15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Baobab -vaikutus: entä Afrikan superhedelmät?

Olipa chia -siemeniä, pellavansiemeniä, mausteita tai eksoottisia hedelmiä – superfoodien luettelo on uskomattoman pitkä ja ne ovat kaikki terveellisen ruokavalion raivoa. Verrattuna muihin elintarvikkeisiin superruoat sisältävät huomattavasti enemmän tärkeitä ravintoaineita, kuten vitamiineja, proteiineja ja antioksidantteja, ja niillä on siten myönteinen vaikutus sekä ulkonäköön että terveyteen. Vaikka jotkut niistä ovat paikallisia ja aivan nenämme alla, on vain hauskaa kokeilla jotain uutta. Baobab -jauhe ja hedelmät, jotka tunnetaan perinteisenä elintarvikkeena ja lääkkeenä Afrikassa tuhansien vuosien ajan, ovat myös saaneet mainetta Euroopassa. Erittäin suuren ravinnepitoisuuden vuoksi baobab on todellinen monipuolinen lahjakkuus, josta voimme hyötyä sekä sisäisesti että ulkoisesti. Mutta mikä tarkalleen on superhedelmän takana tai miten voit lisätä baobabia ruokavalioosi ja mitä hyötyä siitä on terveydellemme? Selitämme kaiken tämän ja kaiken, mitä sinun pitäisi tietää baobab -vaikutuksesta artikkelissamme!

Koti korjaustoimenpiteitä korkea verenpaine baobab vaikutus terveyteen

“Ruokamme pitäisi olla myös lääkkeemme” – tämä lause tulee kuuluisalta Hippokrateselta. Valitettavasti todellisuus on nykyään toinen. Ruokalistamme perustuu usein sormiruokaan ja hienostuneisiin ruokiin, jotka ovat täynnä rasvaa ja sokeria, mutta sisältävät vähän proteiinia ja kuitua. Seurauksena on usein liian korkea verenpaine, kolesterolitasojen nousu ja erilaiset aineenvaihduntasairaudet. Täynnä vitamiineja ja ravintoaineita, baobab on uusin lisäys superfood- ja terveellisten elintarvikkeiden markkinoille. Jauhe- tai kapselimuodossa ihmehedelmien sanotaan parantavan terveyttämme, auttavan meitä laihtumaan ja jopa torjumaan selluliittia ja venytysmerkkejä. Öljynä baobab kirjaimellisesti saa ihomme ja hiuksemme loistamaan.

Mikä on baobab?

Baobab -jauhe kuten kuluttaa baobab wikung -terveyttä

Baobabipuu tunnetaan myös nimellä baobabipuu. Jos olet koskaan katsonut Leijonakuningas, olet nähnyt baobabipuun. Se on itse asiassa puu, jossa Rafiki asuu! Ei ole turhaa, että baobabipuuta kunnioitetaan myös “elämän puuna” afrikkalaisessa kulttuurissa. Baobab on peräisin Afrikan savannista, ja afrikkalaiset ovat tunteneet sen luonnollisena lääkkeenä vuosisatojen ajan. Hedelmiä, hedelmäjauhetta, lehtiä, siemeniä, juuria ja jopa kuorta – kaikkia puun osia käytetään edelleen nykyään erilaisten sairauksien, kuten astman, kuumeen tai hammassärkyjen, hoitoon.

Baobaböljyn edut iholle Luonnolliset kasvoöljyt Vinkkejä

Puun erityispiirre on, että se luo oman ekosysteemin, joka tarjoaa sekä ihmisille että eläimille suojaa ja ruokaa. Rungot ovat jopa 80% vettä ja yhteen puuhun mahtuu jopa 4500 litraa vettä, mikä tekee siitä erinomaisen veden lähteen. Baobab -hedelmät muistuttavat suurta mangoa tai kookospähkinää, mutta ovat jopa 40 senttimetriä pitkiä ja painavat 1,5–2 kiloa. Hedelmän sisällä on ns. Massa – suojapinnoite, joka sisältää siemenet. Heti kun hedelmät kypsyvät, sisäosa kuivuu itsestään ja näyttää jauholta. Baobabille on ominaista hiukan hedelmäinen-hapan maku ja hieno sitrushedelmä, johon kitalaemme tottuu hieman alussa, mutta ei missään tapauksessa epämiellyttävä.

