15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Pakkaa matkalaukkusi – tarkistuslista ja hyödyllisiä vinkkejä

Matkalaukun pakkaaminen-tarkistuslista-vinkit-vaatteiden järjestäminen-lajittelu

Klo pakata matkalaukku voi tapahtua, että tärkeät asiat on unohdettu tai et ole ottanut tarpeeksi mukanasi. Jotta loma ei pilaisi heti alusta, on järkevää suunnitella etukäteen, mitä todella tarvitaan, ja pakata se oikein. Monet asiat eivät ole sallittuja käsimatkatavaroissa, muiden on aina oltava mukanasi, kuten kaikki tärkeät asiakirjat, arvoesineet ja lääkkeet. Lisäksi käsimatkatavarat on optimoitava kaikkiin tapauksiin, jotta voit tulla toimeen näiden asioiden kanssa muutaman päivän ajan. Pakkauksen yhteydessä on järkevää kysyä itseltäsi: ‘Mitä astioita en ehdottomasti voi tehdä ilman?’

Matkalaukun pakkaaminen – valmistelu

pakkaus-matkalaukku-tarkistuslista-vinkit-matkatavarat-matka-käsimatkatavarat

Matkan ja / tai matkatavaroiden valmistelu alkaa säätarkastuksella. Nykyinen sääennuste 1-2 päivää ennen lähtöä voi laskea laskun. Säästä itsesi ikäviltä yllätyksiltä ja asuilta, jotka eivät sovi sääolosuhteisiin, jos olet hyvin valmistautunut matkakohteesi lämpötiloihin. Näiden arvokkaiden tietojen perusteella käytät aikaa pakkausluettelon laatimiseen.

Pakkaa matkalaukkusi – tee tarkistuslista

Pakkaa matkalaukkusi -checklist-tips-checklist-create-template-print out

Laadi päivä ennen matkalaukkusi pakkaamista huolellisesti harkittu matkalaukun tarkistuslista. Mieti, mitä todella tarvitset. Selvitä etukäteen, mitkä astiat ovat saatavilla hotellissa. Erityisesti pyyhkeet, kylpytakit ja hiustenkuivaajat kuuluvat monien hotellien vakiovarusteisiin. Lisäksi kulttuurierot vaihtelevat maittain, kuten sähköliitäntä, ja voit tiedustella asiasta sähköpostitse. Laitat pakkauslistan matkatavaroihisi, jotta et unohda mitään lähtiessäsi.

Pakkaa matkalaukkusi tai matkusta vain käsimatkatavaroiden kanssa

Pakkaa matkalaukkusi-tarkistuslista-käsimatkatavarat-matka-lentää-lentoyhtiöt

Monet haluavat matkustaa ilman paljon matkatavaroita ja ovat siksi joustavampia. Tästä on monia etuja, ja etenkin halpalentoyhtiöiden kanssa sinun ei tarvitse maksaa ylimääräistä. Lisäksi aikaa ei menetetä sisäänkirjautumisen tai saapumisen yhteydessä. Eri lentoyhtiöillä on omat määräyksensä siitä, kuinka suuri ja raskas käsimatkatavarakappaleen tulee olla, ja sinun pitäisi saada tämä selville ajoissa. Useimpien lentojen koko on rajoitettu 55 cm x 40 cm x 20 cm ja paino noin 6-10 kiloon lentoyhtiöstä riippuen. Jos selviät lomalla pienillä asioilla, voit säästää paljon rahaa matkatavaramaksuissa. Tätä varten kannattaa investoida matkatavaraan, joka on suunniteltu erityisesti näihin mittoihin.

Matkalaukkujen pakkaaminen – mitkä asiat eivät ole sallittuja käsimatkatavaroissa

Matkalaukkujen pakkaus-tarkistuslista-vinkit-nesteet-muovipussit-lentokenttä

Turvallisuussyistä tiettyjä esineitä ei saa kuljettaa käsimatkatavaroissa. Olemme koonneet listan:

 • (Useita) sytyttimiä
 • Keitot, hillot, levitteet, …
 • Suuret määrät nestettä, mukaan lukien pastat, siirapit, voiteet ja geelit
 • Lääkkeet ilman reseptiä eivätkä alkuperäisessä pakkauksessaan
 • Telttakoukut
 • Tietyt urheilu- ja vapaa -ajan varusteet
 • Kalastusvavat
 • Peroksidit ja hiusvärit
 • Poranterät ja muut työkalut
 • Kynsiviilat, kynsisakset & Partaterät

Nesteitä, voiteita tai geelejä voidaan kuljettaa käsimatkatavaroissa, jos ne on täytetty yksittäisiin suljettaviin säiliöihin enintään 100 ml asti ja pakattu enintään 1 litran suljettavaan muovipussiin.

Pakkaa matkalaukut – Kuinka monta matkatavaraa on sallittua?

