15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hortensiat puutarhassa – vinkkejä istutukseen, hoitoon, lannoitukseen, leikkaamiseen

puutarha hydrangea pensas sininen maaperä ph arvoinen

Hortensiat puutarhassa ovat erittäin suosittuja kesäkukkia. Niitä on helppo hoitaa, ne vakuuttavat upeilla kukilla houkuttelevilla väreillä ja niissä on maaseudun idyllin viehätys. Täältä löydät muutamia vinkkejä hortensioiden hoitoon ja tietoa niiden lannoittamisesta ja karsimisesta sekä kukkien väristä.

Hortensiat puutarhassa ylläpitää kunnolla

Hortensiat puutarhassa kesällä kukkivat pensaat muuttuvat sinisiksi

Hortensioiden valikoima on valtava. Erotetaan pallohortensiat, puutarhahortensiat, panicle -hortensiat, levyhortensiat, tammenlehtihortensiat ja samettihortensiat. Eroja ovat kukan muoto ja sen omat tarpeet, jotka sinun tulee ottaa huomioon ostaessasi. Siis itse Hortensiat puutarhassa tuntuu hyvältä, sijainti on tärkeä. Useimmat hortensialajit pärjäävät parhaiten osittain varjossa paikassa, joka on mahdollisimman suojassa tuulelta. Maaperän tulee olla löysää ja humusta. Kastelu on erityisen tärkeää hydrangean hoidossa. Hortensiat eivät saa koskaan kuivua ja tarvitsevat riittävästi vettä.

Hortensiat puutarhassa – Lannoitus, leikkaus ja talvehtiminen

Hortensia leikkokukat lasi maljakko kimppu

Lannoitus antaa hydrangeasille voimaa, ja se tehdään keväällä ja uudelleen alkukesällä toukokuun ja heinäkuun välillä. Käytä kiinteää lannoitetta, jossa on vähän fosforia. Jos sinulla ei ole hydrangea -lannoitetta, tämä sopii myös atsaleille ja alppiruusuille.

Tarvitseeko hydrangeas karsimista vai ei, riippuu lajikkeesta. Viljelijän hortensian ja levyhortensian tapauksessa vain jäätyneet versot on poistettava keväällä ja radikaalia karsimista on vältettävä kaikin keinoin. Koska nämä lajit muodostavat seuraavan vuoden silmut syksyllä. Toisaalta panicle-hortensia, lumipallo-hortensia ja tammilehtinen hortensia sietää raskasta karsimista syksyllä. Leikkaa pikemminkin liian vähän kuin liikaa, muuten vaarannat, että hortensiat eivät kukki keväällä.

Hortensiat ovat sitkeitä, erityisesti panicle -hortensiat. Mutta voit silti suojata pensaan pakkaselta kevyellä talvisuojalla, joka on valmistettu harjapuusta tai juurista paksulla multaa.

Väri hydrangeas blue

Väritä siniset hortensiat puutarhan pH -arvon maaperässä

Hortensioilla on vaikuttava ominaisuus – hortensiat muuttavat väriä maaperän pH: n mukaan. Hapan maaperässä hydrangean kukat kukkivat sinisenä, neutraalilla maaperällä – vaaleanpunaisina. Jos haluat värjätä vaaleanpunaiset kukkasi, lisää kaksi ruokalusikallista alumiinisulfaattia kasteluveteen ja anna hortensian aktivoida sininen väri. Ihanteellinen aika tähän on kevät, juuri ennen silmujen avautumista.

Leikkokukkina hortensiat ovat upeita väriroiskeita talossa. Mutta kun kukinta on ohi, hortensiat voidaan ripustaa varsi ylös ja kuivata. Kuivatut päät toimivat sitten kauniina koristeena ja ovat myös suosittuja syksyn koristeiden kanssa.

Hortensioiden hoito, leikkausvinkit, sininen väri

hortensia puutarha pensaiden hoito vinkkejä sininen violetti väri

hydrangeas puutarhanhoito leikkausvinkit kukkivat sinisenä

Hortensioiden hoito kesän kukinnan

Hortensiat puutarhassa, vinkit hoitoon, leikatut vaaleanpunaiset kukat

Hortensiat puutarhanhoitovinkkeissä vaaleanpunainen leikkokukka hillokuppi maljakko

hydrangea puutarhanhoito violetti sininen maatila hydrangea

hydrangeas puutarharuukut hoito leikattu violetti vaaleanpunainen

Hydrangeas puutarhaterassilla allas pensas pensas valkoinen viljellä leikkaus

hydrangeas puutarha pensaslaji hedge romanttinen

hydrangea puutarha sininen violetti pensas kukkii

hydrangeas puutarha sininen väri kukat viljellä leikata

hydrangea kuiva vintage charmia maalaistalon sisustus

hydrangea kukat kuiva syksy koristelu talo

Previous Post
Wieniläiset pajuhuonekalut – kauniit punokset huonekaluissa ja kodin tarvikkeissa
Next Post
Kasvihuoneen rakentaminen ja asettaminen puutarhaan – mitä sinun on harkittava