Baobabin vaikutus terveyteen: Ihmehedelmä sisältää monia tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita

Baobab -vaikutukset, kuten baobabijauhe, kuluttavat superfoods -luettelon

Lukuisat tieteelliset tutkimukset ja ainesosien analyysit ovat jo vahvistaneet baobabin positiivisen vaikutuksen terveyteemme. Hedelmät tarjoavat paljon enemmän antioksidantteja kuin muut tunnetut hedelmät ja vihannekset ja pisteitä verrattuna muihin superfoodeihin, joissa on uskomattoman korkea vitamiinipitoisuus. Esimerkiksi sellussa on erityisen paljon C -vitamiinia ja mineraaleja, kuten rautaa, magnesiumia, kaliumia ja sinkkiä, kun taas siemenet ovat täynnä kuitua ja proteiinia. Baobab on myös gluteeniton ja siksi ihanteellinen ihmisille, joilla on valitettavasti keliakia. Tässä on yleiskatsaus 100 gramman baobabjauheen ravintoarvoista ja ainesosista:

Baobab -jauheravinteet 100 grammaa kohti:

 • 170 kaloria
 • 3,6 grammaa proteiinia
 • 0,1 grammaa rasvaa
 • 45 grammaa kuitua
 • 290 milligrammaa C -vitamiinia.
 • 280 milligrammaa kalsiumia
 • 150 milligrammaa fosforia
 • 3,5 milligrammaa rautaa
 • 2,4 milligrammaa kaliumia

Afrikkalaisessa hedelmässä on uskomattoman korkea C -vitamiinipitoisuus

Baobab -jauhereseptit, mihin baobab on hyvä

Me kaikki tiedämme, kuinka tärkeä C -vitamiini on kehollemme. Se tukee ihon kollageenituotantoa ja on vastuussa terveiden luiden, verisuonten ja paljon muuta ylläpitämisestä. Baobabissa on uskomattoman suuri pitoisuus tätä elintärkeää vitamiinia – itse asiassa jopa 300 milligrammaa 100 grammaa kohden se sisältää kuusi kertaa enemmän C -vitamiinia kuin appelsiinit ja muut hedelmät, kuten kiivi, omena ja mansikka. Vain yksi ruokalusikallinen baobabjauhetta aamu smoothiemme kattaa noin 24% aikuisten suositellusta päivittäisestä C -vitamiinin tarpeesta. Tämä puolestaan ​​osoittaa erinomaisen baobab -vaikutuksen erittäin tehokkaana luonnollisena antioksidanttina. Antioksidantit estävät vapaiden radikaalien kertymisen elimistöön ja estävät sydän- ja verisuonitauteja ja tiettyjä syöpätyyppejä. Lisäksi C -vitamiini voi parantaa ihonväriä ja torjua aknea.

Baobab -vaikutus immuunijärjestelmään

Baobab -jauhe smoothie -resepti Baobab -vaikutus

Erityisesti kylmällä kaudella ja nyt keskellä COVID-19-pandemiaa on tärkeää pitää immuunijärjestelmämme ehjänä. Baobabilla on sekä virus- ja antibakteerisia että tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, ja se voi olla tehokas joitakin bakteereja, kuten E. colia, vastaan. Erityisesti lehtien on osoitettu olevan erittäin tehokkaita taistelemaan flunssaa ja vilustumista vastaan ​​niiden korkean proteiini- ja kalsiumpitoisuuden vuoksi. Harvardin yliopiston tieteellinen tutkimus on myös vahvistanut, että säännöllinen baobabin käyttö voi alentaa kehon lämpötilaa jopa 2 celsiusastetta. Näin ollen voit hyötyä positiivisesta baobab -vaikutuksesta immuunijärjestelmään, vaikka sinulla olisi kuumetta.

Säännöllinen kulutus voi säätää verensokeria ja hyödyttää ruoansulatusjärjestelmää

Baobabin terveyshyödyt Korkea verenpaine säätelevät kotihoitoja

 • Säädä verensokeria – Baobab -jauheen lisääminen ruokavalioon voi vaikuttaa positiivisesti verenpaineeseesi. Oxfordin yliopiston ja Monashin yliopiston tutkijat havaitsivat, että massan kulutus voi alentaa verensokeriarvoja korkean glykeeminen indeksin sisältävistä elintarvikkeista valmistetun aterian jälkeen. Baobab -jauheen käyttäminen leivän tai kakun leipomisessa voi myös vähentää nopeasti sulavan tärkkelyksen määrää. Koska verensokerin vaihtelut voivat myös pahentaa ihoa, tämä baobab -vaikutus olisi hyödyllinen myös ihmisille, joilla on iho -ongelmia ja aknea.
 • Edistää ruoansulatusjärjestelmää – Erilaiset ruoansulatushäiriöt, korkea kolesterolitaso ja paksusuolen syöpä ovat usein seurauksia vähäkuituisesta ruokavaliosta. Baobabin massa sisältää 22% liukoista ja 25% liukenematonta kuitua ja vain 1 rkl baobabijauhetta sisältää kaksi kertaa enemmän kuitua kuin siivu täysjyväleipää. Liukoinen kuitu voi paitsi nopeuttaa ruoansulatusprosessia, myös sitoa vettä, toksiineja ja sappihappoja ja ohjata ne ulos suolistosta. Tämän seurauksena maksa on huomattavasti vähemmän stressaantunut. Baobab säätelee ruoansulatusta luonnollisella tavalla ja sillä on prebioottinen vaikutus. Olemme kaikki kuulleet probioottisista elintarvikkeista, mutta tiedätkö mitä prebiootit ovat? Prebioottikuitu ruokkii suolistossa olevia probiootteja (hyviä bakteereja), mikä auttaa pitämään suoliston mikrobiomin terveenä.

