15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tiedettä lapsille – yksinkertaisia ​​ja jännittäviä DIY -kokeiluja jäljitellä

tiede lapsille ideoita diy -projekteja hienoja kokeita kotiin

Jokainen lapsi haluaa löytää maailman ja on todella utelias päiväkodista lähtien. Jotta sinun ei tarvitse huolehtia usein kysytystä kysymyksestä “Miksi?”, Voit selittää pienille tutkijoille erilaisia ​​ilmiöitä leikkisästi ja käytännöllisesti. Tämän päivän postaus käsittelee lasten tieteen aihetta monien hienojen, lapsiystävällisten DIY-projektien avulla. Edessä on jännittävä ja unohtumaton löytöretki!

Tiedon välittäminen lapsille leikkisästi

DIY pieni tutkija tiede lapsille

Olemme valmistelleet lapsille useita tieteellisiä tutkimuskokeita, joita varten sinulla on luultavasti lähes kaikki tarvitsemasi materiaalit kotona. Koska yleensä yksinkertaisimmat asiat hämmästyttävät nuoria ja auttavat lapsiasi ymmärtämään paremmin ympäristöään. Valitsimme tarkoituksella lapsille tieteellisiä kokeita, jotka vaativat vähän materiaalia ja joita voidaan kopioida kotona epäröimättä.

Tiedettä lapsille – kuinka tehdä norsun hammastahna?

norsuhammastahna tekee vaahdosta yksinkertaisia ​​kemian kokeita tieteen lapsille

Ensimmäinen ehdotuksemme lapsille tehtävistä kokeista on erittäin hauska, luova ja melko suoraviivainen. Voit yhdessä nuorten kanssa valmistaa hammastahnaa norsuille. Valtava vaahtokäärme tulee ulos ylisuuresta putkesta ja ilahduttaa pieniä.

Tarvittavat materiaalit:

1 tyhjä PET -pullo

puoli kupillista vetyperoksidia, 6% apteekista

suuri roiske pesuainetta

1 tl kuivahiivaa

lasillinen lämmintä vettä

muutama tippa elintarvikeväriä

sopiva tyyny

suppilo

jokapäiväiset kokeilutiede lapsille

On parasta käyttää käsineitä ja suojalaseja kaikissa käytännön kokeissa lapsille. Sekoita hiiva pieneen lämpimään veteen. Voit nyt täyttää suppilon avulla vetyperoksidin tyhjään muovipulloon. Lisää sitten pesuaine ja halutessasi muutama tippa elintarvikeväriä. Nyt voidaan lisätä hiivaliuos. Koska kemiallinen reaktio alkaa välittömästi, sinun on vedettävä käsi nopeasti.

Tee itse kiehtova laavalamppu lasten kanssa

laavalamppu tiede lapsille testaa päivittäin

Voit luoda kauniin laavalampun vain muutamasta ainesosasta. Se on erinomainen koriste lapsesi henkilökohtaiselle valtakunnalle. Värillisillä kuplilla, jotka nousevat ja laskevat hitaasti, on lähes lumoava vaikutus. Tätä DIY -projektia varten tarvitset:

hieno lasipullo

Kasviöljy

vettä

Elintarvikeväri

Poretabletit (esim. Alka-Seltzer tai vitamiinitabletit)

laavalamppuopetus lapsille yksinkertaisia ​​kokeita

Täytä ensin neljäsosa pulloista vedellä ja lisää muutama tippa valitsemasi elintarvikeväriä. Ravista lasipulloa hieman, jotta väri jakautuu. Nyt voit täyttää pullon öljyllä. Selitä lapsellesi, että öljy on kevyempää kuin vesi ja siksi se pysyy aina päällä eikä sekoitu veden kanssa. Murskaa kaksi poretablettia ja heitä ne pulloon yksi kerrallaan. Heti kun ne pääsevät öljykerroksen läpi veteen, ne alkavat kuplia. Värikkäät vesikuplat nousevat ja vajoavat jälleen, mikä tekee kotitekoisesta lampusta yksinkertaisesti hypnoottisen. Jos kuplat häviävät, voit aina heittää uusia kappaleita poretabletteihin.

