!

Ohdakkeiden kuivaus: näin se toimii!

Pallomaiset ohdakkeet monivuotisessa sängyssä, jossa on sinisiä kukkia

Ohdakkeet tunnetaan parhaiten niiden kukkia ympäröivistä piikkisistä lehdistä sekä kauniista kukinnoista, jotka vaihtelevat tummanpunaisesta kirkkaan laventeliin. Ohdakkeet voivat säilyttää piikikäs kauneutensa pitkään, jos kuivatat kukat. Tämä säilyttää kasvin suuren värin ja voit käyttää sitä kauniiden koristeiden tekemiseen.

Ohdake kuivaus vinkkejä ja menetelmiä

Ohdakkeiden kuivaamiseksi on parasta valita kukkia, jotka eivät ole vielä täysin auki ja eivät ole täysin kypsiä. Ne avautuvat laajemmin kuivuessaan ja voivat menettää terälehtiä täysin kypsinä. Leikkaa kukat aamulla kasteen kuivumisen jälkeen käyttämällä teräviä puutarha- tai kukkaleikkureita. Sitten voit joko kuivata ohdakkeet varsilla tai vain kukkapäät.

  • Jos haluat kuivata vain kukat, leikkaa ensin päät pois varret ja aseta ne ilmavaan, mutta kuivaan huoneeseen, joka ei ole liian tumma. Päivän tai kahden jälkeen ohdakkeet ovat täysin kuivia ja niitä voidaan käyttää koristetarkoituksiin.
  • Jos haluat kuivata kokonaisia ​​ohdakkeita, ota muutama varsi ja sido ne yhteen pieniksi nippuiksi. Ripusta tämä ylösalaisin varjoisaan, ilmavaan ja ei liian kuumaan paikkaan. Voit estää homeen muodostumisen jakamalla kukat niin, että ilma kiertää hyvin jokaisen nipun ympärillä. Ohdakkeet ovat täysin kuivia, kun kukat tuntuvat kuivilta ja jäykiltä ja varsi rikkoutuu tasaisesti. Tämä voi kestää muutaman päivän tai viikon olosuhteista ja ohdakkeen tyypistä riippuen.

Upeita ideoita kauniiseen sisustukseen ohdakkeilla

Tee itse DIY -koristelu ohdakkeen seppeleellä

Kuivatut ohdakkeet näyttävät aivan ihanilta. Erityisesti pallomaisia ​​ohdakkeita ja erityisesti jalo -ohdakkeita käytetään usein erilaisissa kukka -asetelmissa ja kukka -asetelmissa. Seuraavassa olemme keränneet hienoja ideoita siitä, miten voit käyttää piikikäs kauniita kukkia koristeena.

Kuiva kimppu ohdakkeilla

Kimppu kuivattuja kukkia ohdakkeilla

Kun ohdakkeen kukinta -aika on ohi, sinun ei tarvitse uhrata niiden kauneutta. Kuivaa vain muutamia rypäleitä ja käytä niitä kauniiden kukkakimppujen tekemiseen. Ne voidaan järjestää kauniisiin maljakoihin ja ne voivat sisustaa talon eri kulmia.

Kukka -asetelmia lasimaljakoissa, joissa on kuivattuja kukkia

Jopa muut kuivatut kukat, joissa on varsi, näyttävät kauniilta maljakoissa. Jos kuitenkin pidät rehevistä kuivista kimpuista, voit yhdistää ohdakkeita muiden valitsemiesi kuivattujen kukkien kanssa kokonaisten asetelmien luomiseksi.

Kuivatut kukat, joissa on pallomaisia ​​ohdakkeita

Nämä kuivattujen kukkien kimput ovat erinomainen sisustusidea sisätiloihin. Olipa maljakko, roikkuu tai asetettu koristekulhoon – ohdakkeet antavat jokaiselle huoneelle nostalgisen ja romanttisen tunnelman.

