15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kaltevuuden saaminen – ideoita maisemointiin ja puutarhan optimointiin

etupiha, jossa on vihreitä kasveja ja ruosteisia portaita retro -ilmeessä

Pankin vahvistaminen voi olla pelottava tehtävä. Tämän vuoksi voit ajatella tapoja suunnitella puutarhasi katkaisemalla rinne. Puutarhapolkuja voi myös olla vaikea kävellä niitä käsiteltäessä. Jyrkillä rinteillä on myös riski, että maaperä valuu alas sateen aikana. Rinteillä on kuitenkin myös joitain etuja. Näkymäsi on välitön ja dynaamisen ilmeen luominen on helppoa kukkulan päällä seisovilla kasveilla. Taitava puutarhuri voi kuitenkin piristää puutarhaasi kartiomaisten ikivihreiden, kukkien, koristekasvien ja pensaiden vastakkaisilla tekstuureilla. Voit pitää maiseman liikkeessä tarttumalla kaltevuuteen ja käyttämällä puutarhan sängyn pituutta. Tässä viestissä löydät käytännön vinkkejä ja ideoita, joiden avulla voit optimoida puutarhasi.

Ota rinne ja maksimoi puutarha

Moderni talo, jossa puutarha nurmikolla ja kivistä

Jos puutarhassa olisi yksi asia, jonka haluaisit muuttaa, mikä se olisi? Onko se ärsyttävä rinne, jossa likaa ja mutaa virtaa alas aina, kun sataa? Nämä rinteet eivät ole vain epämiellyttäviä. Ne voivat myös saada muun pihasi näyttämään hankalalta. Mitä voit tehdä asialle? Paras tapa muuttaa puutarha -alue kauniiksi, esimerkiksi rakentamalla tukiseinä ja estämällä rinne. Nämä tarjoavat monia käytännön etuja suojaamaan kotiasi tai omaisuuttasi vaurioilta. Kaikkien näiden loogisten syiden lisäksi tukiseinät ovat myös hienoja sisustuselementtejä.

Turvallinen pengerrys kiviseinällä ja maisemoinnilla

Liittämällä seinän voit korjata kaltevuuden, mutta voit myös muuttaa sen kauneudeksi, josta todella nautit tulevina vuosina. Tukiseinät estävät myös eroosiota ja tulvia, jotka voivat vahingoittaa pihaasi, kotiasi ja muita kiinteistösi rakenteita. Tällaiset rakenteet voivat myös poistaa epämiellyttävät suppilot tai muut näön pitämällä lattiaa paikallaan. Puutarhasi saattaa tarvita jopa vähemmän hoitoa, koska siinä on vähemmän likaa sateen jälkeen.

Ota rinne pysyvästi kiinni

Maisemointi ja rinteiden vahvistaminen halpa ratkaisu portailla ja kukilla

Kuvittele, että kävelet puutarhaan sateen jälkeen. Maaperä on kosteaa ja vesipisarat hohtavat kasveilla. Linnut hyppäävät kukkapenkkiesi läpi. Olet terassin lattiaa vasten ja kiviä, oksia, lehtiä tai kohoumia on hyvin vähän. Kauniista mukulakivipäällysteestäsi on tullut halpa ratkaisu kaltevuuden vahvistamisen ansiosta ja näyttää siten todella siistiltä.

puutarhan suunnitteluideoita kaltevuudella kiinnitetään kivillä betonilla tai luonnonkivellä

Tukiseinä ei ainoastaan ​​suojaa puutarhan maisemaa, vaan antaa sille myös uuden tekstuurin ja yksityiskohtia. Tukiseinät voivat lisätä takapihalle paljon enemmän kuin vain toiminnallinen tarkoitus. Voit lisätä kukkapenkkejä seinään lisää väriä ja tekstuuria varten. Tämä luo portaat, jotka vievät sinut kiinteistön alemmalle tasolle. Tämä tarkoittaa, että voit jopa rakentaa monitasoisia seiniä, jotka tekevät puutarhasta entistäkin mielenkiintoisemman.

idyllinen ulkoalue, jossa rinteessä vesipiste, luonnonkivituet, takka ja puiset tuolit

Puutarhasi asettelusta riippuen voit sisällyttää tukiseinät ulkotiloihisi. Onko tietoa miten se tehdään? Rakenna palo -kuoppa lohkoilla rinteesi tukemiseksi ja luo patio sen eteen. Toinen vaihtoehto olisi käyttää osa tukiseinääsi ulkokeittiönä penkkinä. Voit myös luoda korotetun puutarhan, jossa on monikerroksiset seinät.

