15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Korotetun sängyn istuttaminen yksityisyyden suojaksi: Nämä kasvit sopivat terassille ja parvekkeelle

Aihe “puutarhan ja parvekkeen yksityisyysnäytöt” on erityisen ajankohtainen kesällä. Kasvit tarjoavat ympäristöystävällisen ja luonnollisen vaihtoehdon puutarha -aidalle, seinille ja parvekkeiden verhouksille. Eri kasvit tulevat kyseenalaiseksi puutarhan ja parvekkeen tilanteesta riippuen. Eksoottisista kasveista, kuten bambusta klassisiin pensaskasveihin, korkeisiin kukkiin ja jopa hyödyllisiin kasveihin: Selitämme, kuinka voit istuttaa korotetun sängyn yksityisyyden suojaksi.

Korotettu sänky yksityisyyden suojaksi: mitkä kasvit sopivat?

Koristekasveja korotetussa sängyssä yksityisyyden suojana terassille ja puutarhaan

Korkeat kasvit pitävät vieraat poissa ja samalla kaunistavat terassia ja parveketta. Erilaisia ​​kasveja voidaan käyttää ulkona. Valitsemasi vaihtoehto riippuu ensisijaisesti parvekkeen tai terassin suunnasta. Myös tekijät, kuten tuuli, käytettävissä oleva tila ja sateensuoja (esim. Katon kautta), ovat ratkaisevassa asemassa valinnassa.

Bambu korotetussa sängyssä yksityisyysnäytönä

Bambu korotetussa sängyssä yksityisyyden suojana Ideoita istutukseen

Bambu on nopeasti kasvava eksoottinen, joka tuntuu myös hyvältä kotipuutarhassa. Kasvin erikoisuus on, että se kasvaa myös leveydeltään. Bambu lisääntyy juurakoiden kautta, jotka leviävät laajasti. Kylpyammeelle ja korotetulle sängylle on siksi erityisiä lajikkeita, jotka muodostavat vain lyhyitä juuria. Tällaisia ​​ovat esimerkiksi seuraavat Fargesia -bambulajikkeet:

Istuta korotettu sänky yksityisyyden suojaksi

 • Sateenvarjo bambu “Campbell”: kestävä, ei muodosta juoksijoita, sopii ryhmäistutukseen. Korkeus kasvaa vuosittain 50 cm, korkeus on jopa 3 metriä ja leveys jopa 2,5 metriä.
 • Sateenvarjo bambu “Zebra”: ikivihreä, kestävä, leikattu yhteensopiva pensaskasvi. Kasvava, ei tarvitse juurakkosuojaa.

Vinkkejä istutukseen: Oikea istutusaika on keväästä syksyyn (maaliskuusta lokakuuhun). Jätä kasvien väliin noin 80 cm: n etäisyys yksityisyyden takaamiseksi. Sateenvarjo bambu viihtyy parhaiten aurinkoisessa tai varjoisassa paikassa.

Suojaa kasvit yksityisyyden suojana korotetussa sängyssä

Kasvit yksityisyysnäytönä korotetun sängyn kirsikkalaakerin suojausideoissa

Monet pensaskasvit menestyvät korotetuissa sängyissä ilman ongelmia. Niillä on kuitenkin yksi yhteinen asia: Useimmat lajikkeet ovat ehdollisesti kestäviä ja tarvitsevat pakkassuojaa kylmällä kaudella. Juuripallot voidaan suojata multaa tai olkea. Tarvitset myös tuulen ja sateen suojan. Siksi suojakasvit sopivat erityisen hyvin katettuihin terasseihin tai lasitetuille terasseille.

 • Oliivipaju: kuivuutta kestävä, ikivihreä, on pystyssä, saavuttaa korkeuden 3 m ja leveyden 3 m. vaaditaan tuulisuoja.
 • Valkoinen puutarhapallo: kompakti, tiheä, pystysuora kasvu. Leikkaa yhteensopiva, ikivihreä, lämmönkestävä. Suurin korkeus – 5 m, suurin leveys – 5 m.
 • Portugalin kirsikkalaakeri: tiheä, kompakti kasvu, kestävä, suosii aurinkoa, mutta sietää myös varjoa. Magneetti hyönteisille. Saatavana myös esivalmistettuna suojana korotetulle sängylle.
 • Japanilainen sarake Holly: tiheäkasvuinen, kapea, jopa 2 metriä korkea ja enintään 0,5 metriä leveä. Talvikestävä, saattaa tarvita tuuli- ja pakkassuojaa alueesta riippuen.
 • Marjakuusi: Suosii varjoa ja osittaista varjoa. Kasvaa tiheästi ja kestää muodon leikkauksen (esim. Pallomainen leikkaus). Helppohoitoinen, vaatimaton, kasvaa jopa 10 m korkeaksi. Hardy.

Hyödyllisiä kasveja yksityisnäyttöinä patioille ja parvekkeille

Korotettu sänky yksityisyyden suojana Tomaatit houkuttelevat ideoita

Kasvit voivat myös tarjota yksityisyyttä. Tietyt pylväshedelmät ja korkeat vihannekset ovat erityisen sopivia.

Pylväshedelmät (Tämäntyyppiset hedelmät tarvitsevat ristikot, koska ne kasvavat melko korkeiksi):

 • Sarake -omena. Kaksivuotiset lajikkeet: “Berbat”, “Black McIntosh”, “Blue Moon”. Ne saavuttavat 1,7–2 metrin korkeuden. Ne ovat ohuita ja kantavat hedelmiä suoraan rungosta. Sadonkorjuuaika: loppukesä ja syksy
 • Pilari päärynä. Kaksivuotiset lajikkeet: “Condo”, “Decora”, “Silver Pearl”. Suurin korkeus: 3 metriä. Kompakti kasvu, tuottaa monia hedelmiä. Sadonkorjuuaika: loppukesä, syksyn alku.
 • Pylväskirsikat. Lajikkeet “Claudia”, “Sylvia”, “Victoria”. Tarvitsee kiipeilytukea ja leikkausta. Kasvaa jopa 4 metrin korkeuteen.

