15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Nykyiset lämmitysjärjestelmät yhdellä silmäyksellä – useita vaihtoehtoja

bioetanoliuuni kaksi puolta lasi -ikkunan tilanjakaja

Näinä taloudellisesti epävarmoina aikoina jokainen kotitalous yrittää alentaa kustannuksiaan ilman, että se heikentää elämänlaatua. Kodin lämmitysjärjestelmällä voi olla valtava vaikutus perheen talousarvioon, joten sen valitseminen on usein vaikeaa. Lämmitysjärjestelmän tulee olla tehokas, ympäristöystävällinen ja kustannustehokas pitkällä aikavälillä. Annamme sinulle uusimman Yleiskatsaus lämmitysjärjestelmiin, mikä voi auttaa päätöksessäsi.

Yleiskatsaus lämmitysjärjestelmiin – klassinen takka

klassinen takka avotakka Savio Firmino

Perinteinen avotakka on keskeinen monille kotitalouksille. Vaikka sen hyötysuhde on suhteellisen alhainen verrattuna muihin nykyaikaisiin lämmitysjärjestelmiin, se on erityisen suosittu kodissa luodun kodikkaan ilmapiirin vuoksi. Ongelmana on, että paljon lämpöä tulee savupiipusta ja vaatii säännöllistä puhdistusta ja huoltoa. Mutta on yksi etu, joka usein unohdetaan – kodin omistaja voi vähentää lämmityslaskuja määrittämällä hiilen, brikettien tai puun määrän. Näin yllättävän suuret laskut voidaan välttää.

kivi takka olohuone suljettu tulisija

Lämmitysjärjestelmät takkalasit lasi -ikkunat olohuone tv

Yleiskatsaus lämmitysjärjestelmiin – puulämmitteiset uunit, joissa on bioetanolia

vapaasti seisova bioetanoliuuni tectum avotuli

Bioetanolitakka on uusin ja ympäristöystävällisin vaihtoehto perinteisille lämmitysjärjestelmille. Kivihiilen, puun tai brikettien polttamisen sijaan ne käyttävät nestemäistä bioetanolia. Et tarvitse savupiippua ja voit seistä vapaasti olohuoneen lattialla. Tämä toiminto erottaa ne perinteisistä tulisijoista. Kevyen rakenteensa ansiosta niitä on helppo siirtää ympäri huonetta. Koska liekki on auki, se antaa enemmän lämpöä huoneeseen. Bioetanoliset takat ovat universaaleja, joten niitä voidaan käyttää sisällä ja ulkona. Jos haluat luoda perinteisen tulipalon tunnelman, voit asentaa sen myös seinälle.

Takka -uuni, jossa on keittolevy

puulieden keittolevy klassinen savupiippu musta

Keittolevyllä varustettu liesi on säilyttänyt vanhanaikaisen viehätyksensä. Tämä liesi on monitoiminen laite, jota voidaan käyttää ruoanlaittoon tai veden lämmittämiseen samalla, kun koti lämmitetään. Nämä uunit voivat käyttää sähköä tai kiinteää polttoainetta. Suunnittelua on viime vuosina hieman modernisoitu, mikä mahdollistaa sen kytkeytymisen päälle ja pois päältä automaattisesti.

Pellettikattila

Lämmitysjärjestelmien yleiskatsaus pellettikattilajärjestelmään

Yksi suosituimmista vaihtoehdoista asunnonomistajille, joilla on vahva ympäristötietoisuus, on puupellettien käyttö lämmönlähteenä. Ne ovat pieniä puusta tai sahan sivutuotteista valmistettuja syömäpuikkoja. Nämä kattilat ovat ympäristöystävällisimpiä kiinteitä polttoaineita käyttäviä lämmitysjärjestelmiä, joiden hyötysuhde on 90%. Mukavuuden ja puhtauden kannalta niitä on myös helpompi ylläpitää ja käyttää kuin perinteisiä takkoja. Samaan aikaan puupellettien käyttö vähentää kasvihuonekaasuja. Niiden ainoa haittapuoli on suuret investoinnit, joita tarvitaan ostettaessa.

