15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Työskentely lasten kanssa kotoa: Hyviä ideoita rooli- ja anturipeleihin Ikean Flisat -lastenpöydän avulla

Koronakriisin aikana suuri osa työssäkäyvistä on kotitoimiston varassa. Vanhemmille lasten kanssa työskenteleminen kotoa on osoittautunut suureksi haasteeksi. Vaikka nuoret voivat olla kiireisiä yksin, päiväkoti- tai alakouluikäiset lapset tarvitsevat edelleen hoitoa kellon ympäri. Aikuisille, jotka joutuvat työskentelemään samaan aikaan, tämä tarkoittaa kaksinkertaista taakkaa. Ja vaikka tällä hetkellä keskustellaan paljon siitä, missä määrin poistumisrajoituksia voidaan keventää, yksi asia on ehdottomasti varma: tulevina viikkoina joudut edelleen hoitamaan työn ja jälkeläiset yksin. Koska kotitoimisto on uuvuttavaa, kaoottista eikä todellakaan ole ”mukavaa perheaikaa”. Siitä huolimatta on mahdollista pitää pikkulapset kiireisinä pidempään. Paljastamme joitain temppuja ja käsityöideoita, joiden avulla kotoa työskenteleminen on enemmän tai vähemmän onnistunut. Tarvitset lasten pöydän, jossa on irrotettava pöytälevy ja laatikot leluille. Esimerkiksi Ikean Flisat -lastenpöytä, joka voidaan jälkiasentaa Trofast -laatikoilla, on ihanteellinen.

Työskentely kotoa: yhdistämällä lastenhoito ja kotitoimisto

Ikean lasten pöytäpöytäideoita pikkulapsille

Hän huolehtii yleensä pariskunnista, joilla on lapsia vuorotyössä. Se, mikä oikeastaan ​​kuulostaa hyvältä ratkaisulta, on vaikea toteuttaa käytännössä. Pienten lasten vanhemmat tietävät, että heidän jälkeläisensä oleskelevat harvoin huoneessa. Sen sijaan pienet tykkäävät juosta ja leikkiä koko huoneistossa tai talossa katsomatta työkumppaniaan. 1–6 -vuotiaille lapsille on vaikea selittää, miksi isä tai äiti on toisessa huoneessa eikä heitä saa häiritä. Yksinhuoltajilla on vielä vaikeampaa. Sinun on pidettävä lapset kiireisinä ja työskenneltävä samaan aikaan. Todella suuri haaste, joka voidaan hallita luovuudella. Tässä on muutamia yksinkertaisia ​​temppuja ja peliideoita, joita lapset voivat käyttää huoneessa. Sillä välin on myös mahdollista valmistaa lounasta. Tässä muutamia ideoita:

Pidä lapset kiireisenä Oobleckin kanssa: tee Oobleck ja tee kokeita sen kanssa

Työskentely kotona lasten kanssa käyttää Oobleck Slime -peliideoita

Mikä on Oobleck? Oobleck on neste, jolla on erityisiä ominaisuuksia. Se näyttää limalta. Kun lapset painostavat häntä, hänestä tulee kova. Kun päästät sen irti uudestaan, siitä tulee juoksevaa. Oobleck on valmistettu maissitärkkelyksestä ja vedestä. Sekoita vain 1,5 kupillista maissitärkkelystä suuressa kulhossa yhden kupillisen veden kanssa, kunnes seos on hunajaisen kaltaista. Voit lisätä siihen elintarvikeväriä, mutta se voi tahrata lasten vaatteita ja käsiä.

Milloin on oikea aika tälle peliidealle? 40 minuuttia ennen lounasta. Sitten lapsilla on jotain tekemistä, kun yksi kumppani voi valmistaa aterian. Samaan aikaan pienten on oltava yhdessä huoneessa, koska pelaat Oobleckin kanssa ruokapöydässä. On myös toinen ratkaiseva etu: sinun on joka tapauksessa pestävä lasten kädet ennen syömistä.

Anturipelit lapsille Oobleckin tee-se-itse -ideoilla

Oobleck sopii minkä ikäisille lapsille? Oobleck on peliidea 4–10 -vuotiaille lapsille, koska on olemassa lukuisia tapoja pelata. Se on täydellinen perheille, joissa on useita lapsia, koska kaikki voivat leikkiä yhdessä kiistelemättä. Päiväkoti -ikäisille pikkulapsille vain ihomassan koskettaminen on hauskaa, koska se vastustaa lasten käsien painetta. Vanhemmat lapset voivat laittaa kulhon nesteen kanssa täriseville pinnoille ja seurata sen käyttäytymistä.

