15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Valkoisia ja hopeisia kasveja puutarhaan – 11 mielenkiintoista lajia yhdellä silmäyksellä

Puutarhan kasvit -valkoiset-hopeakestävät-sängyt-suunnittelutyypit-lajikkeet

Kasvilajit, joilla on outoja, hienoja, hopeanharmaita karvoja ja joilla on suuri merkitys niiden säilymiselle haihtumista vastaan, ovat tyypillisiä Välimeren alueelle. Pienet karvat varastoivat kosteutta ja aurinkoisen paikan korkea lämpö siedetään. Valkohopeiset kasvit puutarhaan tarjoavat mielenkiintoisia suunnittelumahdollisuuksia ja saavat ulkopinnan kirjaimellisesti loistamaan. Lehtien rakenteen lisäksi painopiste on myös kukkien värissä. Kontrastit ja aksentit korostavat ja yhdistävät puutarhan suunnittelun yksilöllisen kosketuksen. Tarjoamme 11 kasvilajia, joilla on tyypillisesti valkohopeiset lehdet tai kukat, sekä yleiskatsaus tärkeistä tiedoista.

Valkohopeiset kasvit puutarhaan – iiris tai iiris Iris “Low Ho” 

Puutarhan kasvit -valkoinen-hopea-schwetlilie-hybridi-laji-kukka-iiris-hi-lo

Iris “Low Ho” on erittäin voimakas lajike, jolle on ominaista hopeanvalkoiset, tuoksuvat kukat. Se kukkii toukokuun puolivälistä kesäkuun puoliväliin ja saavuttaa noin 50 senttimetrin korkeuden. Tämän tyyppisen iiriksen keksivät Byers vuonna 1989.

Valkoiset ja hopeiset kasvit puutarhaan – Firenzen Iris

Puutarhan kasvit -valkoinen-hopeakukka-kukka-miekka lilja-iiris-harmaa-florentinaa

Perinteinen iiris tunnetaan edelleen Saksassa iiriksenä ja sitä käytetään usein kosmetiikassa. Kasvilajista tuli erityisen suosittu kuninkaallisissa pihoissa 1700 -luvulla. Tuolloin pesua pidettiin roskana, minkä vuoksi kehon hajut peitettiin vain aromaattisten tuoksujen avulla. Tälle Iris -lajikkeelle on ominaista, että vain kypsät juuret kehittävät arominsa ja muistuttavat violettien tuoksua. Sijaintina tämä kasvi tarvitsee aurinkoisen, hyvin valutetun, melko kuivan paikan sängyssä. Se kukkii herkästi vaaleansinisellä, valkealla ja saavuttaa keskimäärin 60 senttimetrin korkeuden.

Valkoiset ja hopeiset kasvit puutarhaan – Lilium Siperia

Puutarhan kasvit -valkoinen-hopeakukka-Lilium-siberia-hopea-Scheherazade

Eri tyyppiset liljat ovat vakiinnuttaneet asemansa paikallisessa puutarhassa, ja niitä kutsutaan ongelmattomiksi, kukkimisystävällisiksi ja sateenkestäviksi kasveiksi. Lilium “Siberia” kukkii runsaasti valkoista ja saavuttaa 100 senttimetrin korkeuden. Kuten muutkin lajin lajit, he tarvitsevat aurinkoisen tai hieman varjoisan paikan, joka on suojattu suoralta tuulelta. Nämä kasvit saavuttavat noin 50-150 senttimetrin korkeuden ja kukkien koko on noin 6,7-5 senttimetriä. Istutettaessa suositellaan syvästi löysää, homogeenista, ravinteikasta maaperää. Jatkuva märkä ja pitkät kuivuudet vahingoittavat kasvia. Istutus on suunniteltu keväälle tai syksyyn.

Valkohopeiset kasvit puutarhaan – Agapanthus “Silver Baby”

Puutarhan kasvit -valkoiset-hopeakukat-ikivihreät-koriste-liljat-agapanthus-hopea-vauva

Agapanthus saksalaisella nimellä “Decorative Lilies” on matalakasvuinen, kompakti, ikivihreä kasvi, jolla on mielenkiintoinen kukkien väri – reunasta lähes valkoinen, sininen. Tämä on kuitenkin peräisin Etelä -Afrikasta ja on tullut tunnetuksi Euroopassa useissa jalostuslajeissa, lähinnä ruukkukasvina. Se suosii aurinkoisia tai osittain varjostettuja paikkoja ja voi yleensä talvehtia hyvin.

