15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sorapuutarhan luominen – 29 kiehtovaa suunnitteluideaa

Sora-puutarha-luo-ideoita-puutarhapolku-hiekkakivilaatat

Puutarhapolut, terassien lattiat ja jopa kukkapenkit on äskettäin asetettu soralla. Luonnonmateriaalilla on monia käyttötarkoituksia ulkoalueella, ja se on tehnyt Furroresta puutarhan maailmassa. Koska se ei ole vain käytännöllinen, vaan myös erittäin helppo hoitaa. Kuka yksi Luo sorapuutarha sinulla on useita vaihtoehtoja – japanilainen puutarha, jossa on bonsai -puita, maanpeite ja kiviä, välimerellinen puutarha, jossa on tuoksuvia kasveja ja viihtyisiä kukkia, ja moderni puutarha, jossa on selkeät linjat ja ikivihreät pensaat.

Luo sorapuutarha – moderni minimalistinen muotoilu

Sora-puutarha-munimiskivi-perennat-ideat-japanilaistyylinen

Modernissa puutarhassa on selkeät linjat ja tiukka muodollinen muotoilu – joka perustuu minimalistiseen perusperiaatteeseen “vähemmän on enemmän”. Ulkoalue on jaettu eri vyöhykkeisiin. Vesiominaisuudet houkuttelevat lintuja ja perhosia puutarhaan ja lisäävät hyvinvoinnin tunnetta. Moderni kivestä valmistettu puutarhataide herättää automaattisesti huomion ja lisää samalla luonnollisen kosketuksen sen virtaavilla muodoilla. Japanilaistyylisessä puutarhavajassa on viihtyisä oleskelualue korkeiden lehtipuiden varjossa. Ja sora? Se luo optisen yhteyden yksittäisten vyöhykkeiden välille.

Luo sorapuutarha – puutarhapolku ja viihtyisä oleskelualue takan vieressä

Sora puutarha-luo-puutarha polku-terassi-puu

Jokainen puutarhan omistaja haaveilee kodikkaasta oleskelualueesta keskellä eristäytynyttä puutarhaa. Ja takan kanssa mikään ei estä sosiaalisia iltoja ystävien kanssa ulkona. Koristekasvit ja matalat monivuotiset kasvit tuovat Välimeren tunnelmaa – ja soralattia lisää viimeistelyä ja tekee ulkoilmasta luonnollisen.

Zen -puutarhan luominen – kasvit, jotka voitaisiin istuttaa sinne

Suunnittele temppuja kiinalaiseen tai japanilaiseen puutarhaan

Japanilaisen puutarhan luominen – puutarhan suunnittelun tärkeitä elementtejä

Aseta puutarhapolku soralla ja mukulakivillä

Sora-puutarha-luo-modern-art-lanka-kaktuksia

Sorapuutarhassa on oltava kauniisti suunnitellut sorapolut, jotka yhdistävät eri alueet ja järjestävät puutarhan. Voit luoda soraa kokonaan tai yhdistää pyöreät kivet kivilaattoihin. Tässä tapauksessa soraa käytetään rakeisena täyteaineena porraslevyjen liitoksissa. Tuloksena on kaunis puutarhapolku, joka sopii täydellisesti moderniin maisemaan.

Aavikkopuutarha, jossa on pieni terassi soralattialla

Sorainen puutarha-luo-terassi-lattia-takka

Ne, jotka rakastavat eksoottisia puutarhoja, voivat myös luoda lumoavan autiomaahan omalle ulkoalueelleen. Tällaiselle puutarhasuunnittelulle tyypillisiä ovat soraa ja kiviä sisältävät vuoteet, jotka varmistavat hyvän vedenpoiston ja varastoivat tarpeeksi lämpöä. Näihin sänkyihin on sijoitettu sopivia eksoottisia kasveja, kuten sitkeitä kaktuksia ja ikivihreitä mehikasveja. Vuoteiden suunnittelun lisäksi soraa käytetään myös aavikkopuutarhan lattiapäällysteenä. Kivet ovat täydellinen tukikohta istuinalueen huonekaluille, koska ne takaavat hyvän vakauden.

Puutarha, joka on koristeltu soralla ja jokikivillä

Sora-puutarha-luo-kiviä-ruoho-kukkia

Jos haluat luoda sorapuutarhan, sinun tulee silti miettiä, mitkä muut materiaalit sopisivat yhteen sen kanssa. Oikea sekoitus materiaaleja on olennainen osa harmonista ulkoasua ulkoalueella. Sora yhdistyy upeasti suurempiin jokikiviin, hakeeseen ja luonnonkivipäällysteeseen, ja sitä voidaan käyttää koristeellisten alueiden luomiseen puutarhaan. Jos kivien yhdistelmä on hieman liian kylmä, kuorimultaa voidaan käyttää sorapuutarhaan luonnollisen kosketuksen saamiseksi.

Aavikkopuutarha, jossa on moderni minimalistinen muotoilu

Sora-puutarha-luo-marmori-deco-seinä

Modernissa puutarhassa voit suunnitella erilaisia ​​alueita soralla. Erilaisia ​​soraa voidaan käyttää kukkapenkeissä sekä istuinalueilla ja terasseilla. Esimerkiksi suurempia jokikiviä voidaan lavasttaa hienosti ulkona, ja niiden avulla voit luoda vuoteita autiopuutarhaan sekä viihtyisiä retriittialueita.