Pakkaa matkalaukkusi-tarkistuslista-vinkit-käsimatkatavarat-matka-loma

Monien lentoyhtiöiden avulla voit ottaa toisen laukun tai henkilökohtaisen esineen lentokoneen matkustamoon käsimatkatavaroiden lisäksi. Yleensä tämän pitäisi kuitenkin olla paljon pienempi kuin tavallinen käsimatkatavara. Henkilökohtainen esine voi olla esimerkiksi:

 • takki tai takki
 • sateenvarjo, kainalosauvat / kävelykeppi
 • käsilaukku
 • pieni kamera- tai kannettavan tietokoneen laukku
 • Lukemismateriaali

Pakkaa matkalaukkusi – suunnittele matkatavarasi huolellisesti etukäteen

pakkaus-matkalaukku-tarkistuslista-vinkit-matkatavaroiden-käsimatkatavaroiden lajittelu

Vaatteiden vetäminen kaapista sattumanvaraisesti ajatuksella pukeutua lomalla tai saapua lomakohteeseen ja huomata, että tämä ja se on unohdettu, ovat tilanteita, jotka voivat pilata hyvän mielen. Kun kaikki on käsimatkatavarassa, jatka vaatteiden kanssa.

Suunnittele asuja ja pakkaa ne matkalaukkuun

Pakkaus-matkalaukku-tarkistuslista-vinkit-lajittelu-vaatteet-luominen-tarkistuslista

Säästä aikaa ja tilaa turhissa asioissa suunnittele asusi ennen matkaa. Sinun olisi tietysti pitänyt ilmoittaa itsellesi lomakohteen säästä tietyn ajanjakson aikana ja valita vaatteet sen mukaan. Lisäksi otat osia, jotka voidaan yhdistää eri tavoin. Koordinoi ulkonäkösi päähän. Näyttävä toppi voidaan yhdistää farkkuihin ja lenkkariin päivällä sekä hameeseen ja korkokenkiin illalla. Et varmasti tarvitse viittä eri neuletakkia jokaista lomapäivääsi varten, jos se tulee kylmä. Viileä nahkatakki riittää parantamaan ulkoasua. On aina hyvä idea kokeilla asuja ennen matkaa. Joten et menetä milloin tahansa myöhemmin epäröimällä, mitä osaa yhdistää mihin.

Pakkaa matkalaukkusi ja ota mahdollisimman vähän arvoesineitä mukaasi

Matkalaukun pakkaaminen-tarkistuslista-vinkit-asiakirjat-arvoesineet-rahaa

Arvoesineiden, kuten korujen, kameroiden ja vastaavien, on oltava mukanasi ja kuuluttava käsimatkatavaroihin. Jos matkalaukkusi katoaa tai varastetaan, kaikki arvokas on mukanasi. Pohjimmiltaan otat mahdollisimman vähän arvoesineitä, koska voi tapahtua, että menetät lompakkosi tai jopa varastetaan. Siksi taskurahaa ja huoneavaimia lukuun ottamatta sinulla ei aina ole mukanasi mitään arvokasta, kuten rahaa, maksukortteja, passeja ja vastaavia. Monissa hotelleissa ja hostelleissa on pienet kaapit, joissa on lukot arvoesineille. Lisäksi voit suunnitella piilopaikan itse ja tehdä arvotavarasi näkymättömiksi varkaille. Huuhtele tyhjä shampoo- tai rusketuspakkaus hyvin ja leikkaa yläosa auki. Siinä voit tuoda arvokkaita asioita ja asiakirjoja.

Pakkaa kosmetiikkatuotteet matkalaukkuun – näytepakkaukset säästävät valtavasti tilaa

Pakkaa matkalaukku-tarkistuslista-vinkit-kosmeettiset tuotteet-näytepullot-nesteet

Et varmasti tarvitse täyttä pulloa shampoota viikon lomalle. Pienet pakkaukset ja näytepullot on suunniteltu erityisesti matkoille. Pienestä määrästä huolimatta ne eivät ole ollenkaan halpoja. Ostamisen jälkeen pieniä muovipurkkeja voidaan käyttää useita kertoja, vaikka sisältö olisi pitkään käytetty. Pese ne pois kunnolla, poista merkkimerkki ja kirjoita pullon sisältö tussilla. Huomaa, että käsimatkatavaroissasi ei saa olla yli 100 ml: n säiliöitä.

Pakkaa matkalaukkusi – fiksut temput ja vinkit säästävät tilaa matkatavaroissasi

Matkalaukkujen tarkistuslistan pakkaaminen-vinkit-lajittelu-vaatteet-rulla-vinkit

Raskaat asiat alas: Pakkaa raskaat tavarat, kuten kengät, kosmetiikka, kirjat, matkalaukun alaosaan. Tämä tarkoittaa, että ne eivät työnnä muuta sisältöä alaspäin, taivuta niitä ja mahdollisesti vahingoita niitä matkatavaroita kuljetettaessa.