modernit lämpöpatterit

moderni jäähdyttimen seinäsuunnittelu nykyaikaiset lämmitysjärjestelmät

Moderni jäähdytin voidaan helposti sekoittaa nykyaikaiseen veistokseen. Uusi suuntaus on, että näitä lämmityslaitteita käytetään paitsi lämmönlähteenä myös sisätilojen osana. Monet uudet mallit voivat nyt toimia erillään keskuslämmitysjärjestelmästä, mikä tarkoittaa, että vaikka se on sammutettu, ne voivat silti lämmittää kotia.

tyylikkäitä malleja

moderni lämmitysjärjestelmä jäähdyttimen muotoilu valkoinen pudotus Runtal

moderni jäähdyttimen lego -osien suunnittelu lastenhuone Scirooco

moderni muotoilu jäähdyttimen seinä ruskea Immagina Fiammato

jäähdyttimen kylpyhuoneen seinäasennus moderni Runtal

Maalämpö

geoterminen lämmitys talon lämmitys käytä geotermisiä koettimia kuva

Vaikka ilman lämpötila vaihtelee voimakkaasti vuodenajan mukaan, maan lämpötila vaihtelee välillä 10º ja 20ºC maantieteellisestä leveysasteesta riippuen. Maalämpöpumput käyttävät tätä suhteellisen vakaata lämpötilaa asunnon lämmitykseen talvella ja jäähdytykseen kesällä. Maalämpö poistetaan geotermisten antureiden ja putkien kautta ja siirretään talon lämmitysjärjestelmään. Se on toisinpäin kesällä. Koska maalämpöpumppu todella siirtää lämpöä talon ja maan välillä, ne toimivat erittäin siististi ja tehokkaasti.

Lattialämmitys

lattialämmitysjärjestelmän rakennevaihtoehtoiset lämmitysjärjestelmät

Teoriassa lattialämmitys on tehokkain tapa lämmittää kehoa kotona. Perusperiaate on, että lämmin ilma nousee huipulle. Ja koska lämpö luovutetaan lattiasta, tämä lämmitysjärjestelmä voi lämmittää huoneen ennen kuin energia vapautuu katon läpi. Muiden lämmityslaitteiden hyötysuhde on alhaisempi, koska ne ovat korkeammalla ilmassa ja siten lämpö häviää nopeammin. Vaikea asennus ja korkeat alkukustannukset voidaan nähdä haittoina.

Aurinkokunta

Lämmitysjärjestelmät aurinkoenergiajärjestelmän kattokeräimet kuuma vesi

Kotikäyttöön tarkoitettujen aurinkopaneelien tekniikka on saavuttanut suosiota viime vuosina ja sitä käytetään laajasti yksityiskodeissa. Ne voidaan integroida sekä uusien että olemassa olevien talojen katolle. Kun aurinkopaneelit esiteltiin ensimmäisen kerran markkinoille, ne olivat suuria ja hankalia esineitä. Uusilla tekniikoilla sen paksuus on kuitenkin saavuttanut 65 mm. Vaikka aurinkopaneelit eivät ole halpoja, ne voivat kattaa jopa 70% kotitalouden vuotuisesta lämpimän veden tarpeesta. Aurinkolämpöjärjestelmät ovat myös erittäin ympäristöystävällinen lämmönlähde.

Lämmitysjärjestelmät aurinkokunta aurinkopaneelit katto talo

tyylikäs vapaasti seisova muotoilu

vapaasti seisova biotakka lasi vitrum-olohuone

kompakti liesi nurkassa

kulmaliesi seinään asennettava ruokasali pienet huoneet

Biotakka sisälle ja ulos

biotakka moderni soihtu mobiili terassi puutarha

avotuli

bioetanoli takka avotuli hylly olohuone  asunnon lämmitys bioetanoli takka lasi vapaasti seisova

Previous Post
Joulukuusen koristelu – 25 erilaista tyyliä ja koristeideaa
Next Post
Ideoita kotiin – kunnosta kotisi vuoden 2014 trendiväreissä