15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Aseta kukkakello – voivatko puutarhan kasvit todella näyttää ajan?

Luo kukkakello, istuta oma korotettu sänky

Tiesitkö, että aika voidaan lukea avaamalla ja sulkemalla eri kasvien kukkia? Lukuisat kukat ja kukkivat yrtit avautuvat ja sulkeutuvat samaan aikaan joka päivä. Tiedemies Carl von Linne perusti keksintönsä juuri tähän periaatteeseen. Hän istutti useita kukkia, yrttejä ja kukkivia pensaita pyöreään korotettuun sänkyyn. Kukkien tilasta riippuen hän voisi sitten kertoa, paljonko kello on. Sillä välin lukuisat amatööripuutarhurit ja maisema -arkkitehdit ympäri maailmaa ovat kehittäneet konseptia edelleen. Jos sinäkin haluat luoda kukkakellon, autamme sinua mielellämme ja annamme sinulle yleiskuvan lukuisista vaihtoehdoista.

Laita kukkakello päälle – miksi kukat avaavat kukkansa eri aikoina??

luo kukkakellovinkkejä istuttamalla korotettua sänkyä

Kauan ennen kuin ruotsalainen luonnontieteilijä Carl von Linne asetti ensimmäisen kukkakellonsa, ihmiset suuntautuivat kasveihin ja kukkiin – esimerkiksi Afrikassa paikallinen väestö suunnitteli kauan sitten kohti luonnonvaraista kukkaa, joka avasi kukinnan auringonnousun ja auringonlaskun aikaan. suljettu. Keski -Euroopassa maanviljelijät ovat havainneet vuohenpartan – se sulkee kukkansa keskipäivällä. Nykyään on jo tieteellisesti todistettu, että kasveilla on omat liike rytminsä. Kukat käyttäytyvät kohdekohtaisesti – yksi ja sama laji voi sopeutua eri alueiden sääolosuhteisiin ja säätää niiden kukinta -aikaa vastaavasti. On edelleen epäselvää, kuinka monimutkaista mekanismia säännellään tarkasti. Oletettavasti lämpötila ja auringonvalo vaikuttavat asiaan.

laita kukkakello violetit violetti keltainen

Yksi asia on joka tapauksessa varma – kasvit voivat tehokkaasti suojata kukkansa sateelta ja kohdistaa lehdet optimaalisesti päivän aikana fotosynteesiä varten – eli ne voivat lukea ajan ja tunnistaa säämuutoksen ajoissa. Tähän lisätään se tosiasia, että ne houkuttelevat onnistuneesti hyönteisiä pölyttämään. Eri kukinta -ajat riippuvat siis mehiläisten ja muiden päivittäisestä rutiinista. yhdessä – jos kaikki kukat, pensaat ja puut avaisivat kukkansa samaan aikaan päivästä, kilpailu kasvien välillä olisi yksinkertaisesti liian suuri. Vielä tärkeämpää on, että eri kasveja pölyttävät eri hyönteislajit. Esimerkiksi esikoiden kukilla on erityinen muoto, jonka vain koit voivat pölyttää. Mutta koit lähtevät piilopaikoistaan ​​vasta auringonlaskun jälkeen – tähän mennessä useimmat linnut ovat jo löytäneet suojan yöksi. Näin ollen esikot avaavat kukkansa vain illalla. Yhteenveto:

kukkakello luo korotettu vuode kesäpuutarha nurmikkoalue hedge kasvit

  • Kukat avaavat kukintansa eri aikoina, joten niiden ei tarvitse kilpailla mehiläisistä, perhosista ja muista pölyttävistä hyönteisistä.
  • Ne mukautuvat hyönteisten mieltymyksiin ja avaavat sitten kukkansa, kun pölyttävät hyönteiset lentävät
  • Ilmastovyöhykkeestä ja alueen sääolosuhteista riippuen kukinta -aika voi vaihdella suuresti.

