15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Puhdista patterit kärjillä pölylle, värimuutoksille ja muulle

jäähdyttimen puhdistaminen kotitalouksien kärjet-lamelliharja-kärjet-lisäävät suorituskykyä

Ajan myötä lämpöpatterit, kuten kaikki muu kotona, likaantuvat. Jos tupakoit huoneessa, jäähdytin muuttuu keltaiseksi ja pöly tunkeutuu pienimpiin halkeamiin ja reikiin. Tämä on erityisen epämukavaa vanhojen kylkipattereiden kanssa. Mutta siivous on melko monimutkaista, koska useimpiin paikkoihin on vaikea päästä. Haluamme jakaa kanssasi joitain vinkkejä, joita voit käyttää omien tekemisessäsi Puhdista jäähdytin haluta.

Kuinka puhdistaa lämpöpatterit parhaiten?

jäähdyttimen puhdistus-moderni-punainen-seinä-maali-lahti-olohuone

Paras aika puhdistaa patterit on ennen lämmityskautta ja sen jälkeen. Jos aiot puhdistaa lämmittimen loppukesällä tai syksyllä, muista, että lämpö vetää pölyä ja likaa uudelleen talvisen lämmityskauden aikana ja joudut todennäköisesti puhdistamaan sen uudelleen lämmityskauden jälkeen. Syynä tähän on myös jäähdyttimen lämmöstä syntyvä ilmankierto. Jäähdytin on helpompi puhdistaa kylkiluilla, koska voit helposti päästä halkeamiin höyhenpölynimurilla tai jopa pölynimurilla, mutta siinä on myös paljon enemmän halkeamia ja aukkoja, jotka voivat likaantua. Uusissa malleissa kertynyt pöly ei näy. Tämä johtuu siitä, että se kerääntyy jäähdyttimen peitettyyn sisätilaan. Ajan myötä tämä kuitenkin vaikuttaa jäähdyttimen suorituskykyyn, joka voi olla jopa neljä kertaa heikompi. Siksi on tärkeää puhdistaa jäähdytin säännöllisesti. Mutta miten?

Jäähdyttimien puhdistus – vinkkejä

jäähdyttimet puhdistavat höyhenpölynimuri-kylkiluut-puhdas-valkoinen-lakka

Kuinka puhdistaa sisäpatterit? Uudemmissa malleissa voit puhdistaa jäähdyttimen sisäpuolen pölystä vain poistamalla suojukset. Tätä varten jotkut ruuvit on ehkä irrotettava. Joissakin malleissa kannet ovat jopa vain kiinni. Sinulla on nyt kolme vaihtoehtoa poistaa pöly sisältä. Voit puhdistaa jäähdyttimen pölystä käyttämällä erityistä jäähdytysharjaa. Tätä kutsutaan myös lamelliharjaksi.

Poista pöly hiustenkuivaajalla tai pölynimurilla

puhdistuspatterien vinkit-tehokas-pöly-hiustenkuivaaja-pölynimuri

Jotta sinun ei tarvitse mennä harjaa ostamaan, voit myös käyttää hiustenkuivaajaa vaihtoehtona. Sen avulla voit puhaltaa pölyn pois jäähdyttimestä ylhäältä alas. Kerro nyt itsellesi, että pöly lentää sitten koko asunnon läpi. Ja siinäkin olet oikeassa. Tästä syystä laita etukäteen kostea kangas tai arkki jäähdyttimen alle, joka imee pölyn täydellisesti. Voit käyttää tätä kärkeä myös vanhojen kylkiputkien kanssa. Pölynimuri on yhtä hyvä apu pattereiden puhdistuksessa. Tarvitset vain sopivan lisälaitteen, jolla pääset myös lämmittimen sisään.

