15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Säilytä ryhti: 5 vinkkiä terveelliseen istumiseen ja seisomiseen työpöytäsi ääressä

Jokainen toimistossa työskentelevä tuntee ne: päänsärky, niska- ja selkäkipu. Ne ovat nyt yksi yleisimmistä sairauspoissaolojen syistä. Terveellisen istumisen ja työpöydän ääressä seisomisen ei todellakaan tarvitse paljon. Tästä syystä yhä useammat yritykset päättävät ostaa uusia toimistokalusteita työntekijöilleen ja vähentää siten sairaslomaa. Täältä löydät 5 vinkkiä terveelliseen istumiseen ja seisomiseen työpaikalla.

Pysy rauhallisena, vinkki 1: Oikeat huonekalut toimistoon

Estä niska- ja selkäkipu ergonomisella tuolilla ja korkeussäädettävällä työpöydällä

Jokainen, joka istuu toimistotuolilla tuntikausia jossain vaiheessa, menettää kehon jännityksen, painuu ja ottaa asennon, joka on epäterveellinen tuki- ja liikuntaelimistölle. Tämän välttämiseksi tarvitset vain hyvin harkittuja huonekaluja. Niin voi noin Ergonomisesti muotoillut työtuolit erikoisliikkeiltä tukea oikeaa asentoa työpaikalla. Korkeussäädettävät pöydät voivat myös parantaa ryhtiä.

Ergonomiset työtuolit perustuvat ihmisen ergonomiaan ja liikemekaniikkaan. Ne on suunniteltu siten, että ne mukautuvat käyttäjän liikkeisiin ja aktivoivat siten lihaksia ja niveliä. Tämä tarkoittaa, että he pakottavat istuvan henkilön huomaamattomasti mutta vakaasti vakauttamaan istuma -asennon. Oikean istuma-asennon tukemiseksi tällaiset toimistotuolit on varustettu esimerkiksi korkeussäädettävällä istuinsyvyydellä, 4D-käsinojilla, niska- ja / tai ristiseläntuilla, kaasujousilla jousivoiman oikeaan säätämiseen, pyörillä tai verkkoselkänojilla.

lääketieteellinen istuinpallo ergonomisen tuolin korvaajaksi

Lääketieteelliset istuinpallot korvaavat väliaikaisesti toimistotuolit. Koska heillä ei ole lepoa käsivarsille tai selälle ja ne ovat hyvin liikkuvia, istuvan henkilön on jatkuvasti korjattava asentoaan, mikä johtaa erittäin terveeseen asentoon. Tällaisia ​​istuinpalloja on erikokoisia.

Lähettäjä mekaanisesti tai sähköisesti säädettävät pöydät asentoa voi parantaa kahdella tavalla. Jos istut, pöytä voidaan säätää korkeudelle, jolla pystyssä istuva henkilö on oikeassa asennossa ja oikea kuvakulma tietokoneen näyttöön nähden. Monet korkeussäädettävät toimistopöydät voidaan myös kiinnittää korkeudelle, jota työntekijä tarvitsee, jos hän haluaa työskennellä seisten. Pysyvän asennon ansiosta koko tuki- ja liikuntaelimistö pysyy aktiivisena ja saat lähes automaattisesti terveen asennon työskennellessäsi.

Pysy rauhallisena, vinkki 2: Pidä etäisyys – näytöstä ja näppäimistöstä

Vältä väärä asento tietokoneen ääressä Osta ergonomisia toimistokalusteita

Tärkeä tekijä terveen asennon ylläpitämisessä toimistossa työskenneltäessä on oikean etäisyyden pitäminen tietokoneen näytöstä ja näppäimistöstä. Jokaisen, joka istuu tietokoneen tai kannettavan tietokoneen näytön edessä tuntikausia päivittäin, on varmistettava, että niiden ja tekniikan välinen etäisyys on riittävä. Asiantuntijat suosittelevat etäisyyttä 70-90 cm.

Näytön koolla on myös tärkeä rooli. Asiantuntijat suosittelevat näytön kokoja 22 tai 24 tuumaa (0,61 m). Jos istut liian lähellä liian pientä näyttöä, sinun on laskettava pää alas, jotta näet sen hyvin. Tämä voi johtaa nopeasti jäykkään kaulaan. Käännettävä näytön pidike, joka voidaan myös kallistaa, olisi ihanteellinen. Voit siis säätää näyttöä yksilöllisesti omien mieltymystesi mukaan.

