15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lapset rakentavat mutakeittiöitä lavoista ja muista materiaaleista – ideoita ja ohjeita

Lapset haluavat leikkiä mudalla, joten mutakeittiö on erittäin käytännöllinen

Kaikki vanhemmat ovat onnellisia, kun lapset viettävät paljon aikaa ulkona, koska tiedetään, että tämä on terveellistä. Joten ei ole ihme, että tietokoneiden ja älypuhelimien aikakaudella he etsivät aina tapoja houkutella pienet kiusaajat puutarhaan. Liukumäkien, keinujen tai hiekkalaatikon lisäksi on monia muita asioita, joiden avulla voit luoda oman leikkikentän puutarhassa lapsille. Vielä parempi on, että voit jopa rakentaa monia näistä asioista itse. Oletko koskaan kuullut muta -keittiöstä? Se on erittäin suosittu lasten keskuudessa, koska kuka lapsi ei halua olla todella likainen tai vain kokeilla erilaisista tekstuureista tehtyjä asioita? Jos haluat rakentaa muta -keittiön ja laajentaa siten puutarhan lasten leikkipaikkaa, voimme ehkä auttaa sinua seuraavien ohjeiden avulla.

Rakenna muta -keittiö lavoista

Jopa aloittelijat voivat tehdä muta -keittiön itse asennusohjeilla

Yksinkertaisin variantti lasten muta -keittiölle on se, jossa käytetään kuormalavoja. Mutta niin yksinkertaiselta kuin se kuulostaakin, on kaksi asiaa, jotka sinun on pidettävä mielessä, kun aloitat haun äläkä päätä ensimmäisestä asiasta:

 • On tunnettua, että kuormalavoja on monenlaisia ​​kokoja, muotoja ja malleja. Siksi on myös tärkeää, että mietit tulevaa lavaa ennen kuin ostat lavan, jotta saat lopulta täsmälleen sen, mikä on sinulle hyödyllistä. Toki voit leikata liian suuria kuormalavoja, poistaa tarpeettomia lautoja tai käyttää muita asioita muta -keittiön rakentamisessa. Mutta miksi sinun pitäisi tehdä työtä, jos se voisi olla helpompaa? Loppujen lopuksi siksi päätit kuormalavamutakeittiön hyväksi tai et?
 • Pidä myös silmällä löydettyjen kuormalavojen kuntoa. Puun tulee olla hyvässä kunnossa. Loppujen lopuksi, mitä järkeä on kuljettaa kuormalava kotiin, kun suurin osa lautoista on silloin käyttökelvottomia ja ne on vaihdettava. Jos olet maksanut siitä, se on vieläkin ärsyttävämpää.

Rakenna muta -keittiö – ohjeet

Rakennat tämän mutakeittiön lavoista ja muusta puusta

Joten jos haluat rakentaa mutaisen keittiön itse kuormalavoista, olet valinnut yksinkertaisemman vaihtoehdon, jota suositellaan erityisesti harrastusmiehille. Yllä olevan kuvan mallista tarvitset seuraavat asiat, jotka voivat myös vaihdella tarpeidesi mukaan:

 • 2 lavaa (yksi pöytälevylle ja toinen takaseinälle)
 • mahdollisesti ohuita puuliuskoja, jotka sopivat levyjen väliin
 • 4 palkkia tai muuta puuta pöytäjalkoja varten (voidaan käyttää myös kolmannen kuormalavan puuta)
 • 2 lautaa jalkojen kiinnittämiseen samalla pituudella kuin työtaso on leveä (voidaan käyttää kolmannella kuormalavalla)
 • Ruuvit
 • Porakone
 • metallinen pesuallas tai vaihtoehtoisesti metallikulho
 • Koukut tai ruuvit keittiövälineiden ripustamiseen
 • erilaisia ​​keittiövälineitä, kuten seulat, kannut, lusikat jne..
 • palapeli

DIY muta keittiö – rakennusohjeet

Rakenna muta -keittiö, jossa on kuormalavojen asennusohjeet

Tässä projektissa käytettiin kahta erilaista puulavaa. Vaikka takaseinän mallissa on rakoja lautojen välillä, työtason levyt on kiinnitetty hyvin lähelle toisiaan. Koska lava oli hieman liian suuri takaseinälle, sitä lyhennettiin hieman sivuilta. Riippuen siitä, mitä olet löytänyt kuormalavoille, tämä ei välttämättä ole sinulle välttämätöntä. Vaikka pidät aukoista, voit jättää ne niin. Kaikki riippuu siitä, miten kuvittelet valmiin muta -keittiön lavoilla. Kun rakennat muta -keittiön, voit edetä täysin yksilöllisesti.

