15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tee oma matto tyylikkääseen sisustukseen – 4 ohjetta

Tee omat matonpallot-valkoinen-matto-liima-moderni

Matot ovat yksi parhaista lisävarusteista kodikkaan ja lämpimän ilmapiirin luomiseen sisätiloihin. Valitettavasti hyvät osat ovat yleensä melko kalliita, ja siksi ne ovat yleensä takana, kun on kyse uuden asunnon sisustamisesta. Meillä on kuitenkin sinulle loistava vaihtoehto, jota voit harkita erityisesti, jos et vain halua säästää, vaan olet myös DIY -projektien fani. Voit helposti saada sellaisen Tee matto itse. Kaikesta tulee erityisen helppoa, jos noudatat yhtä ohjeistamme.

Tee oma matto pomponeista

Tee oma matto ombre-kuvio-meri-tyylinen sisustus

Pomponeilla voi valmistaa monenlaisia ​​asioita. Ne ovat mukava lisävaruste paitsi vaatteille myös koristeille. Siksi ne sopivat myös erinomaisesti maton tekemiseen. Jos teet tämän maton itse, voit käyttää mitä tahansa väriä. Esimerkissä käytettiin eri värejä sinisestä.

Tee pomppimatto itse – materiaalit

Tee omat maton sävyt-sininen-villa-ombre

Niiden avulla voidaan luoda tehokas ombre -muotoilu. Siniset värit luovat merellistä tunnelmaa. Hanki villaa eri sävyinä, väreinä tai yhdellä värillä sekä liukumaton kumimatto. Tarvitset myös viivaimen, huopakynän ja sakset. Ja se on kaikki mitä tarvitset, jos haluat tehdä maton itse.

Määritä maton koko

Tee oma matonleikkausmatto-sakset-viivoitin

Ensinnäkin sinun on määritettävä tulevan maton koko. Piirrä nämä matolle huopakynällä. Varmista, että piirrät suoran viivan. Leikkaa sen jälkeen matto linjoilla saksilla. Olet nyt valmis tekemään maton itse ja voit tehdä villaa.

Tinker pomponit

matto-tee-se-itse-tinkering-idea-sisustus

Ei tarvitse paljon vaivaa tehdä pomponeja itse. Maton koosta riippuen kannattaa kuitenkin varata paljon aikaa, jos haluat tehdä maton itse. Ota ensin tummempi sävy ja kiedo villalanka neljän sormesi ympärille useita kertoja. Katkaise lanka. Ota sitten villa pois sormillasi, kuten kuvassa, ja solmu langan keskellä solmuun langan päässä.

Käsityöidea kodin kaunistamiseen

Tee-oma-tee-oma-sininen-bobble-tinker

Tarvitset toisen villalangan, jonka myös sidot keskelle. Mutta voit myös jättää pidemmän kappaleen roikkumaan, kun katkaiset langan villapallosta. Leikkaa lopuksi kaksi luomasi silmukkaa ja saat ensimmäisen viimeistetyn pallosi. Tarvitset silti paljon, jotta voit tehdä maton itse. Joten älä tuhlaa aikaa ja ryhdy heti töihin.

Pomponien meri

matto-tee-itse-tekstiili-luonnonmateriaalit-värit

Voit tehdä pomponeja eri sävyistä heti. Suosittelemme kuitenkin aloittamaan yhdellä värillä, koristamalla maton sillä ja vasta sitten siirtymään seuraavaan sävyyn. Näin voit paremmin arvioida, kuinka monta pomppia tarvitset kutakin väriä varten ja tehdä matto itse.

Tee matto

Tee-oma-matto-solmu-kumimatto-pomponit-vaaleansininen

Laita nyt pitkä villalanka yhden maton reiän läpi ja sitten takaisin toisen reiän läpi. Tee silmukka tätä tehdessäsi. Tämän silmukan avulla voit sitoa tiukan solmun. Paras tapa etsiä on valita kaksoissolmu. Toista nyt tämä vaihe ja tee matto itse, kunnes tummansinisen osan koko riittää sinulle.

