15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Pienten kärpästen torjunta ruukkumaassa – nämä vinkit auttavat

Kärpäset ruukkumaassa - taistelevat sisäkasveja vastaan

Talvikuukausien alussa tunkeutuvia, pieniä mustia kärpäsiä havaitaan useammin ikkunassa, kukkaruukkuissa tai epäsiistin maan jäänteissä. Niistä voi tulla todellinen haitta, jos ne leviävät nopeasti sisäkasvien keskuuteen ja asuttavat asunnon. Mitä vastaan Kärpäset maaperässä voi tehdä, paljastamme alla.

Pienet kärpäset ruukkumaassa – tutustu viholliseen

Kärpäset kukkivat maaperässä-taistelevat-mustarastas-taidetta-hyönteisiä

Yleensä huonekasvien kärpäset näyttävät samanlaisilta kuin hedelmäkärpäset, mutta ne ovat eräänlainen hyttys, etenkin sieni -kynnet. Mutta se voi olla myös hedelmäkärpäsiä, siiderkärpäsiä tai etikkakärpäsiä. Yleisesti ottaen ne kaikki kehittyvät toukoista. Nämä ruokkivat pääasiassa ruukkumaata ja kasvin juuria. Kasvi voi selviytyä pienestä määrästä pieniä kärpäsiä, mikä yleensä johtaa tuholaisten lukumäärän kasvuun ja siksi sitä pidetään myöhemmin rutona.

Kärpäset kukkivassa maaperässä – huoneiston ulkopuolelta

lentävä-ruukku maaperä-taistelut-terassi-kesä-sisä-kasvit-ulkona

Valitettavasti epämiellyttävät hyönteiset eivät vain pysy kasvien alueella, vaan myös saavuttavat pinnat, kuten ikkunalaudat, pöydät tai lattian kärpästen läpi ja voivat siten välittää bakteereja. , vain jos he ovat yhdessä ajanjaksossa, esimerkiksi kesällä, seisoivat ulkona ja toivat sen sitten takaisin sisään. Toinen tapa saada ärsyttävät kärpäset kotiisi on ostaa ruukkumaa, josta kärpäsen toukat ovat jo löydettävissä.

Taistele pieniä kärpäsiä ruukkumaassa – luonnollisilla menetelmillä ja kotilääkkeillä

Kärpäset kukkivassa maaperässä -taistelu-koti-korjaustoimenpiteet-flyclap-kori-etikka

Kemialliset aineet ajavat tuholaisia ​​pois, mutta ne eivät ole hyvä ratkaisu sisäkasveille, koska ne voivat aiheuttaa allergioita asukkaille. Kuitenkin kemiallisia, luonnollisia menetelmiä voidaan käyttää kärpästen torjuntaan ruukkumaassa. Pääasiassa käytetään perhokauhaa. Siksi se on välttämätöntä, jotta kärpäset eivät voi munia uusia munia alustalle. Pölynimuri soveltuu myös tähän tarkoitukseen.

Kastele huonekasveja kohtuullisesti ja estä pienten kärpästen tartuntaa ruukkumaassa

Fly-ruukku-taistelu-vesi-kaada-kastelukannu-ikkunalauta

Runsaasti kostea tai märkä maa ja lämpö ovat ihanteellisia olosuhteita sienien kehittymiselle, ja ne puolestaan ​​tarjoavat ruokaa harmaille kynsille tai pienille kärpäsille, jotka myöhemmin edistävät niiden lisääntymistä. Siksi tästä syystä kannattaa myös ottaa säännöllinen kastelu huomioon. Huonekasvit sietävät yleensä kuivuutta yleensä paremmin kuin säännöllinen vesihuolto. Lasinaluset ja istutusalustat eivät saa olla täynnä vettä koko ajan.

Keltaiset levyt vastaan pieni Kärpäset maaperässä

lentää-ruukku-maaperä-taistele-keltaista taulua vastaan ​​-tarra

Keltainen väri houkuttelee pieniä tuholaisia ​​ja ne asettuvat keltaiselle levylle. Siksi se on päällystettävä tahmealla pinnalla, jotta kärpäset eivät pääse siitä eroon. Keltaisten tarrojen tai paneelien tulisi pysyä huonekasvin maaperässä muutaman viikon ajan tuholaisen poistamiseksi.

