15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kehitä lasten hienomotorisia taitoja peleillä ja harjoituksilla, joita he voivat tehdä itse

hienot motoriset taidot kannustavat lapsia tekemään itse pelejä-vinkkejä-ideoita

Hieno motorinen taito kuvaa kaikkia niitä pieniä ja tarkkoja liikkeitä, joita suoritamme sormilla, varpailla ja kasvoilla. Nämä ovat jokapäiväisiä liikkeitä, kuten kengännauhojen sitominen, paidan napit, veitsellä, haarukalla ja lusikalla syöminen, kirjoittaminen, puhuminen ja vastaavat, mutta myös muita tällaisia, kuten pianonsoittoa. Erityisesti lapsilla nämä hienot motoriset taidot eivät ole vielä täysin kehittyneet, mikä on tietysti aivan normaalia. Silti voit Edistää hienomotorisia taitoja lasten kanssa ja tukea ja motivoida heitä. Ja se on mahdollista hyvin yksinkertaisilla peleillä, jotka voit jopa tehdä itsellesi nopeasti ja osittain taloustavaroista. Haluamme esitellä teille tällaisia ​​käsityöideoita seuraavassa.

Miten voin edistää hienomotorisia taitoja?

lapset-paperi-levy-ompelu-pehmolanka-joulukuusen-lävistys-hauskaa edistävät hienomotorisia taitoja

Paras tapa kehittää hienomotorisia taitoja on lelujen tai muiden hauskojen aktiviteettien avulla. Loppujen lopuksi lapsesi pitäisi pitää hauskaa sen kanssa eikä menettää kiinnostustaan. Joulun aikaan voit kokeilla näitä ideoita. Paperilevystä leikataan kolmio ja reiät rei’itetään. Joulukuusi voidaan sitten valmistaa muhkealla langalla, joka on kierretty reikien läpi.

Edistää hienomotorisia taitoja – näpytellä putkenpuhdistusaineella

edistää hienomotorisia taitoja lapset-putkien puhdistusaineet-näpertely-helmet-oppivat numerot

Jos opit numeroita ja lasket, voit harjoittaa hienomotorisia harjoituksia. Putkenpuhdistimen yläosassa on liput, joissa lapsesi jo tietävät numerot ovat kiinni. Sitten on lapsen vuoro. Merkitty määrä helmiä on kierrettävä jokaiseen pehmolankaan. Tällaisilla tarkilla liikeharjoituksilla voit edistää hienosti motorisia taitoja.

Huopakäsityöt varhaiskasvatukseen

edistää lasten hienomotorisia taitoja-huopa-ketju-näppärä-painikkeet-renkaat-suunnittelu

Se, että kehität hienomotorisia taitoja leikkisästi, on se, että lapsellasi on hauskaa sen kanssa ja hän voi hukata vähän energiaa. Lapset rakastavat arvoituksia, ajattelevat ja tekevät käsitöitä, joten hyödynnä se. On hienoa, että siellä on paljon projekteja, joita jopa aloittelijat voivat tehdä lapsillesi, kuten nämä huopanauhat, jotka on napitettu renkaaseen, joka puolestaan ​​voi muodostaa ketjun. Tämä on loistava tapa opettaa lapsellesi värit ja antaa heidän lajitella ne.

Edistää pienten lasten hienomotorisia taitoja

edistää hienomotorisia taitoja lapset-huopa-sateenkaari-kolmiot-ompelu-lelut-väri-järjestelyvinkit

Toinen hieno värien lajitteluidea, jota voit käyttää hienomotoristen taitojen edistämiseen, on tällainen matto, joka on myös valmistettu huopasta. Värikäs sateenkaarimatto toimii pohjana lapsesi rakennuspalikoiden ja muiden lelujen lajittelussa värin mukaan. Älä unohda auttaa lastasi tässä tarvittaessa ja lopuksi myös kehua heitä.

Hienoja motorisia harjoituksia väreillä

edistää lasten hienomotorisia taitoja-lajitella-värit-napit-muovikulho-värikäs

Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös värillisiä muovipurkkeja, joiden kannet on leikattu. Täällä ei lajitella vain leluja, vaan tavallisia, värikkäitä nappeja. Tämä harjoitus voi kuitenkin olla sopivampi, jos edistät peruskoululaisten hienomotorisia taitoja. Pienillä lapsilla on nielemisvaara. Tai voit pitää katseesi lapsiin pelatessasi!