Kukkakellon luominen – yleiskatsaus perusperiaatteista

Luo kukkakello Tšekin kansallispuisto

Jos haluat luoda kukkakellon, sinun on tiedettävä asennusten perusperiaatteet. Tässä ovat tärkeimmät yhdellä silmäyksellä:

  • Korotettu sänky: Sen tulisi olla etelään eikä varjossa. Aurinkoinen sijainti rinteellä lähellä puutarhalammikkoa on ihanteellinen – vesi houkuttelee hyönteisiä.
  • Jakaminen – pyöreä korotettu sänky on jaettu joko neljään tai kaksitoista pienempään vuoteeseen mieltymystesi mukaan. Kukkia ja yrttejä istutetaan sitten yksittäisiin sänkyihin, jotka avaavat kukkansa samanaikaisesti.
  • Myös muut kasvien mieltymykset, kuten maaperän rakenne, maaperän kosteus, sijainti, on otettava huomioon. Aloittelijat voivat istuttaa kuhunkin sänkyyn vain yhden tyyppisiä kukkia useiden yhdistämisen sijasta.

Luo kukkakello istuttamalla nurmikkoa

  • Teoreettisesti puinen sauva voidaan kiinnittää ympyrän keskelle niin, että aurinkokellon varjo putoaa vastaavalle kukkapenkille ja näyttää siten ajan. Todellisuudessa metallinen kellokoneisto asennetaan paljon useammin, ja se saa sähköä kiinteästä verkosta tai aurinkokennoilla.
  • Parhaassa tapauksessa kukkakello toimii vain kesällä ja riippuu sekä ilmasto -olosuhteista että säästä – viileinä kesäpäivinä, myrskyjen aikana tai sataessa tuntikausia useimmat kasvit pitävät kukkansa kiinni.
  • Kukkakello ei ole aina ajoissa. Jos kukat pölyttävät hyönteiset, ne sulkevat kukat automaattisesti ja kello kulkee eteenpäin. Ja päinvastoin – jos hyönteiset eivät pölytä kukkia ajoissa, kukat pysyvät auki pidempään – kello hidastuu. Puutarhan sijainti on ratkaiseva tässä – monet ihmiset pitävät mehiläisiä maassa, kun taas hyönteiset ovat melko harvinaisia ​​kaupunkihuviloissa.

Kukkakellon luominen – mitä haasteita harrastuspuutarhurit kohtaavat?

laittaa kukkakello kukkivat kasvit kesällä

Vaikka teoriassa ohjeet kukkakellon luomista harrastaville puutarhureille näyttävät erittäin helpoilta toteuttaa, käytännössä useimmat harrastajat kohtaavat suuria haasteita. Ensimmäinen ongelma on, että Carl von Linne asui Upsalassa kehittäessään kukkakelloa. Tällä hetkellä päivä Pohjois -Euroopassa oli huomattavasti pidempi kuin Keski- ja Etelä -Euroopassa. Toisin sanoen, kukat, jotka avattiin klo 6.00 Upsalassa, suljettiin edelleen klo 9.00 New Yorkissa. On myös tosiasia, että monia tutkijan tutkimuksessaan kuvaamia luonnonkukkia pidetään nyt rikkaruohoina. Jotkut tutkijat epäilevät, että von Linne olisi edes aloittanut kukkakellon.

Luo kukkakello Yhdistä kauden kukkia

Maisema -arkkitehtien yritykset luoda kukkakello epäonnistuvat yhä useammin. Muun muassa siksi, että kasvit eivät toimi kiinteän aikataulun mukaisesti, vaan sopeutuvat puutarhan olosuhteisiin. Jopa kokeneiden tutkijoiden on vaikea lukea kellonaikaa tarkasti. Tämä ei kuitenkaan ole tarkoitus – kukkakello on ensisijaisesti tarkoitettu visuaalisesti parantamaan puutarhaa ja olemaan katseenvangitsija ulkoalueella.

luo kukkakello rakentaa omat korotetut sängyn vinkit

Suurin haaste liittyy läheisesti eri alueiden välisiin eroihin – toisin sanoen jokaisen harrastajapuutarhurin on ensin tarkkailtava kukkia omassa puutarhassaan vähintään yhden kesän ajan joka päivä, kirjoitettava kukinta -ajat päiväkirjaan ja vasta sitten seuraavana vuonna, voi tehdä sen aloittamalla istutuksen. Joten ennen kaikkea kärsivällisyyttä tarvitaan.

