15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Helpota puutarhanhoitoa – vinkkejä harrastajapuutarhureille

Puutarhanhoito-helpottaa-perhe-yhdessä-vinkit-suojaavat-nivelet 1

Puutarhanhoito on jotain hyvin vapauttavaa ja monet puutarhanhoidon fanit käyttävät aikaa omien vuoteidensa välillä rentoutuakseen ja palauttaakseen henkisen voimansa. Tämä on usein melko helppoa nuorille, mutta keho voi aiheuttaa ongelmia vanhetessaan. AOK: n arvioinnin mukaan vuonna 2010 oli esimerkiksi yli 1,2 miljoonaa selkäkipuista johtuvaa tilapäistä työkyvyttömyyttä (lisätietoja täältä). Tämän oppaan tarkoituksena on siksi näyttää, kuinka joskus melko vaikeita puutarhatöitä voidaan helpottaa.

Helpota puutarhanhoitoa – Mitkä työvaiheet rasittavat erityisesti puutarhan kehoa?

Puutarhanhoito-helpottaa-vinkkejä-perhe-mummo-tyttöjä

Puutarhassa työskenneltäessä nivelet ja selkäranka ovat erityisen rasittuneita. Tämä johtaa joskus kipuun ja voi myös vaikuttaa pysyvästi terveysongelmiin. Tämä on erityisen intensiivistä seuraavissa työvaiheissa:

– Rikkakasveja polvillesi

– Kaivaa sängyt ylös

– Hara tai kuokka kumarassa asennossa

– Kuljeta maata kottikärryllä

– Toiminta, joka vaatii kumartumista

Kuten on helppo nähdä, monet puutarhan perustyöt ovat yksi niveliä ja selkää rasittavista toiminnoista. Tästä syystä on tärkeää ryhtyä vastatoimiin varhaisessa vaiheessa, jotta ei aiheudu ylimääräisiä kielteisiä vaikutuksia omaan terveyteesi.

Puutarhanhoidon helpottaminen – miten sitä voidaan tehdä lempeämmäksi??

Puutarhanhoito-helpottaa-puutarhanhoito-vinkkejä

Puutarhanhoidon yksinkertaistamisen mahdollisuudet ovat varsin erilaisia ​​ja ne voidaan jakaa eri luokkiin:

1. Rajoita työ siedettävälle tasolle päivässä

Jokaisen, joka huomaa, että hänen ruumiinsa kärsii puutarhanhoidosta, tulee jakaa työvaiheet ja tehdä vain niin paljon joka päivä kuin pystyy. Yksi asia on väärin kunnianhimossa Neuvoja sivustolla flexo-trim.de melko haitallista tällaisessa tilanteessa. Lisäksi on järkevää:

– suorittaa yksittäiset työvaiheet ilman kiirettä

– pitää pieniä taukoja uudestaan ​​ja uudestaan

2. Säilytä oikea asento puutarhanhoidossa

Puutarhanhoito liittyy melkein väistämättä sellaisiin toimintoihin kuin nosto, taivutus ja polvistuminen. Potilaiden tulee kuitenkin aina kiinnittää huomiota oikeaan asentoon, jotta selkä ja nivelet eivät rasitu tarpeettomasti:

– Älä koskaan kumarru selässäsi, vaan kumarru alas

– Kanna raskaita taakkoja aina lähellä vartaloasi

– On myös parempi tehdä työtä lähellä maata kyyristyneestä asennosta

– Vältä rungon vääntymistä kaikin keinoin

– omaksua erilaisia ​​asentoja (älä koskaan pysy samassa asennossa 30 minuuttia)

Erityisesti tämä kohta voi vaikuttaa merkittävästi oman puutarhanhoidon tekemiseen vähemmän ongelmalliseksi. Kyykkyminen alaspäin voi tuntua aluksi tuntemattomalta ja uuvuttavalta, mutta pitkällä aikavälillä se on helppoa selälle ja nivelille.