Rakenna muta keittiö itse

Lasten muta -keittiö voidaan helposti rakentaa lavoilla

Leikkaa seuraavaksi pöytäjalkojen puu, kun rakennat muta -keittiötä. Voit helpottaa tätä vaihetta käyttämällä valmiita pöytäjalkoja vanhasta pöydästä, jos löydät niitä. Mutta sitten tarvitset lisämateriaalia takaseinän kiinnittämiseksi. Tässä opetusohjelmassa kaksi pidempää tankoa on käytetty takajaloissa ja kaksi lyhyempää etupöydän jaloissa. Ne kiinnitetään kahdella lisälevyllä, jotka on ruuvattu työtason sivulle. Takaseinä asetetaan sitten pitkille palkkeille ja ruuvataan kiinni samalla tavalla. Leikkaa sitten sopivalla sahalla pesualtaan reikä puuhun. Varmista, että tämä on hieman pienempi kuin pesuallas. Yleensä näissä on vanne, joka lepää työtasolla (jos käytät kulhoa, siinä pitäisi olla myös vanne). Nyt voit myös maalata keittiön. Tässä esimerkissä tämä on tehty vain keittiön roiskevedellä. Myös täällä voit työskennellä uudelleen yksilöllisesti, jos rakennat muta -keittiön.

Lasten muta -keittiö puutarhan DIY -projektina

Rakenna muta -keittiö itse ja varusta se kaikilla keittiövälineillä

Kiinnitä lopuksi koukut, joihin voit ripustaa erilaisia ​​keittiövälineitä. Riittää myös, jos porat tai vasarat ruuveja tai nauloja takaseinään, jos sinulla ei ole koukkuja käsillä. Voit myös varustaa mutakeittiön muilla tavoilla. Esimerkiksi esimerkissä on lisätty lokero, jossa on enemmän säilytystilaa ja hana. Sinäkin voit keksiä erilaisia ​​asioita rakentaessasi muta -keittiötä. Alla on muutama esimerkki muista malleista, joista voit saada inspiraatiota.

Rakenna muta -keittiöt muista materiaaleista

Rakenna mutakeittiöitä lavoista puutarhaan

Tietenkin yllä olevat ohjeet muta -keittiön rakentamisesta ovat vain perusta ja esimerkki, jota voit muuttaa haluamallasi tavalla. Koska niin yksinkertainen kuin muunnelma näyttää, on vieläkin yksinkertaisempia vaihtoehtoja. Kaikki riippuu siitä, millaista tilaa sinulla on käytettävissä, kuinka vanha lapsesi on ja mitä materiaaleja voit löytää tai olet valmis ostamaan. Haluamme näyttää sinulle muutamia muita vaihtoehtoja alla:

Käytä yksinkertaista levyä

Mutikeittiössä voidaan käyttää myös yksinkertaista lautaa

Jos sinulla on vapaa seinä, voit käyttää tätä keittiön kiinnittämiseen siihen. Korkeammat yksityisyyden suoja -aidat ovat sopivia, mutta myös katoksen tai muun puutarharakennuksen ulkoseinä. Tässä tapauksessa voit käyttää myös yksinkertaista puulevyä muta -keittiön rakentamisessa. Tämä kiinnitetään sitten seinähyllyjen kiinnikkeiden avulla. Voit myös rakentaa pesualtaan tai kulhon tähän levyyn. Jos saat uuden paneelin rautakaupasta, kysy, onko leikkausta edes tarjolla paikan päällä. Säästät itsellesi tämän työn kotona, jos puulevy on suurempi kuin ottelukeittiön pitäisi olla.

