15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Koronamatka epidemian aikana ja vinkkejä suojeluun lomalla

Olet luultavasti huomannut, että koronamatkasta on tullut varsin huolestuttava toiminta viime kuukausina, kun virus leviää ympäri maailmaa ja COVID-19-tartunta. Monet ihmiset joutuivat peruuttamaan varatun lomansa, ja terveysviranomaiset kehottivat heitä minimoimaan yhteyden jo kärsineisiin maihin. Lisäksi monet ulkoministeriöt antavat neuvoja ja maahantulokieltoja hillitsemään taudinpurkauksen maailmanlaajuisia vaikutuksia rajojen sisällä ja ulkopuolella.

Koronamatka mahdollinen kriisistä huolimatta?

loma korona -aikoina antaa vinkkejä suojatoimenpiteitä maahantulo kieltää matkustussuunnittelun

Ehkä olet varannut kansainvälisen Korona -matkan kuukausia sitten ja olet odottanut sitä pitkään. Tai ehkä haluat hyödyntää äkillistä lentolippujen hintojen laskua lomalle Korona -aikoina. Joten jos olet päättänyt matkustaa Koronaan jostain syystä, sinun tulee suojella itseäsi ja muita mahdolliselta koronaviruksen leviämiseltä. Matkavakuutus voi kattaa sinut, jos saat taudin ulkomailla. Mutta onko edes turvallista matkustaa epidemian aikana??

nuori mies liukuportailla lentokentällä käyttää kasvonaamaria suojana koronamatkan aikana

Valitettavasti kukaan ei voi taata, että koronamatka on täysin riskitön iästä, terveydestä tai matkakohteesta riippumatta. Vaikka COVID-19: n kuolleisuus näyttää vaihtelevan ja saatat jopa pystyä palaamaan lomalta vahingoittumattomana ja ilman oireita, on muutamia tärkeitä asioita, jotka on otettava huomioon ennen matkan suunnittelua. Lisäksi Saksan hallitus on aloittanut paluukampanjan, jota Saksan kansalaiset ja heidän perheenjäsenensä voivat käyttää eniten kärsineistä maista.

Muuta mahdollisia matkasuunnitelmia

Matkustava liikemies käyttää kasvonaamion suojamaskia koronamatkan vuoksi

Iäkkäät ihmiset, erityisesti yli 80 -vuotiaat, voivat olla eniten koronavirustaudin aiheuttamien komplikaatioiden vaarassa, kun taas 10–39 -vuotiaiden kuolleisuus on suhteellisen alhainen (noin 0,2%). Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että nuoremmat ihmiset saisivat vähemmän tartunnan. Tämä pätee erityisesti, jos sinulla on tällä hetkellä muita sairauksia. Tällaisissa tapauksissa myös taudin vakavuuden todennäköisyys kasvaa. Joten iästä riippumatta voit silti saada tartunnan ja levittää taudin lomallasi.

lääkäri, jolla on digitaalinen lämpömittari, mittaa lämpötilan koronaviruksen vuoksi

Joten ihmiset, joilla on ennestään sairauksia, ovat alttiimpia vakaville koronavirusinfektioille kuin ne, jotka olivat aiemmin terveitä. Jos sinulla on hengityselinsairauksia, sydän- ja verisuonitauteja, diabetes, korkea verenpaine, syöpä jne. Tästä syystä sinun tulisi harkita uudelleen mahdollista koronamatkaa. Viranomaiset ympäri maailmaa raportoivat jatkuvasti uusista tapauksista, ja määrä kasvaa dramaattisesti. Saksassa on jo monia alueita, joilla on tuhansia tartunnan saaneita ihmisiä. Varotoimenpiteenä voit välttää tai lykätä lomaa vakavasti kärsineillä alueilla, kun se ei ole ehdottoman välttämätöntä.

Venetsian tyhjät gondolit koronaviruksen vuoksi San Marco Square

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että matkustaminen maihin, joissa raportoituja tapauksia on vähemmän, on turvallisempaa. Lisäksi on olemassa mahdollisuus, että kun olet palannut riskialttiista maista, sinun on jouduttava kahden viikon karanteeniin, vaikka et olisi saanut tartunnan.