Puhdista lämpöpatterit tehokkaasti

jäähdyttimen puhdistus-talon puhdistus-valmistus-keväänpuhdistusvinkit

Ja vaikka voit antaa kätesi tavallisilla pattereilla, konvektorit tulee puhdistaa vain ammattilaisten toimesta. Voit puhdistaa konvektorin helposti pölynimurilla ja mahdollisesti pyyhkiä pinnat itse. Kuitenkin konvektorin saa avata vain ammattitaitoinen asiantuntija, joka osaa puhdistaa sen vahingoittamatta sisätiloja.

Kotitalousvinkkejä jäähdyttimille

jäähdyttimen puhdistus-kannen poisto-evät-pölyn puhdistus

Toinen vaihtoehto on jäähdyttimen puhdistaminen höyrypuhdistimella. Jos haluat puhdistaa lämmittimen tällä tavalla, muista, että lämmittimen pohjasta tippuva vesi voi olla likaista pölyn määrästä riippuen. Tässä tapauksessa on parasta asettaa matto. Vanha arkki sopii tähän hyvin, koska se imee suurimman osan likaisesta vedestä. Sinun tulisi myös peittää seinä jäähdyttimen takana ja ympärillä roiskeiden välttämiseksi. Tämä pattereiden puhdistusmuoto vaikuttaa erittäin aikaa vievältä, mutta tehokas. Höyry tappaa bakteerit ja pölypunkit samanaikaisesti. Älä myöskään pidä höyrypuhdistinta liian lähellä tai liian kauan säleiden lähellä. Höyryn korkea lämpötila voi aiheuttaa maalin irtoamisen.

Puhdista jäähdyttimen pinta

jäähdyttimen puhdistus-maalaus-vaaleanpunainen-mauve-seinä-kukka-suunnittelu

Mutta likaa kerääntyy myös ulkopuolelta, joka on poistettava säännöllisesti. Esimerkiksi keittiön patterit värjäävät ajan mittaan ilman läpi kulkeutuvista höyryistä ja rasvoista. Paras tapa puhdistaa patterit ulkopuolelta on uuninpuhdistusaineet tai rasvanpoistoaineet. Tätä varten värin ja lian pitäisi kuitenkin olla suhteellisen tuoreita. Pyyhi lopuksi pinta vielä kerran kostealla liinalla. Voit käyttää tähän myös höyrypuhdistinta. Tupakoitsijan asunnossa nikotiini puolestaan ​​aiheuttaa ajan myötä värimuutoksia saostumien vuoksi, joita ei valitettavasti voida poistaa puhdistusaineilla. Tässä tapauksessa voit yksinkertaisesti maalata lämmittimen uudelleen. Jälkeenpäin se näyttää uudelta.

Maalaa patterit

lämmityselementti-puhdistus-maalaus-harja-pinta-valkoinen

Valitse lämmityskauden ulkopuolinen aika jäähdyttimen maalaamiseen. Jäähdytin on valmisteltava karheuttamalla pinnat kevyesti hiekkapaperilla. Tämä takaa, että uusi väri tarttuu paremmin myöhemmin. Kysy rautakaupasta neuvoa oikeasta väristä. Sen tulee olla lämmönkestävä. Lisäksi uuden värin ei välttämättä tarvitse olla klassinen valkoinen tai beige. Nyt on olemassa laaja valikoima värivivahteita, ja värilliset patterit ovat tällä hetkellä erittäin muodissa, koska ne kaunistavat sisustusta. Akryylilakkaa suositellaan. Tästä on useita etuja. Toisaalta se on vähemmän hajuista ja toisaalta ympäristöystävällisempi eikä se keltu niin nopeasti kuin jotkut muut maalit, mukaan lukien yleisesti käytetty alkydihartsimaali. On parasta maalata lämmittimen suuret alueet telalla. Pienempiä elementtejä, kuten putkia, liittimiä ja kiinnikkeitä, on vaikeampi käsitellä telalla, minkä vuoksi luonnonharjakset ovat käytännöllisempiä.

Previous Post
12 sängynpäätyideaa tyylikkääseen makuuhuoneen tunnelmaan
Next Post
Kaunista jatko seinä – sisustusideoita lisää tyyliä ja tyyliä