15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ihmisen papilloomavirukset voivat ohittaa immuunijärjestelmän

Yleensä immuunijärjestelmä on aseistettu vasta -aineilla, jotka suojaavat viruksilta, mutta ihmisen papilloomavirukset voivat huijata sitä. Saksan syöpätutkimuskeskuksen (DKFZ) tutkijat tutkivat immuunivastetta ihmisen papilloomavirukselle (HPV) hiirillä ja löysivät aiemmin tuntemattoman mekanismin. Tällä tavoin taudinaiheuttajat voivat ohittaa immuunijärjestelmän. Tartuntasyklin alussa ne tuottavat pidemmän version proteiinista, joka ympäröi virusgenomeja. Siten immuunijärjestelmä tuottaa vasta -aineita tätä proteiinia vastaan, mutta ne eivät ole tehokkaita taistelussa taudinaiheuttajaa vastaan.

Miten ihmisen papilloomavirukset toimivat?

punasolut hyökkäävät ihmisen papilloomaviruksia vastaan ​​vasta -aineina tartuttaessaan

Ihmisen immuunijärjestelmällä on erilaisia ​​puolustusstrategioita kehon suojaamiseksi taudinaiheuttajilta. Yksi näistä on vasta -aineiden tuottaminen viruksia ja bakteereja vastaan. Ajan myötä nämä taudinaiheuttajat ovat kuitenkin kehittäneet kehittyneitä tapoja paeta immuunijärjestelmää. Jotkut näistä strategioista ovat jo tiedemiesten tiedossa. Ihmisen papilloomavirusten tapauksessa he ovat kuitenkin toistaiseksi tunteneet tällaiset strategiat vain synnynnäisen, jo olemassa olevan immuniteetin tapauksessa, eivät adaptiivisen immuniteetin tapauksessa. Jälkimmäinen kehittyy vain, kun taudinaiheuttajat tulevat kehoon ja liittyvät vasta -aineiden tuotantoon. Frank Rösl ja hänen kollegansa DKFZ: ssä Daniel Haschen valvonnassa ovat nyt löytäneet uuden mekanismin, jolla ihon papilloomavirukset (ihospesifiset) pettävät immuunijärjestelmää.

Tietokonetomografia osoittaa pitkälle edennyttä okasolusyöpää keuhkoissa

Tietyt ihon HPV: t, kuten HPV5 ja HPV8, esiintyvät luonnollisina ihoinfektioina. Ne eivät tartu sukupuoliteitse, vaan siirtyvät äidiltä vastasyntyneelle. Siksi perheenjäsenet asuvat yleensä samantyyppisellä HPV: llä. Tartunta jää yleensä huomaamatta, koska keho voi päästä siitä yli. Kuitenkin riippuen henkilön immuunijärjestelmän yksilöllisestä tilasta, geneettisestä rakenteesta, iästä ja muista ulkoisista tekijöistä, kuten UV -säteilystä, tietyt ihon HPV -tyypit voivat stimuloida solujakautumista isäntäsoluissaan. Tämä johtaa ihon muutoksiin ja harvinaisissa tapauksissa okasolusyövän, joka tunnetaan myös vaalea ihosyöpä, kehittymiseen. Tutkijat suorittivat kokeilunsa tietyllä hiirilajilla. Ihmisten tavoin tämä eteläinen polyteat -hiiri voi tarttua ihon papilloomavirukseen pian syntymän jälkeen. Sitten immuunijärjestelmäsi tuottaa erityisiä vasta -aineita virusta vastaan. Yhdessä UV -säteilyn kanssa tartunnan saaneille eläimille kehittyy usein okasolusyöpä.

tutkimustuloksia

Lääkäri tutkii rintasyöpäpotilaan röntgenkuvat

Eläinten immuunijärjestelmä tuottaa vasta -aineita kahta virusproteiinia L1 ja L2 vastaan, jotka muodostavat viruspartikkelit, jotka tunnetaan myös nimellä kapsidit. Nämä vasta -aineet voivat estää viruksia pääsemästä isäntäsoluihin ja siten neutraloida viruksen. Tutkijoiden suorittamat kokeet osoittivat kuitenkin, että virukset tuottavat myös pidemmän version normaalin L1 -proteiinin lisäksi. Jälkimmäinen ei voi itse osallistua viruskapsiidin muodostumiseen. Sen sijaan se toimii eräänlaisena syöttinä, jota vastaan ​​immuunijärjestelmä reagoi ja tuottaa spesifisiä vasta -aineita.

Tiedemiehet voisivat Tutkimuksessa osoittavat kuitenkin, että nämä vasta -aineet eivät ole tehokkaita taistelemaan ihmisen papilloomaviruksia vastaan. Sen sijaan, että vasta -aineet neutraloisivat tarttuvan taudinaiheuttajan sitoutumalla L1: een, vasta -aineet sitovat vain syötiksi käytetyn proteiinin. Vaikka immuunijärjestelmä on kiireinen tuottamaan näitä ei-neutraloivia vasta-aineita, virus voi edelleen lisääntyä ja levitä koko kehoon. Kestää vielä muutama kuukausi, ennen kuin uudet neutraloivat vasta -aineet kohdistuvat normaaliin L1 -proteiiniin ja lopulta itse tarttuviin viruksiin.

ihotautilääkäri näkee naisen syntymämerkin riskinä ihmisen papilloomaviruksille

Sekä jyrsijöillä että ihmisillä lähes kaikissa syöpää aiheuttavissa HPV -tyypeissä L1 -geeni on suunniteltu siten, että proteiinista voidaan tuottaa pidempi versio. Tämä koskee myös riskialttiita HPV-tyyppejä, kuten HPV16 ja HPV18. Se näyttää olevan yleinen mekanismi, jonka avulla virukset voivat lisääntyä ja levitä tehokkaasti infektion alkuvaiheessa. Se, että vasta -aineet ihmisen papilloomavirusta vastaan ​​voidaan havaita, ei siksi välttämättä liity suojaan infektiota vastaan. Tulevaisuudessa tämä on otettava huomioon arvioitaessa ja tulkittaessa epidemiologisia tutkimuksia.

Previous Post
Clive Christianin ylelliset ylelliset huonekalut
Next Post
Valmis autotalli Maseratille – ylellinen lasirakennus