Valkoiset ja hopeiset kasvit puutarhaan – Ruusu “Hopeiset varjot”

kasvit-puutarha-valkoinen-hopea-hybridi tee-poikkeuksellinen-väri-hopea-varjot-ruusut

“Silver Shadow” on teehybridisuvun ruusu, joka ihastuttaa voimakkaalla tuoksulla ja poikkeuksellisella värillä. Tätä kutsutaan vaalean hopeanväriseksi ja se voidaan luokitella vaalean violetiksi. Se on kestävä ja tuuhea, saavuttaa noin 1 metrin korkeuden ja sopii erinomaisesti istutukseen sänkyihin.

Valkoiset ja hopeiset kasvit puutarhaan – Koristeellinen sipuli Silverspring

kasvit-puutarha-valkoinen-hopea-koriste sipulit-bluetewinterhart-hopea-kevät

Koristeellinen sipuli tarjoaa huomattavan viehätyksen maalaistalon puutarhassa eikä vain. Puolipallon muotoiset kukkavarjot odottavat auringonvaloa, ovat kestäviä ja monivuotisia kasveja, jotka houkuttelevat puutarhassa perhosia ja mehiläisiä kukillaan kesä -heinäkuussa. Silverspring -lajikkeelle on ominaista kermanvalkoiset, hopeanhohtoiset yksittäiset kukat, joissa on tummanpunaiset silmät, jotka kaunistavat kotia leikattuina ja kuivattuina kukina.

Valkoiset ja hopeiset kasvit puutarhaan – Valkoinen salvia

kasvit-puutarha-valkoinen-hopea-ikivihreä-pensas-kukat-valkoinen-salvia

Valkoinen salvia on tunnettu ikivihreä monivuotinen kasvi – nurmikasvien pensas. Se kasvaa jopa 1 metriin, sen lehdet ovat tyvisiä ja niiden pinta on tiheästi peitetty hienoilla karvoilla, mikä tekee kovista lehdistä vaaleita. Sen siniset huulten kukat ovat kaunis kontrasti hopeanvalkoisten lehtien kanssa. Valkoista salviaa on myös helppo kasvattaa ruukussa tai puutarhassa. Kasvia käytetään usein parannuskäytännössä – sillä on antiperspirantti ja se pitää veden kehossa. Se auttaa myös keuhkoputken sairauksiin.

Valkoiset ja hopeiset kasvit puutarhaan – Harmaa vuorifenkoli / Seseli gummiferum

kasvit-puutarha-valkoinen-hopea-harmaa-vuori-fenkoli-pensas-kivet-Seseli-gummiferum

Tämä kasvi on hyvin erityinen katseenvangitsija melkein mehevällä vaikutuksellaan. Fenkoli on melko lyhytikäinen-joskus joka toinen vuosi, karhea kasvi, jossa on tyypillisiä lehtisiä-lyhyt, hieno, höyhenmuotoinen ja silmiinpistävä tyypillisellä sinivihreällä värillään. Joka näkyy seinien juurella auringossa. On parasta luoda kumppanitehdas syntyvien aukkojen piilottamiseksi.

Valkoiset ja hopeiset kasvit puutarhaan – Hopea brunia

kasvit-puutarha-valkoinen-hopea-pensas-kestävät-kukat-poikkeuksellinen-Silver-Brunia

Silver Brunia on ikivihreä kääpiöpensas, korkeintaan 1 metri ja pyöristetty. Sen lehdet ovat vuorotellen pieniä karvoja yläosassa. Kukinnot muodostavat eräänlaisen “rypäleen” ja tyypillisiä valkoisia kukkia, jotka näyttävät pähkinöiltä. Tämä pensas löytyy ulkona Etelä -Afrikasta, Lesothosta ja Swazimaasta ja kestää vähintään -7 asteen lämpötilan.

Valkoiset ja hopeiset kasvit puutarhaan – Piikkilanka kasvi / Leucophyta browniikasvit-puutarha-valkoinen-hopea-kääpiö-pensas-kivi-piikkilanka-kasvi-Leucophyta-brownii

Leucophyta brownii tunnetaan useilla nimillä – piikkilankakasvi, bonanza -ruoho, kummituspensas, Calocephalus brownii. Se tulee Australiasta ja liittyy edelweissiin. Sitä kutsutaan myös ristikkokasveksi tai hopeakoriksi, se suosii täydellisiä tai osittain aurinkoisia paikkoja eikä siedä pakkasta. Alustana tarvitaan läpäisevää maaperää, koska juuret eivät siedä kosteutta, mutta eivät saa kuivua.

Previous Post
Talo dyyneillä – kestävää arkkitehtuuria meren rannalla ilman toimitusverkkoa
Next Post
20 terassikasveja suoralle auringonpaisteelle, jotka kestävät paljon lämpöä ja kuivuutta