15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kuinka voit valmistaa ja muotoilla pretzeleita itse – resepti ja suunnitteluideoita

Valmista itse lipeäkeksejä lipeän ja vegaanin kanssa tai ilman - reseptiideoita ja luovia muotoja

Onko ketään, joka ei pidä pretzeleista, pretzel -tikuista, pretzel -rullista tai muista pretzelista? Tuskin todennäköistä! Tyypillinen maku, jota kaikki rakastavat niin paljon, tulee niiden valmistuksessa käytetystä kaustisesta soodasta. Tämä antaa heille myös nimen. Tänään haluamme näyttää sinulle kaksi reseptiä, joiden avulla voit valmistaa herkullisia pretzeleja itse. Vaikka kaustista soodaa tarvitaan yhteen (klassiseen) varianttiin, voit käyttää korviketta toiselle, joka on yleensä aina varastossa keittiössä. On myös mahdollista valmistaa vegaanisia pretzeleita. Päätä itse, mitä pretzel -reseptiä haluat kokeilla.

Tee pretzels itse suolaa ripoteltujen klassisten pretzelien muodossa

Herkullisten reseptien lisäksi meillä on myös hienoja ideoita siitä, miten voit punoa ja leikata taikinan mielenkiintoisempiin muotoihin, jos suolakeitin klassinen muoto on liian tylsä ​​sinulle tai haluat tehdä vaikutuksen erityisesti lapsiin. On monia tapoja piristää suolaa, kuten näet. Voit myös selvittää, onko tämäntyyppinen leivonnainen todella niin epäterveellinen kuin jotkut väittävät.

Lye -keksien reseptit – lipeä lipeäkekseille tai ei?

Tee pretzels itse - pretzelit ovat suosittuja perheiden keskuudessa

Valintasi on hemmoteltu: Haluatko pysyä uskollisena alkuperäiselle reseptille ja käyttää oikeaa kaustista soodaa vai haluatko käyttää tavallista kotitalousnatriumia nopeasti? Jos valitset klassisen, sinun pitäisi tietää, että lipeä on luultavasti saatavana vain apteekeissa ja se on myös syövyttävää. Mutta älä huoli. Tämä syövyttävä ominaisuus häviää paistamisen aikana. Varotoimenpiteet ovat kuitenkin välttämättömiä valmistuksen aikana! Käsineitä ja suojalaseja ei saa puuttua.

Kaustinen sooda lipeakekseille – tuotanto

Tee omat lipeäkeksit kaustisella soodalla, jotta saat erehtymättömän ruskean ilmeen

Oikea pitoisuus on 3–6 prosenttia. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi 500 ml: aan vettä tarvitaan 20 g kiinteää kaustista soodaa. Tarvittava määrä voidaan yleensä jopa valmistaa sinulle apteekissa. Kiinteää ruokasoodaa tarjotaan tässä muodossa, jotta sitä voidaan käyttää juuri tämän tyyppisiin leivonnaisiin. Joten jos haluat tehdä pretzels itse, voit käyttää niin kutsuttuja pretzel-helmiä tai pretzel-silmiä. Ne ovat joko helmiä tai evästeitä. Jos sekoitat lipeän itse, sinun tulee aina valmistaa ensin vesi ja vasta sitten lisätä ruokasoodaa, koska kemiallinen reaktio aiheuttaa lämmön kehittymistä. Lopuksi taikinapalat kastetaan lipeään.

Tee itse lipeäkeksejä – kaustisen soodan etu

Tee omat lipeäleivonnaiset rullina vaihtoehtona vehnärullille aamiaiseksi

Vaikka tavallista kotitaloussoodaa voidaan käyttää ja sitä käytetään myös jokapäiväisessä elämässä, kaustinen sooda antaa piirakkakakulle juuri sen, mitä se on, ja se on tuttu maku ja kaunis punaruskea värimuutos. Jälkimmäinen johtuu siitä, että lipeä nopeuttaa tiettyjä reaktioita paistamisen aikana. Tässä tapauksessa nämä ovat sokerimolekyylien ja aminohappojen välisiä reaktioita.

