15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Veden säästäminen puutarhassa: vinkkejä ja tapoja säästää vettä

Veden säästäminen puutarhassa vinkkejä-veden kulutusta-kustannuksia pienentäviä mahdollisuuksia

Puutarhanomistajien on kasteltava nurmikkoa ja kasveja useammin kuumina kesäkuukausina, ja useimmat käyttävät hanasta tulevaa juomavettä. Lisääntynyt vedenkulutus johtaa kuitenkin korkeisiin vesihuollon kustannuksiin ja tekee puutarhan kastelusta kalliita. Oikealla tekniikalla voit alentaa vesikustannuksia ja helpottaa lompakkoasi. Tänään esittelemme sinulle muutamia toimenpiteitä, joiden avulla voit paitsi säästää vettä myös tuottaa sitä.

Säästä vettä puutarhassa – käytä sadevettä

Säästä vettä puutarhassa sadeveden käytössä-kalkkiton-matala-ph-arvoinen kasvi

Puutarhassa voit alentaa vesikustannuksiasi käyttämällä ilmaista sadevettä vesijohtoveden sijasta. Tämä hyödyttää paitsi lompakkoa myös kasveja. Sadevesi on kalkkitonta ja sen pH-arvo on alhainen, mikä on parempi kasvien saannille, koska kalkkipitoinen kasteluvesi voi johtaa ravinteiden puutteeseen ja kasvien kuolemaan. Letkun kylmä vesi merkitsee heille myös kylmäsokkia, jonka voi säästää lämpimällä sadevedellä.

Sade tynnyrit

säästää vettä-puutarha-sade-tynnyri-halvin-mahdollisuus-pieni-puutarha

Halvin tapa kerätä sadevettä on rakentaa sadevesisäiliö, jossa vesi kuiviin aikoihin kerääntyy sadepäivinä. Sadetynnyri kerää sadeveden vesikourusta alasputken kautta, ja se kannattaa pienissä puutarhoissa. Sadetynnyreitä on saatavana erikokoisina – 100-1000 litran tilavuuteen, ja niitä on saatavana useimmista DIY- ja puutarhakeskuksista. Yleisimmin käytetyt tynnyrikoot ovat 300 ja 500 litraa. Omistatko suuremman kiinteistön, mutta yksi tynnyri ei riitä.

Säiliöt

Veden säästäminen puutarhan kotitaloudessa-sadeveden talteenottojärjestelmä asennettuna maan alle

Toinen, mutta paljon monimutkaisempi vaihtoehto sadeveden käyttämiseksi ovat säiliöt, jotka on asennettu maanpinnan ylä- tai alapuolelle ja joiden tilavuus on useita tuhansia litroja. Säiliötä voidaan käyttää paitsi puutarhan kasteluun myös wc: n huuhteluun ja mihin tahansa kotitalouteen, jossa juomavettä ei tarvita. Ylimääräinen vesi voi valua puutarhalammelle. Puutarhaa kastellaan puutarhapumpulla suoraan puutarhaletkun kanssa.

Tällaiset sadeveden talteenottojärjestelmät ovat melko kalliita, ja investointi maksaa itsensä takaisin vasta vuosien jälkeen. Hankintakustannukset ovat yleensä 3000 ja 5000 euron välillä. Jos haluat rakentaa säiliön, sinun on harkittava säästöpotentiaalia ja laskettava se tarkasti etukäteen.

Säästä vettä puutarhassa – käytä pohjavettä rakentamalla kaivo

vettä säästävä puutarha-kaivonporaus-asiantuntija

Vaihtoehto säiliölle on oma puutarha -suihkulähde ja pohjaveden käyttö, joka on saatavilla ympäri vuoden. Kyse ei ole koristekaivosta, vaan pohjavesikaivosta halvan vesihuollon saamiseksi. Kaivovettä voidaan käyttää puutarhan kasteluun tai esimerkiksi pesukoneen tai wc: n huuhteluun kotitalouden vesilaitoksen avulla. Mukaan Esite liittovaltion ympäristövirastolta Saksassa noin 700 000 ihmistä saa vettä yksityisestä kaivosta. Tämä vastaa suunnilleen Frankfurt am Mainin väestöä.