Mitkä kukat ovat mahdollisia?

luo kukkakellon periaatteet tee yhdistelmiä itse

Carl von Linnen alun perin suosittelemien kukkien luetteloa on laajennettu vähitellen ajan myötä. Nykyään tarjotaan lukuisia luetteloita, alla tarjoamme sinulle esimerkin kausikukkien onnistuneista yhdistelmistä:

Aamulla kukat:

5:00 am – unikko, 6:00 – sitruunaruoho, 7:00 – varsanjalka, vesililja, 8:00 – todellinen lehmänleipä, haukka, 9:00 – päivänkakkara, whitefly, 10:00 – suolaheinä, pieni juusto poppeli, 11 : 00 – Kasvishanhen ohdake, tiikeri -lilja, 12:00 – jääkukka, 16:00 – ihmekukka, helokkiöljy 20:00 – esikot

Illalla kukkia:

14:00 – endiivi, 15:00 – kurpitsa, 16:00 varsanjalka, 16:00 – suolaheinä, 17:00 – vesililja, 18:00 – unikko, 21:00 – oikea kulho.

Voit tietysti kokeilla ja korvata yksittäiset kasvilajit toisilla tai lisätä uusia luetteloon. Tarkkaile kukkia, kirjoita päiväkirjaan kaikki, mikä tekee sinusta vaikutuksen. Yritä yhdistää yksivuotiset ja monivuotiset kukat. Päätä kesällä kukkivat kasvit ja yhdistä ne houkutteleviin koristekasveihin. Jaa kello 12 alueeseen ja erota ne ikivihreillä pensaskasveilla.

Laita kukkakello päälle – Miltä kukkakello näyttää todellisuudessa?

luo kukkakello yhdistä kukkien vinkit

Koska edellä mainitut kukat voidaan yhdistää vain suurella vaivalla, joista jotkut ovat rikkaruohoja ja siksi lisääntyvät nopeasti, kun taas toiset, kuten lumpeet, voidaan istuttaa vain veteen, maisema -arkkitehdit ovat harkineet muita malleja ja suunnitelleet perinteisen kukan uudelleen kello. Nykyään se on jaettu enimmäkseen neljään alueeseen, joihin istutetaan päivällä kukkivia ja illalla kukkivia kukkia. Sitten se on koristeltu kausiluonteisilla kukilla, ikivihreillä pensaskasveilla, monivuotisilla kasveilla ja maanpeitteellä. Jopa mehikasvit ovat vaihtoehto.

Kukkakellon luominen – Kuuluisia installaatioita Euroopassa ja Amerikassa

perustaa kukkakello valitse kasvien perusperiaatteet

Kanadan Ontariossa sijaitseva Niagaran kansallispuisto tarjoaa kävijöilleen paljon muutakin kuin seikkailua – turistit voivat myös ihailla kaunista luontoa ja käydä suuressa kasvitieteellisessä puutarhassa. Heitä tervehtii kukkakello, joka luodaan kahdesti vuodessa. Talvella se on suunniteltu ikivihreällä maanpeitteellä, kesällä loisto kukkia luo onnellisen ilmapiirin.

luoda kukkakello vinkkejä temppuja meheviä

Skotlannin kukkakello luotiin vuonna 2016 – mehikasvit ja kukkivat aavikkokasvit antavat erikoiselle puutarhaveistokselle eksoottisen ilmeen. Kello toimii edelleen tänään ja se nollataan kerran vuodessa.

luoda kukkikello perennat graeser vinkkejä temppuja

Muita nähtävyyksiä kukkakelloilla:

Australiassa: Kukkakello Melbournen kasvitieteellisessä puutarhassa Australiassa herättää automaattisesti huomion. Teos sijaitsee Queen Victoria -galleriaa vastapäätä ja sisältää yli 7 000 kukkaa, jotka vaihdetaan kahdesti vuodessa.

