15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Humoraalinen immuniteetti COVID-19: lle ihmisillä, jotka eivät ole tartunnan saaneet

Tutkijat ovat löytäneet koronavirusta vastaan ​​vasta -aineita, jotka viittaavat humoraaliseen immuniteettiin verinäytteissä, jotka on luovutettu ennen pandemian alkua. Näyttää siltä, ​​että jotkut ihmiset voivat olla immuuneja tällaiselle infektiolle, ainakin jossain määrin. Siitä huolimatta uusien COVID-19-tapausten määrä kasvaa monilla maailman alueilla. Kaikki SARS-CoV-2: n kanssa kosketuksiin joutuvat eivät kuitenkaan kehitä COVID-19-tautia.

Osoitus humoraalisesta immuniteetista koronaviruksille

nuorella naisella, jolla on suojamaski, voi olla humoraalinen immuniteetti koronavirusta vastaan

Ryhmä tutkijoita Yhdistyneessä kuningaskunnassa on saattanut löytää vihjeen siitä, miksi jotkut ihmiset taistelevat paremmin SARS-CoV-2-infektiota vastaan ​​kuin toiset. Tutkimusryhmä aikoi alun perin kehittää erittäin herkän testin SARS-CoV-2-vasta-aineiden havaitsemiseksi. Tutkijat voivat käyttää tämän tyyppistä testiä määrittääkseen, onko henkilöllä vasta-aineita COVID-19: n jälkeen. Tämä on tärkeää tietoa niille, jotka haluavat määrittää, kuinka kauan immuniteetti voi kestää COVID-19-tartunnan jälkeen. Osana työtään tutkijat käyttivät verinäytteitä ihmisiltä, ​​joilla ei ollut COVID-19-tautia. Yllätyksekseen he löysivät joistakin näytteistä vasta-aineita, jotka reagoivat SARS-CoV-2: een. Työssään tutkijat kuvaavat tieteellistä teoriaa, jonka mukaan altistuminen yhdelle yleisimmistä ihmisten koronaviruksista, jotka voivat aiheuttaa vilustumista, voi johtaa tällaiseen immuniteettiin muita tavallisia ihmisten koronaviruksia vastaan. He kutsuvat tätä immuuni ristireaktiivisuudeksi.

3d-kuva organismin leviävistä koronaviruksista ja vasta-aineiden ristireaktiivisuudesta

Yleisiä ihmisten kausiluonteisia koronaviruksia on neljä, jotka kaikki aiheuttavat enimmäkseen lieviä sairauksia. Suurin osa ihmisistä tarttuu jossain vaiheessa ainakin yhteen näistä viruksista. Tiedemiehet tietävät jo, että ihmiskeho ei kehitä pysyvää tai humoraalista immuniteettia näille viruksille. Siksi ihminen voi saada tartunnan tavalliseen ihmisen koronavirukseen useammin kuin kerran elämässään. Voisiko siis aikaisempi altistuminen tavalliselle ihmisen koronavirukselle tarjota ainakin väliaikaisen suojan SARS-CoV-2: ta vastaan? Koronavirukset käyttävät piikkiproteiiniksi kutsuttua proteiinia kiinnittymään isäntäsoluihin ja tartuttamaan ne. Uudessa tutkimuksessa tutkijat selittävät, kuinka vasta-aineet, jotka tunnistavat osan piikkiproteiinista, voivat saada immuunijärjestelmän ristireagoimaan. Tutkimuksessaan he määrittivät tällä tavalla reagoivien vasta-aineiden pitoisuudet useissa näytekokoelmissa, joista suurin osa oli luovutettu ennen SARS-CoV-2-viruksen ilmaantumista.

Tutkimustulokset

Naishammaslääkäri käyttää suojavisiiriä hoidettaessa potilasta covid 19 -pandemian vuoksi

Käyttäen raskaana olevien naisten 50 verinäytteen ryhmää toukokuussa 2018, ryhmä havaitsi, että 10 prosentilla heistä oli ristireaktiivisia vasta-aineita. Toukokuussa 2019 erillisessä 101 näytteen kohortissa kolmella oli näitä vasta -aineita. Toisessa kokeessa tutkijat analysoivat 13 uutta näytettä aikuisilta, joilla oli äskettäin koronavirukseen liittyvän influenssan aiheuttama infektio. Näistä vain 1 näytteessä oli ristireagoivia vasta-aineita. Kaiken kaikkiaan kirjoittajat ilmoittivat, että 16: lla 302 näytteestä tai 5,29%: lla oli jonkinlainen vasta-aine Sars-CoV-2: ta vastaan. Luovuttajien keski -ikä oli 51 vuotta. Mutta miksi suhteellisen harvoilla ihmisillä oli reaktiivisia vasta -aineita huolimatta tavallisista ihmisen koronaviruksista tulevien infektioiden suuresta määrästä? Tämä voi riippua siitä, kuinka usein henkilö on saanut tartunnan tavalliseen ihmisen koronavirukseen. Esiintyvyys on suurin lapsilla ja nuorilla.

sosiaalinen etäisyys julkisilla alueilla yhtenä toimenpiteistä sars cov 2: ta vastaan

Tulokset osoittavat, että lapsilla on paljon todennäköisemmin näitä reaktiivisia vasta -aineita kuin aikuisilla. Tarvitaan kuitenkin lisää tutkimusta ymmärtääkseen, miksi näin on. Mutta se voi johtua siitä, että lapset altistuvat useammin muille koronaviruksille. Nämä korkeammat pisteet voivat myös selittää sen, miksi COVID-19-lapsilla on vähemmän todennäköistä sairastua vakavasti. Ei kuitenkaan ole vielä näyttöä siitä, että nämä vasta-aineet estäisivät SARS-CoV-2-infektion. kirjailijat tutkimus korostaa, että on vielä monia tuntemattomia, jotka tarvitsevat lisätutkimuksia. Esimerkiksi kuinka tarkalleen humoraalinen immuunivaste yhteen koronavirukseen muuttuu altistumalla toiselle? Miksi tämä toiminta vähenee iän myötä? Lisäksi äskettäin vilustuneet ihmiset eivät saisi uskoa olevansa immuuneja COVID-19: lle.

Previous Post
Moderni ylellinen huvila teräksestä ja lasista kauniilla panoraamanäkymillä
Next Post
Pääsiäismunien väritys – alkuperäisiä tekniikoita, joita kannattaa kokeilla!