15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Nopeasti kasvava kiipeilijä vaikuttavaan puutarhaan

nopeasti kasvava kiipeilijäpuutarha vaikuttava ikivihreä kestävä

Nopeasti kasvavalla kiipeilijällä on monia käytännöllisiä ja esteettisiä ominaisuuksia, joita kuka tahansa puutarhanomistaja voi hyödyntää. Voit käyttää sitä esimerkiksi naamioimaan esimerkiksi talosi julkisivun tai parvekkeen visuaalisen epätäydellisyyden. Nopeasti kasvava kiipeilykasvi sopii myös aidan yksityisyyden suojaksi, jolla voit piristää taustaa. Peitä myös puutarhaportin kaari tällaisella kasvilla, jotta se olisi houkuttelevampi. Hyödyllisiä vaihtoehtoja on lukuisia, kun kyse on nopeasti kasvavasta kiipeilijästä, joka tuottaa myös kauniita ja tuoksuvia kukkia. Tämän oppaan avulla toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi koristeellisten viiniköynnösten maailmaan, joka on helppo kasvattaa ja melko maaginen!

Oikea valinta puutarhaan – nopeasti kasvava kiipeilijä

nopeasti kasvava kiipeilijäpuutarha vaikuttava ikivihreä hortensia kukkii

Hortensian ystävät täyttävät pakkomielteensä, kun heillä on tämä kukkiva, nopeasti kasvava kiipeilijä puutarhassa. Viiniköynnös voi saavuttaa kadehdittavan 15 metrin korkeuden. Näet, että tämä kauneus tuottaa ihania valkoisia kukkia kesäkuukausina ja kirkkaan keltaisia ​​lehtiä syksyllä. Toinen Petiolaris -hortensian pluspiste on monet lajikkeet, jotka ovat saatavilla kaikentyyppisille ilmasto -olosuhteille.

nopeasti kasvava kiipeilijä puutarha vaikuttava ikivihreä amerikkalainen kiipeily trumpetti kukkiva trumpetti kukka

Kaikki aloittelijoista pitkäaikaisiin puutarhureihin tuntevat amerikkalaisen kiipeilytrompetin, joka tunnetaan edelleen trumpettikukkana. Tämä epätavallinen, nopeasti kasvava kiipeilijä kukkii kesällä kirkkaan punaisella ja oranssilla sävyllä. Sen kukat ovat erittäin houkuttelevia mehiläisille ja linnuille. Tulet myös rakastamaan tätä kasvia sen monipuolisuudesta, koska se voi kasvaa auringossa ja varjossa. Se on yhtä kestävä ja voi selviytyä kuumuudessa ja kuivuudessa.

nopeasti kasvava kiipeilijäpuutarha vaikuttava ikivihreä kuusama kukkii

Lonicera Sempervirens on kuusama, jolla voi olla pitkä kukinta -aika. Tämä elinvoimainen, vuotuinen, nopeasti kasvava kiipeilijä on houkuttelevan muotoisia vaaleanpunaisia ​​kukintoja. Voit käyttää sitä tuoksumaan ja koristamaan koko puutarhan samaan aikaan kesäkuusta syyskuuhun. Koralli -kuusama ympäröi kaiken matkallaan. Kun lisäät säleikön valitsemallesi strategiselle paikalle, se saavuttaa myös 3-5 metriä yhdellä kaudella.

nopeasti kasvava kiipeilijäpuutarha vaikuttava aamu kirkkaat kukkivat

Valkoiset aamupalat ovat yökukintoja, jotka voivat kasvaa kesän puolivälistä alkusyksyyn. Sen tuoksuvat valkoiset kukat avautuvat vain auringonlaskusta auringonnousuun, ja voit kirjaimellisesti ihailla niitä, kun ne avautuvat hämärässä. Vaikka kuukukka saavuttaa yli 4,5 metrin korkeuden, sinun on istutettava useita niistä rehevän vaikutelman luomiseksi, kuten yllä olevassa kuvassa.

Merkittävä nopeasti kasvava kiipeilijä

nopeasti kasvava kiipeilijäpuutarha vaikuttava wisteria kukkiva wistaria

Olet todennäköisesti jo tutustunut upeaan wisteriaan, joka on suvun Wistarie jäsen ja joka tuottaa erittäin vaikuttavia kukkia. Teknisellä puolella nämä koristeelliset viiniköynnökset ovat melko maalaismaisia. He suosivat kosteaa ja hyvin valutettua maaperää ja melko aurinkoisia paikkoja. Lisäksi kiinalainen wisteria (jota kutsutaan myös nimellä wisteria) tuntuu parhaalta, kun se voi kiivetä seinälle, ristikkoon tai muuhun pystysuoraan tukeen. Tämän ansiosta tämä nopeasti kasvava kiipeilijä voi kasvaa jopa 20 metriä korkeaksi ja 10 metriä leveäksi.