Luo kukkakello kasvi mehevä graeser

Yksi maailman suurimmista kukkakelloista sijaitsee tällä hetkellä Meksikon Zacatlan de la Manzanasin kaupungissa. Sen halkaisija on lähes 5 metriä.

Kaksi muuta kukkakelloa sijaitsee Geneven kaupungissa Sveitsissä. Englantilaisen puutarhan sisäänkäynti on koristeltu kukilla. Asennus Zürichin kaupungissa on moderni – kätevä sijainti suoraan meren rannalla houkuttelee hyönteisiä, ja ohikulkijat voivat ihmetellä suljettuja ja avoimia kukkia.

Jopa Intiassa kukkien ja kellokoneiden korotetut sängyt ovat vakiinnuttaneet asemansa – toisin kuin Euroopassa ja Yhdysvalloissa, kukkakellot on asetettu siellä yksityisiin puutarhoihin. Malesian kuninkaalla on järjestelmä, joka on varustettu GPS: llä.

Luo kukka -kellokukkien ideoita

Tunnettu luonnontieteilijä Carl von Linne työskenteli monta vuotta kukkakellon kehittämisessä. Hänen sanotaan olleen ensimmäinen, joka selvensi käsitettä yksityiskohtaisesti ja jopa pystytti aurinkokellon, joka oli istutettu yrteillä ja luonnonkukilla Upsalan kasvitieteelliseen puutarhaan. Nykyään monet maisema -arkkitehdit ovat kehittäneet hänen ideansa edelleen, ja heidän työnsä tuloksia voidaan ihmetellä lukuisissa kaupungeissa – Meksikosta Kanadaan, Sveitsiin, Tšekkiin ja jopa Intiaan – kukkakello koristaa kasvitieteellisiä puutarhoja, puistoja, pihoja julkisista rakennuksista ja jopa Malesian kuninkaan palatsista. Nykyaikaisissa versioissa ei ole enää aurinkokelloja, vaan korkealaatuinen kellokoneisto ja jopa GPS-järjestelmä. Kukkia, monivuotisia kasveja, maaperää, koristekasveja, mehikasveja ja jopa pensaskasveja ei enää järjestetä yksinomaan kukintojensa avautumisajan mukaan, vaan ne toimivat pikemminkin koriste -elementtinä.

kukkakello luo korotetut sängyt kukkivat kasvit

Jos haluat edelleen noudattaa alkuperäistä konseptia, voit jäljitellä oman puutarhan ulkoasua. Asenna vain kellokoneisto (tai teräs aurinkokellona), rakenna sitten neljä pienempää erillistä korotettua sänkyä ja istuta kukkia. saattaa loppuun!

kukkakello auki kukat avautuvat eri aikoina

Alla olevasta kuvagalleriasta löydät enemmän inspiroivia esimerkkejä kukkakelloista eri puolilta maailmaa – anna itsellesi inspiraatiota ja ehkä pienellä kärsivällisyydellä voit luoda sellaisen omalle ulkoalueellesi. Ennen kaikkea tarvitset mielikuvitustasi – päästä luovuutesi vapaaseen, kokeile erilaisia ​​pienikokoisia muunnelmia ja katso, mikä toimii parhaiten puutarhakeidassi. Parasta ajatuksessa on, että voit aina laittaa aurinkokellon uudelleen kausikukilla. Ja vaikka et pysty lukemaan tarkkaa aikaa kukkakellosta, olet luonut katseenvangitsijan.

kukkakello luo sesonkikukkia kesäpuutarha

luoda kukkakello kasveja yhdistää vinkkejä

Istutus kukkakello istutus violetti perennat

luo kukkakello valitse kasvit rakenna se itse

Luo kukkakello vinkkejä temppuja rakentaa oma nurmikko

laita kukkakello violetit tuoksuvat kasvit

luoda kukkakello kausikasvit yhdistävät kukkia

luoda kukka kello kasvit perennat ziergraeser yrtit

Luo kukkakello nurmikon vinkkejä temppuja

Previous Post
Nest Designsin rannalla sijaitseva välimerellinen huoneisto
Next Post
Hula Hoop Fitness: Ohjeet ja parhaat harjoitukset hoikalle vyötärölle!