15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tee tupsut itse – ohjeet ja mitä voit tehdä niistä

Tee tupsut itsellesi ohjeet-vinkit-ideat-näppärät-istutuskorit-värikkäät-värit

Se, mikä oli vanhanaikaista ja tyypillistä isoäidille muutama vuosi sitten, on nyt taas muodissa: tupsut, kuten tunnet verhoista, pöytäliinoista ja muista kodin tarvikkeista. Ja nyt niitä ei käytetä pelkästään sisustamiseen, vaan niistä valmistetaan myös koruja, avaimenperiä ja muita asioita. Koriste -elementtejä, joita kutsutaan myös tupsiksi, voidaan käyttää monin eri tavoin, ja siksi ne ovat yhä enemmän kotitekoisia ja niitä käytetään erilaisiin käsityöprojekteihin. Tekeekö mieli tehdä tupsuja itse? Sitten tämä on tilaisuutesi tehdä niin kokeilemalla seuraavia ideoita ja ohjeita.

Tee tupsut itse villasta

tee tupsut itse villa-idea-helppo-näpertely-koralli

Tupsut valmistetaan perinteisesti villasta. Tämä on luultavasti halvin vaihtoehto. Jos haluat tyylikkäämmän, voit käyttää myös silkkilankaa. Muuten tehtävä on uskomattoman yksinkertainen ja myös nopea, joten voit tehdä suuren määrän tupsuja lyhyessä ajassa. Prosessi on samanlainen kuin kotitekoiset pom-pomit. Joten jos sinulla on jo kokemusta siitä, saat sen kiinni nopeasti ja et koskaan saa tarpeeksi käsityöideasta. Jos haluat tehdä tupsut villasta itse, noudata näitä ohjeita:

Tee tupsut itsellesi villalanka-ohjeet-diy-helppo

Voit joko tehdä sormillasi tupsuja tai käyttää pahvia työkaluna. Molemmissa tapauksissa valittu lanka kääritään sormien tai pahvin ympärille. Pahvin leveys riippuu siitä, kuinka kauan haluat tehdä tupsut. Kun käytät sormia, vaihda vain niiden sormien lukumäärää, joiden ympärille lanka kiertyy.

Macrame -rannekkeen tekeminen – yksinkertaiset ohjeet aloittelijoille

Korut, jotka on valmistettu tölkkien sulkimista – kierrätystarvikkeet

DIY -rannekoru kauniista, värikkäistä rocailles -helmistä

tee tupsut itse ohjeet-yksinkertaiset pahvin leikkaavat sakset

Jos olet käärinyt villalangan apusi ympärille useita kertoja, poista näin saadut silmukat varovasti. Sido ylälanka silmukan ympärille ja tee solmu. Periaatteessa saat kaksi silmukkaa – pienemmän ja suuremman. Leikkaa sitten isompi alimmasta päästä niin, että saat hapsut. Älä kuitenkaan leikkaa yläsilmukkaa. Voit käyttää tätä, jos haluat tehdä riipuksen tupsusta ja käyttää sitä ripustaaksesi sen.

Tee tupsut nahasta itse

tupsut-tee itse-mokka-keinonahka-vaaleansininen-kulta-ketju

Nahkaisen tupsun tekeminen on myös erittäin helppo DIY -projekti. Jos haluat tehdä käsityötä nahalla, tarvitset tietysti ensin nahan. Voit valita leveyden itse sen mukaan, kuinka pitkä kunkin tupsu on. Valmista suorakulmainen eli pitkänomainen pala. Tämä on leikattava hapsujen luomiseksi. Voit tehdä tämän mittaamalla minkä tahansa leveyden nauhan yläreunasta, jonka voit merkitä lyijykynällä.

tupsut-tee-se-itse-aloittelija-tinker-idea-avaimenperä

Tarvitset myös narun kaltaisen nahkakappaleen, josta voit tehdä silmukan ripustettavaksi. Liimaa tämä nahkakappaleen yläreunaan leikkaamisen jälkeen viivaan asti. Levitä sitten liimaa samaa nauhaa pitkin, minkä jälkeen alat rullata nahkaa. Varo liikkumasta mitään. Anna liiman kuivua hyvin ja olet valmis.

tupsut-tee-se-itse-nahka-musta-hapsutettu leikkaus-avaimenperä

Voit nyt kiinnittää silmukan avainrenkaan siihen. Mutta ketjut tai muut lisävarusteet voidaan myös kiinnittää hyvin, jotta tupsuja voidaan käyttää eri tarkoituksiin. Voit myös tehdä tupsut itse synteettisestä nahasta. Tällä ei ole väliä yksittäisten vaiheiden suhteen. Ja koska nyt on saatavana myös korkealaatuisia tuotteita keinotekoiselle nahalle, käyttöiän aikana ei myöskään ole suurta eroa.