Yksinkertaisia ​​pelejä hienomotoristen taitojen kehittämiseen

lapset leikkivät kuplia-värikkäitä-leikkivät-muffinsseja-tekevät kotitalouksia

Jokaisella talossa on varmasti muffinssivuoka ja värillinen käsipaperi. Sitten voit tehdä tämän yksinkertaisen lelun ja käyttää värejä jälleen hienomotoristen taitojen edistämiseen. Voit sitten käyttää pannua helposti uudelleen leivontaan. Leikkaa värilliset ympyrät paperista ja aseta ne muotoihin. Sitten lapsesi tulisi laittaa värilliset pomponit tai muut samanväriset esineet. Voit tehdä harjoituksesta hieman monimutkaisemman pyytämällä lasta käyttämään lusikkaa tai pihtejä.

Hienot motoriset pelit popsicle tikkuilla

edistää lasten hienomotorisia taitoja-lajitella-väri-purkit-kansi-aukot-väritys-jäätelötikkuja

Sinun on tietysti oltava läsnä tässä harjoituksessa. Mistä muuten tiedät, onko lapsesi aina valinnut tärkeän värin. Tölkkien pehmeä muovikansi viillotetaan ja viillot on merkitty millä tahansa värillä. Käytät sitten samoja värejä useiden popsicle -tikkujen maalaamiseen. Temppu tässä ei ole vain tunnistaa väri oikein, vaan myös lyödä rakoja, mikä on hienoa edistää hienomotorisia taitoja.

Tee itse leluja hienomotorisia taitoja varten

edistää lasten hienoja motorisia taitoja-lego-rakennuspalikoita-sokkelo-pallokelloa

Voit myös edistää lapsesi motorista kehitystä itse tehdyllä labyrintilla. On olemassa erilaisia ​​tapoja tehdä tämä. Se toimii erityisen nopeasti ja helposti rakennuspalikoiden, kuten Legon, kanssa. Pallo tai kello on tasapainotettava siirtämällä levyä alusta loppuun ilman, että pallo putoaa. Tasapainon ylläpitäminen on loistava tapa kehittää hienomotorisia taitoja.

Harjoittele hienomotorisia taitoja ja harjoittele tasapainottamista

edistää hienomotorisia taitoja lapset-diy-rakennuspalikat-sieni-leikkaus-rakennus-torni-tasapainotus

Tässä pelissä on kyse myös tasapainosta. Jos talossasi ei ole rakennuspalikoita, voit yksinkertaisesti leikata kovat sienet pieniksi tankoiksi tätä tarkoitusta varten. Nyt voidaan rakentaa torneja ja muita rakennuksia. Lyö vetoa siitä, kenen torni on korkein asettamatta aikarajoituksia. Niiden varovainen pinoaminen päällekkäin voi edistää hienomotorisia taitoja ja on myös hauskaa.

Edistää lasten hienomotorisia taitoja – viivat ja napit

Hienoja motorisia taitoja edistäviä lapsia luovia kuvioita-painikkeita-järjestelyviivoja-kierre-siksak-aaltoja

Muuten monet ideat sopivat täydellisesti viihteeseen ja toimintaan lastenjuhlilla. Voit edistää hienomotorisia taitoja tällä idealla, jota varten yksinkertaisesti piirrät minkä tahansa kuvion paperiarkille. Lasten on sitten jaettava painikkeet viivoja pitkin. Nämä viivat voidaan suunnitella sekä värikkäinä että yksivärisinä. Napit voidaan myös liimata.

Tulosta käsityön aiheita

Hienoja motorisia taitoja edistäviä lapsia koristavia kuusipuiden tulostuspaperin lajittelupuolia

Tulosta kaikki aiheet, jotka voit valita sopiviksi tiettyihin tilaisuuksiin, ja anna lasten suunnitella ne pomponeilla, painikkeilla tai muilla esineillä. Värityssivut ovat myös loistava harjoitus, jonka avulla voit kehittää hienomotorisia taitoja. Voit sitten käyttää valmiita töitä seinien tai jääkaapin koristamiseen ja tehdä lapsista ylpeitä.