Kimaltelevan Galaxy -liman tekeminen lasten kanssa

kokeet lapset käytännön tiede galaxy lima tehdä itsellesi ohjeita

Kotitekoisella galaksilimalla voit varmasti kiehtoa eri -ikäisiä lapsia. Kauniilla, hohtavalla limalla voit luoda oman värillisen galaksisi, joka on paitsi kaunis koskettaa ja vaivata, mutta näyttää myös ihastuttavalta.

Materiaalit:

Liima

Kimallus

Elintarvikeväri (sininen, vaaleanpunainen, violetti)

pyykinpesuaine

tee galaksista lima itsellesi tiede lapsille optiikan vaivausleikki

Sekoita ensin liima kimalteen kanssa ja liimaa ensimmäinen väri. Lisää sitten muutama ruokalusikallinen pesuainetta, kunnes massa muuttuu limaiseksi. Anna lapsen sekoittaa ja vaivata. Toista sama prosessi muiden värien kanssa ja sekoita sitten kaikki värit varovasti suureksi Galaxy Slimeksi. Haluttujen, virtaavien värigradienttien luomiseksi sinun ei pidä vaivata liian voimakkaasti.

Värikäs tiede lapsille – maito ja väri

värikokeet lapsille maitotappeja puuvillapyyhkeistä

Seuraava tieteellinen DIY -kokeilumme sopii kaikenikäisille lapsille ja paljastaa heille kiehtovan ja maagisen värileikin. Tätä varten tarvitaan seuraavat materiaalit:

lautanen täysmaitoa (rasvaton maito sisältää paljon vettä eikä sovellu tähän kokeeseen)

useita elintarvikevärejä

Astianpesuaine tai nestesaippua

vanupuikko

kokeita lapsille vain kinderga

Pyydä lastasi laittamaan useita maaliroiskeita maitoon. Laita sitten tippa astianpesuainetta vanupuikolle ja anna lapsen kastaa se johonkin maalipisaroihin. Heti kun astianpesuaine joutuu kosketuksiin maidon kanssa, värit alkavat levitä aaltoina pintaan ja muodostavat kauniita spiraaleja ja värigradientteja. Lasten on odotettava hetki ja seurattava, mitä maito-maaliseokselle tapahtuu, ennen kuin ne upottavat pyyhkeen uudelleen pesuaineeseen. Vaikka pienokaisesi alkaa sekoittaa maitoa, hauskuus on silti taattu. Tällaiset yksinkertaiset ja tehokkaat lasten kokeilut eivät tahdo vain inspiroida rakkaitasi.

Tee kineettinen hiekka itse

kineettinen hiekkaresepti opas tiede lapsille vapaa -ajan leikkiä

Jokainen lapsi, joka on jo saanut maagisen hiekan sormiensa väliin, on varmasti kiehtonut tätä outoa massaa. Meillä on sinulle yksinkertaiset ohjeet normaalista hiekan kineettisyydestä. Maaginen mallinnushiekka käyttäytyy kuin märkä hiekka hiekkalaatikossa tai rannalla, mutta se pysyy täysin kuivana, voidaan muotoilla haluamallasi tavalla ja jopa leikata. Leikkimällä pienimmät lapset voivat laajentaa haptisia ja fyysisiä kokemuksiaan ja vanhemmat lapset voivat loihtia luovia rakennuksia. Noin 1 kg maagista hiekkaa tarvitset seuraavat ainekset:

500 g hienoa, seulottua hiekkaa

250 g maissitärkkelystä

vettä

mahdollisesti elintarvikeväriä

Kulho

lukittava laatikko

kineettinen hiekka tee se itse tiedettä lapsille

Kaada hiekka ja maissitärkkelys isoon kulhoon. Lisää sitten vesi seokseen ja sekoita kaikki, kunnes muodostuu hyvin vaivattava massa. Heti kun pienet oppivat, miten mielenkiintoinen massa käyttäytyy, he muotoilevat, leikkaavat ja murskaavat sen sydämensä mukaan. Pienellä nestemäisellä maalilla voit tehdä ihanan värikkään maagisen hiekan ja edistää lasten mielikuvitusta entisestään. Itse valmistettu kineettinen hiekka voidaan säilyttää ilmatiiviissä astiassa pitkään. Taikamassan tulee pysyä puhtaana, jotta se ei pilaannu tai edes homehtuu.

