15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Maaperä puiden alla: 10 ideaa laajaan aliviljelyyn

Puiden alla kasvavien monivuotisten kasvien on kestettävä kuivuutta, vähäistä puutetta ja juurikilpailua. Ei ihme, että vain muutama kasvilaji voi menestyä siellä. Olemme jo antaneet sinulle ideoita siitä, mitä istuttaa puun ympärille ja mitkä pensaat kasvavat hyvin puiden alla. Nyt selitämme sinulle, mitkä maanpeitteet kasvavat puiden alla.

Maaperä puiden alla: mitä on otettava huomioon istutettaessa

Maaperä puiden alla varjoisille hostasille ja ruohoille

Monet harrastajapuutarhurit epäonnistuvat puiden aliviljelyn vuoksi. Toisaalta se johtuu kasvilajista, toisaalta osittain hoidon puutteesta. Usein pensaita käytetään varjoon, jotka eivät kestä puun ympärillä olevia äärimmäisiä olosuhteita. Toiset valitsevat nuoret kasvit puutarhakeskuksesta. Heillä on usein potentiaalia, mutta he tarvitsevat ainakin hoitoa ensimmäisen vuoden ajan. Koska puun alla olevaan alueeseen on usein vaikea päästä ja maaperä on juurtunut syvälle, useimmat niistä eivät levitä lannoitetta tai kastele kasveja. Joten mitä sinun pitäisi tehdä lisätäksesi maaperän selviytymismahdollisuuksia??

Istuta maaperä puiden alle varjoa varten

Istutetaan maanpeite puiden saniaisten alle varjoa varten

Kasvien valinnalla on tärkeä rooli. On parasta valita maanpeite, joka vie myös saman tilan luonnossa, eli puun alla. He eivät välitä äärimmäisistä olosuhteista, koska he ovat sopeutuneet niihin. Jos maanpeite kasvaa puun alla, tämä ei automaattisesti tarkoita, että se on mukava myös kotipuutarhassa. Muita tekijöitä ovat esimerkiksi se, kuinka tiheä puiden kuomu ja vastaavasti kuinka voimakas varjo on tai onko alueelle päästy useammin vai hyvin harvoin.

Mitkä maanpeitteet kasvavat puiden alla? 10 helppohoitoista kasvilajia

Maaperät puiden ympärillä istuttavat hostoja varjostusta varten

Jos haluat istuttaa puita alle, seuraavat vinkit voivat auttaa sinua:

  • Kun valitset maanpeitettä, ota huomioon tärkeät tekijät, kuten sijainti, maaperä ja valon esiintyvyys.
  • Luota kasvien yhdistelmään maanpeitteestä, monivuotisista kasveista ja kukista. Se ei vain näytä paremmalta, vaan myös antaa anteeksi virheet.
  • Kasvaa maanpeite osittaiseen ja vaaleaan varjoon nuorten puiden alle ja maanpeite varjoon vanhojen puiden alle.
  • Paras aika istuttaa on syyskuussa ennen ensimmäistä pakkasta. Koska sitten sataa useammin, kastelu voidaan peruuttaa.
  • Nuoret kasvit sopeutuvat nopeammin ja paremmin maasto -olosuhteisiin.
  • Multekerros suojaa maanpeitettä talvella pakkaselta, estää veden haihtumisen nopeasti kesällä ja toimittaa kasveille tärkeitä ravintoaineita.

Maaperä puiden alla kasvavalle varjolle: keuhkokuume

Maaperä varjolle, joka kasvaa puiden alla

Lungwort on kukkiva maanpeite, joka tuottaa violetteja ja vaaleanpunaisia ​​kukkia keväällä. Jopa kukinnan jälkeen jotkut lajikkeet herättävät huomiota täplikkäillä lehdillään. Monivuotinen kasvi sopii erinomaisesti lehtipuiden istutukseen, koska se kantaa kukkansa ennen niiden itämistä. Joten hän voi nauttia auringosta tai kevyestä varjosta keväällä. Kasvi ei siedä kastumista, joten sijainti puun ympärillä on ihanteellinen. Kesäkuukausina, kun lämpö jatkuu, voit kastaa laitosta.

Maaperä varjoisille alueille puiden alla: Pieni ikivihreä

Maaperä varjoisille alueille puiden alla pieni ikivihreä

Pieni ikivihreä viihtyy parhaiten auringossa ja vaaleassa varjossa. Mutta havupuiden osittain varjossa olevat paikat sopivat myös istutukseen maanpeitteen kanssa. Ennen kasvien istuttamista voit laittaa kompostia reikään. Koska pikku ikivihreä suosii humusta sisältävää maaperää. Multaa puun siivu niin, että ruokit maanpeitteen ravinteilla. Pieni mäyräkukka kestää kohtalaisen kuivaa maaperää, joten sinun on kasteltava sitä kesällä pitkien lämpökausien aikana.

Puiden istutus: Maton kataja japanilaiseen puutarhaan

Puita, jotka istuttavat maton katajaa japanilaisessa puutarhassa

Hiipivä kanerva -kataja leviää hyvin hitaasti ja saavuttaa korkeuden 60 cm. Siksi sitä käytetään pääasiassa mallikappaleena japanilaisen puutarhan puiden alla. Maanpäällinen suosii paikkaa auringossa tai osittain varjossa. Jos pidät siitä hyvää huolta, se kiittää sinua mustanruskeilla käpyillä, jotka tekevät siitä todellisen katseenvangitsijan.

