15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Säännöllinen kipulääkkeiden käyttö voi aiheuttaa näitä sivuvaikutuksia!

Joskus käy niin, että päivän lopussa pääsi surisee. Tai kiertämällä nilkkasi lenkillä. Tai että sinulla on voimakas kipu kuukautisten aikana. Jos, kuten monet ihmiset, haluat ottaa kipulääkettä, saatat haluta turvautua käsikauppalääkkeeseen, kuten ibuprofeeniin. Vuoden 2017 Statista -tutkimuksen mukaan yhteensä 11 prosenttia haastatelluista ilmoitti syövänsä kipulääkkeitä säännöllisesti useita kertoja viikossa. Lisäksi lääkärit raportoivat koronaviruspandemian aikana, että kipulääkkeiden käyttö lisääntyy, kun ihmiset haluavat itsehoitoa välttääkseen mahdollisen viruksen aiheuttaman altistumisen.

Monet ihmiset turvautuvat käsikauppalääkkeisiin myös siksi älä mene lääkärin vastaanotolle haluta. Itse asiassa NDR raportoi, että asiantuntijakäyntien määrä on laskenut voimakkaasti. 30–50 prosenttia saksalaisista viivästyi tai vältti käyntiä kardiologilla tai onkologilla COVID-19-huolen vuoksi. Hammaslääkäreillä lasku on 80 prosenttia.

Kipulääkkeiden säännöllinen käyttö on haitallista

Vaikka kipulääkkeet voivat olla hyödyllisiä, kun niitä käytetään ohjeiden mukaan, monet meistä eivät vaivaudu lukemaan pakkausselostetta tai noudattamaan valmistajan annosteluohjeita. Tammikuun 2018 tutkimus farmakoepidemiologiassa & Lääketurvallisuus viittaa siihen, että 15 prosenttia OTC -kipulääkkeiden, kuten ibuprofeenin, käyttäjistä on suurin suositeltu annos ylittää viikon sisällä.

Ihmiset ajattelevat, että nämä lääkkeet ovat vaarattomia, koska ne ovat halpoja ja helposti saatavilla. Muissa maissa, esimerkiksi Yhdysvalloissa, voit joskus ostaa niitä ruokakaupoista tai huoltoasemilta. Tämä helppo saavutettavuus voi johtaa olettamukseen, että se ei ole vaarallista, jos ohjeita ei noudateta tarkasti. Todellakin mitä vaaroja Seuraavassa selitetään käsikauppalääkkeiden säännöllinen käyttö.

Mitä tarkalleen ovat käsikauppalääkkeet?

Ibuprofeeni on pysyvästi haitallinen päänsärkyyn

Suurin osa kipulääkkeistä, joita näet apteekissa, kuuluvat huumeiden luokkaan ei-steroidiset tulehduskipulääkkeet (NSAID) on nimetty. Englanninkielinen lyhenne on NSAID ja tarkoittaa “ei-steroidisia tulehduskipulääkkeitä”. Tulehduskipulääkkeet ovat maailman yleisimmin määrättyjä lääkkeitä, ja niihin kuuluvat muun muassa ibuprofeeni, aspiriini, naprokseeni, diklofenaakki ja ketoprofeeni. (Parasetamoli ei ole tulehduskipulääke.) Tulehduskipulääkkeillä on kolme pääominaisuutta: Ne ovat rauhoittavia Kipu, tulehdus ja kuume.

Itsehoitoa varten ei-steroidiset tulehduskipulääkkeet on hyväksytty vain lyhytaikaiseen hoitoon. Toisin sanoen, sinun pitäisi ottaa ne lyhyen aikaa, kun sinulla on epämukavuutta, ja lopettaa sitten, kun olet toipunut. Nämä lääkkeet ovat yleensä turvallisia ja tehokkaita, kunhan ne ovat suositellulla alueella annostus ja pakkauksessa ilmoitettu Kausi olla otettu.

Ibuprofeenin enimmäisvuorokausiannos aikuisille, jotka käyttävät itsehoitoa, on 1200 mg. Yksi tai kaksi 200 mg tablettia otetaan 4-6 tunnin välein. Pakkausseloste neuvoo potilasta, että lääkettä ei saa ottaa yli 4-5 päivää ilman lääkärin neuvoja.

Silti on tavallista, että ihmiset eivät kiinnitä huomiota näihin käyttöohjeisiin. Mutta syy rajoittaa määrää ja kestoa on se, että mikään lääke, mukaan lukien tulehduskipulääkkeet, ei ole vaaraton – mitä enemmän ja pidempään otat, sitä suurempi riski.