Maisemointi kivillä ja betonilla hillitsemään kaltevuutta takan ja puutarhakalusteiden kanssa

Parasta on, että uusi tukiseinäsi on kaunis, pysyvä rakenne, josta sinä ja perheesi nautitte tulevina vuosina. Jos esimerkiksi käytät kiveä, betonia tai jopa luonnonkiveä tukiseinässä, teet pitkän aikavälin sijoituksen. Joten voit edullisesti lisätä kodin kauneutta ja arvoa tarttumalla kaltevuuteen.

Kaltevuuden vakautus puutarhassa

kauniisti suunniteltu puutarha -alue, jonka kaltevuus muuttuu kukkapuutarhaksi ja nurmikoksi

Rinteessä oleva maaperä ei usein ole ihanteellinen. Joskus pintamaalla on taipumus huuhtoutua nopeasti pois ottamalla ravinteet ja hedelmällisyys mukaan. Ei ole harvinaista, että sieppaat penkereen, jossa se on enimmäkseen kivi ja tuskin maan peitossa. Tässä tapauksessa saatat joutua luomaan kasveja ja työskentelemään lisämaassa viljelykasvien vahvistamiseksi. Jotkut näistä voivat kasvaa rinteessä ja ovat riittävän tukevia pitämään kiinni kovasta maasta. On myös parasta jakaa alkuperäiset kasvit ja peittää koko alue nopeasti muutaman vuoden kuluessa samalla, kun se tarttuu rinteeseen.

Nauti sisäpihan pengerrystä, jossa on marmoriportaat ja modernit puutarhanvuoteet

Runsaat sateet voivat pestä pois maaperän, soran ja jopa kasvillisuuden pihan rinteillä, mikä vaikeuttaa kasvua tai houkuttelevan maisemoinnin luomista. On olemassa lukuisia ratkaisuja maaperän eroosio -ongelmiin rinteillä, mutta valitettavasti ei ole yhtä tapaa estää eroosiota. Saat kuitenkin parempia tuloksia, jos käytät useampaa kuin yhtä suojaustapaa. Tämä ei tarkoita sitä, että sinun on sisällytettävä kaikki vaihtoehdot puutarhan suunnitteluun, mutta sinun on valittava useita vaihtoehtoja, jotka voivat toimia yhdessä, jotta rinne säilyy ehjänä.

Rinteiden terassit kivillä

Luo rivitalo ja varmista rinne kivillä ja estä eroosiota

Kiviseinät ovat myös klassinen tapa rivitaloitua ja kesyttää puutarhan rinne. Vaikka ne vaativat aluksi paljon työtä, tuloksena on sekä toimiva että houkutteleva rakenne. Kiviseinien avulla voit luoda alueita kasveille, jotka ovat riittävän suuria työskentelemään siellä. Nämä näyttävät jopa hyviltä itsestään, vaikka niiden sisältämät kasvit herättävät hyvin vähän huomiota. Lisäksi koska kivi lämpenee varhain keväällä ja lähettää lämpöä yöllä, luot myös mikroilmaston, jossa voit kasvattaa kasveja, jotka eivät selviäisi muilla puutarhan alueilla.

Saavuta rinteet metsäalueella monivuotisilla pensailla ja liljoilla puutarhapolkujen välissä

Joten kun sieppaat rinteen, siitä voi tulla osa maisemaasi, vaikka se kaventuu kaukaisuuteen. Esimerkiksi jotkut asunnonomistajat asuvat lähellä metsäistä omaisuutta, joka laskeutuu alas kohti pihaa ja kotia. He antavat puiden nousta selkeämpään näkymään ja käyttävät todellisia metsäkasveja, kuten naisten saniaista ja ankanjalkaa sekä sydänlehtisiä ja sydänlehtikukkia. Vaikutus on lähes satumainen asetus, joka luo ainutlaatuisen ympäristön talon ympärille.

Ota rinne pienin askelin

Takapiha, jossa on kivistä valmistetut portaat ja nurmikko rinteen turvaamiseksi

Kun kaltevuuskulma on äärimmäinen, portaat ovat välttämättömiä. Sinun ei kuitenkaan tarvitse maisemoida koko rinteitä – ainakaan kaikkia kerralla. Käytä asuinaluettasi lähinnä olevaa tilaa ja luo hallittavia kasveja. Alemmilla tasoilla tämä voidaan usein tehdä ilman lisälaitteita, eikä laatikoiden käyttö ole helppoa. Ne luovat myös puutarhatilan rentoutumiseen ja viihdyttämiseen.

Luonnollinen kivipuutarha rinteessä

rinne on turvattu viljellyllä kivikkopuutarhalla, jossa on kauniita kukkia ja kasveja

Osa kumpun suunnittelun haasteesta on kasvien asettaminen ennen kuin ne pestään alas rinteestä. Kasvit tarvitsevat vettä vakiinnuttaakseen asemansa, ja karun rinteen kastelu vaatii vedenpoistoa. Jos et halua rinteeseen terassia ja tasapintoja, suurten kivien ja lohkareiden lisääminen on loistava vaihtoehto maan ankkuroimiseksi kasvien kasvaessa. Jotkut puutarhurit onnistuvat tekemään kivipuutarhan rinteessä näyttämään luonnolliselta pudottamalla kiviä. Kun kasvit täyttyvät, näyttää siltä, ​​että koko puutarha on kehittynyt itsestään. Joitakin rikkaruohoja ja huoltotöitä tarvitaan ensimmäisinä vuosina, mutta ne vähenevät viljelykasvien leviäessä.