Lanka mini joulukuusi palloja

lasten vaahto-kuusipuun-hammastikku-ripustettavat kellot, jotka edistävät hienomotorisia taitoja

Tee kartio vaahdosta. Lapset voivat muuttaa tämän joulukuuseksi. Työnnä hammastikkuja vaahtoon täällä ja siellä ja pyydä lapsia asettamaan niihin minipalloja tai kelloja. Muista, että nämä ovat teräviä ja pieniä osia, jotka voidaan niellä, eivätkä ne sovi kaikille ikäryhmille. Kun valitset pelin, jota haluat käyttää hienomotoristen taitojen kehittämiseen, sen tulee perustua lasten ikään.

Pastalla leikkiminen

Hienoja motorisia taitoja edistäviä lapsia-ideoita-diy-sauvat-taikina-nuudelit-tarkka-liike-harjoitus

Muovailuvaha on loistava lelu. Koska sen avulla voit edistää hienomotorisia taitoja vaivaamalla. Mitä tahansa hahmoja voidaan suunnitella, mutta se sopii myös tämän idean telineeksi. Sauvat laitetaan saveen, jotta voit seistä pystyssä. Sitten ontot pallot asetetaan tankoihin. Tämä toimii myös olkien kanssa, jos puiset sauvat ovat liian riskialttiita sinulle.

Hieno motoristen taitojen edistäminen käsityön avulla

hienomotoristen taitojen edistäminen-lapset-sakset-leikkaus-ympyrät-järjestäminen-luominen-kuvia

Jos olet tarpeeksi vanha käyttämään saksia, valmista erilaisia ​​materiaaleja, kuten paperia, huopaa tai muuta materiaalia, jonka lapsi leikkaa ympyröiksi. Eri materiaaleja voidaan leikata eri tavoin helposti, jotta lapsi oppii kohdistamaan tarvittavan paineen. Hieno harjoitus, jolla voit kehittää hienomotorisia taitoja. Ympyrät levitetään sitten paperiarkille, kunnes se peittyy mahdollisimman paljon. Ne voidaan myös liimata heti.

Ompelu ilman neuloja

hienomotorisia taitoja edistäviä-painikkeita-ompelu-verkko-matto-muovisia-lapsia

Matto, jossa on ruudukko, sopii erinomaisesti nappien “ompeluun”. Tätä varten lanka kierretään yksinkertaisesti napinläpien läpi ja sitten ompeleiden läpi. Voit käyttää mattoa myös ilman painikkeita. Kaikki aiheet ja kuviot voidaan suunnitella langalla, jonka suunnittelulla voit edistää lasten hienomotorisia taitoja.

Edistä hienomotorisia taitoja – pelejä, joihin voit rakentaa

Hienoja motorisia taitoja edistäviä lapsia, jotka kutovat paperinauhoja itse

Tiedät todennäköisesti tämän käsityöidean omasta lapsuudestasi. Olisitko ajatellut, että tämä edistää myös hienomotorisia taitoja? Paperiarkilla on useita aukkoja yhtä kaukana toisistaan. Tarvitset myös useita paperinauhoja missä tahansa värissä. Nyt lapsi voi kutoa kauniita kuvioita.

Kirjoita ja maalaa jauhoihin

Kannusta lasten hienomotorisia taitoja piirtämään ja kirjoittamaan leikkisästi

Levitä jauhoja korkealle alustalle tai matalaan kulhoon. Lapsi voi sitten kirjoittaa ja maalata siihen. Voit myös antaa lapsellesi tiettyjä kuvioita tai sanoja, jotka hänen pitäisi kopioida tai kirjoittaa. Tällä tavoin voit myös edistää hienomotorisia taitoja sormimaalilla. Tästä tulee vielä hauskempaa lapsille!

Previous Post
Tee itse suklaan juominen: jälkiruokia lahjaideana
Next Post
Röyhkeä ruohonpää, sileää tai muuta materiaalia – yksinkertaisia ​​ideoita ja ohjeita