Tee itse lipeäkeksejä kaustisella soodalla

Taikinasta valmistetut tikut, joissa on kaustista soodaa välipalana aterioiden välillä

 • 500 g jauhoja
 • 300 ml haaleaa vettä
 • 1 kuutio tuoretta hiivaa
 • 2 tl sokeria
 • 2 tl suolaa
 • 300 ml natriumhydroksidiliuosta
 • kumihanskat
 • suojalasit
 • karkeaa suolaa ripottelemaan

Taikinalle: Laita jauhot isoon kulhoon, tee kaivo ja murenna hiiva siihen. Lisää sokeri ja lämmin vesi ja vaivaa tai sekoita karkeasti esitaikina, jonka annat sitten kohota noin 15 minuuttia. Hiivan pitäisi kaksinkertaistua tässä ajassa. Lisää suola, mutta älä suoraan hiivaan! Kaada sitten vähitellen loput vedestä. Se, onko kaikki vesi todella tarpeen, riippuu jauhoista. Älä siis kaada kaikkea kerralla sisään. Vaivaa kunnes saat taikinan, joka ei tartu kiinni. Voit ottaa sen pois kulhosta ja käsitellä sitä työtasolla. Laita sitten takaisin kulhoon, peitä ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa. Tänä aikana sen pitäisi melkein kaksinkertaistaa äänenvoimakkuutensa.

Välipala välipaloja ja muita pretzeleja, joissa on sinappia tai ketsuppia

Tee ja muotoile itse lipeäkeksejä: Jos teet pretzelit itse, voit muodostaa klassisia pretzeleita. Tätä varten tarvitset säikeitä, jotka ovat leveämpiä keskellä ja kapeampia päitä kohti. Klassiselle koolle riittää noin 30 cm pituus. Mutta myös sämpylät tai yksinkertaiset sauvat sopivat. Periaatteessa on sinun tehtäväsi muotoilla taikina. Sitten on parasta antaa taikinan kohota vielä 10 minuuttia.

Vaivaa ja muotoile taikina pretzel -leivonnaisille ja tarjoile kastikkeiden kanssa

Alkalit: Aloittelijoille, jotka haluavat valmistaa pretzeleita itse, on suositeltavaa jäädyttää valmiit taikinapalat noin 20 minuutiksi. Tämä tekee taikinasta kiinteämmän ja helpottaa lipeämistä. Käytä suojakäsineitä ja suojalaseja. Ota valmis liuos tai sekoita se itse tarjoamalla vettä ja lisäämällä suolakeksit tai pallot (ei päinvastoin!).

Kasta taikina lipeään, esimerkiksi rei’itetyllä metallilastalla, poista se uudelleen ja anna sen tippua pois ja aseta se sitten silikonimatolla vuoratulle leivinpaperille (myös leivinpaperia voidaan käyttää vaihtoehtoisena). Toista muiden taikinapalojen kanssa. Leikkaa taikinaan (käytä aina käsineitä) ja ripottele suolaa. Älä anna pretzelien seistä liian kauan, vaan aloita paistaminen mahdollisimman pian: keskitelineellä 220 asteessa noin 22 minuuttia.

Tee itse lipeäkeksejä kotitalouksien ruokasoodalla

Tee itse lipeäkeksejä ruokasoodalla lipeän sijaan ja ripottele päälle karkeaa suolaa

Taikinalle:

 • 7 g kuivahiivaa
 • 280 ml lämmintä vettä
 • 600 g itse nousevia jauhoja
 • 1 tl suolaa
 • 50 g kullankeltaista tomusokeria
 • 1 tl oliiviöljyä

Lipeän osalta:

 • 900 ml lämmintä vettä
 • Soda (esim.Kaiser Natron -brändiltä)
 • 1 ripaus suolaa
 • voita
 • merisuola

Laita lämmin vesi ja hiiva kulhoon ja aseta sivuun 20 minuutiksi, jotta hiiva nousee. Sillä välin sekoita jauhot, sokeri ja suola toisessa kulhossa. Kun hiiva on valmis, voit lisätä sen yhdessä oliiviöljyn kanssa juuri sekoittamiisi kuiviin aineisiin ja vaivaa taikinan siitä. Voit tehdä tämän joko käsilläsi tai taikinan koukulla sauvasekoittimessa.