Ohdakkeet alkuperäiseen hääkoristeeseen

Ideoita morsiamen kimppuun, jossa on pallo -ohdakkeita ja arvokkaita ohdakkeita

Globe -ohdakkeet ja jalo -ohdakkeet näyttävät niin kauniilta, että ne ovat myös erittäin suosittuja häissä. Hääkoristeeksi ohdakkeet voivat olla sekä tuoreita (häät heinäkuun ja syyskuun välisen kukinnan aikana) että kuivattuja.

Kukkarannekkeet morsiusneitoille kuivatuista ohdakkeista

Piikikäs kukkia käytetään pääasiassa kukkakoristeissa, kuten morsiamen kimpussa, morsiusneitojen kukkarannekkeissa ja boutonnieressa.

Kuivaa ohdakkeet ja tee boutonniere

Esimerkiksi pallomaisen ohdakkeen kauniilla kukkapalloilla on kirkkaan sininen väri, joka haalistuu hieman kuivumisen jälkeen ja saa upean vintage -muistiinpanon. Värien osalta kukat yhdistyvät ihanteellisesti vihreään ja tarjoavat erinomaisen valinnan häihin, joissa on violetti-vihreä väripaletti.

Kuivaa ohdakkeet ja tee oven seppele

Kukkaseppele koristeena ovelle tai pöydälle

Jos haluat koristaa etuovesi kauniilla kukista tehdyllä oviseppelellä, suositellaan kuivattuja kukkia. Niitä voidaan säilyttää paljon pidempään kuin tuoreita kukkia ja niillä on oma viehätyksensä. Ohdakkeet täydentävät täydellisesti kuivattua kukka -seppeleä. Ne lisäävät sekä väriä että koristeellisia aksentteja ja ovat todellisia katseenvangitsijoita.

Kuivatut syksyn järjestelyt

Kuivattujen fysikalien ja ohdakkeiden syksyinen järjestely

Koska ohdakkeet kukkivat alkusyksyyn asti, ne sopivat täydellisesti kauniiden syksyisten järjestelyjen tekemiseen itse. Voit tehdä tämän leikkaamalla kukat, joilla on pidemmät varret, jotta voit luoda eri korkeuksia järjestelyyn.

Kuivatut ohdakkeet koristeena hydrangeasilla yhdistyvät kukka -asetelman pöytäkoristeeseen

Esimerkiksi kuivatut hortensian kukat ovat loistavia kumppaneita ohdakkeiden istutukseen syksyn järjestelyssä. Toinen mukava idea on pallomaisten ohdakkeiden ja fysikaalisten yhdistelmä – kontrasti oranssin ja sinisen välillä näyttää upealta ja voi kaunistaa sekä sisä- että ulkotiloja.

Kuivaa ohdakkeet ja koristele takka

Koristele sisätilojen takka kuivattuilla kukilla

Jos etsit kausiluonteista takkakoristetta, ei ole helpompaa ideaa kuin järjestää kuivattuja kukkia ja pensaita vastaaviin astioihin. Voit leikkiä eri väreillä, kokoilla ja muodoilla kukkia luodaksesi kauniin kokonaisuuden.

Vintage -koriste, jossa on kierrätysmaljakko

Kierrätysidea ohdake kimppu järjestetty vanhaan keittiöraastimeen

Kuivumisen jälkeen ohdakkeiden värit haalistuvat enemmän tai vähemmän ja antavat kukkapalloille vintage -kosketuksen. Siten nämä kuivatut kukat sopivat täydellisesti koristeluun nostalgisella otteella. Entä esimerkiksi, kuinka järjestää ohdakkeet vanhassa keittiöraastimessa maljakon sijaan? Hankauspinnan aukot viittaavat ohdakkeiden piikkeihin ja saat mielenkiintoisen vuorovaikutuksen maljakon ja kukkien välillä.

Tämä oli tietysti vain pieni osa mahdollisista ohdakkeiden koristeluideoista. Anna itsesi inspiroitua ja loihdi kaunis kukkakoriste piikikäs kukilla itse.

Previous Post
Nuotioreseptit – Helppo retkeily ruoanlaittoon ja herkullisien aterioiden valmistaminen
Next Post
14 helppoa venytystä lapsille (hyvä ennen tai jälkeen harjoituksen)