15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tee värikäs mallisavi itse lasten kanssa – upeita reseptejä ja ohjeita

Tee savi itsellesi lapset-tinker-plastiliini-värikäs

Ei ole mikään salaisuus, että lapset rakastavat savea ja haluavat leikkiä sen kanssa. Kaikki hahmot voidaan valmistaa muovaus savea, kuten eläimiä, ihmisiä tai jopa taloja. Sen sijaan, että ostat jatkuvasti uutta muovailua, voit saada värikkäitä lasten kanssa Tee savi itse. Tässä artikkelissa on muutamia reseptejä, joissa on ohjeita ja hyödyllisiä vinkkejä.

Tee savi itse hauskaa lapsille

Tee mallinnussavi itse, hahmot-evästeet-värikkäät-mallinnussavi

Kaupasta ostettu muovailuvaha voi olla kallis lelu lapsille, varsinkin jos se kuivuu nopeasti ja se on vaihdettava. Lisäksi ostamasi muovailuvaha sisältää usein myrkyllisiä aineita, jotka voivat olla haitallisia lapsen terveydelle, jos ne laitetaan suuhun. Siksi voit tehdä yksinkertaisista ainesosista halpaa kittiä itse, mikä sopii erityisesti lapsille.

Tee savi itse ilman alum -reseptiä

Tee savi itse resepti-suola-sitruunahappo-vesi-ohjeet

Tässä ovat yksinkertaisen savireseptin tarvittavat ainesosat:

 • 400 g jauhoja
 • 200 g suolaa
 • 2 rkl sitruunahappoa tai tartar -leivinjauhetta
 • 3 rkl kasviöljyä (esim. Auringonkukkaöljyä)
 • 500 ml kiehuvaa vettä
 • Valitsemasi ruoan värit.

Kuinka tehdä savi itse

Tee savi itse ohjeet-taikina-leiki savi-kädet

Kun olet kerännyt kaikki ainekset, voit alkaa sekoittaa niitä keskenään. Kaikki lisätään vähitellen kulhoon sekoittamalla kaikki hyvin sauvasekoittimella. Lopuksi massa vaivataan käsin taikinaksi. Taikina on jaettu pienempiin kulhoihin, jotka on tarkoitus värjätä valitsemallasi elintarvikevärillä.

Hauskoja pelejä lapsille plastiliinilla

Tee savi itse, leiki-lapset-tinker-ideoita

Pienet ja vanhat 2 -vuotiaat lapset leikkivät mielellään savella. Vaivaaminen ei kuitenkaan ole vain hauskaa, vaan se stimuloi mielikuvitusta. Lisäksi motorisia taitoja edistetään erityisesti pienillä lapsilla. Siksi vaivaaminen on yksi pienimpien tärkeimmistä aktiviteeteista ja sitä harjoitellaan myös päiväkodissa.

Tee savi itse ja pakkaa se hyvin

Tee-se-itse-tee-se-itse-oikein-säilytä-pidennä säilyvyysaikaa

Jotta kotitekoinen taikina säilyy pidempään, sinun on aina pakattava se ilmatiiviisti pelaamisen jälkeen. On parasta käyttää alumiinifoliota tai suljettavia pakastuspusseja ja Tupperware -astioita, joissa on kansi. Oikein varastoituna kotitekoinen mallinnussavi voidaan säilyttää jopa kuusi kuukautta.

Vaivaa resepti alumun kanssa

tee-se-itse-lapset-värikäs-playdough-diy

Aluna tekee kitistä joustavamman ja kitin kanssa on helpompi työskennellä. Alunan resepti sopii kuitenkin paremmin vanhemmille lapsille, koska jauhetta ei saa syödä. Alumijauhetta löytyy apteekista. Jos haluat tehdä oman taikinan alunalla, tarvitset samat ainesosat kuin yllä olevassa reseptissä ilman sitruunahappoa.

Tee savi itse ilman ruoanlaittoa

Vaivaa-tee-se-itse-tee-pehmeä-resepti-parranajovaahto

Jälleen tämä savi -resepti sopii vanhemmille lapsille eikä ole syötävä. Tuloksena on kuitenkin pehmeä muovaussavi, jolla voit tehdä kauniita hahmoja millä tahansa värillä. Lisäksi mallinnussavi valmistetaan ilman kiehuvaa tai kiehuvaa vettä.

Vaivaa resepti parranajovaahdolla

Vaivaa-tee-se-itse-resepti-parranajovaahto-muovailuvaha

Jos teet savea partavaahdolla, sinun on valmistauduttava likaan ja sotkuun. On parasta vaivaa muovaus savea kulhossa, jotta työtason pinta pysyy puhtaana. Tämän saven ainesosat ovat:

 • partavaahto
 • Maissitärkkelys (esim. Maissijauho)
 • Elintarvikeväri.

Tinker kanssa kotitekoista mallinnus savea

Tee-se-itse-tee-lapset-tinker-ideoita-evästeiden leikkureita-hauskaa

Jos haluat tehdä lasten kanssa kauniita hahmoja tekemästäsi savesta, voit käyttää erilaisia ​​pikkuleikkureita. Voit myös valmistaa joulukuuselle koristeita tai muita koristeita mihin tahansa tilaisuuteen. On kuitenkin tärkeää antaa lukujen kovettua, jotta niistä tulee vahvempia.

