15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Pyöreän kukkapenkin luominen: vinkkejä suunnitteluun ja kauniita suunnitteluideoita

Puutarhan kukkapenkit ovat usein karkeita ja suorakulmaisia, tai ehkä hieman kaarevia tai soikeita, mutta entä hyvä ympyrä? Melkein mikä tahansa muoto sopii, mutta täysin pyöreä kukkapenkki voi olla loistava tapa tehdä jotain erilaista tai luoda erottuva keskipiste puutarhaan. Tässä artikkelissa on kaikki pyöreän muotoisen kukkapenkin luominen sekä monia upeita suunnitteluideoita!

Mihin pyöreä kukkapenkki sopii?

Pyöreät kukkapenkit sopivat hyvin nurmikolle

Meillä on tapana istuttaa kukkapenkkejä ilmeisiin paikkoihin – puun ympärille, talolle tai jalkakäytävien väliin. Piilotamme ne näihin paikkoihin, joissa ne toimivat kauniina taustana puutarharakenteille tai nurmikoille.

Mutta entä jos haluat tehdä kukkapenkistä puutarhan keskipisteen? Vai onko sinulla suuri avoin tila, jonka haluat täyttää? Pyöreä kukkapenkki on täydellinen ratkaisu. Voit sijoittaa sen melkein mihin tahansa ja siitä tulee katseenvangitsija. Ja ympyrän kukissa on jotain, joka miellyttää silmää.

Vinkkejä pyöreän kukkapenkin suunnitteluun

Suunnittele ja istuta pyöreä sänky

Pyöreän kukkapenkin luominen voi olla vaikeampaa kuin luulet. Useimmilla muilla kukkapenkeillä on jonkinlainen tausta, kuten seinä, aita, kävelytie, puu tai yksinkertaisesti puutarhan reuna. Pyöreä kukkapenkki seisoo enimmäkseen yksin, mikä tarkoittaa, että se vaatii erityisiä suunnittelunäkökohtia. Pyöreän sängyn suunnittelulle ei ole tiukkoja sääntöjä, mutta muutama yleinen vinkki auttaa sinua tekemään siitä optimaalisen ja ennen kaikkea kauniin.

Valitse sijainti

Puutarhan pyöreät kukkapenkit luovat rakennetta

Suunnittele ensin, mihin haluat istuttaa sängyn ja kuinka suuren sen pitäisi olla. Toisin kuin suorakulmaiset kukkapenkit, jotka voidaan sijoittaa mihin tahansa, tarvitset hieman enemmän tilaa pyöreälle muodolle.

Suuremmissa avoimissa tiloissa tai nurmikoilla pyöreä tai kaareva sänky tulee todella omaksi. Koska pyöreä kukkapenkki näyttää erittäin koristeelliselta ja tarvitsee keskeisen paikan puutarhassa. Pitkät, kapeat ja kulmikkaat sängyt sopivat paremmin seinän tai aidan kulmiin ja alueisiin.

Merkitse ääriviivat

Pyöreä kevätkukkapenkki, jossa tulppaanit, orvokit ja krookukset

Pyöreän kukkapenkin luomiseksi avoimeen tilaan sinun on ensin merkittävä ääriviivat. Aseta puinen vaarna valitun paikan keskelle. Sido naru paaluun ja merkitse sillä täydellinen ympyrä. Helposti liikuteltavan sauvan ja pitkän narun avulla voit leikkiä koolla ja sijainnilla, kunnes saat sen oikein. Voit myös merkitä ympyrän puutarhaletkulla tai hularenkaalla. Kun ympyrä on merkitty, poista kaikki olemassa oleva ruoho ja rikkaruohot, kaivaa maaperä löysäämään sitä ja valmista se. Nyt on kasvien vuoro.

Istuta pyöreä kukkapenkki

Ennen kuin laitat kukkia tai kasveja sänkyyn, kannattaa tehdä yksityiskohtainen suunnitelma. Sinun on aina pidettävä silmällä valitsemaasi paikkaa, koska se määrää kasvien valinnan. Tässä muutamia ideoita:

Valitse ympyrän keskipala

Luo pyöreä kukkapenkki rakenteen luomiseksi

Olemassa oleva puu on erinomainen keskus kukkapenkille, mutta se ei ole ehdottoman välttämätöntä. On kuitenkin oltava jotain, joka ankkuroi ympyrän, kuten pensas, korkea kukka tai kasvi, jolla on mielenkiintoisia lehtiä. Näin sänky saa rakenteen.