Järjestä pomponit

tee-oma-matto-tinker-tinker-easy-project-diy

Varmista, että valitset oikean etäisyyden yksittäisten pomppien välillä, jos teet maton itse. Jos etäisyys on liian suuri, kumimatto näkyy, mikä ei näytä erityisen mukavalta. Jos matto on liian pieni, se ei voi näyttää hyvältä ja pörröiseltä. Kokeile. Tarvittaessa voit järjestää pomponit myöhemmin.

Tee matto itse – solmi, solmi, solmi

matto-tee-se-itse-jää-sininen-valkoinen-end-tinker-aikuiset

Toistat tietysti myöhemmin saman asian muiden vivahteiden kanssa. Tasaisen siirtymisen saavuttamiseksi värien välillä voit myös luoda muutaman rivin pomponeja, joissa yhdistät edellisen ja seuraavan värin. Voit myös tehdä maton itse, jos etsit alkuperäistä lahjaa.

Raidallinen matto

matto-tee-se-itse-pieni-ovimatto-raidat-kuvio

Villaa tarvitaan myös tähän mattoideaan, mutta et ole täällä pomponien kanssa. Käytä jälleen mitä tahansa värejä, jotka sopivat valitun huoneen sisustukseen. Hanki villaa, solmukuvio, sakset ja solmukoukku. Määritä maton koko etukäteen valitaksesi sopivan mallin.

Yksinkertainen opas

matto-tee-itse-verkko-kudonta-villa-ruskea-beige

Taita maton yhden reunan yli kerran tai kaksi ja kiinnitä lanka sen ympärille. Toista koko juttu vielä kerran kaikkien muiden reunojen kanssa. Leikkaa nyt paljon villaa. Voit määrittää pituuden itse riippuen siitä, kuinka korkea matto on. Villaa tarjotaan myös valmiina, mutta silloin se on hieman kalliimpaa.

Solmu matto

matto-tee-se-itse-kodin sisustus-idea-ovimatto

Solmukoukun avulla voit sitten kiinnittää yksittäiset villalangat malliin. Älä tee virhettä tehdessäsi mattoja itse. Noudata vain ohjeita. Kun olet saavuttanut ensimmäisen nauhan halutun leveyden, jatka seuraavalla värillä. Laske ensimmäisen raidan ompeleet, jotta kaikki raidat ovat yhtä leveitä. Se on jälleen aikaa vievä projekti, mutta se on taatusti sen arvoista!

DIY maton kudonta

matto-tee-se-itse-tyyli-hippi-boho-tyylikäs-koristetyyny-keinutuoli

Solmimisen ja solmimisen sijaan voit myös tehdä kudotun maton itse kankaasta. Tämä vaihtoehto ei ehkä ole yhtä aikaa vievä kuin kaksi edeltäjää, mutta se on yhtä halpa. Tarvitset noin 4 metriä mustaa kangasta. Leveä kangas on paras. Hanki sitten valkoista kangasta, jota tarvitset runsaasti, sekä puuliuskat kehyksen rakentamiseksi, kynnet, sakset, viivotin ja lyijykynä.

Tee koriste itse kankaasta

Tee-oma-matto-yksinkertaisesti-tinker-koristele-kalusteet

Kokoa ensin runko, jotta voit tehdä maton itse. Kiinnitä naulat lyhyempiin nauhoihin noin senttimetrin etäisyydellä toisistaan. Esimerkissä käytettiin 66 naulaa kummallekin puolelle. Leikkaa sitten valkoisesta kankaasta nauhat kuvan osoittamalla tavalla. Leveyden tulisi olla noin 2,5 cm. Tuloksena on siksak -kuvio, joka tekee yksittäisten nauhojen jatkuvasta solmimisesta tarpeetonta. Sido toinen pää uloimpaan naulaan, kiristä nauha vastakkaiseen naulaan ja vedä se sitten takaisin alas. Toista tämä kunnes nauha on käytetty. Saatat tarvita toisen valkoisen nauhan.