Korotettu sänky yksityisyyden suojana puutarhassa Hyödyllisiä kasveja ja monivuotisia kasveja

Korkeat kasvavat vihannekset:

 • Viinitomaatit: Saavuta korkeus 180 cm. Sinulla on vahva, leviävä tapa. Kanna paljon hedelmiä. Kasvipartnerit: persilja, basilika, puutarhakrassi, purjo.
 • Juoksupavut: Kasvata jopa 3 metriä korkeaksi, muodosta pitkiä palkoja ja voidaan yhdistää endiivien, kurkkujen ja kaalien kanssa.
 • Maissi: Näyttää koristekasvilta, saavuttaa 2 metrin korkeuden. Sopii sekoitettuun kulttuuriin, jossa on sveitsiläinen mangoldi, pavut, retiisit ja endiivit.
 • Paprika: Oikeamielinen, auringonpalvoja. Kasvikumppanit: tomaatit, salaatit, erityyppiset kaalit.
 • Kurkku: Jalostetut salaatit ja välipalat saavuttavat 1 metrin korkeuden. Saatavana vain yksivuotisena kasvina. Sopivat istutuskumppanit: tilli, juoksupavut.

Kasvavat sängyt Korkeat kasvit yksityisyyden suojaamiseksi

Jos haluat luoda pienen keittiön puutarhan, voit istuttaa korotetun sängyn korkeilla vihanneksilla ja täyttää sitten aukot sopivilla istutuskumppaneilla.

Kukat yksityisyyden suojana korotetussa sängyssä

Korotettu sänky tarjoaa yksityisyyttä patio -ideoille

Haluaisitko upean kukan? Onneksi on olemassa paljon erilaisia ​​kukkia, jotka kasvavat korkeiksi. Näitä ovat esimerkiksi:

 • Kukonkannus: Lajikkeesta riippuen se voi saavuttaa 180 cm korkeuden. Sillä on pystyasento ja suuret lehdet ja kukannuput. Pitkä kukinta kesäkuusta syyskuuhun.
 • Korkea liekki kukka: Muodostaa suuret, näkyvät kukkavarjot, leviää ja kasvaa 1 metrin korkeuteen.
 • Pilkullinen violetti aurinkohattu: Sillä on laaja, laaja tapa, kasvaa 1 metrin korkeuteen, houkuttelee pölyttäviä hyönteisiä.
 • Upea kynttilä: on tuuhea tapa, kukkii kesäkuusta syyskuun loppuun. Vaatii talvisuojan.

Mitkä kukat istutetaan korotettuun sänkyyn yksityisyysnäytöksi Ideoita

Nopeasti kasvavat perennat yksityisyysnäytöinä

Mikä kukkii yksityisyyden suojana terassille ja puutarhaan

Nopeasti kasvavat ja korkeat perennat voivat korostaa korotettua sänkyä ja suojata terassin vierailta. Useimmat monivuotiset kasvit voidaan helposti yhdistää maanpeitteen ja yksivuotisten kukkien kanssa, joilla on samanlaiset maaperän ja sijainnin vaatimukset.

 • Montbretie: Saavuta korkeus 110 cm lajikkeesta riippuen. Monivuotinen, tarvitsee talvisuojaa.
 • Monivuotinen klematis: Lajikkeesta riippuen se kasvaa jopa 3 metriä korkeaksi. Useimmat lajikkeet ovat kestäviä, kukkivat runsaasti kesällä.
 • Korkeat asters: Lajikkeesta riippuen ne kasvavat jopa 3 metrin korkeuteen. On leviämistapoja ja suuria lehtiä. Kukkii loistavasti.

Koristekasveja yksityisyyden suojana korotetussa sängyssä

Mitkä kasvit yksityisyysnäytönä korotetussa sängyssä koristekasveja istuttavat ideoita

Koristekasvit ovat helppohoitoinen ja moderni vaihtoehto kukille ja monivuotisille kasveille. Seuraavat koristekasvit viihtyvät korotetuissa sängyissä ilman ongelmia:

 • Lampun puhdistus ruoho: Koristeellinen ulkonäkö, kompakti kasvu – jopa 70 cm leveä. Sopii parvekkeen korotettuihin vuoteisiin.
 • Pampas -ruoho “Valkoinen sulka”: Kasvaa 2,5 metrin korkeuteen, on pystyssä ja muodostaa suuria valkoisia kukkia.
 • Sininen ranta ruoho: Kasvaa jopa 1 metrin korkeuteen, siinä on hieman ulkonevat ruohonterät, lämmönkestävä.

Mikä parveke istuttaa yksityisyyden suojana korotetussa sängyssä?

Korotettu sänky yksityisyysnäytönä parvekekasviideoille

Suurelle parvekkeelle sopivat vain ruukut ja kukkalaatikot. Voit myös istuttaa korotetun sängyn. Sen etuna on suurempi maaperä, joka mahdollistaa erilaiset istutusyhdistelmät. Erilaiset kasvit sopivat parvekkeen korotettuun sänkyyn. Niiden ei kuitenkaan tulisi olla korkeampia kuin 1 metri tai vähintään sietää leikkausta.

Previous Post
Conseils pour décorer votre tête de lit dans la chambre
Next Post
Koronamaskit käytön jälkeen – enemmän lääketieteellistä jätettä pandemian aikana