Älykäs pakkaus: täytä sukat, sukkahousut ja muut pehmeät välineet kengissä säästääksesi tilaa matkalaukussa. Lisäksi tämä pieni temppu pitää kengät hyvässä kunnossa.

Pakkaa matkalaukkusi ja laita raskaat tavarat alas

Matkalaukkujen tarkistuslistan pakkaaminen-vinkit-lajittelu-käärittävät vaatteet

Rypytön pakkaus: Pakkaa vaatteesi, jos asetat pehmopaperia (harrastusliikkeestä) tai aamiaisvoileipäpaperia yksittäisten vaatteiden väliin. Lisäksi voit pakata vaatteita, puseroita tai housuja erillään toisistaan ​​läpinäkyviin muovipusseihin aivan kuten siivouksesta. Taita paidat ja puserot toistensa sisään estääksesi paidan kauluksen murtumisen, vieritä vyö kauluksen aukkoon. T-paitoja, kevyitä puseroita ja muita puuvillavaatteita voidaan kääriä taitettujen sijasta, mikä helpottaa matkalaukun aukkojen täyttämistä. Kerrosten välissä oleva pahvi estää rypistymisen, erityisesti hienojen materiaalien kanssa. Jotta rintaliivit säilyttävät muotonsa, peitä kupit sukkilla tai alusvaatteilla.

Pidä asiat siistinä, kun pakkaat matkalaukkusi

pakkaus-matkalaukku-tarkistuslista-vinkit-hauras-tavarat-tarvikkeet-matkatavarat

Pienet asiat, kuten latauskaapelit, lääkkeet, pukukorut ja hiusasusteet, voivat eksyä nopeasti suureen matkalaukkuun. Pakkaa ne erillisiin muovipusseihin tai pieniin astioihin. Tyhjään Tic Tac -purkkiin hiusleikkeet ja kuminauhat mahtuvat täydellisesti ja pysyvät siistinä. Hauraat esineet, kuten aurinkolasit, on käärittävä vaatteisiin, jotta ne eivät puristu matkan aikana.

Pakkaa matkalaukkusi ja estä ylimääräiset matkatavarat

Matkalaukkujen pakkaaminen-tarkistuslista-vinkit-käsimatkatavarat-naisten-laukut-matkatavarat

Onko mahdollista, että olet ostanut liikaa matkamuistoja ja matkalaukkusi repeytyy saumasta? Ota taitettava matkalaukku mukanasi matkalaukkuun lähtiessäsi. Tarvittaessa voit käyttää tätä käsimatkatavaroihin tai lisämatkatavaroihin paluumatkalla. 15–45 euron kiinteät hinnat peritään lisämatkatavaroista lentoyhtiöstä riippuen. Se on paljon halvempaa, jos varaat sen verkossa, palvelukeskuksessa tai matkatoimistossa ennen lähtöä.

Matkalaukkujen pakkaaminen – sisäpiirin vinkki: Tullittomat tavarat on vapautettu matkatavarasäännöksistä

Pakkaa matkalaukku-tarkistuslista-vinkit-tax-free-shopping-free

Kaikki, mitä ostat turvatarkastuksen jälkeen, on tullitonta. Tullivapaalta vyöhykkeeltä ostetut tavarat on vapautettu käsimatkatavarasäännöistä ja voit ottaa ne mukaasi lentokoneessa. Voit myös laittaa nopeasti jotain ylimääräistä tax free -laukkuun.

Pakkaa matkalaukkusi ja matkusta turvallisemmin

Pakkaa matkalaukkusi tarkistuslista-vinkit-turvallisuus-lukko-lukko

Yleensä jokaisen matkustajan on kiinnitettävä huomiota matkatavaroidensa turvallisuuteen ja lukittava se aina. Toisaalta pieni lukko ei voi estää varkautta, mutta se voi osoittaa sen. Voi tapahtua, että röntgenkuvauksen jälkeen matkatavarat on avattava turvallisuussyistä, yleensä vahingoittamatta lukkoa. Matkalaukkujen valmistajalta saamansa pääavaimen avulla lähes kaikki lukot voidaan avata ilman ongelmia ja ne avataan vain poikkeustapauksissa. Kaikissa tapauksissa matkustaja saa aina tiedotteen tapahtumista.

Arvoesineitä, kuten kannettavia tietokoneita, käteistä ja koruja, on pidettävä käsimatkatavaroissa

Pakkaa matkalaukkusi tarkistuslista-arvokkaita-asiakirjoja-rahaa

Previous Post
3 luovaa syksyistä lautasliinarengasta itse tekemiseen
Next Post
Valmista runsaasti hiilihydraatteja sisältäviä reseptejä nopeasti – 6 ehdotusta jokaista ateriaa kohti päivässä