nopeasti kasvava kiipeilijäpuutarha vaikuttava viisilehtinen akebia kukkii

Viisilehtinen acebia on toinen nopeasti kasvava kiipeilijä, joista osaa voidaan kutsua immegreeniksi. Optimaalisilla kasvuolosuhteilla tämä kasvilajike voi saavuttaa jopa 10 metriä. Näiden rypäleiden koko ei kuitenkaan ole niiden vaikuttavin piirre. Herkät violetit kukat ja erityisesti mausteinen suklaan tuoksu täyttävät silmän ja aistit.

nopeasti kasvava kiipeilijäpuutarha vaikuttava ikivihreä väärennetty jasmiini kukkii

Vaikka sen latinalainen nimi “Trachelospermum Jasminoides” on erityisen vaikea lausua, on väärän jasmiinin viljely erittäin helppoa. Tämä nopeasti kasvava kiipeilylaitos ei vaadi erityisen monimutkaista huoltoa. Tuoksuva ikivihreä rypälelajike on pääasiassa istutettu Kalifornian puutarhoihin. Siitä huolimatta sen suosio kasvaa Euroopassa ja sitä käytetään katona seinien ja ristikkojen päällä. Laitosta voidaan käyttää myös maanpeitteenä.

nopeasti kasvava kiipeilijäpuutarha vaikuttava itse kiipeävä neitsyt viiniköynnöksen villi viini

Toisella nopeasti kasvavalla kiipeilijällä on latinalainen nimi “Parthenocissus quinquefolia”, mutta sen suosittuja nimiä on lukuisia. Tunnetuimpia näistä ovat Self-Climbing Virgin Vine ja Wild Wine. Tämän kasvilajin kauneus osoittaa potentiaalinsa syksyllä, kun sen lehdet muuttuvat heterogeenisiksi kullankeltaisesta tulenpunaiseksi säilyttäen samalla osan tuoreesta vihreästä. Tästä näkökulmasta tämä nopeasti kasvava kiipeilijä muistuttaa japanilaista vaahteraa.

Nopeasti kasvava kiipeilijä, joka houkuttelee heti kukillaan

nopeasti kasvava kiipeilijäpuutarha vaikuttava pienikukkainen klematis kukkii

Pienikukkainen klematis on edelleen kasvilajike, joka on ihanteellinen lämpimämmille alueille, joilla muut tällaiset klematit eivät voi kasvaa menestyksekkäästi satunnaisten helleaaltojen vuoksi. Tämä kaunis koristeellinen viiniköynnös tuottaa kukkia, jotka ovat vaatimattomia, mutta niiden värit vaihtelevat laventelista tumman violettiin. Tämä nopeasti kasvava kiipeilijä lisää varmasti visuaalisesti houkuttelevuutta puutarhaasi.

nopeasti kasvava kiipeilijäpuutarha vaikuttava panicle-kukkainen klematis kukkii

Se jatkuu saman perheen kasvilla, joka kuitenkin näyttää täysin erilaiselta. Niin kutsuttu panicle-kukkainen klematis, jonka tieteellinen nimi on Clematis Terniflora, kehittyy paitsi korkeuden lisäksi myös hyvin laajasti. Bonuksena tämä nopeasti kasvava kiipeilijä sietää useimpia olosuhteita maaperän ja auringon altistumisen suhteen. Lisäksi sen hienoja, pieniä valkoisia kukkia leikataan loppukesästä alkusyksyyn.

nopeasti kasvava kiipeilijäpuutarha vaikuttava ikivihreä aito humala käpyjä chartreuse

Oluen ystävät tuntevat todennäköisesti todelliset humalat, jotka ovat myös nopeasti kasvava kiipeilijä. Mutta tiesitkö myös, että tämä kanta voi lisätä upeaa makua puutarhaan? Kesän puolivälissä ja lopussa naaraspuoliset kukinnot ilmestyvät lehtiin pienten kartioiden muodossa. Nämä tuovat vertaansa vailla olevan Chartreuse -värin. Näin voit antaa puutarhallesi vielä miellyttävämpiä vihreitä vivahteita. Lisäksi tämä hyödyllinen nopeasti kasvava kiipeilijä voi kasvaa 30 senttimetriä päivässä.

nopeasti kasvava kiipeilijäpuutarha vaikuttava ikivihreä egyptiläinen papu

Viimeinen ehdotuksemme on nimeltään Egyptian Bean. Se on erittäin hyödyllinen palkokasvi. Vaikka eurooppalaiset ja amerikkalaiset puutarhurit arvostavat tätä nopeasti kasvavaa kiipeilijää puhtaasti koristeellisista syistä, kyseessä oleva papu on 100% syötävä. Tällä kasvilajilla on suuri merkitys Afrikassa ja osassa Aasiaa. Emme tietenkään voi kieltää, että sen violetit palot näyttävät todella hyviltä.

Previous Post
Luonnonkivi sisustuksessa – tiili, laatta tai laatta?
Next Post
DIY -kirjontakehyksen koristelu – käsitöitä kuivatuilla kukilla tai tuoreilla leikkokukilla ja -kasveilla