3. Helpota puutarhanhoitoa – käytä erityisiä puutarhatyökaluja

Puutarhanhoito-helpottaa erityistyökalun käyttöä

Jatkuvan työn välttämiseksi kumarassa asennossa voidaan tänään ostaa haravat ja kuokat, joissa on säädettävät kahvat. Tällä tavalla ei ole ongelma säätää työvälineiden pituutta oman korkeutesi mukaan. Lisäksi voidaan käyttää erikoistyökaluja, kuten ns. Naisten pata, joiden avulla yksittäiset työvaiheet vaativat vähemmän vaivaa.

4. Käytä sähkölaitteita

Jos luotat myös sähköisiin pensas- ja oksasahoihin, se on viime kädessä paljon helpompaa pensaiden ja puiden karsimisessa ja voi tehdä tarvittavat työt huomattavasti lyhyemmässä ajassa. Jos on myös mahdollista tehdä ilman akkutyökalua, vastaavat trimmerit ja sakset eivät myöskään ole liian raskaita.

5. Käytä suojaa nivelissä

Koska nivelet ovat erityisen rasittuneet polvistumisen aikana, on järkevää laittaa polvisuojat tai ostaa puutarhamatto. Tämä pehmentää hieman omaa painoasi ja varmistaa siten, että nivelet eivät rasitu liikaa.

Tässä mainituilla toimenpiteillä on täysin mahdollista tehdä tavallista puutarhanhoitoa ja silti kuunnella oman kehon varoitussignaaleja. Vaikka jotkut kohdat olisivat aluksi tuntemattomia, niillä on lopulta positiivinen vaikutus omaan terveyteesi.

Puutarhanhoidon helpottaminen – mitä muuta pitäisi harkita?

Puutarhanhoito-helpottaa-kevät-vinkit-harrastuspuutarhurit 1

Jos sinulla on jo selkäkipuja, ehdoton lepo ei ole aina taikuusluoti. Liikunnalla voi periaatteessa olla jopa positiivinen vaikutus selkäkipuun neuvoteltaessa hoitavan lääkärin kanssa. Kukaan ei tietenkään saa kiusata itseään. Joten jos selkäkipu on liian voimakas, on tärkeää lopettaa toiminta. Periaatteessa kuitenkin kohtalainen kuormitus voi auttaa selkäkipujen hoidossa. Tässä on erittäin tärkeää jakaa työ sen mukaan, jotta se mukautuu omaan suoritukseesi.

Tärkeimmät kohdat yhdellä silmäyksellä:

– Puutarhanhoito, jos se tehdään oikein, voi vaikuttaa positiivisesti selkäkipuun

– Jos kipu on voimakasta, sairastuneiden ei tule työskennellä puutarhassa

– On parasta selvittää asianmukaiset toimenpiteet hoitavan lääkärin kanssa

– Mukauta fyysinen rasitus omaan suoritukseesi

Puutarhan ylläpito itse myös vanhuudessa – ei mahdotonta

Puutarhanhoito helpottaa perheiden vinkkien järjestämistä

Vaikka hyvin nuorilla ihmisillä on harvoin ongelmia puutarhanhoidossa, asiat voivat näyttää hyvin erilaisilta vanhetessaan. Nivel- ja selkäkipu tarkoittavat sitä, että yksittäiset työvaiheet voidaan suorittaa vain hyvin hitaasti. Ne, jotka rasittavat liikaa itseään ja omaksuvat myös väärän asennon, pahentavat oireita merkittävästi. Tästä syystä on tärkeää keskittyä omaan selkään asennon suhteen. Asianmukaiset varusteet voivat myös auttaa sinua, ettei sinun tarvitse enää kumartua tai kantaa raskaita taakkoja. Ne, jotka ottavat nämä näkökohdat sydämeen ja jakavat työn omien kykyjensä mukaan, voivat usein työskennellä omassa puutarhassaan mukavasti jopa pitkälle iässä.

Työskentele mukavasti puutarhassa myös iässä

Puutarhanhoito-helpottaa-vinkkejä-temppuja-käyttölaitteita

Previous Post
Arkkitehtitalo lasirintamalla avaa luonnon
Next Post
Käsityöideoita tuoreilla kukilla keväällä: Todellisia mielialan kohottajia!