15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Käsityöt paperimassalla lapsille ja aikuisille – resepti, lukuja ja ideoita

Käsityöt paperimassan hahmoilla-ideoita-ohjeita-tee itse

Kun ajattelet paperimaskea, ajattelet tehdä käsitöitä lasten kanssa. Paperiromuista valmistetulla materiaalilla on kuitenkin pitkät perinteet ja se on tunnettu Euroopassa 1500 -luvulta lähtien. Taiteellisia hahmoja, veistoksia ja sisustuskoristeita tehdään siitä edelleen. Materiaalin tärkein etu on se, että se on valmistettu erittäin halvoista raaka -aineista: pahvista tai paperista, vedestä ja tahnasta. Kaikki valmistetaan selluksi ja saatetaan sitten minkä tahansa muodon lähelle. Käsityöt paperimassalla ovat erittäin suosittuja aikuisten, mutta myös lasten keskuudessa, koska ne ovat ympäristöystävällistä käsityömateriaalia ja tuotteet ovat loppujen lopuksi erittäin kevyitä.

Käsityöt paperimassalla – tee paperimassi itse

Käsityöt paperimassalla-tinker-do-it-yourself-resepti

Itse tehdyt paperimashe-hahmot yksinkertaisesti kuivuvat ilmassa ja muuttuvat sitten erittäin koviksi, melkein kuin puu ja kipsi, mutta samalla erittäin kevyiksi ja vakaiksi. Ne voidaan hioa, porata, maalata, liimata ja mielikuvituksellisesti sisustaa. Näiden ominaisuuksiensa vuoksi paperimashe on ihanteellinen koriste -esineiden valmistukseen ja myös luovaan toimintaan lasten kanssa.

Älä sekoita käsitöitä paperimasseihin toisella käsityötekniikalla – laminointitekniikalla. Toimijat eroavat pohjimmiltaan paperin käsittelyssä. Yhdessä tapauksessa paperimassaa valmistetaan ja sitä käsitellään paksuina kerroksina. Laminoitaessa liimataan ja liimataan yhteen paperinpalat tai paperiliuskat.

Paperi -mache -pastan resepti

Käsityö paperimassalla -resepti-tahna-lapset

Paperimassalla valmistamiseen ei tarvita erityistä tahnaa. Tapettitahna tai liima on täysin riittävä. Normaali tahna ei yleensä sisällä haitallisia aineita tai kemikaaleja, jotka tekevät siitä sopimattoman lapsille. 125 g tavallista tapettipastaa sekoitetaan 6 litraan vettä ja annetaan sitten turvota valmistajan ohjeiden mukaisesti. Mutta voit myös tehdä paperimassatahnan itse. Tässä ovat tarvittavat ainesosat ja siksi myös resepti:

  • 2 kupillista vettä
  • 2 kuppia jauhoja
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • vähän suolaa

Kaada vesi kattilaan ja sekoita jauhot vispilällä. Seos keitetään lyhyesti ja sekoitetaan aina. Lisää maissitärkkelys ja jatka sekoittamista, kunnes saat pastamaisen sakeuden. Anna jauhotahnan jäähtyä ja käytä sitä vasta sitten. Säilytystä varten se voidaan täyttää ruuvikannella ja laittaa jääkaappiin. Tilanteesta riippuen tahna voidaan valmistaa myös jauhoista ja vedestä tai valinnaisesti vain maissitärkkelyksen ja veden kanssa kotona. Toiseen vaihtoehtoon tarvitset 4 rkl maissitärkkelystä, joka on ensin liuotettava kylmään veteen ja sitten kiehuttava. Vaihtoehtoisesti voit käyttää kumimaisia ​​karhuja maissitärkkelyksen sijasta. Niiden on sisällettävä gelatiinia, muuten niillä ei ole tarttuvuutta. Noin 10 kumikarhua ja 2 rkl vettä kuumennetaan vesihauteessa heti, kun muodostuu tahmea massa, joka on helppo levittää.

Askartelu paperimassalla – ohjeet

Askartelu paperimassalla-resepti-ohjeet-sekoittaminen

Jos sinulla on tahna käsilläsi, sinun tarvitsee vain toimittaa muut paperimassan materiaalit ja voit aloittaa tinkiminen. Kaikki paperijätteet, kuten munapakkaukset, sanomalehdet, lautasliina ja wc -paperi, voidaan kierrättää tätä tarkoitusta varten. Ne on revitty pieniksi katkelmiksi ja jopa pikkulapset voivat auttaa. Jos haluat puhtaan ja tasaisen tuloksen, voit käyttää vain valkoista paperia, joka voidaan myös värittää halutulla tavalla. Voit tietysti sekoittaa useita eri papereita.

