15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Batikkatekniikat kankaiden värjäämiseen – DIY -ideoita ja ohjeita

batikkatekniikat tyyny-liinat-shibori-ideat-ohjeet-tinkiminen

Jos haluat esitellä yksilöllisesti suunniteltuja vaatteita tai yksinkertaisesti piristää vanhoja vaatteita tai kankaita, voit harkita ns. On olemassa erilaisia ​​batikkatekniikoita, joilla voit värjätä kangasta ja luoda ainutlaatuisia kuvioita ja aiheita. Jotkut monista Batik tekniikoita olemme myös koonneet tämän artikkelin. Luo ainutlaatuisia tekstiilejä sitomalla, taittamalla, upottamalla ja vahan avulla!

Tee batikkatekniikoita itse

batik tekniikoita huivi-moderni-design-raidat-sininen-vivahteita

Riippumatta siitä, mitä batikkatekniikkaa käytät, tarvitset solmuvärivärit, eli tekstiilivärit, jotka liuotat veteen 60 asteen lämpötilassa. Sekoita tätä varten 4 litraa kiehuvaa ja 2 litraa kylmää vettä ja lisää haluttu määrä batikkamaalia. Mitä enemmän väriä, sitä tummempi sävy tulee. Älä unohda työvaatteita, asiakirjoja ja käsineitä!

Opi batikkatekniikoita

batikkatekniikat klassiset-renkaat-ympyrät-sitovat-solmut

Jos haluat nyt värjätä vaatteet itse, voit valita klassisen tavan sitoa ne ympyröiksi. Yllä näet loistavan kaavion, jossa on neljä batikkitekniikkaa kankaan sitomiseksi narulla ja millainen kuvio on tulos. Nopein ja helpoin tapa on käyttää ympyrää, jonka voit suunnitella millä tahansa värillä.

Vinkkejä väritykseen

batikkatekniikat pöytäliinat-tekstiilit-paikkamatot-suunnittelu

Kun olet sitonut valitun kankaan millä tahansa batikkitekniikalla, voit upottaa sen maaliin ja antaa vaikuttaa 1 tunti. Moniväristen varianttien tapauksessa kangas upotetaan kuitenkin vain osittain väriin tai värjätään harjalla tai sienellä vastaavilla alueilla. Huuhtele sitten pesualtaaseen sidottu kangas, kunnes vesi on kirkasta. Lopuksi voit käsitellä väriä kiinnittimellä, jotta se ei haalistu pesun aikana.

Muotoile ympyröitä

batik tekniikoita top-ympyrä-klassinen-solmu-paita

Jos haluat tehdä tie-paita itse, voit valita minkä tahansa kuvion. Tähän ovat sopineet eri kokoamamme batikkatekniikat sekä yksi monista muista saatavilla olevista tekniikoista. Olet myös tervetullut kokeilemaan ja keksimään jotain itse. Katso kuinka voit tehdä useita ympyröitä sitomalla, katso yllä.

Leiki kuvioilla

batikkatekniikat vuodevaatteet-värjäys-monivärinen tyynyliina

Ympyrän keskipisteen ei tarvitse olla paidan tai kankaan keskellä. Yllä näet esimerkiksi variantin, jossa keskipiste on siirretty ja on enemmän kulmaa kohti. Tällä tavalla voit myös yhdistää useita ympyröitä yhteen kankaaseen. Jos olet vielä aloittelija, voit kokeilla myös vanhaa kangasta.

Batik -tekniikka – ohjeet spiraalimuodolle

batikkatekniikat t-paita-kierre-vaatteet-väriaine-itse

Jos haluat mieluummin suunnitella batik-T-paidan, jossa on spiraalikuvio tavallisen pyöreän muodon sijasta, käytä batikkitekniikkaa, jossa paita kierretään ja sitotaan. Käytä haarukkaa apuna. Sido sitten kangas yhteen kukan tavoin kuvan osoittamalla tavalla. Väritä ensin toinen puoli ja sitten toinen.