Maaperän istuttaminen puiden ympärille: lihavat miehet

Maaperä puiden ympärillä Dickmännchen istuttaa puun ritilälle

Dickmännchen on maanpeite, joka sopii erinomaisesti puiden istutukseen. Koska se menestyy parhaiten osittain tai kokonaan varjossa, se on ihanteellinen suurille ja vanhoille puille, joilla on leviävä kruunu. Kuitenkin kasvi tuskin sietää kuivuutta. Siksi sinun on joko kasteltava puun alla oleva alue tai lisättävä puiden kastelujärjestelmä.

Kukkiva maanpeite, joka kasvaa puiden alla: Creeping Günsel

Kukkiva maaperä puiden alla hiipivä Günsel

Hiipivä Günsel on kukkiva maanpeite, joka on suosittu harrastuspuutarhureiden nopeassa kasvussa. Hiipivässä Günselissä on sen pitkät kukinnot. Tumman violetit kukat saavat jopa karuista kapeista ja varjoisista nurkista puutarhassa loistamaan. Maaperä on suosittu Himalajan koivun kasvikumppani, ja sillä on samanlaiset vaatimukset maaperälle (kohtalaisen kostea, neutraali) ja sijainnille (auringosta osittain varjoon). Koska koivu kasvaa hyvin hitaasti ja siinä on löysä kruunu, hiipivä günsel on hyvä valinta.

Maaperän istuttaminen puiden ympärille: haltiakukka

Underplant puita haltia kukka ideoita

Tonttukukka on nopeasti kasvava mattoa muodostava maanpeite. Se tunnetaan suurista lehdistään. Keväällä ja kesällä ne ovat kirkkaan vihreitä, syksyllä ne muuttuvat kullanruskeiksi. Siksi monivuotinen on erittäin houkutteleva myös kylmällä kaudella. Tonttukukka sopii istutettavaksi puun reunaan.

Maaperä aliviljelmänä: maan vanhin

Maaperä puiden alla Giersch Variegata

Vanhempi löytyy luonnosta lehtimetsistä. Villi kasvi kehittyy loistavasti korkeiden puiden varjossa. Variagata -lajike kasvaa nopeasti ja leviää nopeasti kotipuutarhassa. Tämä on kuitenkin haaste useimmille harrastajapuutarhureille, koska jos sen leviämistä ei estetä, se voi estää muiden kasvien kasvua. Jos haluat estää sen leviämisen, sinun on kaivettava ja katkaistava maanalaiset juurakot. Sitä käytetään maanpeitteenä luonnollisissa puutarhoissa ja yhdistetään muiden kotoperäisten kasvien kanssa.

Maanpäällinen tammen alla: Kaladie

Kaladie puiden alla Ideoita varjoalueille

Kaladie on lehtikasvi, joka on kotoisin Etelä -Amerikasta. Luonnossa se kasvaa puiden ympärillä sademetsissä, joten kasvi suosii lämmintä säätä ja korkeaa kosteutta. Se ei ole kestävä. Kun lehdet putoavat syksyllä, mukulat on kaivettava riittävän maaperän mukana, istutettava altaaseen ja talvehdettava kasvihuoneessa tai huoneessa, jonka huoneenlämpötila on yli 15 celsiusastetta. Vaivaa kannattaa, koska keväällä kasvi kiittää sinua suurista, erittäin koristeellisista vihreän ja vaaleanpunaisen lehdistä.

Istuta hostat havupuun alle

Isännöiden istuttaminen havupuiden alle maanpeitteen ideoiksi

Hostat ovat varjoa sietäviä kasveja. On olemassa laaja valikoima lajikkeita, jotka selviävät hyvin kuivasta maaperästä ja juurikilpailusta. Monivuotinen kasvi tarvitsee kuitenkin paljon hoitoa, ainakin alussa. Havupuilla on paljon juuria, jotka poistavat kaikki ravinteet ja veden maaperästä. Siksi sinun on kasteltava jokaisen panttivangin juuren ympärillä oleva alue päivittäin. Ennen kuin istutat puun alla olevan alueen, levitä 15 cm kerros maaperää ja sekoita se lannoitteeseen.

Maaperä puiden istutukselle: vaahtokukka

Vaahtokukkien maanpeite aliviljelmänä

Vaahto kukkii parhaiten osittain varjossa ja varjossa. Se tarvitsee kohtalaisen kosteaa maaperää, joten sinun on kasteltava puun ympäristö säännöllisesti. Sinun ei tarvitse lannoittaa kukkivaa maanpeitettä, koska pudonneet lehdet voivat korvata lannoitteen.

Kasvata maaperä puiden alle varjoisille paikoille: violetit

Kukkiva maanpeite puiden alla violetteja

Violetti tuntuu erityisen mukavalta puolikkaassa tai vaaleassa varjossa. Siksi se tulee hyvin lehtipuiden alle. Sijainti puun reunalla osoittautuu täydelliseksi, jossa kasvi saa tarpeeksi keskipäivän aurinkoa keväällä ja on suojattu voimakkailta auringon säteiltä tiheällä puun kruunulla kesällä. Violetti ei kuitenkaan voi sietää kuivaa maata. Siksi sitä on kasteltava kerran päivässä, mieluiten illalla ennen auringonlaskua.

Previous Post
Vihannesten kerääminen omasta puutarhasta: hyödyllisiä vinkkejä aloittelijoille
Next Post
Hula Hoop Fitness: Ohjeet ja parhaat harjoitukset hoikalle vyötärölle!