Ponnistus vanhemmille: Kohtalainen. Sinun on ensin sekoitettava neste yhdessä lasten kanssa ja puhdistettava pöytä ennen lounasta. Koska Oobleck voidaan kuitenkin poistaa pinnoilta melko nopeasti ja vaivattomasti eikä yleensä jätä tahroja, sinun on odotettava kohtuullista vaivaa.

Työskentely kotona lasten kanssa: leikkiä liitutaulumagneeteilla

Työskentele kotona peliideoita liitutaulu -magneeteilla

Kuinka sitä pelataan?? Laita ensimmäiseen laatikkoon pinoamiskupit sateenkaaren väreissä: keltainen, oranssi, punainen, vihreä, violetti ja sininen. Täytä toinen laatikko keltaisilla, oransseilla, punaisilla, vihreillä, violetilla ja sinisillä taulumagneeteilla. Lasten tulee joko “napata” liitutaulun magneetit magneettisella onkalla (jonka he voivat valmistaa tikulla, narulla ja jääkaappimagneetilla) tai magneettisella lapalla ja laittaa ne sopivaan kuppiin. Keltaiset magneetit menevät keltaiseen mukiin, vihreät – vihreisiin jne.

Milloin on oikea aika tälle peliidealle? Aamiainen, koska kaikkien levyn magneettien lajittelu kestää hyvän puolen tunnin.

Anturipeli sopii minkä ikäisille lapsille? Kolme vuotta täyttäneet lapset voivat leikkiä sen kanssa. Se sopii vain tietyissä olosuhteissa perheille, joissa on useita lapsia, koska on olemassa vaara, että lapset riitelevät äänekkäästi siitä, kuka otti ja lajitteli lisää taulumagneetteja.

Ponnistus vanhemmille: Pieni määrä. Sinun tarvitsee vain selittää säännöt lapsille ja antaa heidän leikkiä. Pikkulasten tulisi kuitenkin leikkiä vain vanhempien valvonnassa, koska he voivat niellä pienet magneetit.

Työskentely kotona lasten kanssa: anturipelit 2 ja 3 -vuotiaille lapsille

Kotitoimisto lasten kanssa ja ideoita anturipeleihin 2-vuotiaille

Kuinka sitä pelataan?? Väritä riisi elintarvikeväreillä (pese riisi ensin perusteellisesti!) Ja laita se suurimpaan laatikkoon. Sekoita kulhossa 8 kuppia jauhoja, 1 kuppi auringonkukkaöljyä ja elintarvikeväriä ja sekoita hitaasti kaikki ainekset, kunnes koostumus on samanlainen kuin hiekan. Täytä toinen laatikko sillä. Levitä kahteen laatikkoon konfettia, sokeriruiskeita, kakku kynttilöitä ja useita pieniä ilmapalloja. Kolmannessa ja viimeisessä laatikossa voit laittaa suppilon, muovikupin, mittalusikan ja teesiivilän.

Tee hiekkaa jauhoista itse ja luo ideoita pikkulasten anturipeleille

Milloin on oikea aika järjestää pikkulapsille anturipeli? Aina kun tarvitset puoli tuntia puhelun soittamiseen. On tärkeää tarkkailla lapsia. Koska pienet lapset voivat niellä pieniä hiukkasia laatikoissa.

Ponnistus vanhemmille: Kohtalainen. Tietenkin sinun on tehtävä “hiekka” jauhoista itse ja huolehdittava aina lapsista. Pelaaminen aiheuttaa varmasti sotkua pöydälle, mutta voit ottaa riisin ja “hiekan” nopeasti.

Kotitoimisto lastentarha -ikäisten lasten kanssa: peliidea saippuavedellä

Idea työskennellä kotoa lasten kanssa metalliastiat

Kuinka sitä pelataan?? Seuraavaa ajatusta ei tarvitse selittää. Tarvitset haaleaa vettä, johon voit liuottaa astianpesuainetta, pyyhesieniä ja astioita. On parasta valita metallista tai muovista valmistetut astiat. Lasi ja Kiina eivät sovellu, koska lapset voivat rikkoa ne ja vahingoittaa itseään prosessin aikana.

