15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tunnista syöpä varhaisessa vaiheessa uudella verikokeella – tutkimus antaa toivoa varhaisesta diagnoosista

Syöpä on yksi johtavista kuolinsyistä. Joka vuosi jopa 10 miljoonaa ihmistä kuolee syöpään. Yleisimpiä kuolemaan johtavia syöpiä ovat keuhkosyöpä, mahasyöpä, ruokatorven syöpä, paksusuolen syöpä ja maksasyöpä. Kuitenkin uusi verikoe voi nyt havaita syövän ennen kuin se voidaan havaita tavanomaisilla diagnostisilla menetelmillä, tutkijoiden mukaan äskettäin julkaistussa kiinalais-amerikkalaisessa tutkimuksessa. Heidän mukaansa on 5 syöpätyyppiä, jotka voidaan tunnistaa verikokeilla.

Tunnista syöpä varhaisessa vaiheessa verikokeella

Tunnista ja hoida syöpä varhaisessa vaiheessa uudella verikokeella

Kuten Nature Communications raportoi, ihmisverta otettiin. Kun verta otettiin, heillä ei ollut mitään oireita, jotka viittaavat syöpään. Tutkijat löysivät kuitenkin syövän 91%: lla tutkittavista verikokeella. Seuraavan yhden tai neljän vuoden aikana tauti todella kehittyi näille ihmisille ruokatorveen, keuhkoihin, paksusuoleen, maksaan tai vatsaan.

Tämä on hieno uutinen, koska varhainen syövän havaitseminen verikokeella merkitsee huomattavasti suurempaa selviytymismahdollisuutta, koska riittävät toimenpiteet voidaan toteuttaa ajoissa. Kirurgiset toimenpiteet kasvainten poistamiseksi, sädehoito, lääkitys tai muut hoitomenetelmät voivat siten osoittaa paremman vaikutuksen.

Tutkimus antaa toivoa paremmasta syöpäseulonnasta

Syövän diagnosointi verikokeella - tutkijat julkaisevat tutkimustuloksia

Tutkimukseen sisältyi verinäytteitä yli 600 ihmiseltä. Nämä ovat osa 120 000 osallistujaa 10 vuoden (2007–2010) terveystutkimuksessa Kiinassa, jossa kaikki osallistujat ottivat säännöllisesti verinäytteitä ja tutkivat niitä. Ne osallistujat, joilla diagnosoitiin syöpä jossain vaiheessa (yhteensä 191 henkilöä), analysoitiin sitten tarkemmin käyttämällä uutta testiä vanhoista verinäytteistä 1-4 vuotta sitten. Verikokeessa todettiin syöpä 113 potilaalla 88%: n tarkkuudella.

Miten syöpätesti toimii?

Verinäytteet syövän varhaiseen havaitsemiseen potilailla

Verikokeessa käytetään DNA -metylaatioanalyysiä. Tämä on biologinen prosessi, joka etsii DNA -tunnisteita, jotka ovat tyypillisiä tietyille syöpätyypeille. Oireettomien sairauksien havaitsemiseen käytetty tekniikka kehitettiin yli vuosikymmenen ajan. Toivottavista tuloksista huolimatta on suoritettava enemmän, suurempia, pidemmän aikavälin tutkimuksia testin potentiaalin vahvistamiseksi ja eräänä päivänä syövän diagnosoimiseksi varhaisessa vaiheessa verikokeella.

Tutkimus, verikokeen teki tekijä Kun Zhang, biotekniikan johtaja Kalifornian yliopistossa San Diegossa, joka on myös testin kehittäjän Singlera Genomican osakkeenomistaja.

Löydä syöpä nopeammin ja paranna se paremmin

Previous Post
Joulukuusen koristelu – 25 erilaista tyyliä ja koristeideaa
Next Post
Ideoita kotiin – kunnosta kotisi vuoden 2014 trendiväreissä