Käytä vanhoja huonekaluja tai betonilohkoja

Idea muta -keittiöön, jossa on pöytä ja kulhot pesualtaan sijasta

Jos lapsesi on jo hieman pitempi ja varovaisempi, voit yksinkertaisesti laittaa puulevyn betonilohkojen päälle, jotka pinot sitten päällekkäin pöydän jalkojen muodostamiseksi. Sen jälkeen mutakeittiön työtasoa ei kuitenkaan saa ravistaa liikaa. Voit tietysti myös kiinnittää kivet paikoilleen pienellä sementillä ja tehdä niistä turvallisempia. Pienemmille lapsille sohvapöydän vakiokorkeus voi olla kätevä. Joten jos ympärilläsi on vanha sohvapöytä, jota et enää käytä, katso, vastaako korkeus lapsesi kokoa. Jos näin on, voit myös käyttää tätä valmiita pöytää pohjana, jos haluat rakentaa muta-keittiön. Sitten sinun ei tarvitse lisätä ylimääräisiä jalkoja. Tällöin suositellaan vain takaseinää, johon keittiövälineet voidaan ripustaa.

Osta muta keittiö

Osta mutakeittiö tai käytä Ikean huonekaluja

Ja ne, jotka eivät uskalla toteuttaa tällaista hanketta itse tai joilla ei yksinkertaisesti ole tarvittavia materiaaleja ja työkaluja, voivat tietysti myös valita yksinkertaisimman vaihtoehdon. Voit myös ostaa muta -keittiön. Entä esimerkiksi Ikea -huonekalujen käyttäminen muta -keittiöön? Heidät tunnetaan siitä, että ne voidaan maustaa ja muuttaa haluamallasi tavalla. Joten miksi et rakenna muta -keittiötä tekemällä vain muutamia muutoksia. Tai voit ostaa tavallisen lasten keittiön Ikeasta ja muuntaa sen puutarhakeittiöksi, jossa lapsesi voivat leikkiä ja kokeilla mutaa haluamallaan tavalla.

Mutikeittiön rakentaminen – lisää ideoita:

Tässä tilavassa muta -keittiössä on työtaso ja kolme kauhaa mutaan leikkimiseen

Kun rakennat muta -keittiötä, voit valita minkä tahansa koon ja muodon. Yläkulmakeittiö on erittäin hyödyllinen esimerkiksi, jos haluat luoda suuremman työtason ja säästää tilaa prosessissa. Voit myös käyttää erilaisia ​​lisävarusteita, joita käytetään myös todellisessa keittiössä. Koukkuinen keittiöteline on erittäin käytännöllinen kattiloiden, pannujen ja ruoanlaittovälineiden ripustamiseen.

Asenna koukut ja säilytystila kattiloille ja ruokailuvälineille

Pesualtaan sijasta voidaan käyttää myös pesukulhoja tai muovisia kauhoja, jotka ripustetaan yksinkertaisesti työtason reikään. Pelaamisen jälkeen voit helposti irrottaa ämpärin uudelleen, jotta se on helpompi puhdistaa ja myös säilyttää.

Pinotut kuormalavat muodostavat käytännöllisiä lokeroita säilytystä varten

Voit myös hankkia osastoja ja hyllyjä erityisen helposti pinottamalla useita kuormalavoja päällekkäin. Tämä luo suuria aukkoja, joihin tabletit ja leivinpelit voidaan sijoittaa upeasti. Joten jos haluat rakentaa mutaisen keittiön kuormalavoilla, voit harkita tätä vaihtoehtoa. Tämä säästää myös porausten ja ruuvien tylsyyttä pöydän jalkojen lisäämiseksi, ja monet kuormalavat ovat riittävän painavia luodakseen vakaan työtason. Liitutaulu voi olla myös mukava lisävaruste muta -keittiön kanssa leikkimiseen. On parasta keskustella lastesi kanssa siitä, mitä he haluaisivat saada keittiöönsä.

Muta -keittiö DIY -projektina puutarhaan

Rakenna vanhasta pöydästä monimutkainen mutakeittiö laatikoilla ja hyllyillä

Puutarhan lasten keittiö voi olla myös pienikokoinen

Kun rakennat muta -keittiön, voit kierrättää vanhoja materiaaleja

Muta keittiö rakentaa leikkipaikka puutarhaan lapsille

Hauskaa eurolavojen muta -keittiössä

Käytä vanhaa pesuallasta keittiöstä pieneen muta -keittiöön

Previous Post
Yhden perheen talo lasijulkisivulla – arkkitehtuuri innoittamana 60 -luvulta
Next Post
Keskity riippuva takka, jolla on vähäinen ympäristövaikutus