Se voi auttaa laihdutuksessa ja tukee lihasten uudistumista harjoituksen jälkeen

Vinkkejä laihduttamiseen baobab vaikuttaa terveyteen

 • Baobab -jauhe laihtumiseen – Jopa ne, jotka haluavat laihtua, ovat oppineet arvostamaan positiivista baobab -vaikutusta lukuun. Korkea kuitu- ja antioksidanttipitoisuus hidastaa verensokerin nousua ja takaa pidemmän kylläisyyden tunteen. Vakava verensokeritaso on tärkeä mahdollisen ruokahalun välttämiseksi ja varmistaa, että nautitut kalorit käsitellään nopeammin elimistössä.
 • Ihmehedelmä tukee lihasten uudistumista – Harjoituksen aikana menetämme paljon elektrolyyttejä, pääasiassa kaliumia ja natriumia, hikoillen. Kaliumin nauttiminen auttaa kehoa palautumaan nopeammin rasittavan harjoittelun jälkeen. Baobab -jauheen kaliumpitoisuus on 1800–2400 milligrammaa 100 grammaa kohden, mikä on itse asiassa kuusi kertaa enemmän kuin banaanit! Sekoita vain 1 rkl jauhetta proteiinipirtelöihisi tai smoothieesi hyödyntääksesi tätä baobab -vaikutusta.

Baobab -vaikutus: Baobaböljy terveelle iholle ja hiuksille

Ihonhoitovinkit akne Baobab -öljyn edut iholle

Baobab -puu on todella ihailtava kasvi. Baobaböljy on kylmäpuristettu puun siemenistä ja on ylellinen, erittäin ravinteikas öljy, jolla on lukuisia etuja ihollemme ja hiuksillemme. Se on erittäin runsaasti antioksidantteja, A- ja E -vitamiineja sekä tyydyttyneitä ja tyydyttymättömiä omega -rasvahappoja. Baobaböljyn komedogeeninen luokitus on 2 tai toisin sanoen – se ei tukkeuta huokosia ja on siksi ihanteellinen kaikille ihotyypeille. Itse asiassa baobabin hyödyt iholle ovat niin vaikuttavia, että se oli ensimmäinen ruoka, joka tuli myyntiin arvostetussa Lontoon tavaratalossa “Liberty”. Ihmehedelmien korkea vitamiinipitoisuus voi auttaa vähentämään venytysmerkkejä ja stimuloi myös kollageenin tuotantoa hiuksissa. Onko hiuksesi tylsät ja tylsät? Sitten sinun pitäisi ehdottomasti sisällyttää baobaböljy hiustenhoitotuotteisiisi! Terveet hiukset alkavat kuitenkin terveestä päänahasta. Saadaksesi hiuksesi jälleen kiiltoon, hiero vain muutama tippa baobaböljyä päänahkaan shampoopesun jälkeen.

Kuinka voit käyttää baobabia?

Baobab -jauhereseptit baobab -vaikutus terveyteen

Vaikka baobabia on tunnettu ja käytetty Afrikassa vuosisatojen ajan, se on melko uusi ilmiö länsimaissa, ja monet ihmiset eivät tiedä, miten sitä käytetään. Baobab-jauhetta, -kapseleita tai -öljyä löytyy joko verkosta tai hyvin varustetuista terveyskaupoista. Varmista aina ostaessasi, että tuotteet ovat BIO-sertifioituja tuotteita ilman keinotekoisia lisäaineita. Suositeltu annos päivässä on 1-2 ruokalusikallista. Tässä on muutamia tapoja lisätä baobabia ruokavalioosi.

 • Baobab jälkiruokiin – Baobab -jauhe voidaan sekoittaa ihanasti jogurttiin tai kvarkkiin ja antaa aamiaiselle hienon kosketuksen. Sekoita 1 rkl baobabijauhetta lasilliseen vettä tai smoothieta rentoutuaksesi harjoituksen jälkeen. Käytä sitä salaattikastikkeissa saadaksesi hienovaraisen sitrushedelmän.
 • Jauhojen korvikkeena – Korkean kuitupitoisuuden vuoksi baobabijauhe on erinomainen gluteeniton ja ravinteikas jauhojen korvike. Tätä varten sinun tulee korvata noin 10-15 prosenttia määritetystä määrästä baobabilla.
 • Sideaineena keittoihin, juomiin, dippeihin ja jälkiruokiin. Se antaa vanukkaille, kakkuille ja muille jälkiruokille ilmavamman rakenteen.

Baobabin hyödyt iholle ja hiuksille Superfoods -luettelo

Previous Post
Moderni ylellinen huvila teräksestä ja lasista kauniilla panoraamanäkymillä
Next Post
Pääsiäismunien väritys – alkuperäisiä tekniikoita, joita kannattaa kokeilla!