Leivonta sydämet ideana ystäville ystävänpäivänä

Laita taikina kevyesti voideltuun kulhoon, peitä kalvolla ja aseta lämpimään paikkaan, jossa annat taikinan kohota noin 2 tuntia, kunnes sen tilavuus kaksinkertaistuu. Tämän jälkeen voit valmistaa taikinasta pretzeleita, rullia tai muita mielenkiintoisia pretzelejä itse. Löydät ideoita alta.

Valmista suola ja suklaa suklaalla ja paista

Ennen kuin upotat leivonnaiset lipeään, voit lämmittää uunin 230 asteeseen. Vuoraa myös leivinpaperi leivinpaperilla. Sekoita sitten ruokasooda veteen ja suolaan. Kasta sitten kaikki valmistetut leivonnaiset vähitellen lipeään, aseta ne leivinpaperille ja ripottele ne merisuolalla. Paista pretzelia 8 minuuttia, ota ne uunista, voitele ne hieman voilla ja laita ne takaisin uuniin vielä 2 minuutiksi. Tällä tavalla improvisoidulla lipeällä valmistetut leivonnaiset näyttävät enemmän “oikeilta”.

Vegaaniset lipeäkeksit

Muotoile taikinasta narut, kierrä ne sellaisiin renkaisiin ja paista uunissa

Koska yllä olevassa reseptissä ei käytetä munia, maitoa tai muita eläintuotteita, voit myös valita reseptin kotitalouksien ruokasoodalla, jos haluat valmistaa lipeäkeksejä vegaaniksi. Ainoa asia, joka sinun on muutettava, on käyttää vegaania tavallisen voin sijaan. Voit käyttää kaikkia muita ainesosia ohjeiden mukaan.

Onko “oikeat” suolakeksit epäterveellisiä??

Paista ja täytä täytteillä suolarullia työhön tai välipalaksi

Mielipiteet siitä, ovatko pretzelit terveellisiä vai epäterveellisiä, vaihtelevat. Kaiken kaikkiaan voidaan kuitenkin sanoa, että tämäntyyppiset leivonnaiset eivät ole terveellisiä tai haitallisia, jos ne valmistetaan oikein. Niillä on myös hienoja ominaisuuksia. Yhtäältä pretzelien sanotaan lievittävän närästystä. Tämä johtuu valmistuksessa käytetystä ruokasoodasta ja tarkemmin sanoen kemiallisesta reaktiosta, joka tapahtuu mahalaukussa kulutuksen jälkeen. Lisäksi herkku antaa keholle tärkeitä hiilihydraatteja, jotta se voi tuottaa energiaa.

Kotitekoinen pretzel -tikku ruokasoodalla ja ilman kaustista soodaa

Jos kärsit korkeasta verenpaineesta, sinun tulee välttää suolaa, jota sirotellaan lipeakekseille. Jos teet pretzelit itse, älä myöskään laita niitä suoraan leivinpaperille leivontaan. Lipeä hajottaa alumiinin, vaikkakaan ei näkyvästi, joka puolestaan ​​joutuu leivonnaisiin ja kuluu sitten ja voi olla haitallista. Muussa tapauksessa ravintoarvoja ja terveellisten ominaisuuksien tasoa voidaan verrata tavallisten rullien arvoihin. Täysjyväleivonnaiset ovat ja tulevat olemaan terveellisempi valinta.

Mausta pretzelit

Luo taikinasta kirjaimia ja yhdistä ne sanoiksi

Ei vain jos haluat valmistaa lipeäleivonnaisia ​​lapsille, mutta myös jos haluat vain kokeilla jotain erilaista, haluat todennäköisesti leikkiä muodoilla. Joten jos teet pretzels itse, kokeile hieman sen sijaan, että valitsisit aina klassisen pretzel- tai sämpylän muodon. Haluamme näyttää sinulle muutamia ehdotuksia alla.

Muutama klassinen muoto pretzel -leivonnaisille

Muotoile taikinasta leivonnaiset suolaksi tai sydämeksi - ohjeet

Näissä kahdessa ohjeessa näet viisi klassista tapaa muotoilla taikina monipuolisten ja mielenkiintoisten leivonnaisten valmistamiseksi. On myös yksinkertaisia ​​tikkuja ja rullia, joihin ei vaadita erityisiä ohjeita.