Sopiva: Lapset 1 vuodesta

Kesto: Iästä riippuen 30 minuutista 40 minuuttiin

Ponnistus vanhemmille: Pieni määrä

Työskentely kotona lasten kanssa: roolileikki maatilalla laatikossa

Lapset käsittelevät vanhempien lasten anturipelejä ja roolipelejä

Haluatko pitää lapsesi kiireisenä roolipeleissä työskennellessäsi kotona? Seuraava peliidea sopii peruskoulun lapsille. Vasemmanpuoleiseen laatikkoon tarvitset herneitä, kikherneitä ja eläinhahmoja, vasemmanpuoleiseen laatikkoon maaperää (tee hiekka yllä olevan reseptin mukaan ja väritä se ruskeaksi kaakaolla), pieniä kiviä, sinisiä lasihelmiä. Voit myös käyttää pääsiäiskoristeiden eläimiä tai muita leluja. Esimerkiksi lehmä, poikasen, sian, porkkanat ja hevonen voidaan jakaa tilalla.

Sopiva: Kolmen vuoden ikäiset lapset saavat leikkiä vain vanhempiensa valvonnassa!

Kesto: Enintään 40 minuuttia

Ponnistus vanhemmille: Kohtuullinen, valmistautuminen kestää 15 minuuttia

Kotitoimisto lasten kanssa peruskoulussa: saippua luonnonmateriaaleista

Kotitoimisto Lapset pitävät leikki -ideoista Ikean pelipöydän kanssa

Seuraava peliidea on erittäin mutkaton. Tarvitset haaleaa vettä ja valitsemiasi tuoreita kukka -terälehtiä. Toiseen laatikkoon laitat pienet kertakäyttöiset lasit, mieluiten muovista, sekä erikokoiset lusikat ja suppilot lapselle. Peruskoulun lasten hauskuus on taattu!

Sopiva: Lapset 1 vuodesta

Kesto: 20 minuuttia

Ponnistus vanhemmille: Pieni määrä

Kotitoimisto lasten kanssa: hiekkalaatikko rannalla

Työskentele koti -ideoilla hiekalla, kuorilla ja lasihelmillä

Lapset tarvitsevat monipuolisuutta. He ovat erityisen iloisia, kun löydät vanhalle lelulle uuden käyttötarkoituksen. Rantateemalla varustetussa hiekkalaatikossa on myös sinisiä lasihelmiä ja puinen palapeli, jossa on “meri” -teema, jauhojen ja viimeisen lomasi kuorien lisäksi. Lapset voivat leikkiä merieläinten kuvilla tai järjestää kuoret “hiekkalaatikkoon”.

Sopiva: Lapset alkaen 2 vuotta

Kesto: 30-40 minuuttia

Ponnistus vanhemmille: Kohtalainen

Työskentely kotona lasten kanssa: “vedenalainen” -laatikko

Työskentely kotona lasten kanssa ja leikkiidea Ikean pelipöydällä

Hyvä idea iltapäivän lyhyelle kahvitauolle. Osta joukko muovisia vedenalaisia ​​kasveja ja merihevosia, kaloja ja mustekaloja ja täytä kaksi laatikkoa vedellä. Nyt on oikea aika selittää pienille, millaisia ​​eläimiä ja kasveja meressä elää. Lapset voivat sitten “ottaa” kalat suurella seulalla ja vapauttaa ne toiseen laatikkoon. Pelimahdollisuudet ovat rajattomat ja sinulle taataan vähintään 40 minuutin työskentely.

Sopiva: Lapset alkaen 4 vuotta

Kesto: 50 minuuttia

Ponnistus vanhemmille: Pieni määrä

Pidä lapset kiireisinä: ”Polar ice caps” -anturipeli

Työskentely kotona lasten kanssa polaariset jääpeitopeli

Seuraava anturipeli sopii ihanteellisesti lastentarhaikäisille lapsille, eli 3–5 -vuotiaille. Tarvitset hyvin vähän ainesosia: sinisiä lasihelmiä, vettä, sinistä elintarvikeväriä, suihkupullon, jossa on haaleaa vettä ja pallomaisia ​​jääkuutioita ja pingviinihahmoja. Täytä suuri jäälaatikko hieman värillisellä vedellä niin, että se peittää pohjan. Järjestä jääpalat nurkkaan ja jaa pingviinit veteen.

Sopiva: Lapset alkaen 3 vuotta

Kesto: 40 minuuttia tai kunnes jääpalat sulavat kokonaan

Ponnistus vanhemmille: Pieni määrä

Kotona työskentely: Missä nämä eläimet elävät -peli 4 -vuotiaille lapsille

Roolipelit ja anturipelit lapsille työskentelevät kotona

Seuraava idea hauskaan peliin on oppia, missä eri eläimet elävät. Tarvitset keltaisen, sinisen, ruohonvihreän ja smaragdinvihreän huopakankaan. Taita kaikki levyt puoliksi ja järjestä ne. Vihreistä lehdistä ja viipaleista luodaan metsä sekä keinotekoinen laatikkopuu, useita kiviä ja vihreää lampaanvillaa. Ranta luodaan keltaisista ja sinisistä lehdistä, jäljellä olevista kivistä ja sinisistä lasihelmistä. Nyt tarvitset vain erilaisia ​​eläinhahmoja, jotka lapsen tulee järjestää sen mukaisesti. Sitten se voi esittää uudelleen suosikkisatunsa eläinten kanssa tai yksinkertaisesti keksiä roolipelin itse.