Vältä väärän asennon aiheuttamaa selkäkipua Vinkkejä toimiston mukavuuden lisäämiseksi

Monet unohtavat, että rento ja löysä käden asento kirjoitettaessa on ratkaisevan tärkeä ranteiden ja niiden (tai lihasten ja jänteiden) suojaamiseksi sairauksilta. On parasta säätää työtuolin ja työpöydän korkeutta siten, että käsivarret ja kantapäät voivat olla täysin rentoina työpöydällä. Perussääntö on, että sinun pitäisi pystyä asettamaan kädet pöydälle mahdollisimman vaakasuoraan kyynärpäihin.

Pysy rauhallisena, vinkki 3: Selvitä työpäivä sanan varsinaisessa merkityksessä

Pysy rauhallisena jokapäiväisessä työelämässä työpöydän ääressä

Pitkän työtuolilla istumisen jälkeen koko lihaksisto jännittyy, jos asento on väärä, myös takaosa voi alkaa satuttaa. Lisäksi verenkierto on rajoitettu istuessasi. Näistä syistä monet työntekijät alkavat viettää vähintään tietyn ajan päivittäisestä työajastaan ​​pöydän ääressä. Pöytä, joka voidaan säätää korkeammalle, tarjoaa tiettyä joustavuutta. Huonekalulla on useita etuja:

Pidä mielenrauhasi toimistossa Vinkkejä selkäkipuja vastaan

• Selkä lievittyy ja selkäkipu vähenee

• Verenkierto paranee

• Sydän- ja verisuonijärjestelmää stimuloidaan

• Venytetty ylävartalo lisää hapenottoa hengitettäessä

• Seisominen lisää lihasten rakentamista, mikä parantaa ryhtiä

• Seistessäsi sinulla on suurempi liikealue

Ihanteellinen tapa työskennellessä on vuorotellen istuminen ja seisominen. Koska vain toisen sijainnin ottaminen tuntikausiksi on asiantuntijoiden mukaan liian yksipuolista.

Säilytä asento, vinkki 4: Liikkuminen välillä ylläpitää kehon jännitystä

Asennon säilyttäminen ja enemmän harjoittelu lievittää niskakipua

Liikkumaton istuminen työtuolissa koko päivän on puhdasta myrkkyä asennolle ja yleiselle terveydelle. Fysioterapeutit ja ortopediset kirurgit suosittelevat seisovan työskentelyn lisäksi venyttelyä istuessaan tietyn ajan kuluttua ja ehkä muutaman yksinkertaisen harjoituksen tekemistä. Tällaisia ​​yksinkertaisia ​​harjoituksia toimistovoimistelun alalla voivat olla esimerkiksi:

• Olkapääympyrät ja vuorotellen olkapään nostaminen ja pudottaminen (niskan löysäämiseksi)

• Ylävartalon taivuttaminen alas reisiin istuvassa asennossa ja nilkoista tarttuminen

• Venytä rintakehän lihaksia nostamalla, venyttämällä ja venyttämällä käsiäsi taaksepäin olkapään korkeudella

• Venytä niskaa ja olkapäätä kallistamalla päätä vuorotellen sivulle leuka nostettuna ja katse eteenpäin.

Säilytä asento, vinkki 5: hallitse ja korjaa oikea asento

Pysy rauhallisena Pidä etäisyys kannettavaan tietokoneeseen

Toimistotyön aikana olet yleensä niin keskittynyt siihen, mitä teet, että yksinkertaisesti unohdat asennon. Vasta kun tunnet selän tai niskan, huomaat olevasi epäterveellisessä asennossa. Jotta asiat eivät pääsisi niin pitkälle, sinun ei pitäisi luottaa vain korkeussäädettävään työpöytään ja hyvään työtuoliin.

Pikemminkin on tärkeää, että totutte kurittamaan itseänne ja korjaamaan seisoma- tai istuma -asentoanne säännöllisin väliajoin, suoristamaan itsenne ja mahdollisuuksien mukaan harrastamaan vähän toimistovoimistelua. Ei ole helppoa kiinnittää huomiota omaan asentoosi jokapäiväisessä työelämässä, mutta kun totut siihen, huomaat nopeasti, että pään, niskan ja hartioiden kipu vähenee ja olet tuottavampi ja voit työskennellä keskittyneemmin.

Previous Post
Joulukuusen koristelu – 25 erilaista tyyliä ja koristeideaa
Next Post
Ideoita kotiin – kunnosta kotisi vuoden 2014 trendiväreissä