15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ihmisten ikääntymisprosessi tunnistetaan silmänlukijoilla

Äskettäin kehitetyn silmäskannerin avulla voidaan tunnistaa ihmisten ikääntymisprosessi tarkemmin. Uusi tekniikka tarjoaa tarkan mittauksen ikään liittyvistä vaurioista. Tällä voi olla jonain päivänä tärkeä rooli rutiininomaisessa kliinisessä käytännössä. Uusi tutkimus viittaa siihen, että uusi laite voisi havaita biologisen ikääntymisen merkkejä tutkimalla silmiä.

Ihmisen ikääntymisprosessi näkyy silmissä

lähikuva silmästä, joka havaitsee biologisen ikääntymisen silmäskannerilla

Kaikki ikääntyvät, mutta eivät samalla tavalla. Kaksi täsmälleen samanikäistä ihmistä voi olla hyvin erilaisissa terveysolosuhteissa. Toisin sanoen kronologinen ikä ja biologinen ikä ovat aivan erilaiset. Vaikka ensimmäinen on erittäin helppo mitata, jälkimmäistä on vaikeampi arvioida. Vaikka tutkijat tietävät, että ihmisten ikääntymisprosessi, kuten solujen ja kudosten huononeminen, vaihtelee suuresti yksilöiden välillä, tällä hetkellä ei ole yleisesti hyväksyttyä biologisen ikääntymisen mittausta. Uudessa tutkimuksessa Boston University Medical Schoolin tutkijat kuvaavat työkalua, joka voisi täyttää tämän aukon.

vertailu ihmisten ikääntymisprosessin ja silmäskannerin välillä laboratoriotutkimuksessa

Kliinisten työkalujen ja mittareiden puute kunkin ihmisen ikääntymisen kvantitatiiviseksi arvioimiseksi molekyylitasolla on suuri este ikääntymisen ymmärtämiselle ja terveyden maksimoimiselle koko elämän ajan. Tutkijat ovat kuitenkin kehittäneet uuden silmäskannerin, joka havaitsee molekyylin ikääntymisen allekirjoitukset linssissä ja on täysin ei-invasiivinen. Joten lääkärit voisivat käyttää sitä kliinisesti arvioidakseen ihmisen ikääntymisprosessia ja ehdottaakseen sitten yksilöllisiä toimenpiteitä. Muussa tapauksessa tämä työkalujen puute ikääntymisen tarkkaa arviointia varten rajoittaa edelleen tieteellistä ymmärrystä.

tutkimustuloksia

tekniikka ja laite lähes joustavaan valonsirontasilmätautien tutkimukseen

Silmät ovat hyvä mitta ikääntymisestä, koska ne sisältävät sikiössä syntyviä soluja, joita ei korvata. Tämä tarkoittaa sitä, että solut, joilla henkilö on syntynyt, pysyvät heidän kanssaan koko elämän. Tutkijat kutsuvat niitä ensisijaisiksi kuitusoluiksi. Ne esiintyvät linssissä, joka tarkentaa valon silmänpohjaan. Muuten, nämä solut sisältävät myös suurimman proteiinipitoisuuden ihmiskehossa. On kuitenkin tärkeää, että nämä proteiinit eivät uusiudu, joten ne kerääntyvät vaurioita koko elämän ajan. Tämä vaurio voi antaa molekyylisen osoitteen ihmisten ikääntymisprosessista. Kuten tutkimuksen tekijät sanoivat, linssiproteiinit tarjoavat “pysyvän ennätyksen” henkilön elämäntarinaan.

optinen prismaesitys silmistä

Tämän molekyylitiedon purkamiseksi tutkijat käyttivät tekniikkaa nimeltä "lähes joustava valonsironta" (QELS). Täällä he mittaavat hiukkaskoon laserien avulla. Tekniikka toimii, koska linssiproteiinien molekyylivaurio ajan myötä saa ne muuttamaan muotoaan ja tarttumaan yhteen. Tämä modifioitujen proteiinien aggregaatio muuttaa siten myös valon sirontaa tavalla, jonka tämä menetelmä voi havaita. Ryhmä testasi ensin tekniikkaa eristetyillä linssiproteiineilla, joita he olivat inkuboineet koeputkessa eri ajanjaksojen ajan, jopa lähes vuoden ajan. Siten he pystyivät matkimaan näiden proteiinien ikääntymistä 12, 30 ja 53 -vuotiailla. Ajan myötä proteiinien molekulaarinen allekirjoitus muuttui odotetusti ja se voidaan havaita silmäskannerilla.

Lääketieteelliset näkökulmat

lääkäri tutkii potilaiden keuhkojen toimintaa ihmisten ikääntymisprosessin vuoksi

Sitten he testasivat skanneria tutkimuksessa, jossa oli 34 henkilöä, jotka olivat 5–61 -vuotiaita. Hämmästyttävää kyllä, skanneri pystyi havaitsemaan samat ikään liittyvät muutokset, jotka tutkimusryhmä näki laboratoriossa. Vaikka lisätestejä tarvitaan, kirjoittajat sanovat sen nämä tutkimustulokset tukevat skannerin käyttöä ihmisten molekyylien vanhenemisen seuraamiseen. He toteavat myös, että tämä työkalu voisi toimia samalla tavalla kuin muut kliiniset biomarkkerit. Tällaisia ​​ovat esimerkiksi aivojen kuvantaminen Alzheimerin taudille ja verikokeet diabetekselle. Lopulta lääkärit voisivat käyttää työkalua rutiininomaisessa kliinisessä käytännössä tarjotakseen yksilöllisen mittauksen molekyylin ikääntymisestä ja mahdollisesti jopa tunnistamaan toimenpiteitä, joilla pidennetään henkilön terve elinajanodote.

Previous Post
Evästeiden antaminen jouluksi – 20 herkullista reseptiä
Next Post
Uudet trendit kylpyhuonekalusteissa – huomiota herättävä turhamaisuus