Kipulääkkeet voivat aiheuttaa suoliston verenvuotoa

Särkylääkkeet Säännöllinen käyttö voi aiheuttaa haavaumia ja verenvuotoa

Deutsches Ärzteblatt -lehdessä vuonna 2013 julkaistun havainnointitutkimusten meta-analyysin mukaan tulehduskipulääkkeet lisäävät 3-5-kertaisesti komplikaatioiden riskiä ruoansulatuskanavan yläosassa. Monien ei-steroidisten tulehduskipulääkkeiden tärkein sivuvaikutus on Haavaumat (Verenvuoto mahassa tai ruoansulatuskanavassa).

Tulehduksen ja kivun lievittämiseksi vähennä tulehduskipulääkkeitä Prostaglandiinit, hormonien kaltaisia ​​aineita, jotka suojaavat mahalaukkua ja estävät siten haavaumia. Alhaiset prostaglandiinipitoisuudet lisäävät verenvuodon todennäköisyyttä suolistosta.

Jos sinulla on vatsavaivoja tai kipua, heikko olo, oksennat verta tai sinulla on musta uloste, lopeta tulehduskipulääkkeiden käyttö ja mene lääkäriin – nämä ovat yleisiä Suoliston verenvuodon oireet. Usein lääkkeen lopettaminen riittää eroon haavasta, mutta jos on komplikaatio, saatat tarvita muita lääkkeitä, kuten hapon salpaajia, parantamaan sen.

Joillakin ryhmillä on suurempi riski sairastua haavaumiin. Jos sinä yli 65 -vuotias sinulla on ollut haavaumia, käytät verenohennuslääkkeitä tai kortikosteroideja tai käytät alkoholia säännöllisesti, kysy lääkäriltäsi ennen tulehduskipulääkkeiden käyttöä. Verenvuoto suolistosta on pieni, jos käytät tulehduskipulääkkeitä vain väliaikaisesti ottaa sisään.

Muuten USA Elintarvike- ja lääkevirasto (FDA) ennen tulehduskipulääkkeiden ottamista, jos sinulla on ollut allerginen reaktio kipulääkkeille tai kuumetta vähentäville aineille ja juuri ennen sydänleikkausta tai sen jälkeen.

Kipulääkkeiden säännöllinen käyttö lisää sydänkohtauksen tai aivohalvauksen riskiä

Kipulääkkeiden säännöllinen käyttö lisää sydänkohtauksen tai aivohalvauksen riskiä

Lukuun ottamatta aspiriinia, tulehduskipulääkkeet voivat lisätä sydänkohtauksen tai aivohalvauksen riskiä muutamassa viikossa, vaikka ei ole selvää, miksi näin tapahtuu. FDA: n mukaan riski voi kasvaa, kun käytät tulehduskipulääkkeitä. Tulehduskipulääkkeiden aiheuttaman sydämen vajaatoiminnan tai aivohalvauksen oireita ovat rintakipu, hengitysvaikeudet, äkillinen heikkous kehon alueella ja puhumisvaikeudet.

Myös elokuussa 2014 American Family Physicianissa tehty tutkimus vahvistaa sen Ibuprofeeni korkean verenpaineen hoitoon johtaa. Jos käytät tulehduskipulääkkeitä pitkään, ne estävät elimistöäsi estämästä natriumia ja suolaa, mikä voi nostaa verenpainetta. Siksi on tärkeää ottaa pienin annos mahdollisimman lyhyessä ajassa lievittää kipua ja käyttää kipulääkettä mahdollisimman harvoin.

Kipulääkkeiden säännöllinen käyttö voi aiheuttaa munuaisvaurioita

Pysyvät kipulääkkeet voivat johtaa munuaisongelmiin

Kun kipulääkettä käytetään väärin pitkään, munuaiset kärsivät usein.

Koska tulehduskipulääkkeet estävät prostaglandiinisynteesiä, saanti voi kasvaa pitkällä aikavälillä Munuaisten vajaatoiminta johtaa. Tämä voi tapahtua useilla tavoilla, mukaan lukien huono verenkierto munuaisissa, akuutti allerginen reaktio kipulääkkeelle, joka ilmenee munuaisissa, ja minimaalinen muutostauti (MCD), oireyhtymä, jossa proteiini erittyy virtsaan. Mutta se ei ole kaikki.

Tulehduskipulääkkeet voivat myös pahentaa korkeaa verenpainetta, mikä voi aiheuttaa akuuttia ja kroonista munuaisvaurioita. Riippumatta siitä, tulehduskipulääkkeet voivat aiheuttaa nesteen kertymistä ja turvotusta ihmisille, joilla on sydän- ja verisuonitauti, mikä voi olla myrkyllistä munuaisille.

Yksi Munuaisvaurio voi sisältää jalkojen turvotusta, vähentynyttä virtsaamista ja verta virtsassa – mutta useimmat ihmiset ovat oireettomia. Valitettavasti munuaissairaus on hiljainen sairaus, ja ainoa tapa tunnistaa se on tehdä verikoe.