Mieti mallia

Pyöreä kukkapenkki keskipisteenä etupihalla

Älä vain laita kukkia satunnaisesti. Ympyrä vaatii enemmän järjestystä. Voit esimerkiksi tehdä samankeskisiä renkaita erityyppisistä kukista tai jakaa ympyrän neljänneksiksi tai kahdeksasosiksi. Toistot toimivat myös hyvin. Seuraavassa on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua pyöreän sängyn istutuksessa:

  • Aseta aina korkeat kukat, pensaat tai pensaat keskelle.
  • Mitä matalampi kasvi on, sitä lähempänä se on istutettava rajaan. Poikkeus on mahdollinen, jos haluat luoda korkean ja matalan kuvion kahdesta kasveista.
  • Kasvit tarvitsevat valoa, joten niitä ei saa istuttaa liian tiheästi.
  • Jos kukkapenkissäsi on maanpeite, käytä sitä reunalla tai käytä sitä suoraan reunana.

Valitse kasvit, jotka kasvavat hyvin yhteen

Istuta pyöreä sänky, jossa on kukkia ja pensaita

Kaikkien kasvien, jotka laitat pyöreään kukkapenkkiin, tulee vaatia samaa maaperää, vettä ja valo -olosuhteita. Tämä helpottaa sängyn hoitoa ja takaa hyvän kasvun. Mutta tarvitset myös vaihtelua, muuten kukkapenkki on tylsää. Valitse eri korkeudet ja värit ja lisää kukkia täydentäviä kasveja mielenkiintoisilla lehdillä.

Vinkkejä istutukseen

Luo kukkapenkki puutarhalampun ympärille

Ennen kuin istutat kukat maahan, tee koeajo asettamalla ne paikoilleen, kun ne ovat vielä ruukuissa. Järjestä ne haluamallasi tavalla, kunnes olet tyytyväinen lopputulokseen. Voit tehdä tämän kiertämällä koko kukkapenkkiä katsomaan kasveja, jotta tiedät mikä toimii ja mitä liikuttaa.

Jos pidät asettelusta, kaivaa sopivat reiät kullekin kasville ja aseta ne vain niin syvälle maaperään kuin ne kasvoivat ruukuissa. Kastele kasvit hyvin sen jälkeen, kun ne on siirretty pyöreään kukkapenkkiin.

Reunaa sänkyä

Pyöreä kukkapenkki, jossa on vähän kasvavia ruusuja

Sängyn ympärillä oleva reuna auttaa määrittelemään sen. Voit käyttää tähän lähes mitä tahansa, mukaan lukien perinteiset reunat, kivet, tiilet jne. Matala suojaus tai maanpeite on myös hyvä tapa luoda sängylle jonkinlainen reuna..

Mitä kasveja pyöreälle kukkapenkille?

Pyöreät kukkapenkit hyzianthesilla ja kukkapolku orvokkeineen puutarhassa

Pyöreät kukkapenkit, jotka on asetettu puutarhan keskelle, altistuvat enimmäkseen suoralle auringonvalolle. Sängyn sijainti on ratkaiseva istutuksen kannalta, koska kaikki kukat eivät menesty auringossa. Jos lähellä on puita tai jos kukkapenkki luodaan lähelle taloa, kasvit sopivat myös osittaiseen varjoon.

Pyöreä kukkapenkki, jossa on pieni silta koristeena

Kuvittele pyöreä sänky kuin kukkiva suihkulähde. Haluat korkeat kukat keskellä, alempien kasvien ympäröimänä ja kukkivien maanpeitteiden ympäröimänä. Ajattele monivuotisten ja yksivuotisten kasvien yhdistelmää, kun suunnittelet puutarhan ulkoasua. Monivuotisten kukkien, yksivuotisten kukkien, sipulien ja koristeellisen reunan yhdistelmän luominen luo värin, tekstuurin ja kauneuden lähteen koko kauden ajan. Luota kauniisiin lehtineen kukkiviin kasveihin, jotta pyöreä kukkapenkki näyttää houkuttelevalta eikä paljaalta edes kukinnan jälkeen.