Kovettavat hahmot mallintavasta savesta

tee-se-itse-tee-hahmot-tinker-make-dry-bake

Lasten kanssa voit tehdä paljon kauniita hahmoja eläimistä, ihmisistä, pienistä rakennuksista ja erilaisista esineistä. Jos haluat tehdä vaivatusta figuurista kestävän, se voidaan myös karkaista. Tätä varten hahmon pitäisi ensin kuivua lämmittimessä tai auringossa noin viikon ajan. Paista sitten taikina uunissa 150 asteessa. Pienille hahmoille riittää noin 30 minuuttia, kun taas paksumman muovaavan saven kovettuminen kestää jopa tunnin.

Tee tuoksuva savi itse

Tee-se-itse-tee-tuoksu-savi-resepti-tuoksu-öljy-ruoka-värit

Voit antaa mallinnussavulle miellyttävän tuoksun minkä tahansa eteerisen öljyn kanssa. Sekoita 3-4 tippaa taikinan kanssa ja vaivaa sitten. Voit myös tehdä lapsille tuoksuvaa savea millä tahansa jauhemaisella juomalla.

Tee syötävä mallinnussavi itse

tee-tee-itse-pidä-säilytä-vinkit-säilyvyysaika

Pienille lapsille suositellaan muovailuaine, jossa on syötäviä ainesosia, koska he laittavat aina kaiken suuhunsa. Voit myös olla rauhallisempi, kun annat lasten leikkiä. Kuitenkin syötävä mallinnusresepti sisältää enemmän ainesosia ja on halvempi, jos tarvitset suuremman määrän.

Tee syötävä lasten taikina itse

tee-se-itse-tee-värikkäitä-hauskoja pelejä-lapset

Syötävän taikinan valmistamiseksi kaikki kuivat aineet sekoitetaan ensin ja sekoitetaan sitten kosteiden kanssa. Tarvittavat ainesosat ovat:

 • 350 g jauhoja
 • 150 g tomusokeria
 • 2 pakettia vaniljasokeria
 • 3-4 ripaus suolaa
 • Sitruunan maku
 • 100 ml vettä
 • 5 tl kasviöljyä
 • luonnolliset jauhevärit tai elintarvikevärit.

Tee syötävä taikina itse ilman jauhoja

Taikina-tee-se-itse-resepti-syötävät-vaahtokarkkeja-elintarvikevärit

Toinen lapsiystävällinen resepti syötävästä mallinnussavesta löytyy alta. Tätä varten käytetään vaahtokarkkeja, jotka antavat taikinalle makean maun. Tässä ovat muovailupallon ainekset:

 • 6 isoa vaahtokarkkia
 • 1/4 cup maissitärkkelystä
 • 2 rkl kookosöljyä
 • Elintarvikeväri.

Tee savi itse vaahtokarkkeilla

Tee itse-tee-syötävä-resepti-vaahtokarkkeja-tinker-kids

Laita vaahtokarkit, maissitärkkelys ja kookosöljy kulhoon ja laita mikroaaltouuniin täydellä teholla 30 sekunniksi. Laita sitten elintarvikeväri vaahtokarkkeihin ja sekoita ensin lusikalla ja vaivaa sitten käsillä. Peitä kätesi kookosöljyllä, jotta voit helpommin työskennellä mallinnussaven kanssa.

Tee savi itse glitterillä

taikina-tee-se-itse-ruoka-värit-syötävä-glitter

Mallinnussaven ei kuitenkaan pitäisi aina olla yksiväristä. Mielialastasi riippuen voit sekoittaa väriä joukkoon glitteriä tai suosittuja pieniä hahmoja ja tehdä itsellesi erityisen saven. Toinen loistava idea olisi sekoittaa eri värejä ja tehdä sateenkaari muovailusta. Anna luovuutesi valloittaa!

Tee älykäs mallinnussavi itse

älykkäät-taikina-tee-se-itse-hauskat-pelit-lapset

Älykäs muovaussavi on mallinnussavi, jolla on erityisominaisuuksia, jotka erottavat sen tavallisesta mallisavesta. Se muuttaa koostumustaan ​​vaivattuna, voidaan muotoilla kumipalloksi tai venyttää purukumin tavoin. Tämä “maaginen” kitti on kuitenkin jopa kalliimpaa kuin perinteinen kitti. Voit kuitenkin myös tehdä älykkään kitin itse ja varmistaa hauskanpidon lapsille.

Älykäs mallinnussavi resepti

älykäs taikina-tee-se-itse-glitter-resepti

Älykäs taikina näyttää viileältä limalta ja on erittäin hauska pelata. Kotitekoisella variantilla ei ole kaikkia ostetun ominaisuuksia, mutta se on hyvä vaihtoehto. Tässä ovat tarvittavat ainesosat:

 • Käsityöliima
 • Mieto pesuaine (nestemäinen)
 • Elintarvikeväri.

Maaginen mallinnussavi galaksin ulkoasussa

älykäs mallinnus-savi-tee se-itse-lapset-ohjeet-galaksin värit

Ensinnäkin käsityöliima laitetaan kulhoon ja värjätään halutulla tavalla. Voit saavuttaa upeita tehosteita glitter -väreillä. Sitten lisätään vähitellen nestemäistä pesuainetta ja sekoitetaan, kunnes saadaan kiinteä massa. Muita vaihtoehtoja älykkäälle savireseptille ovat booraksi tai maissitärkkelys.

Previous Post
Jalkapallotatuoinnit ja niiden merkitykset – monipuoliset ja uskonnolliset tatuoinnit
Next Post
Kaunis, roikkuva DIY -maljakko, joka on valmistettu muovipullosta