Poista kärpäset ruukkumaasta kotihoidoilla-vesimehu-astianpesuliuoksella 

Kärpäset-ruukku-taistelut-mehu-liuos-etikka-astianpesuaine

Sinun ei tarvitse ostaa kemiallisia liuottimia päästäksesi eroon näistä ärsyttävistä pienistä kärpäsistä, ja voit tehdä sellaisen itse vedestä, mehusta ja tavanomaisesta astianpesuaineesta. Sekoita ainekset keskenään ja aseta ne astioihin huonekasvien viereen. Makeus houkuttelee pieniä hyönteisiä, mutta ne eivät löydä pitoa pinnalle pesuaineen takia ja menevät.

Taistele pieniä kärpäsiä ruukkumaassa kahvijauhoilla

Kärpäset-ruukku-taistelut-kahvipohja-substraatin sekoitus-maaperä

Kahvijauhe on vanha kotihoito, jota jokainen harrastaja voi käyttää kasvien kasvattamiseen. Se voi jopa taistella kärpäsiä ruukkumaassa. Levitä vain riittävä määrä sitä säännöllisesti kukkaruukun alustalle. Toinen vanha, mutta tehokas menetelmä on kiinnittää tulitikut ylösalaisin ruukkumaaseen. Niiden sisältämä turpoaminen tappaa pienet kärpäset ja niiden toukat.

Poista pienet kärpäset ruukkumaasta sulkemalla kukkaruukku

Kärpäset-maaperän taistelut-substraatti-maaperä-yksityiskohta-seos

Suuren kärpästartunnan tapauksessa kasvien sulkemista tai “pakkaamista” koskeva menetelmä olisi hyödyllisin. Saastunut ruukkumaa on peitettävä. Sukat voidaan käyttää pienille kasveille ja laittaa ruukun päälle. Sulje suuret kukkaruukut tiukasti fleecellä tai foliolla, joka kiertyy kukkaruukun ympärille. Tämä voidaan leikata nauhoiksi ja kiinnittää narulla. On erittäin tärkeää sulkea vedenpoistoaukko ilmatiiviisti. Sen pitäisi kestää 4-5, ennen kuin rutto poistuu kokonaan. Toinen vaihtoehto on ripotella maaperän pintaa vähintään 1 senttimetrin korkuisella lintu- tai kvartsihiekalla. Hiekkakerroksen tulee aina olla kuiva. Tämä tarkoittaa, että pinta kuivataan föönaamalla kastellessa, mutta kylmällä ilmalla.

Taistele kärpästartuntaa sisäkasveissa vastaan ​​niiden luonnollisia vihollisia vastaan

Kärpäset-ruukku-maaperä-taistelevat-substraatti-maaperä-toukat-munat

Nematodit ovat pienten kärpästen, erityisesti niiden jälkeläisten, luonnollisia saalistajia. Ne ruokkivat kärpästen munia ja kun niitä ei ole, myös sukkulamatot kuolevat. Voit ostaa niitä rautakaupoista tai puutarhakeskuksista, ja niitä on erittäin helppo käyttää. Ne sekoitetaan kasteluveden kanssa ja kasvi kastellaan sillä. Ne tunkeutuvat substraatin toukkiin ja tappavat ne.

Mitä tehdä kärpäsiä vastaan ​​istutusmaassa – puhdista ja istuta uudelleen

Kasvit kukkaruukkuilla ja puutarhatyökaluilla

Viimeinen asia, jonka voit tehdä kukkivia maaperää vastaan, on istuttaa. Kasvien juurien puhdistus huolellisesti juoksevan veden alla on suositeltavaa, jotta toukat poistetaan kokonaan. Kukkaruukkujen puhdistus on myös välttämätöntä istutettaessa. Jos vain yksi kukka on saanut pieniä kärpäsiä, se on eristettävä muista, jotta rutto ei leviäisi.

Pienet kärpäset huonekasvien ruukkumaassa

Kärpäset-ruukku-taistelut-huonekasvit-koristekasvit-ikkunalauta

Pienten kärpästen toukat ruukkumaassa – kiinnitä huomiota substraatin valintaan

substraatti-ruukku maaperä-kasvi-substraatti-repotting-medium-vastaan

Previous Post
Remontoitu moderni asunto, jossa on tyylikäs sisustus
Next Post
Rakenna lintuhuone itse – 9 mielenkiintoista ideaa ja ohjeet