Suunnittele batikkitekniikka useilla väreillä

batik-tekniikat sateenkaari-värit-kierre-muoto-vaaleanpunainen-keltainen-sininen-vihreä-oranssi

T-paita batik tekniikoita on monia. Jos haluat luoda tällaisen sateenkaarikuvion spiraalin muotoon, sido paita yhteen kuten yllä. Väritä nyt luodut yksittäiset segmentit (kutsutaan tässä tapauksessa vain terälehdiksi kukan muodon vuoksi) valituilla väreillä ja anna värin vaikuttaa. Huuhtele sitten uudelleen ja ripusta kuivumaan.

Batik -ohjeet raidoille

batik-tekniikat-vaatteiden värjäys-yksinkertaiset ohjeet-purr-tekstiiliväri

Voit tehdä batikinauhan itse samalla tavalla kuin yksinkertaisia ​​ympyröitä. Älä kuitenkaan aloita sitomista vaatteen tai kankaan keskelle, vaan sido se säännöllisin väliajoin ylhäältä alas. Periaatteessa raitojen batikkitekniikat ovat vieläkin helpompia tehdä.

DIY batik -idea

batikitekniikat raita-aalto-ombre-side-kangas

Aseta sitten kangas takaisin maaliin. Mitä pidempään kangas pysyy värissä, sitä vahvempi se tulee, koska se antaa kankaalle enemmän aikaa imeä väri. Tämä koskee kaikkia batikkatekniikoita ja erityisesti sukellustekniikkaa, johon tulemme myöhemmin, tämä selvennetään. Jos haluat kokeilla monimutkaisempia vaihtoehtoja ja malleja, kokeile seuraavaa:

Japanilainen Shibori -tekniikka – ohjeet

batik-tekniikat-raidat-kuvio-idea-pahvi

Niin kutsuttu Shibori on myös batikkitekniikka, mutta se tulee Japanista ja sille on ominaista monimutkaisempi sitominen. Aloitamme kuitenkin yksinkertaisella muunnelmalla monista batikkatekniikoista. Jos haluat tehdä tämän batikkatekniikan itse, tarvitset PVC -putken, jonka ympärille käärit ensin kankaan ja sitten langan millä tahansa etäisyydellä.

Epätavallisia batikkikuvioita tekstiileille

batik tekniikat kala-kuvio-asteikot-kelta-vihreä-ohjeet

Vaikka tämä mittakaava näyttää melko monimutkaiselta, se on tehty helpommaksi kuin luulisi. Voit yhdistää haluamasi värit, mutta kaksi on vähintään tarpeen. Valmistele lanka myös Shibori -batikkatekniikoille ja vie sitomiseen riittävästi aikaa, koska joissakin tapauksissa tämä voi kestää hieman kauemmin kuin klassisella batikilla.

Sido ja värjää tekstiilejä

batik-tekniikat-ohjeet-asteikko-kuvio-vaarna-itse-oranssi-vihreä

Asteikkojen batikatekniikat on suunniteltu ohjeiden mukaisesti. Aaltomuoto on niin sanottu sidottu. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa asia, jota kannattaa varoa. Alueet, joilla käytät kahta väriä, ovat myös tärkeitä. Yksi väri levitetään kankaalle keskellä ja toinen ulkoreunoille. Se oli värjätty sienellä.

Tie Dye Batik Techniques – Variantit solmioon

batikkatekniikat kangas-neliö-kuvio-leikkeet-sininen-batikimaali

Niin sanotussa tie-väriainebatiikkitekniikassa kankaat sidotaan. Joissakin tapauksissa kankaat taitetaan myös alkuperäisten kuvioiden luomiseksi. Esimerkki on yllä oleva kangas. Vaihtoehtona narulle voidaan käyttää myös kiinnikkeitä, jotka puolestaan ​​muodostavat kankaaseen mielenkiintoisia aiheita, jos niitä ei ole erotettu kankaasta pahvilla.