Tee itse lipeäkeksejä - ideoita suosittuihin muotoihin, kuten sydämiin, solmuihin ja etanoihin

Tee Mikki Hiiri -pretzels itse

Hauskat Mikki Hiiri -suola -pretzellit lapsille ja lastenjuhliin

Hieno idea lastenjuhliin tai muihin tapahtumiin ovat Mikki -hiiret, jotka voit tehdä itse pretzel -kekseistä. Tarvitset jälleen useita lankoja, mutta eri kokoja. Opetusohjelmassa näet, kuinka palaset laitetaan yhteen sarjakuvahahmon jäljittelemiseksi.

Ohjeita Mikki ja Minnie Hiiri kotitekoisesta lipeä taikinasta

Mini pretzels

Valmista itsellesi minikastikkeita juhliin ja sormiruoan välipaloihin

Pienet pretzelit eivät melkein koskaan puutu välipala -sekoituksesta. Mutta voit myös valmistaa nämä pienet, miellyttävät naposteltavat itse, jos teet pretzelit itse. Anna kuitenkin enemmän aikaa, koska kaiken taikinan kuluminen kestää jonkin aikaa. Koska pretzelien on loogisesti sitten “odotettava” kauemmin tarjotimella, on suositeltavaa käyttää kotitaloussoodaa lipeän sijasta tai muotoilla pretzelit ja upottaa ne sitten peräkkäin lipeään, jotta ne saadaan mahdollisimman nopeasti laita uuniin.

Paista kanapeita

Paista pikkupurtavaa ja nuggetteja sormiruoana ja tarjoile pulahduksen kera

Tällaiset välipalat ovat erittäin käytännöllisiä juhliin ja sormiruokaa. Voit myös valmistaa herkullisia dippejä ja tarjoilla niitä pretzel -kanapeiden kanssa. Voit kokeilla seesamia, unikonsiemeniä ja muita terveellisiä siemeniä suolan korvaamiseksi tai yhdistämiseksi.

Makea ja suolainen suklaan kanssa

DIY pretzel -tikkuja ja suklaalla koristeltuja pretzelleja

Suola ja sokeri ovat mielenkiintoinen yhdistelmä. Tästä syystä voit upottaa valmiit pretzel -leivonnaiset sulaan suklaaseen ja koristella niitä sprinkleillä, syötävillä helmillä tai muilla herkuilla. Nämä makeiset eivät oteta vain visuaalisesti hyvin vastaan. Joten on parempi valmistautua hieman enemmän, jotta kaikki saavat jotain.

Tee itse lipeäkeksejä Halloweeniksi

Noidan sormi -idea - paista pretzel -tikkuja, peitä vihreä lasite ja käytä manteleita tai oliiveja kynsinä

Ole todella luova ja käytä lasitteita ja muita temppuja luodaksesi tehokkaita leivonnaisia ​​pelottavaan Halloweeniin. Onko noidan sormilla, hämähäkeillä tai yksinkertaisilla tikuilla, joissa on tyypillisiä Halloween -värejä, ole väliä. Jokainen näistä vaihtoehdoista näyttää hyvältä buffetissa. Sen näkeminen saa suusi kastelemaan?

Tee syksyn pretzels itse söpöjen kurpitsien muodossa

Halloween -ideoita koristeltujen sauvojen ja kotitekoisen hämähäkin kanssa unikon siemenillä

Muutama idea vielä:

Tee pretzels itse ja muotoile ne kuin luut - idea Halloween -juhlan buffetille

Suuria yksisarvisia lasitteita valkoisena, violettina ja vaaleanpunaisena pretzel -tikkuja varten

Paista pretzel -tikkuja ja koristele ne lasiteilla kuten palmuja

Levitä taikina leivinpaperille ja leikkaa pitkiksi paloiksi upottamista varten

Previous Post
Lisää ympäristötietoisuutta: Tästä lähtien ostajien on maksettava Aldin ohuista muovipusseista
Next Post
Tinker -ikkunakuvia syksyyn – 20 ideaa ja mallia