Aseta mustat aksentit

matto-tee-se-itse-mustavalkoinen-kudonta-ohjeet-diy

Leikkaa sitten tällainen nauha mustasta kankaasta, jotta voit tehdä maton itse. Sitten aloitat langan pujottamisen valkoiselle raidalle niin, että syntyy kudontamalli: ensin yhden valkoisen raidan päälle, sitten seuraavan alle, uudelleen kolmannen yli, neljännen alle ja niin edelleen. Alussa ja lopussa solmut mustan raidan niin tiukasti, että saat kauniit reunat. Voit myös lisätä hapsuja aivan lopussa. Luo muutama tällainen rivi ja jätä sitten joitakin pois, jotta saat raidallisen kuvion.

Suunnittelumalleja

matto-tee-se-itse-skandinaavinen-design-eames-keinutuoli

Pienellä mielikuvituksella ja ilmaisulla voit luoda monenlaisia ​​kuvioita, kun teet maton itse. Malli voi olla erittäin hyödyllinen tässä. Piirrä tai tulosta kuvio tai aihe suurelle paperiarkille ja aseta se kehykseen. Vaihda mallin värit vastaavasti.

Pyöreä matto köysistä

Tee-oma-matot-suunnittele kylpyhuoneesi-sali-hyvällä tuulella-sisustussuunnittelu

Voit tietysti myös tehdä pyöreän maton itse. Jälleen kerran, et tarvitse paljon materiaaleja tähän alkuperäiseen ideaan. Voit myös valita ne yksitellen sen mukaan, mikä sopii sinulle parhaiten. Jos haluat oppia tekemään tämän maton, katso alla oleva opas.

Materiaalit DIY -matolle

Tee-oma-matto-materiaalit-köysi-bobble-nauha-johto

Esimerkkimattoina käytettiin eri värejä, köysilankaa ja tupsuja. Jotta voit tehdä maton itse, tarvitset myös pahvia, lankaa, viivoitinta ja saksia. Ennen kuin voit aloittaa kudonnan, sinun on valmisteltava pahvi. Leikkaa ne ympyrän muotoisiksi tai osta ne heti tässä muodossa.

Luo mikä tahansa kuvio

Tee-oma-matto-ohjeet-perusteet-aurinko-motiivi-säteet

Venytä useita lankoja pahville keskeltä ulospäin. Lopputuloksen pitäisi muistuttaa auringonsäteitä. Etäisyyden jokaiseen lankaan tulee olla sama. Tätä varten voit piirtää viivat etukäteen viivaimella ja lyijykynällä. Periaatteessa koko homma toimii kuin pyöreän kakun leikkaaminen. Leikkaa ensin puoliksi, sitten neljännes, kahdeksas ja niin edelleen. Käytät tätä tuotetta nyt kutomiseen, kun teet maton itse.

Pujota köydet

Tee-oma-matto-kutoa-pyöreä-matto-pyöreä

Aloita nyt uudelleen keskipisteestä ja tee matto itse ja työskentele ulospäin. Kääri ensimmäinen köysi ympyrään pahville. Toimi kuten yllä olevan kangasmaton kanssa. Ensin langan päälle, sitten alle, sitten päälle ja niin edelleen. Kun olet saanut tarpeeksesi ensimmäisestä köyden väristä, vaihda seuraavaan. Järjestyksellä ei ole väliä. Anna mielikuvituksesi lentää.

Viimeistele matto

Luo oma maton värikäs suunnittelun inspiraatio

Toista nyt nämä vaiheet ja tee matto itse, kunnes olet saavuttanut lopun. Sido tiukka solmu estääksesi viimeisen köyden löystymisen. Voit sitten kiinnittää tupsut, hapsut tai pomponit reunaan luodaksesi mielenkiintoisen viimeistelyn.

Previous Post
Sipulit kotitaloudessa – unelmaton käyttösi jokapäiväisessä elämässä
Next Post
Tee lankakuvia itse kynsillä – ideoita, ohjeita ja malleja