Käytännön tiedeideoita lapsille – Tornado lasissa

viileitä kokeita lapsille kotona vesitornado lasissa

Lasten vesikokeet ovat loistavaa ajanvietettä sekä sisällä että ulkona. Seuraavalla DIY -kokeilullamme sinulla on mahdollisuus tarkkailla tornadoa läheltä ilman vaaraa. Lapsesi voi helposti toistaa tämän ainutlaatuisen sääilmiön kotona yksin muutamalla ainesosalla. Tätä yksinkertaista mutta tehokasta kokeilua varten tarvitaan lasi, vesi ja nestesaippua, ja tornado muodostuu heti lapsesi uteliaiden silmien eteen. Heti kun lisäät veteen saippuaa tai astianpesuainetta ja pyörität vettä pyöreillä käsin, syntyy pieni tornado. Jotta se olisi selvästi näkyvissä, aseta purkki yksinkertaisesti ikkunalaudalle. Tämä käytännön harjoitus on yksinkertainen ja vaikuttava samanaikaisesti pienimmillesi ja antaa heille varmasti maun tieteestä koulussa.

Taikuuden temppujen ja tieteen opettaminen lapsille hauskalla tavalla – Jedin käsi

kelluva ketsuppi muovipullo tiheä tiedekokeilu lapsia

Toinen jännittävä aktiviteetti, jolla on oppiva luonne, olisi jedikäden taika temppu, joka tunnetaan myös nimellä kelluva ketsuppi. Tässä on tarkoitus antaa ketsuppipakkaus uppoaa ja nousta pullolla, joka on täynnä vettä käden eleellä. Jotta lapsesi onnistuisi tässä suuressa temppussa, tarvitaan kierrettävällä korkilla varustettu PET -pullo ja ketsuppipakkaus. Täytä muovipullo reunaan asti vedellä ja sulje kansi. Jos kannen alla on liikaa ilmaa, koe ei toimi. Nyt pienten käsien on puristettava PET -pullo ja ketsuppi vajoaa pohjaan. Pieni pullon sukeltaja nousee jälleen, kun pullon paine laskee. Pienellä harjoittelulla lapset voivat myös liikuttaa käsiään pakkauksen liikkeen suuntaisesti. Muuten, voit käyttää myös muita kotitalousesineitä suureen kokeiluun, kuten pieniä leivonta -aromipulloja, hajusteiden näytepulloja tai appelsiininkuorta.

Tiedettä lasten jäljittelemiseksi – tee näkymätön muste itse

näkymätön muste tiede lapsille sitruunamehu kynttilä

Seuraavan DIY -kokeilumme avulla lapsesi oppii yhdistämään taitavasti taiteen ja tieteen. Seuraavassa lapset oppivat tekemään väritöntä mustetta ja käyttämään sitä salaisten viestien jättämiseen. Taikamuste näkyy vastaanottajan käsissä vain, kun kirjoitus on lämmitetty. On monia reseptejä, joiden avulla voit tehdä näkymätöntä mustetta itse. Valitsimme maagisen musteen, joka oli valmistettu sitruunamehusta. Tätä varten tarvitset:

arkki valkoista paperia

Sitruunamehua

Lämpökynttilä

1 vanupuikko

Liota ensin vanupuikko sitruunamehussa ja anna lapsen kirjoittaa paperille salainen viesti, syntymäpäiväonnittelut ja miksi ei luova kutsu etsiväjuhliin. Anna tekstin kuivua 5 minuuttia. Olet myös tervetullut auttamaan hiustenkuivaajan kuivaamisessa. Sytytä nyt kynttilä ja ohjaa arkki varovasti liekin yli. Varo, ettet anna paperin palaa. Lämmön vaikutuksesta kirjoitus muuttuu hitaasti uudelleen väriseksi ja tulee siten näkyväksi. Salaisuus, miksi näkymätön sitruunamehu näyttää kellanruskealta, piilee sen sisältämissä aineissa, jotka hiiltyvät korkeassa kuumuudessa. Voit myös käyttää maitoa vaihtoehtona sitruunamehulle.

Fysiikan kokeita lapsille – sateenkaari lasissa

sateenkaari lasinesteissä kerrostaa tieteen lapsille

Jos haluat selittää tiheyden periaatteen lapsellesi, luo kaunis sateenkaari erivärisiä nesteitä, joilla on eri tiheys. Yksittäiset kerrokset eivät sekoitu ja asettuvat kauniisti kerros kerrokselle. Tätä kokeilua varten tarvitset:

iso lasi

Rapsiöljy

sininen siirappi

vihreä astianpesuaine

punainen vesi (käytä elintarvikeväriä väriaineeksi)

jännittäviä kokeita lapsille nesteitä sateenkaari lasissa

Ota lasi ja kaada nesteet korkeaan lasiin seuraavassa järjestyksessä: sininen siirappi, vihreä astianpesuaine, punainen vesi, keltainen öljy. Jotta yksittäiset sateenkaarikerrokset olisivat kirkkaat, pidä lasia pienessä kulmassa ravistellen sitä. Selitä lapsellesi, miksi nesteet kelluvat päällekkäin.

Kokeellinen tiede lapsille – Kasvata omia kiteitäsi

tiede lapsille kiteet kasvattavat tyhjiä munankuoria

Kiteiden kasvattaminen itse on mielenkiintoinen ja jännittävä aktiviteetti kirkkaille lapsille, jotka ovat tiedonjanoisia. Kaikenikäiset lapset ovat innostuneita siitä, kuinka hohtavat kiteet yksinkertaisesti kasvavat yön yli. Seuraava ehdotuksemme jännittäville kokeille lapsille olisi kasvattaa omia kiteitä munankuorista ja alunasta.

Materiaalit:

valkoiset munat

200 g alunajauhetta (saatavana apteekista)

500 ml vettä

Valitsemasi ruoka- tai pääsiäismunavärjäys

veteen liukenematon liima

kontti

kasvattaa kiteitä itse munankuoret alumni tiede lapsille

Puhalla munat pois, leikkaa kuori varovasti puoliksi ja pese se pois. Sivele munankuorten sisäpuoli liimalla ja ripottele almuille. Anna munankuorten kuivua noin tunti, jotta syntyy täydellinen perusta kiteiden kasvattamiselle. Kaada vesi kulhoon ja liuota aluna siihen. Tyydyttyneen liuoksen saamiseksi on parempi sekoittaa veteen enemmän alumia kuin liian vähän. Lisää nyt elintarvikeväri liuokseen ja laita munankuoret. Anna niiden seistä yön yli. Aamulla lapsesi hämmästyy siitä, kuinka upeita kiteet ovat. On parasta käyttää käsineitä, kun poistat kristallikulhoja liuoksesta. Taputtele lopuksi kiteet kuiviksi ja aseta ne kauniiseen kulhoon. Kristallin kasvatus toimi loistavasti. Itse kasvatetut kiteet näyttävät vielä tyylikkäämmiltä, ​​jos harjaat munankuoren reunan kulta- tai hopeamaalilla.

Previous Post
Jalkapallotatuoinnit ja niiden merkitykset – monipuoliset ja uskonnolliset tatuoinnit
Next Post
Kaunis, roikkuva DIY -maljakko, joka on valmistettu muovipullosta