15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Puutarhasuunnittelu bonsai -puutarhatyylillä japanilaiseen tyyliin

Bonsai -hoidon karsimisvinkkejä puutarhan suunnitteluun

Bonsai -puiden puutarhanhoito on peräisin Kaukoidästä – yli 2000 vuotta sitten Kiinan ensimmäiset puutarhat suunniteltiin esteettisesti muotoillulla bonsalla. Ajan myötä taidemuoto on levinnyt kaikkialle Aasiaan – Vietnamiin, Indonesiaan ja sitten Japaniin. Se nautti suurta suosiota nousevan auringon maassa ja siihen viittasi japanilainen sana bon-sai / kuorikasvi /. Eurooppalaiset hyväksyivät termin myöhemmin. Nykyään puutarhanomistajat ympäri maailmaa saavat Kaukoidän tunnelman bonsai -puista.

Puutarhasuunnittelu bonsai – osto, sijainti ja hoito

Puutarhasuunnittelu-bonsai-hoito-lannoite-vinkit

Asianmukaisella hoidolla ja onnistuneella sijainnin valinnalla puutarhabonsai voi elää useita satoja vuosia. Tietenkin useat tekijät vaikuttavat sen pitkäikäisyyteen – asiantuntijat neuvovat ensinnäkin ostamaan bonsai -puita erikoisliikkeiltä ja saamaan aina yksityiskohtaisia ​​neuvoja. Jos puu luovutetaan, on suositeltavaa valita se yhdessä puutarhan omistajan kanssa.

Sijainti on ratkaiseva Bonsai ulkona – Ennen kaikkea on otettava huomioon alueen puulaji ja ilmasto. Pohjimmiltaan kasvit tarvitsevat suoraa auringonvaloa ja tuulensuojaa.

Talvehtiminen – puutarhan bonsais kestää periaatteessa jopa -25 asteen lämpötilan talvella ilman ongelmia, jos puun juuret on suojattu. Vaihtoehtoisesti kääpiöpuita voidaan säilyttää talvipuutarhassa jopa 8-10 asteen lämpötiloissa.

Lannoite – myymälöistä on saatavana bonsai -lannoitteita – puutarhan omistaja voi käyttää niitä lannoitukseen keväällä, sitten pitää tauon kesällä ja erikoislannoite voidaan käyttää uudelleen syksyllä.

Kastelu – Bonsai -omistajien ei tarvitse kastaa kasvia joka päivä, mutta ennen kaikkea tarkistaa maaperä – heti kun se on kuivunut, puu on kasteltava.

Puutarhasuunnittelu ja bonsai – puutarhabonsai korostettuna ulkoalueella

Puutarhasuunnittelu-bonsai-house-tree-care-wire-tips

Jotta bonsai ja puutarhabonsai muuttuisivat korostukseksi ulkoalueella Luxurytreesin asiantuntijat leikkaavat säännöllisesti tarpeen. Uudet versot leikataan alhaalta touko-kesä-heinäkuussa, jotta puu säilyttää alkuperäisen muotonsa.

Haluttu muoto voidaan vaihtoehtoisesti saavuttaa langalla – sitä käytetään puun oksien taivuttamiseen tai kiristämiseen. Kuparista tai alumiinista valmistetut johdot ovat erityisen sopivia – ne ovat tuskin havaittavissa ja pitävät puun kunnossa.

Puun suunnittelusta riippuen määritellään useita leikkausmuotoja-pystysuora / esimerkiksi Chokkan yhdellä puunrungolla tai Kabudachi, jolla on useita puunrunkoja /, ns. Ilmamuoto / esimerkiksi Shakan tai Han-Kengai /, kalliomuoto / esimerkki Ishi Tsuki / ja monet muut.

 Bonsai -puu korostuksena nykyaikaisissa sisätiloissa

Puutarhasuunnittelu-bonsai-ideat-huone-puunhoito-leikkaus

 Melko helppo hoitaa ja erittäin houkutteleva huonekasvi – bonsai

Puutarhasuunnittelu-bonsai-huonekasvit-hoito-vinkit-ideat

 Oikea hiekkapaikka on ratkaiseva sen pitkäikäisyyden kannalta

Puutarhasuunnittelu-bonsai-ideat-japanilaistyylinen

 Bonsai -puu japanilaisessa puutarhassa

Puutarhasuunnittelu-bonsai-puut-kulhot-japanilaistyylinen

Previous Post
Tee-se-itse-ideoita-käsityöprojekteja tiileillä
Next Post
15 upeaa urheiluallasmallia