Suorita ennaltaehkäisevät toimenpiteet ennen kuin matkustat Koronaan

valaistu merkki, joka osoittaa koronaviruksen 19, vältä koronamatkaa

Useat maat ryhtyvät toimiin suojellakseen kansalaisiaan virukselta. Jotkut ovat jopa kieltäneet maahantulon tai poistaneet viisumivapauden Kiinasta, Italiasta, Iranista tai Etelä -Koreasta saapuville. Monet Amerikan osavaltiot sulkevat koulut keskellä taudinpurkausta, ja koko Italia on ollut karanteenissa huhtikuuhun asti. Matkasuunnitelmasi voivat siis muuttua, kun koronavirus leviää edelleen aktiivisesti.

isä ja äiti pienen tyttärensä ja matkalaukkuineen saapuivat lomalta

Koska COVID-19 on edelleen hyvin tuntematon, terveysviranomaiset varoittavat jatkuvasti matkustamasta kärsiville alueille tai suurille ja julkisille kokoontumisille. He myös kehottavat ihmisiä pysymään kotona mahdollisimman pitkään, jos he ovat kärsivillä alueilla. Jos päätät silti tehdä koronamatkan joko siksi, että olet valmis ottamaan riskin, koska matkustat paikkaan, jossa on pieni riski, tai koska matka on välttämätöntä, sinun on varmistettava, että otat tarvittavat toimenpiteet auttamaan itseäsi ja suojelemaan muita.

Suojaa itsesi koronamatkan aikana

Lapsiperhe ja matkatavarat lentokentällä

WHO: n (Maailman terveysjärjestö) mukaan on joitakin asioita, jotka sinun on tehtävä suojautuaksesi, jos matkustat COVID-19-epidemian aikana. Käsien pesu on epäilemättä tärkein asia, jonka voit tehdä koronavirustartunnan riskin minimoimiseksi. Tämä tarkoittaa kuitenkin sitä, että kädet on pestävä saippualla vähintään 20–30 sekuntia joka tilaisuudessa. Tämä pätee erityisesti silloin, kun olet julkisella paikalla tai matkustat julkisilla liikennevälineillä. Jos saavut lentokoneella, pese kätesi lentokentältä poistumisen jälkeen. Jos sinulla ei ole saippuaa ja vettä, hiero käsiäsi ja ranteitasi vähintään 70% alkoholilla varustetulla käsidesillä. Muista kuitenkin, että desinfiointiaineet eivät ole yhtä tehokkaita kuin perusteellinen pesu saippualla.

Vaahto saippualta käsienpesussa ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä koronavirustartuntaa 19 vastaan

Älä koske kasvoihin pesemättömillä käsillä. Jos olet ollut julkisella paikalla, kosketa kasvojasi vasta käsien perusteellisen puhdistamisen jälkeen. Uusi koronavirus voi selviytyä pinnoilla tuntikausia. Kun tartunnan saanut henkilö on koskettanut pintaa, suu, nenä ja silmät voivat tartuttaa sinut. Jos huomaat jonkun yskivän, aivastavan tai flunssan tai kylmän kaltaisia ​​oireita, varmista, että olet vähintään 1 metrin päässä heistä. Voit saada tartunnan yskimällä tai aivastaen ilmassa olevista pisaroista. Joten etäisyys on erittäin tärkeä täällä.