Batik -tekniikka taitoksilla

batik-tekniikat tyynyliina-väriaine-taitto-harja

Tätä kaunista tyynyliinaa varten käytettiin batikin taitto- ja puristustekniikoiden yhdistelmää. Kangas levitetään ja vasta sitten taitetaan keskelle. Taita sitten yläreuna alas keskelle, käännä kangas ympäri ja toista tämä toisella puolella, niin että muodostuu kapea nauha, joka on neljäsosa kankaan leveydestä, niin sanotusti.

Batikkatekniikat ja ohjeet kuvilla

batik-tekniikat-shibori-vihreä-sininen-valkoinen-ompelu

Tästä nauhasta taitat kolmioita, jotka kiinnität hieman pienemmillä pahvikolmiolla ja kiinnikkeillä. Väritä kangas kahdella eri värillä kuvan mukaisesti. Kun kangas on pesty ja kuivattu, silitä se ja ompele esimerkiksi tyynyliina. Mutta voit myös suunnitella koko vuodevaatteet batikitekniikoilla.

Alkuperäinen idea sitoa

batik-tekniikat-solmu-alkuperäinen-kuvio-shibori-tie-väriaine

Tämän muunnelman avulla saat myös erittäin mukavan kuvion Shibori Batik -tekniikoille. Kaikki riippuu sidontatekniikasta, jota voit seurata ohjeissa. Se on todella vaivan arvoista, eikö niin? Muuten, voit ommella solmion sijaan batikkitekniikkaa varten. Tämä vie tietysti myös enemmän aikaa.

Vahabatiikki kauniista aiheista

batik-tekniikat-maalaus-kukat-vaha-liima-sininen-väri

Batikkatekniikka vahalla ei ole yhtä vaikuttava ja se on vähintään yhtä hauskaa kuin kaikki muut batikkatekniikat. Tämän vaihtoehdon etuna on, että voit suunnitella paitsi kauniita kuvioita myös mitä tahansa aiheita, mikä tekee vaatteesta tai kankaasta vieläkin erikoisemman. Entä tällainen kukka?

Maalaa kuvioita ja motiiveja

batik-tekniikat-aiheet-maali-vaha-kynttilä-vihreä-punainen-rantapyyhe

Kuten voit jo arvata, kynttilä vaaditaan batikkatekniikoille vahalla. Tällä tekniikalla erotetaan kaksi vaihtoehtoa, jotka voidaan myös yhdistää ilman ongelmia, mutta joissa käytetään erilaisia ​​kynttilöitä. Tipputekniikkaan tarvitset ohuen kynttilän. Esimerkiksi illallinen kynttilä on erittäin sopiva.

Batik ideoita vahalla

batik-tekniikat-levyt-kuvio-vaha-tekniikka-kirkkaat värit

Kynttilä on nyt sytytetty ja heti kun vaha alkaa sulaa, voit aloittaa. Tässä vahabatiikkitekniikan muunnelmassa anna vahan tippua halutulle alueelle. Voit asettaa pieniä aksentteja tai suunnitella kokonaisia ​​aiheita pisteistä. On suositeltavaa piirtää aiheet ja kuviot lyijykynällä etukäteen.

Maalaa siveltimellä

batik-tekniikat-tee-se-itse-diy-oranssi-kangas-siksak-kuvio

Vaihtoehtoisesti tai yhdessä tämän kanssa voit myös maalata upeasti vahalla. Tätä varten on parasta käyttää teetä. Kasta harja nestemäiseen vahaan ja maalaa sitten haluamasi aihe kankaalle. Poista vaha huuhtelun ja kuivauksen jälkeen vahabatiikkitekniikoilla. Aseta tämä pyyhkimispaperille tai talouspaperille vaha -alueille ja silitä niiden päälle niin, että paperi imee vahan.

Suunnittelukirjaimet

batik-tekniikat-vaha-kirjaimet-idea-kuvio-suunnittelu

Kun poistat vahaa, vaihda paperi riittävän usein, jotta vaha imeytyy helposti. Jatka työskentelyä näin, kunnes kankaaseen ei enää jää vahaa. Vahabatiikkitekniikoilla et voi vain luoda kuvioita. Voit myös lisätä kirjaimia, jotka ovat loistava idea kotitekoisille lahjoille.