Luo rinteeseen alppipuutarha

Luo puutarhasänkyjä betonista ja kivistä ja ime rinteitä metsän viereen

Jos kaltevuutesi on pohjimmiltaan kallio, pidä itseäsi onnekkaana. Tässä tapauksessa voit luoda ainutlaatuisen alppipuutarhan, joka vetää katseesi ylöspäin. Käytä olemassa olevia kiviä ja aseta ne uudelleen. Voit käyttää suurempia levyjä portaina ja tasoina. Betoniset kasvien sängyt sopivat upeasti luonnonkiveen. Lopuksi voit käyttää murskattua multaa mullan estämiseksi valumista ja siten yhtenäisen väripaletin luomista. Suuret ikivihreät kasvit painavat taimia, kun taas monivuotiset kasvit, kuten leivän kannus, voidaan täyttää missä tahansa ja saavat reunan näyttämään pehmeämmältä.

Käännä rinteestä puutarhapoluksi

optimoi puutarha kadun lähellä nurmikon tarttumalla nurmikolle ja kukkien ympäröimille portaille

Kävelytien terassointi puutarha-aluetta kohottaessa houkuttelee ohikulkijoita kukkiin. Portaiden sijasta monet asunnonomistajat päättivät asentaa askelkivet vetovoimalla. Tämä riittää pitämään jalankulkijat mukavina. Catwalkin varrella olevat rehevät monivuotiset kasvit ovat entistä tasaisempia käyttämällä alemmilla tasoilla olevia astioita ja ruukkupidikkeitä, jotka ovat kävelyn keskipisteitä. Tiellä kulkevilla autoilijoilla on myös rajoittamaton näkymä rinteiden puutarhaan eikä vain harvoille kasveille, joita tasainen puutarha tarjoaa heille.

Luo vihannespuutarha rinteelle terassilla

Luo rinteeseen vihannespuutarha betonilla ja puulla

Rinne voi olla siunaus tulevalle vihannespuutarhallesi, varsinkin jos se on eteläpuolella. Jokainen rivi sijaitsee omalla tasollaan ja saa suoraa auringonvaloa ilman, että sen edessä oleva rivi varjostaa. Veden saanti siellä voi kuitenkin olla haaste. Tästä syystä on suositeltavaa harkita tippakastelua. Lisäksi vihannesrivien väliset polut ovat tässä tapauksessa välttämättömiä. Maisemoinnissa voit hyödyntää kohotettua maaperää ritilän puolella istuttamalla kukkia, jotka ovat silmän korkeudella polkua pitkin.

ideoita maisemointiin kaltevuussuojalla kasveilta ja puilta yhdessä kivien kanssa

Pehmeää kaltevuutta varten voit luoda bermin, joka yhdistää metsäisen alueen avoimeen nurmikkoon. Tämä luo siirtymisen maanpeitteellä, joka näyttää luonnolliselta ja luo värikkään maton. Kuitenkin maa juoksee nopeasti pois bermin yli. Joten kohtele tätä kuin kivikkopuutarhaa ja käytä kasveja, kuten hiipivää liekinkukkaa, monivuotisia pelargonioita ja pieniä sinikelloja. Kukkien käyttö valkoisissa ja pehmeissä pastellisävyissä säilyttää metsän viileän tunnelman. Voit laajentaa väriä kevätkukintojen ulkopuolelle valkoisella ja keltaisella lehdellä.

Helppohoitoisia kasveja rinteiden puutarhaan

Ota rinne halvalla puusta tehdyillä kasvisängyillä sisäpihan vihannespuutarhana

Veden valuminen on yksi suurimmista haasteista rinteiden puutarhoissa, ja varsinkin kun saavutat rinteen ja se valuu ajotielle, jonne maaperä voi asettua. Tästä syystä valitse rinteeseen ankkuroivia kasveja, kuten pensaita, koristekasveja ja juurivaipan muodostavia kasveja. Kaikki nämä kasvit pitävät maaperän paikallaan ja vaativat minimaalista hoitoa kasvukauden aikana. Voit pysyä ulkona myös talvella. Kun vähän harkitset kasvien valintaa, mistä tahansa rinteestä voi tulla puutarhan keskipiste.

Previous Post
Nest Designsin rannalla sijaitseva välimerellinen huoneisto
Next Post
Hula Hoop Fitness: Ohjeet ja parhaat harjoitukset hoikalle vyötärölle!