Tee tupsut itse – ohjeet nahkajohdolle

Tupsut-tee-itse-mokka-johto-koristelu-vaatetalo

Materiaalit ovat käytännöllistä johtoa, olivatpa ne sitten aitoa nahkaa, keinonahkaa tai mokkaa. Joten voit säästää tarvetta leikata hapsut yksinkertaisesti käyttämällä nahkajohtoa, kun teet tupsut itse. Ne on tehty niin kuin käytät villaa tai muita lankoja.

tupsut-tee-se-itse-mini-silkki-lanka-koriste-ideoita-inspiraatiota

Riippumatta mainituista materiaaleista, voit tehdä erilaisia ​​suuria tupsuja itse, kuten jo mainittiin. Pienet tupsut, joita voidaan käyttää koristeena eri tarkoituksiin, ovat myös erityisen suosittuja. Se riippuu kuitenkin lopulta vaikutuksesta, jonka haluat saavuttaa. Seuraavan projektin suunnittelu muuttuu hienovaraisemmaksi, jos teet mini -tupsut itse, kun taas suuret herättävät enemmän huomiota.

Tee tupsut itse helmillä

Tupsut-tee-se-itse-tee puuhelmiä-moderni-muotoilu

Jos tupsut ovat hieman liian tylsiä sellaisina kuin ne ovat, anna muiden korujen ja käsityötarvikkeiden piristää ja tehdä niistä yksilöllisempiä. Esimerkiksi helmet sopivat tähän hyvin. Voit sisällyttää ne monella tavalla. Kaikkia mahdollisuuksia on kuitenkin helppo jäljitellä. Vaihtoehto on tämä, jossa helmet on yksinkertaisesti kierretty langan päälle. On parasta käyttää neulaa langan helpottamiseksi.

tupsut-tee-se-itse-helmi-idea-tyylikäs-korujen koristelu

Vaihtoehtoisesti voit tehdä tupsun, joka on valmistettu kokonaan helmistä, mutta tämä vie enemmän aikaa, riippuen siitä, käytätkö suuria tai pieniä helmiä. Tätä varten suunnittelet monia helminauhoja, jotka sitten sidotaan yhteen muodostaen tupsu. Viimeistely on helmikorkki, joka tulisi mieluiten varustaa silmukalla. Ja olet tehnyt alkuperäisiä tupsuja.

Tee tupsut itse – ideoita projekteihin

tupsut-tee-se-itse-kodin tarvikkeet-verhot-koristele-pöytä-juoksija-koristekangas

Kuten jo mainittiin, valmiita tupsuja voidaan käyttää millä tahansa tavalla. Ei vain verhojohtoa voi koristaa sillä, mutta myös tupsu -seppele näyttää erittäin tyylikkäältä eikä voi vain piristää tiettyjä alueita juhlissa. Jos haluat tehdä tupsun seppeleen itse, voit käyttää edellä mainittuja materiaaleja, mutta myös paperia. Pujota esimerkiksi jokainen tupsu naruun. Jotta ne eivät liuku, sido solmu tupsun eteen ja taakse. Vaihtoehtoisesti ne voidaan liimata myös lankaan tai leveämpään nauhaan. Suunnittele tyynyliinoja, peittoja, pöytäjalkoja, koreja ja kaikkea muuta mitä voit ajatella. Aivan kuten voit koristella bobbleilla ja bobble -nauhalla, se toimii myös tupsujen kanssa.

tupsut-tee-se-itse-korut-muoti-tarvikkeet-rannekorut-korvakorut-kengät-kaulakoru

Tai ehkä haluat tehdä alkuperäisiä koruja? Sitten voit tehdä tupsukorvakorut itse! Pienet, ystävälliset tarvikkeet sopivat myös erinomaisesti riipuksiksi rannekoruihin tai kaulakoruihin. Voit myös koristaa laukun, lompakon tai jopa kenkiä ja tehdä muotiasusteistasi vieläkin kauniimpia. Näytä kotitekoiset tupsut ympäri maailmaa, yhdistä eri pituudet ja värit ja luo kokoelma DIY -muotia ja kodin lisävarusteita.

Previous Post
Tee puutarhakoristeita betonista itse – 28 kaunista ideaa
Next Post
4 hyödyllistä jooga -asanaa naisille – helppoja harjoituksia aloittelijoille