15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Siirry eläinten tarkkailuun: Vinkkejä ja oikea käyttäytyminen ulkona luonnossa

Kuusipeura metsässä

Safari tai retki luonnonpuistoon tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet eläinten tarkkailuun. Tavoitteena on tarkkailla villieläimiä niiden luonnollisessa ympäristössä keskeyttämättä niiden normaalia toimintaa. Tämä seikkailu antaa sinun ymmärtää paremmin luontoa ja sen asukkaita ja luo monia positiivisia muistoja, jotka seuraavat sinua koko elämän. Kerromme, kuinka valmistautua parhaiten eläinten tarkkailuun ja mitä muuta kannattaa varoa.

1) Ihanteellinen paikka eläinten katseluun

Retki kansallispuistoon villieläinten seurannalla ulkona kaunis luonnonmetsä

Tietenkin, jos haluat tarkkailla tiettyä eläinlajia, sinun on mentävä eläimen asuinpaikkaan. Villieläimet tarvitsevat oikean yhdistelmän ruokaa, vettä, suojaa ja tilaa selviytyäkseen. Jokaisella lajilla on omat mieltymyksensä. Tietäen minne olet menossa, on myös hyvä idea selvittää, mitä muita villieläimiä alueella on odotettavissa.

2) Oikea aika katsella eläimiä

Villieläinten katselu paras aika hämärä metsä

Kiinnitä erityistä huomiota eläinten käyttäytymistä koskeviin tietoihin – esim. B. heidän ruokinta-, nukkumis- ja lisääntymistottumuksensa – ja mitä ympäristöjä he pitävät parempana. Määritä paras aika katsella eläimiä oppimalla lisää eläimen päivittäisestä rutiinista. Varhain aamulla ja myöhään illalla tai hämärässä pidetään parhaita aikoja villieläinten katseluun. Monet eläimet lepäävät päivän helteellä.

Useimmat villieläimet muuttavat käyttäytymistään vuoden aikana. Ruskeat karhut lepotilaan, joten et todennäköisesti näe karhuja leikkimässä lumessa. Paras mahdollisuus havaita karhu luonnossa on alkukesä.

3) Hyvä naamiointi on tärkeää – ole näkymätön!

Villieläinten katselu retki vesiputous vastaa vaatteita naamiointi kuvio

Käytä neutraalin värisiä vaatteita sulautuaksesi ympäröivään maisemaan. Varhain aamulla voi olla kylmää, joten käytä lämpimiä, vedenpitäviä vaatteita, jotka ovat mukavat. Älä unohda aurinkovoidetta kuumina kesäpäivinä.

Useimmissa eläimissä haju ja kuulo ovat herkempiä kuin heidän näkökykynsä. Vältä kahisevien vaatteiden käyttöä ja siirry aina mahdollisimman kauas tuuleen. Vältä vesipulloa, hajusteita, tuoksuvia voiteita tai hiustuotteita.

4) Oikeat laitteet eläinten tarkkailuun

Varustus riippuu siitä, missä villieläinten katselu tapahtuu. Muista tuoda ilmastoon sopivat vaatteet ja pukeutua kerroksittain. Kerro jollekin, missä olet ja milloin tulet takaisin. Jos et tunne sitä, tutustu alueeseen ja hanki tarvittaessa kartta ja kompassi tai GPS -laite. Mukaan tulee myös kamera ja kiikari. Ja älä unohda tuoda jotain syötävää. Jopa lyhyimmät matkat ovat mukavampia välipalojen kanssa.

Digitaalisen valokuvauksen edistyminen helpottaa upeiden eläinten kuvien ottamista kuin koskaan. Jotta voit kuvata villieläimiä niiden luonnollisessa elinympäristössä, sinun on pidettävä etäisyys. Jos voit, valitse erittäin hiljainen kamera tai kiedo se kankaaseen vaimentaaksesi sulkimen melun. Muista vain, ettet joudu vaaraan yrittäessäsi saada täydellistä kuvaa. Turvallisin tapa kuvata lihansyöjiä, kuten harmaakarhuja, susia tai isoja kissoja, on ajoneuvosta tai pelikameran kanssa. Villieläinkameroita tarjotaan nykyään hyvin erilaisina versioina, ja niillä on pisteitä upeilla toiminnoilla, kuten Full HD -video, infrapunasalama, aikaviive ja paljon muuta.

5) Ole kärsivällinen!

Katsomassa murmeliä pystyssä Alpeilla

Etsi hyvä paikka ja ole valmis odottamaan. Joskus näet enemmän, jos istut hiljaa hetken ja odotat vain eläimen saapumista. Odottaminen voi kuulostaa tylsältä, mutta luonnossa odottaminen on usein sekä rentouttavaa että palkitsevampaa kuin odotit.

Useimmat eläimet näkevät, kuulevat tai haistavat sinut kauan ennen kuin olet tietoinen niiden läsnäolosta. He tarkkailevat sinua ja sen mukaan, kuinka kaukana olet ja miten käyttäydyt, he päättävät jäädä, puolustaa itseään tai paeta. Puhu mahdollisimman vähän ja käytä käsisignaaleja aina kun voit. Laita puhelin mykistykseen. Luota aisteihisi. Kuuntele halkeilevia oksia, eläinkutsuja tai lintujen siipiä.

6) Kun näet villieläimiä …

Käytä kiikaria katsoessasi eläimiä

Kun näet eläimen, ole hiljaa ja anna sille aikaa tottua sinuun. On tärkeää tarkkailla eläintä kaukaa, missä se on mukava. Jos tulet liian lähelle, se juoksee karkuun. Vältä silmäkosketusta, mutta katso ympärillesi ja pidä eläin poissa silmäsi kulmasta ja näköetäisyydeltä. Katso kiikaria tarkemmin. 8 × 40 kiikarit ovat täysin riittäviä.

Varo varoitusmerkkejä, kuten vapinaa, pään nostamista jne. Lintu, joka lentää ympyrässä pään yli, pyytää sinua siirtymään pois pesästä. Nuoret eläimet, jotka näyttävät “orvoilta”, on jätettävä jälkeensä. Vanhemmat odottavat luultavasti lähtöäsi, ennen kuin hakevat jälkeläisiään.

Punainen kettu vauva kutsuu äitinsä katsomaan eläimiä

Kun olet siellä, muista aina, että olet vierailija ja villieläimet eivät ole eläintarhan eläimiä! Et takuulla koskaan unohda ensimmäistä kertaa noustaksesi villieläimen lähelle. Monet upeat luonto- ja villieläinkuvat muistuttavat sinua uudesta ja uudestaan ​​tästä kauniista seikkailusta. Ota siis budjettisi ja aikaasi huomioon ja tutustu luontoon parhaimmillaan!

Previous Post
Marmori-, muovi- tai puuleikkuulauta terveelliseen elämään
Next Post
Työskentely lasten kanssa: 14 puuntyöstöideaa ja yksinkertaisia ​​ohjeita