15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Musta kaviaari – miten herkku tarjoillaan oikein?

Black Cavern Tarjoile ruokailuvälineet Aloitusreseptit Gourmet

Pienet kalamunat, joilla on erehtymätön maku – tämä on mustaa kaviaaria. Arvokas kalamarja kuuluu maailman hienoimpiin herkkuihin ja liittyy ylellisyyteen ja rikkauteen – ei ole turhaa, että kaviaari tunnetaan myös nimellä “musta kulta”. Se tuntuu miellyttävän viileältä ja lempeältä ja sulaa kielelle hieman suolaista ja aromaattista syödessäsi sitä. Mutta miten palvelet ja kulutat oikein kaviaaria? Jos noudatat artikkelissamme olevia ehdotuksia ja vinkkejä, sinä ja vieraasi voitte nauttia tästä herkusta täysimääräisesti!

Musta kaviaari – erilaisia

Musta kaviaari tarjoillaan jääleivän paahtoleivän tarjoilualustalla

Aitoa tai venäläistä kaviaaria käytetään naaraspuolisen mädän ja Kaspianmeren tai Mustanmeren teurastamattoman sammen viittaamiseen. Munat ovat melko lasimaisia ​​ja vaaleita heti kiinnioton jälkeen, ja ne saavat värinsä vasta suolakäsittelyn jälkeen. Tunnetaan kolme erilaista mustaa kaviaaria. Paras laatu on nimeltään Malossol, joka venäjäksi käännettynä tarkoittaa “hieman suolattua”. Toisin kuin tämä on niin sanottu tynnyri-luola, jonka suolapitoisuus on suhteellisen korkea, noin 15% ja joka on siksi kestävämpi.

Musta kaviaari tarjoilee beluga kaviaarin herkkua

  • Beluga -kaviaaria on maailman kallein kaviaari ja yksi kilo sitä maksaa normaalisti noin 7 000 euroa. Syynä tähän on se, että enintään 100 beluga -sampaa voidaan pyytää vuosittain. Siinä on kermainen ja hieman voinen maku. Munilla on tumma piste, joka tunnetaan myös nimellä “silmä”. Tämä on itse asiassa muna.
  • Ossietran kaviaari saavuttaa noin 2 millimetrin halkaisijan ja koska se on vähemmän herkkä kuin Beluga, sitä ei myydä kalliina. Silti voit odottaa noin 3000 euroa kilolta. Ossietran mustalla kaviaarilla on hieman pähkinäinen maku ja sen munissa on herkkä kultainen hohto.
  • Sevruga kaviaari on pienempi kolmesta lajikkeesta. Mäti on erittäin ohut ja herkkä, mikä tarkoittaa, että munat puhkeavat kielellesi viimeistään. Tämä lajike vakuuttaa vahvalla, hieman pähkinäisen hedelmäisellä maulla ja on myös hieman halvempi – hinta on “vain” 1000 euroa kilolta.

Valitse ja säilytä musta kaviaari oikein

musta kaviaari kuten tarjoile ja syö leipää paahtoleipää hapankermaa savustettua lohta

Hyvän mustan kaviaarin pinnan on oltava kiiltävä ja sileä, eikä se saa haistaa kalalta. Jos esimerkiksi yksittäiset munat tarttuvat tölkin kanteen, tämä on merkki huonosta laadusta.

Osta mustan kaviaarin tarjoiluvinkkejä Sivuastiat

Ilma ja lämpö ovat tämän herkun suurimmat viholliset. Säilytä kaviaaria jääkaapin takaosassa ja kylmimmässä osassa, kunnes se on valmis tarjoilemaan – tämä on yleensä lihahyllyllä. Vaihtoehtoisesti voit laittaa tölkin kulhoon, joka on täynnä jääkuutioita. Sinun on kuitenkin vaihdettava jää muutaman tunnin välein, mikä on vähän aikaa vievää. Jos haluat hemmotella vieraasi mustalla kaviaarilla, sinun tulee ehdottomasti tarjoilla sitä hyvin jäähdytettynä – liian korkea lämpötila muuttaa sen makua ja aromia. Älä avaa tölkkiä viimeistä minuuttia ennen kulutusta – ulkoiset tekijät, kuten valo, lämpö ja ilma, voivat vaikuttaa tuotteen laatuun. Avaamisen jälkeen mustaa kaviaaria voidaan säilyttää enintään 2 päivää. Emme suosittele jäädyttämistä, koska se muuttaa sen koostumusta ja makua.