Noudata paikallisia olosuhteita

varoitusmerkit koronaviruksen karanteenissa ikkunassa

Puhdista usein kosketetut esineet puhdistussuihkeella tai kostealla pyyhkeellä. Kun oleskelet hotellissa tai hostellissa ulkomailla, varaa paikkaan, jossa tiedät sen olevan puhdas. Se ei kuitenkaan haittaa tarkistaa henkilökunnalta ja johdolta, ovatko he puhdistaneet huoneesi perusteellisesti. Saatat jopa pystyä puhdistamaan usein koskettamiasi esineitä itse desinfiointiaineella.

koronavirusinfektio aivasta yskänainen toimistossa nenäliinalla

Vältä väkijoukkoja, etenkin suljetuissa tiloissa. Kun matkustat maahan, jossa on paljon koronavirustartuntoja, on parasta pysyä poissa paikoista, joissa asuu paljon ihmisiä. Tee tutkimus koronavirusepidemian leviämisestä maassa, jossa vierailet. Tarkista, mitä terveydenhuollon ja valtion virkamiehet tässä maassa neuvovat, ja noudata samoja sääntöjä. Jos he suosittelevat pysymistä poissa väkijoukosta tai tietystä alueesta, niin sinun pitäisi myös. Käytä kasvonaamaria tai naamaria ja hakeudu lääkärin hoitoon, jos koet oireita. Jos sinulle kehittyy COVID-19-oireita, kuten kuume, yskä tai hengitysvaikeudet, sinun tulee myös käyttää suojamaskia. Tämä minimoi muiden ihmisten tartuntariskin.

Sairausvakuutus koronamatkan aikana

Korona -matkasuoja valmistele passi ja lentoliput

Se, kattaako matkasairausvakuutuksesi sinut koronavirustartunnan sattuessa, riippuu kahdesta päätekijästä. Tärkeintä on se, minne olet menossa ja milloin olet vakuutettu. Kuten ehkä tiedätte, tällaiset paketit on jaettu sairausvakuutukseen ja matkavakuutukseen. Matkasairausvakuutus kattaa ulkomailla sattuneet onnettomuudet tai äkilliset sairaudet. Tämä kattaa esimerkiksi lääkärikäynnit, sairaalahoidot, hätäpalvelut, ambulanssit ja reseptilääkkeet. Matkavakuutus kattaa myös muut asiaan liittyvät asiat. Esimerkiksi ennakkomaksut, kuten lennot, hotellit tai kadonneista matkatavaroista aiheutuvat kulut, voidaan korvata kokonaan tai osittain. Vakuutuksesta riippuen saatat saada vakuutuksen myös, jos peruutat matkan.

Covid -19 -vaikutus - tyhjä makaa uima -altaan vieressä

Oletetaan, että olet vieraassa maassa ja olet saanut koronavirustartunnan. Matkasairausvakuutuksesi korvaa sinut vain, jos olet saapunut maahan ennen taudinpurkausta. Jos viranomaiset ovat jo varoittaneet matkustamasta tiettyyn maahan, kuten Italiaan tai Iraniin, ja matkustat edelleen sinne ja teet COVID-19-sopimuksen, matkustussairausvakuutuksesi ei kata mitään sairauteen liittyviä sairaanhoitokuluja. Sairausvakuutusyhtiösi ei korvaa mitään lääketieteellistä hoitoa tai kustannuksia. Tämä pätee, jos matkustat maasta, jossa on paljon koronavirustapauksia.

Peruuta loma

mustat kumikäsineet, joissa käytetään rahaa, suojaavat koronavirukselta

Se, voitko peruuttaa lomasi tai lentosi, riippuu matkatoimistosta tai lentoyhtiöstä. Kuitenkin, koska varattujen lentojen määrä on vähentynyt viime kuukausina, monet lentoyhtiöt ovat luopuneet peruutus- tai muutosmaksuista äskettäin lentonsa varanneille matkustajille. Näin poistetaan lentolipun varaamiseen liittyvä epävarmuus. Kaikki tämä koskee kuitenkin vain tiettyjä lentoyhtiöitä. Tarkista lentoyhtiöltä muutos- ja peruutusmaksut ennen varausta. Huomaa myös numerot ja tilastot lähtöhetkellä. On parasta tiedustella terveysviranomaisilta ennen kuin päätät kansainvälisestä koronamatkasta.

Previous Post
Birkenstockin sandaalit tyylikkäiksi kenkäsuunnitelmiksi tänä kesänä
Next Post
Kehitä lasten hienomotorisia taitoja peleillä ja harjoituksilla, joita he voivat tehdä itse