Liimaa vahan sijaan

batik-tekniikat-helppo värjätä-tyynyt-vaaleanpunainen-oranssi-keltainen-kukat-liima

Vahan sijasta voit myös käyttää nestemäistä liimaa luodaksesi aiheita ja kuvioita näille batikkatekniikoille. Malleja voidaan käyttää myös kaavaimilla, jotka ovat erityisen käytännöllisiä lapsille. Kuviot eivät näy heti värjäyksen jälkeen. Liima poistetaan vasta pesun jälkeen ja aiheet tulevat esiin.

Upotustekniikka ombre -efektiin

batik-tekniikat-liinat-ombre-dip-dye-ideat

Nyt haluamme päästä viimeiseen batikkitekniikan varianttiin, joka on myös erittäin helppo jäljitellä ja sopii siksi myös aloittelijoille. Voit luoda kauniita ombre -tehosteita kastamalla kankaan haluamallasi värillä. Idea on hieman aikaa vievämpi, koska sinun on levitettävä kankaaseen jokainen värisävy ja kerros erikseen.

Väritä hame

batik-tekniikat-hame-värjäys-diy-vaaleanpunainen-sukellusväri

Kuinka tarkasti sukellustyön batikitekniikat löytyvät tästä esimerkistä, jonka hame, jossa on vastaava päällinen, on värjätty. Sinun tulisi värittää vesi mahdollisimman tummaksi, jotta voit suunnitella ombre -vaikutelman tummasta vaaleaksi. Ohjeet tähän ovat alla:

Suunnittele ombre -vaatteita

batik-tekniikat-sukellustekniikka-rock-vaaleanpunainen-vaaleanpunainen-ombre

Aloitat pukeutumisalueella tai kankaalla, jonka haluat tummimmaksi. Aseta kangas vain osittain maaliin ja anna sen vaikuttaa. Kun saat haluamasi vivahteet, kasta toinen osa kangasta veteen. Jätät nämä väreiksi lyhyeksi ajaksi. Sukelluksen batikitekniikoilla voit luoda niin monta vivahteita kuin haluat.

Väritä suurempia kontrasteja

batik-tekniikat-kolme väriä-ombre-sininen-dip-väri

Värin ei tarvitse muuttua vähitellen seuraavaan sävyyn näyttääkseen kauniilta. Voit myös käyttää yhden värin sävyjä, jotka ovat enemmän toistensa vastakohtia, tai jopa käyttää täysin eri värejä. Menettely on jälleen sama. Sukelluksen batikatekniikat suoritetaan vähitellen.

Batikkatekniikat mihin tahansa sisustukseen 

batik-tekniikat-teepyyhkeet-ombre-keittiön sisustus

Kaikki batikkatekniikat eivät sovellu pelkästään vaatteisiin, vaan niitä voidaan käyttää myös asunnon sisustamiseen. Voit esimerkiksi ripustaa käsin värjätyt pyyhkeet kylpyhuoneeseen ja teepyyhkeet keittiöön tai muotoilupöytään ja sijoittaa matot tai lautasliinat, joilla on yksilöllinen kuvio, joka saa jokaisen huoneen näyttämään paljon houkuttelevammalta.

Tee lahjoja itse

batik-tekniikat-sukellustekniikka-väritys-vauva-sabberlatz-valkoinen

Ja kuten aiemmin mainittiin, voit käyttää batikkatekniikoita miellyttääksesi muita. Anna kotitekoisia lahjoja, jotka voivat halutessasi sisältää myös henkilökohtaisen viestin kirjeen muodossa. Entä tällaiset rintaliivit tai ruokalaput uusille äideille? Kaikille voi keksiä jotain mielenkiintoista!

Previous Post
Säännölliset ja yksinkertaiset joogaharjoitukset auttavat rintojen nostamisessa ilman leikkausta
Next Post
Isojen kukkaruukkujen istutus – 60 ideaa, kuvaa ja ehdotusta