Kuinka parhaiten tarjoilla mustaa kaviaaria?

Musta kaviaari tarjoillaan Silberbestevk -sitruunoiden jäällä

Euroopassa mustaa kaviaaria tarjoillaan perinteisesti erityisessä kaviaarikulhossa, joka asetetaan jäävuoteelle erityiseen lasi- tai kristallimaljakoon. Joskus käytetään erityisiä helmiäiskulhoja. Venäjän perinteiden mukaan kaviaaria tarjoillaan myös maljakossa, mutta ilman jäätä. Tämä kulutetaan sitten osissa erityisillä lusikoilla lapion muodossa.

Musta kaviaari, joka tarjoilee ruokailuvälineitä hopealusikka -alkupalat gourmet -ruokaa

Vaikka se kuulostaakin melko merkityksettömältä, oikeiden ruokailuvälineiden valinta tarjoiluun ja syömiseen on erittäin tärkeää. Asiantuntijoiden katsotaan tappavan synniksi syödä mustaa kaviaaria metalli- tai hopea -ruokailuvälineillä, koska ne hapettuvat. Tätä jaloa tapaa käyttää herkkua suositellaan, koska metalliesineet vaikuttavat negatiivisesti puhtaaseen ja suolaiseen makuun.

Musta kaviaari – puhdasta tai lisukkeiden kanssa?

Mustan kaviaarin alkuruoka tarjoilee keitettyjä munia Gourmet -ruokareseptejä

Todelliset ruoan ystävät uskovat, että paras tapa kuluttaa ja tarjoilla tätä herkkua on siisti – vain mustaa kaviaaria ja siinä kaikki. Tämä on ainoa tapa todella tuntea ja nauttia vivahteikkaasta mausta. Mutta jos se maistuu sinulle liian intensiiviseltä, sen kanssa on joitain perinteisiä lisukkeita.

Tarjoile kaviaarin alkupala reseptejä mini pannukakkuja tomaatti salsa

Musta kaviaari tarjoillaan usein kevyesti voideltujen paahtoleipien tai suolatonta keksejä. Tai kokeile perinteistä venäläistä tapaa ja tarjoile herkkua venäläisten pannukakkujen kanssa. Muita sopivia lisukkeita ovat smetana, kovaksi keitetyt munat, tuoreet yrtit tai hienonnettu sipuli. Kaikki nämä asiat maistuvat melko miedolta ja kermaiselta eivätkä täten peitä kaviaarin jaloa makua, vaan korostavat sitä. Jos haluat tarjota vieraillesi unohtumattoman ja ainutlaatuisen kulinaarisen kokemuksen, tarjoile kaviaaria ostereiden tai valkoisen suklaan kanssa jälkiruokana.

Tarjoaa mustaa kaviaaria – mitä juomia?

Musta kaviaari tarjoile juoma samppanjaa alkupaloja reseptit leipä paahtoleipää

Voit palvella vieraasi kuohuviinin, samppanjan, proseccon tai kuivan valkoviinin kanssa mustan kaviaarin kanssa. Myös jääkylmä vodka sopii täydellisesti ja on juomien ykkönen Venäjällä ja muissa maissa ja on hieno herkku. Juoma täydentää tuoretta ja puhdasta aromia, kun taas samppanja sopii hyvin suolaisten mineraalien kanssa.

Osta mustaa kaviaaria tarjoile alkupala reseptejä tomaatteja

Ne, jotka nauttivat kaviaaria, elävät paitsi hyvin myös terveellisesti. Jokainen muna koostuu lähes 30% proteiineista ja mineraalisuoloista. Kalsium, rauta, A-, D- ja B -vitamiinit tekevät siitä todellisen terveyspommin. Vain 250 kaloria 100 grammaa kohden musta kaviaari on todellinen ihmelääke laihtumiseen. Herkkuihin perustuva ruokavalio on todennäköisesti maailman kallein, mutta varmasti myös tehokkain ja herkullisin laihdutusruokavalio!

Mustan kaviaarin tarjoiluvinkit ruoka -alkuruoan reseptit smetana

Previous Post
Askartelu 2-vuotiaiden lasten kanssa-20 ideaa eri materiaaleista
Next Post
Tee pääsiäislahjoja itse – 9 hienoa ideaa ja ohjeita