Tinker-paperi-mache-ohjeet-resepti-sekoitin

Kaikki paperiromut laitetaan riittävän suureen astiaan, kuten muoviseen pesualtaaseen tai ämpäriin, ja niiden päälle kaadetaan lämmintä vettä. Kaikkien paperinpalan tulee olla erittäin hyvässä kosketuksessa veden kanssa ja pysyä vähintään 10-12 tuntia, mieluiten yön yli. Seuraavana päivänä paperin tulee olla tarpeeksi pehmeää sekoitettavaksi kaulanauhaan. Sekoita tahna hyvin etukäteen, riippumatta siitä, minkä vaihtoehdon olet valinnut. Tahnaa ja paperimassaa sekoitetaan niin kauan kuin muodostuu paksu, viskoosi massa.

Tinker-paperi-mache-hahmot-leivonta-kakku-muotti

Paperimassan ei pitäisi tippua märkänä, mutta sen tulee olla pehmeää ja helppoa muotoilla. Sen pitäisi olla luja eikä samalla sulaa tai murentua. Aluksi tarvitset vain enemmän harjoittelua ja kärsivällisyyttä. Tarvittaessa voit lisätä hieman jauhoja, jotta paperimassasta tulee tasaisempi. Todella hienoja asioita voidaan käsitellä. Tässä käytetään myös leivontamuotteja ja valumuotteja.

Valmiiden tuotteiden annetaan kuivua huoneenlämmössä. Kun pinta on täysin kuiva kaikilta puolilta, voit halutessasi lisätä siihen värejä.

Käsityöt paperimassalla tai laminointitekniikalla

tinker-paperi-mache-hahmot-kuori-ilmapallo

Laminointitekniikalle on ominaista lyhyemmät työ- ja kuivumisajat kuin paperimassalla. Tätä varten ei valmisteta paperimassaa, vaan jätepaperi yksinkertaisesti pilkotaan palasiksi tai nauhoiksi. Käytätkö tavallista pastaa vai kotitekoista, ei lopputuloksella ole väliä. Toinen vaihtoehto sopii kuitenkin paremmin lasten käsityöhön. Tarvitaan vain yksi muoto, johon se laminoidaan. Näin ollen käsityö ei ole niin vapaa suunnittelusta kuin paperimassassa. Laminointitekniikan mukaan valmistetut esineet eivät kuitenkaan ole niin kestäviä.

Tee oma paperikulho – paperimassi ja ilmapallo

tinker-paperi-mache-hahmot-ilmapallo-kuori-ohjeet

Jos haluat tehdä kulhon itse kierrätyspaperista, voit käyttää mallina toista lasista tai posliinista valmistettua kulhoa tai ilmapalloa. Irrotusaine tarvitaan, jotta esine voidaan poistaa muotista myöhemmin. Vaseliini sopii tähän hyvin. Puhallet vain ilmapallon.

tinker-paperi mache-figuurit-bowl-bowl

Kuten paperimassassa, sitä käsitellään myös täällä kerros kerrokselta. Tuote voidaan myös suunnitella ja koristella väreillä. Esineiden kestävyyden parantamiseksi ne voidaan päällystää kirkkaalla lakalla. Pian on muutamia hienoja käsityöideoita jäljiteltäväksi.

Tee hahmoja paperimassasta – teekupista

tinker-paperi-mache-hahmot-teekuppi-ideoita

Tinker-paperi-mache-hahmot-diy-teekuppi

Käsityö paperimassan ideoilla – nuken vaatteet

tinker-paper-mache-idea-nuken vaatteet

paperi-mache-ideat-nukkevaatteet-ohjeet

tinker-paperi-mache-lapset-ideat-nuken vaatteet

Paperimassan eläimet

tinker-paperi-mache-hahmot-eläimet-lintu

Paperimassalla voidaan luoda hyvin erilaisia ​​muotoja ja kuvioita ilman ennakkotietoa. Siksi materiaali sopii erittäin hyvin lasten käsityöhön, mutta myös vaativaan taiteelliseen työhön. Paperimassa voidaan muotoilla hyvin vapaasti halutulla tavalla. Suuremmat luvut ovat tietysti monimutkaisempia, ja on suositeltavaa työskennellä kerroksittain. Jokaisen kerroksen tulee olla kuiva, kun levität seuraavan. Yksin seisovat kuviot tarvitsevat lisätukea, minkä vuoksi tässä tarvitaan vaijerin alusrakennetta.

Käsityöt paperimassalla – tee paperi itse 

tinker-paper-mache-paperi-tee itse

Tällä tavalla jätepaperi voidaan kierrättää ja paperista voidaan valmistaa uutta paperia. Tätä varten tarvitaan suorakaiteen muotoinen seula. Se valmistetaan nopeasti kahdella samankokoisella kuvakehyksellä ja hyttysverkolla. Paperimassa tulee jakaa tasaisesti verkkoon, puristaa toisella kehyksellä ja jättää. Jos paperi on vielä kostea, mutta ei märkä, poista se muutaman tunnin kuluttua verkosta ja anna sen kuivua kokonaan sivuun. Tällä tavalla voit valmistaa massasta useita paperiarkkeja.

tinkering-paper-mache-making-paper-diy-ohjeet

Previous Post
Hyvä hammashoito viehättävälle hymylle – 4 hyödyllistä vinkkiä
Next Post
Tee sukkaeläimiä itse – ohjeet kaneille, norsuille, kissoille ja apinoille