Jokainen, jolla on yksityinen puutarhassa Poraa kaivo Haluaa, täytyy ensin selvittää pohjaveden tila ja maan luonne maaperätutkimuksessa, lähettää sitten hakemus ja saada lupa kunnaltaan. Kaivon rakentamisen edellytyksiä säännellään eri tavalla liittovaltion mukaan, mutta lupa saadaan yleensä ilman ongelmia. Kaivon rakentamisesta voidaan kieltäytyä vain, jos kiinteistö sijaitsee vesiensuojelualueella. Kun pohjaveden syvyys on määritetty ja kaivon rakentaminen sallittu, sinun on päätettävä, millä rakentamistekniikalla haluat luoda kaivon.

Kun valitset oikean tyyppisen suihkulähteen, sinun tulee ensin kysyä itseltäsi seuraavat kysymykset:

  • Mihin kaivovettä käytetään ja missä määrin??
  • Jos puutarhan vedenkulutus on pieni tai melko korkea?
  • Kuinka korkea pohjavesi on alueella?
  • Kaivon on rakentanut ammattilainen?

Alla olevasta taulukosta näet yleiskatsauksen kaivotyyppien kustannuksista ja eduista:

Kunto Porauskaivot / iskukaivot Porauskaivot kotitalousvesilaitteilla Porauskaivot syväkaivopumpuilla
Pohjaveden taso 7 metriä 8 metriä ei rajoitusta
Toimitusnopeus alhainen – noin 900 litraa / tunti Rajoittaa kotitalouksien vesilaitosten toimitusnopeus jopa 17 000 litraa / tunti
menot alhainen-tee se itse korkea – ammattimainen korkein – ammattilainen
Täydellinen: Pienet maanomistajat Keskisuuri tai korkea veden tarve Kapeat porausreiät tai kun pohjaveden pinta on matala

Jyrsivät kaivot tai iskukaivot

vettä säästävä puutarhapuhallus-kaivonporausrakenne

Jyrsintäkaivo on yleensä halpa tee-se-itse-vaihtoehto, jolla on alhainen toimitusnopeus, jonka rakennat ohjeiden mukaan ja toivon, ettei ongelmia piile maan päällä. Rumpukaivo ei sovellu juomaveden tuottamiseen kaivon matalan syvyyden vuoksi, mutta se mahdollistaa halvan nurmikon, kukkapenkkien ja viljelyalueiden kastelun.

oma kaivo pumpulla

vettä säästävät puutarhapuutarhat-porausreiät-syväkaivopumput

Porauskaivo on ehdottomasti asia asiantuntijalle, joka poraa reiän erityisellä porauslaitteella pohjaveden tasolle ja käyttää suodatinputkea, jonka kautta vesi pumpataan. Hankintamenot, mukaan lukien tuntipalkka, materiaali- ja pumpputekniikka, ovat yleensä korkeita, mutta oman kaivon pitäminen puutarhassa kannattaa ja on halvempaa kuin sadeveden keräysjärjestelmä.

Paikallisista olosuhteista riippuen porausreikää voidaan käyttää jopa juomaveden pumppaamiseen. Esimerkiksi wdr.de -artikkelin mukaan perhe, jolla on oma kaivo, säästää yli 150 euroa vesikustannuksissa vuodessa.

Veden säästäminen kastelussa: tehokas puutarhan kastelu

säästää vettä-vältä-puutarha-sprinklerit-etsi vaihtoehtoja

Suuremmissa puutarhoissa perinteisen kastelukannun käyttö on energiaa ja aikaa vievää. Nykyään voit säästää vettä puutarhassa tehokkailla puutarhanhoitoapuvälineillä ja automaattisilla kastelujärjestelmillä. Jos käytetään nurmikon sprinkleriä, suuri osa vedestä haihtuu ilmaan, joten kannattaa katsoa vaihtoehtoja.

vettä säästävä-puutarha-tehokas-kastelu-tippa-letku-vihanneslaastari-olki multaa

Esimerkiksi tippakastelu säästää jopa 70 prosenttia kasteluvettä perinteisiin kastelumenetelmiin verrattuna. Jokaisen kasvin juuret saavat tarvittavan määrän vettä ja estetään kallisarvoisen veden haihtuminen tai valuminen pois. Voit myös valita maanpäällisen tai maanpäällisen menetelmän. Voit myös tutustua älykkäisiin kastelujärjestelmiin, joissa on kosteusanturit ja tietokoneohjattu vedenjakelu.

Ilmoitus

Ilmoitus

Previous Post
Luo paratiisi pieneen puutarhaan
Next Post
Kouluun ilmoittautumista varten tee seppele, jossa on lyijykynät ja värikynät – 3 käsityöohjeet