Ja ylimääräisiä varotoimia on noudatettava raskauden aikana. Lokakuussa 2020 julkaistussa FDA: n raportissa todettiin, että tulehduskipulääkkeiden ottaminen noin 20. raskausviikolla tai myöhemmin oli harvinaista, mutta vakavaa Aiheuttaa munuaisongelmia syntymättömälle lapselle saattaa aiheuttaa vauvan ympärille pienen määrän lapsivesiä ja mahdollisia komplikaatioita tulevaisuudessa.

Kipulääkkeet voivat aiheuttaa enemmän päänsärkyä

tavallisilla kipulääkkeillä vielä enemmän päänsärkyä

Saatat yllättyä, mutta kipulääkkeiden toistuva käyttö voi johtaa ns Huumeiden liiallinen päänsärky (MOH) laukaista.

Heinäkuussa 2017 julkaistu Pain Reports -tutkimus vahvisti, että MOH vaikuttaa 1-2 prosenttiin väestöstä ja se voi johtua tulehduskipulääkkeiden tai asetaminofeenin käytöstä vähintään 10 päivää kuukaudessa, vaikka ei ole selvää, miksi.

Kipulääkkeiden päivittäinen käyttö viittaa siihen, että on kipua, jota ei hoideta. Sinun on ensin tutkittava, miksi sinun on otettava nämä lääkkeet niin usein.

Yliannostus vahingossa kipulääkkeitä?

Kipulääkkeitä ei pidä ottaa päivittäin ilman lääkärin valvontaa

OK, joten jos ajattelet itsellesi: “En koskaan ota enempää pillereitä kuin suositellaan”, odota hetki. Tutkimus “Farmakoepidemiologia & “Lääketurvallisuus” ehdottaa, että 37 prosenttia vastaajista käyttää useita kipulääkkeitä viikon aikana – mutta alle puolet näistä ihmisistä tiesi, että kaikki tuotteet olivat tulehduskipulääkkeitä.

Useiden NSAID -lääkkeiden samanaikainen käyttö lisää sivuvaikutusten riskiä. Monilla ihmisillä on ongelmia ibuprofeenin ottamisessa aspiriinin tai jonkin muun tulehduskipulääkkeen lisäksi. Monet yskän ja flunssan yhdistelmälisät sisältävät myös kipulääkettä ainesosana. Lääkärit raportoivat kipulääkkeisiin liittyvien mahahaavojen lisääntymisestä tammikuussa, oletettavasti siksi, että ihmiset käyttivät flunssan ja vilustumisen lääkkeitä yhdessä.

Särkylääkkeet ovat koukuttavia?

voi aiheuttaa riippuvuutta kipulääkkeistä

Lyhyt vastaus: ei oikeastaan.

Et kehitä sellaista riippuvuutta, jonka tunnemme opioideista ja joka tekee sinusta riippuvuuden ja vieroitusoireita, kun lopetat niiden ottamisen. On kuitenkin tavallista, että ammattiurheilijat, kuten jalkapalloilijat, käyttävät kipulääkkeitä väärin.

Jos urheilija on niin loukkaantunut, että hän ei voi enää toimia hyvin kivun vuoksi, hän voi ottaa suuria annoksia kipulääkkeitä kivun vaimentamiseksi ja suorituskyvyn parantamiseksi.

Joten kuinka pahaa on todella ottaa kipulääkkeitä pitkällä aikavälillä?

Kipulääkkeiden säännöllinen käyttö voi olla vaarallista

Niin kauan kuin käytät kipulääkkeitä lääkärin valvonnassa, se on luultavasti kunnossa (lääkäri voi määrätä kaksinkertaisen annoksen reseptilääkkeitä). On ihmisiä, jotka ottavat kipulääkkeitä päivittäin. Lääkärin on kuitenkin seurattava kroonista käyttöä, jotta voidaan vähentää ei -toivottujen sivuvaikutusten riskiä. Jos et ole keskustellut säännöllisestä käytöstä lääkärisi kanssa, on melko vaarallista ottaa kipulääkkeitä pysyvästi.

On suositeltavaa käydä lääkärissä verikokeessa muutaman päivän kuluessa, koska mahdollisia sivuvaikutuksia on niin paljon. Myös kipulääkkeiden päivittäinen käyttö viittaa siihen, että kipua ei hoideta. Sinun on ensin selvitettävä, miksi sinun on otettava nämä lääkkeet niin usein.

Viite: Saksan lääkäriliiton lääkekomissio, Ei-steroidisten tulehduskipulääkkeiden (NSAID) vertailu

Previous Post
Joulukuusen koristelu – 25 erilaista tyyliä ja koristeideaa
Next Post
Ideoita kotiin – kunnosta kotisi vuoden 2014 trendiväreissä