Pyöreä kukkapenkki punaisia ​​ja valkoisia kukkia pienen puun ympärillä

Esimerkkejä kauniista pitkään kukkivista monivuotisista kukkapenkeistä ovat kissanminttu, aurinkohattu, siankärsämö ja dayliljat, joita voidaan käyttää erikseen tai yhdessä luodaksesi kauniin kokonaisuuden. Jos puutarhanhoito ei häiritse sinua, voit myös luottaa vuotuisiin kesäkukkiin, mutta sinun on istutettava ne uudelleen joka vuosi. Suosituimpia näistä ovat verbena, snapdragons, vuotuinen pellava, nasturtiums ja paljon muuta.

Vinkki: Voit saada neuvoja sopivista kasviyhdistelmistä puutarhakeskuksessa. Asiantuntijat auttavat sinua löytämään oikeat kukat, jotka toimivat parhaiten puutarhassa.

Mukavia suunnitteluideoita pyöreälle kukkapenkille

Pyöreä korotettu sänky

Korotettu sänky, jossa on kukkia mukavan väriyhdistelmän ympärillä

Kukkapenkkien ei välttämättä tarvitse olla maanpinnan tasolla. Pyöreä mäkinen sänky kiinnittää silmät heti sen korkean asennon vuoksi ja siitä tulee todellinen katseenvangitsija puutarhassa. Lisäksi kasvit hyötyvät hyvästä ravinteiden saannista ja riittävästä lämmönkehityksestä tällaisessa sängyssä. Tässä artikkelissa on monia vinkkejä kukkulan sängyn luomiseen. Jos haluat muuttaa mäen sängyn selkeästi korotetuksi vuoteeksi, ympäröi se esimerkiksi luonnonkivellä, tiilillä tai puulla sen mukaan, mikä materiaali sopii parhaiten puutarhan tyyliin.

Luo pyöreä kukkapenkki puun ympärille

Luo pyöreä kukkapenkki puun ympärille

Jos puutarhassa on puita ja etsit parhaillaan ideoita maiseman parantamiseksi, puun ympärillä oleva pyöreä kukkapenkki on todella hyvä vaihtoehto. Pyöreä muoto on sopusoinnussa puun kanssa ja luo sille täydelliset puitteet.

Ideoita sängyn reunaan

Tee mielenkiintoinen sisustusidea puutarhavuoteelle takana

Mahdollisuudet kauniille rajalle ovat lähes rajattomat. Selkeästi määritelty raja ei ole vain visuaalisesti houkutteleva, vaan sillä on myös käytännöllinen tehtävä. Ilman reunaa kasvit voivat kasvaa naapurialueille tai nurmikon nurmikon syrjäyttää.

Tähän olemme koonneet muutamia mielenkiintoisia ideoita, joita on helppo jäljitellä ja jotka tarjoavat sopivan muunnelman jokaiseen puutarhatyyliin. anna itsesi inspiroitua!

Pyöreä kukkapenkki, jota reunustavat tiilet

Ympäröi kukkapenkki tiilillä

Reunasta pyöreä vuode puupalkkeilla

Puinen pyöreä sängynpäällinen korotetulle sängylle

Kivestä korotettu sänky on täydellinen kukille

Pieni pyöreä kukkapenkki, jossa on kivireunus

Käännä vanha vaunun pyörä kauniiksi kukkapenkiksi

Istutetaan vanha vaunupyörä DIY -idea kukkapenkeihin ympäri

Vuoderaja kivillä

Kiviä viisteinä pyöreille vuoteille

Luo pyöreä kukkapenkki vanhoihin renkaisiin

Vanhojen renkaiden istutusidea pyöreille kukkapenkeille

Matala suojaus toimii erittäin hyvin luonnollisena sängyn reunana

Matala pensasaita kuin kukkapenkki reunustamassa

Maanpäällinen reunan sijaan

Luo nurmikolle pyöreä kukkapenkki

Previous Post
Conseils pour décorer votre tête de lit dans la chambre
Next Post
Koronamaskit käytön jälkeen – enemmän lääketieteellistä jätettä pandemian aikana