15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Terveet suhteet – Tutkimus selittää kuinka olla onnellinen yhdessä

Kuka ei usein ihmettele kuinka rakentaa onnellinen suhde? Mitä tähän tarvitaan? Tutkimuksessa tarkasteltiin tätä aihetta ja tarkasteltiin, mikä on paras perusta terveelle suhteelle. Hänen mukaansa ei ole väliä kenen kanssa olet, vaan millainen dynamiikka sinulla on kumppanisi kanssa. Selitämme sinulle tutkimuksen tulokset tarkemmin alla.

Suhteiden dynamiikalla on tärkeä rooli terveessä suhteessa

Terveet suhteet - Tutkimus tutkii parhaat perusteet

Tutkimus julkaistiin Proceedings of the National Academy of Sciences -lehdessä. Vaikka aiemmat tutkimukset aiheesta ovat ottaneet huomioon vain muutamia muuttujia, pääkirjailija Samantha Joel ja hänen kollegansa ovat keränneet ja analysoineet tietoja jopa 11 000 pariskunnalta vuoden aikana. Tutkijat tulivat siihen johtopäätökseen, että lopulta oma arvio suhteesta kertoo enemmän sen laadusta kuin luonteenpiirteistä. Tämä tarkoittaa: Kuinka onnelliseksi arvioit kumppaniasi suhteesta ja kuinka kiitollinen olet suhteesta?

"Tyydyttävässä suhteessa rakentamasi kumppanuus on tärkeämpää kuin valitsemasi kumppani", sanoo Joel. Toisin sanoen se tarkoittaa, että sinun pitäisi keskittyä vähemmän siihen, sopiiko henkilö hahmollesi. Mieti sen sijaan, miten olet vuorovaikutuksessa toistensa kanssa ja saako suhde sinut tuntemaan olosi tyydyttäväksi.

Tutkimus

Terveessä suhteessa dynamiikka on tärkeämpää kuin luonne

Tutkimuksessa tutkijat ottivat huomioon erilaisia ​​yksilöllisiä piirteitä, mukaan lukien sukupuoli, ikä, tulot ja persoonallisuuden piirteet, sekä tietyt suhteen ominaisuudet (kiintymys, konflikti, tuki jne.). Parisuhteen ominaisuudet, jotka todennäköisimmin tyydyttivät ja ennustivat terveen suhteen, olivat:

  • havaittu kumppanin sitoutuminen
  • tunnustamista
  • Tyytyväisyys sängyssä
  • koettu kumppanin tyytyväisyys
  • Konfliktit

Tutkimuksen alussa kumppanien yksilölliset luonteenpiirteet selittivät noin 21% suhteen tyytyväisyydestä. Lopulta se oli vain 12%. Parhaat ennustajat terveelle suhteelle tai tyytyväisyydelle parisuhteessa olivat:

  • Elämän tyytyväisyys
  • kielteiset vaikutukset
  • masennukset
  • Sidoksen välttäminen
  • Sitoutumisen pelot

Tutkijat antavat parisuhdevinkkejä - tämä on tärkeää suurelle onnellisuudelle

"Mielenkiintoista on, että kumppanin persoonallisuus tai kumppanin käsitys suhteesta näytti suhteellisen merkityksettömältä. Ja vaikka tekijät, kuten persoonallisuutesi tai se, onko sinulla masennusta tai ahdistusta, voivat vaikuttaa hyvin suhteesi laatuun, sellaisen suhteen rakentaminen, jossa tunnet olosi tyytyväiseksi ja turvalliseksi, voi olla suurempi kuin nämä asiat", tutkimuksen kirjoittajien mukaan.

Tutkijat eivät kuitenkaan voineet määrittää, missä määrin laatu ja terve suhde voivat muuttua ajan myötä. Tutkimus perustui myös osallistujien itseraportteihin näiden johtopäätösten tekemiseksi. Tulevassa tutkimuksessa tulisi tutkia, olisivatko tulokset erilaisia, jos nämä piirteet tutkittaisiin ja todennettaisiin havainnoivilla tai fysiologisilla tutkimuksilla. Olisi myös mielenkiintoista tietää, kuinka voimakkaasti ulkoiset tekijät, kuten taloudellinen taakka tai ulkoinen stressi, vaikuttavat suhteen laatuun.

Terve suhde tutkimuksen mukaan – johtopäätös

Suhteiden dynamiikka ja oma tyytyväisyys ovat avain menestykseen rakkaudessa

Mitä tämä tarkoittaa, kun on kyse oikean kumppanin valitsemisesta onnelliseen suhteeseen? Parisuhteesi dynamiikka on selvästi erittäin tärkeä. "Minusta tuntuu, että suhde on suurempi kuin osiensa summa", sanoo Joel ja jatkaa lisäystä, "Nämä suhteiden dynamiikat itse eivätkä ihmiset, jotka muodostavat suhteen, näyttävät olevan tärkeimpiä suhteen laadulle." Ole myös tietoinen omista tunteistasi suhteesta. Silloin mikään ei estä sinua menestymästä parisuhteessa.

the tutkimus julkaisusta Proceedings of the National Academy of Sciences.

Previous Post
Tee-se-itse-ideoita-käsityöprojekteja tiileillä
Next Post
15 upeaa urheiluallasmallia