Sopiva: Lapset alkaen 3 vuotta

Kesto: 40 minuuttia

Ponnistus vanhemmille: Pieni määrä

Lapset pitävät kiirettä koronaviruksen poistumisrajoitusten aikana: “safari” -anturipeli

Peliideoita Ikea Flisat -pöydällä lapsille päiväkodissa ja alakoulussa

Kikherneillä, herneillä, keltaisella huopamateriaalilla, afrikkalaisten eläinten eläinhahmoilla, kuten leijonilla, seeproilla, norsuilla jne., Voit tehdä mielikuvituksellisen anturipelin 4 -vuotiaille lapsille. Käytä muovipuita, puisia sateenkaari -pulmia ja pieniä kiviä täydentääksesi laatikon koristeen safarimaisen ilmeen. Nyt on pienten vuoro ja he voivat keksiä erilaisia ​​hauskoja roolipelejä eläinten kanssa.

Sopiva: Lapset alkaen 4 vuotta

Kesto: 45 minuuttia

Ponnistus vanhemmille: Kohtalainen. Sinun on väritettävä kikherneet vihreiksi.

Työskentele kotona ja pidä lapset kiireisinä: anturipeli 4-vuotiaille

Lapset käsittelevät koronakriisin aikana pelejä

Seuraava ehdotus on hauskaa pikkulapsille. Mutta on tärkeää, että lapset leikkivät aina vanhempien valvonnassa, koska pieniä osia voidaan niellä. Tätä ideaa varten tarvitset elintarvikeväriä ja kikherneitä. Jaa kikherneet neljään ja väritä ensimmäinen siniseksi, toinen punaiseksi, kolmas vihreäksi ja neljäs violetiksi. Järjestä sitten suppilo ja paperipyyherulla seuraavaan laatikkoon. Kolmannessa laatikossa on tilaa hienomotorisia työkaluja varten. Pyydä lapsia purkittamaan kikherneet työkaluilla, suppilolla ja paperipyyhkeellä.

Sopiva: Lapset alkaen 4 vuotta

Kesto: 30 minuuttia

Ponnistus vanhemmille: Kohtalainen

Jos työskentelet kotoa ja sinun on huolehdittava lapsista samanaikaisesti, sinulla on varmasti suuri haaste. Näissä tapauksissa lasten pöytä, jossa on irrotettava pöytälevy ja laatikot leluille, on todellinen monipuolinen. Tarvitset vain vähän luovuutta ikään sopivien pelien keksimiseksi. Selaa kuvagalleriamme, anna itsesi inspiroida muita ehdotuksia ja saat taatusti uusia ideoita. Älä koskaan jätä lapsiasi ilman valvontaa leikkiessään, koska ne voivat niellä pieniä hiukkasia.

Leikkaa numero pahvista. Pyydä lapsia etsimään ne ja jakamaan ne numeroiduissa muffinssirasioissa

Työskentele kotona ja lasten pelejä löytää ja luokitella numeroita

Vesi elintarvikeväreillä oikealla ja Oobleck vasemmassa laatikossa

Käyttämällä anturipelejä pikkulapsille koronakriisin aikana ja jättäen aikaa työskennellä kotoa

Rakenna jäädytetty linna magneettilohkoilla

Leikkiideoita lapsille Yhdistä jäätyneet rakennuspalikat, pomponit ja muoviset lumihiutaleet

Kaada suklaapuristimia ja vaahtokarkkeja pikkuleikkureihin

Kotona työskenteleviä lasten pelejä suklaata ja olkia

Laita vesi ja sitruuna- tai limenviipaleet laatikkoon

Leikkiideoita lapsille kotona yhdistyvät sitruunat ja vesi

Täytä vesihelmet pinoamiskuppeihin

Työskentelee kotoa leikkiessään vesihelmiä pikkulapsille

Previous Post
Kotitoimiston organisaatio: Kuinka saada järjestys kotitoimistoon!
Next Post
Opas täydelliseen Koi -lampiisi eri puutarhatyyleissä