Päällystyskivet ja sora antavat puutarhalle rakenteellisen ilmeen ja erottavat eri alueet optisesti toisistaan

Sorapuutarha-luo-päällystyskiviä-sisäpuita-koristekasveja

Nykyaikaisille puutarhoille on yleensä ominaista suorat linjat ja selkeät rakenteet, minkä vuoksi eri puutarha -alueiden oikea jako on tärkeässä asemassa. Jos luot sorapuutarhan, tämä vaihe on paljon helpompi, koska materiaalin ansiosta ulkopinta voidaan rakentaa selkeästi. Yhdessä sopivan muotoisten päällystyskivien kanssa voit erottaa vyöhykkeet selvästi toisistaan ​​ja antaa puutarhalle selkeän rakenteen.

Puutarhapolku mukulakivillä, soralla, jokikivillä ja maanpeitteellä

Sora-puutarha-lay-päällystyskivet-joki-kivet-ruoho

Sorapuutarhaa luotaessa voidaan käyttää erikokoisia kiviä, jotka yhdessä luovat leikkisiä vaikutuksia. Kasvien valinnalla on myös tärkeä rooli, koska ne parantavat kokonaiskuvaa. Koristekasvit ja mehikasvit ovat tällaisen puutarhan klassisia kasveja, mutta voit lisätä kauniita aksentteja sopivalla maanpeitteellä ja kukkivilla kasveilla aurinkoisiin paikkoihin.

Kukkapenkki, jossa on soraa, koristekasveja ja ajopuut

Sora-puutarha-luo-autiomaa-puutarha-kiviä-ideoita

Jos haluat luoda sorapuutarhan ja sisustaa sen kauniisti, löydät kuvista hienoja puutarhan sisustusideoita, jotka sopivat täydellisesti sen kanssa. Luonnon elementteillä voidaan korostaa kauniita aksentteja ja suunnitella luontoa rakastava puutarha-alue. Esimerkiksi ajopuu on aina hyvä idea, ja sitä esiintyy luonnossa monissa alkuperäisissä muodoissa. Voit sijoittaa tämän ainutlaatuisen koristeen suoraan sorapohjaan ja yhdistää sen koristekasveihin.

Puutarhasuunnittelu modernissa minimalistisessa tyylissä

Sora-puutarha-luo-autiomaa-puutarha-ideoita-puu-aita-istutettu

Olipa suuri tai pieni, jokainen puutarha voidaan suunnitella kauniisti soralla. Tämän puutarhan kivet sisältävät vuoteet on istutettu mehikasveilla ja ympäröivät viihtyisää oleskelutilaa. Mehikasvit ovat sopusoinnussa pystysuoran istutuksen kanssa seinään ja luovat optisen kehyksen istuinalueelle. Kiven ja puun onnistunut sekoitus muuttaa tämän pienen alueen upeaksi unelmapuutarhaksi.

Suunnittele puutarha klassiseen tyyliin

Sora-puutarha-luo-vesipelit-kivi-laatat-patsas

Klassisessa puutarhassa sorapuutarhaa käytetään yleisesti erilaisten puutarhaelementtien näyttämiseen. Kivestä valmistetut puutarhahahmot voidaan näyttää parhaiten sorasängyssä ja optisia kohokohtia pienissä ja suurissa puutarhoissa.

Japanilainen puutarha, jossa on soraa, jokikiviä ja sammalta

Sora-puutarha-luo-kivi-ruoho-joen kiviä

Jos haluat luoda japanilaisen sorapuutarhan, tarvitset onnistuneen sekoituksen kiviä, soraa ja vihreää. Sammalilla on tärkeä rooli japanilaisissa puutarhoissa, ja sitä voidaan käyttää kauniiden sänkyjen ja viheralueiden luomiseen. Yhdistä harmaiden kivien tai jokikivien kanssa ja japanilainen sorapuutarha on valmis.

Puutarha, jossa on leikattuja pensaskasveja

Sora-puutarha-luo-perennat-japanilainen puutarha

Sora-puutarha-luo-kivet-monivuotiset kukat

Luo puutarha Välimeren tyyliin

Sorapuutarha luo puutarhan suihkulähde Cortenin terässorapolku

Sorapuutarha-luo-perennat-koristekasvit-puutarhan suunnittelu

Sora-puutarha-luo-perennat-mehevä-tukiseinä

Sora-puutarha-luo-matala-monivuotinen-puutarha-lampi

Sora-puutarha-luo-matala maanpäällinen ikivihreä

Luo-sora-puutarha-suunnittelu-japanilainen puutarha

Sora-puutarha-luo-puutarha-polku-valaistus-ideoita

Sora-puutarha-luo-ideoita-kukkia-kasveja-pensaita

Sora puutarha-luo-palo-kuoppa-vesi ominaisuuksia

sora-puutarha-luo-beige-pensaat-ajopuu-veistoksia

sora-puutarha-luo-beige-zen-tunnelma

sora-puutarha-luo-yksityisyys-pensasaita-puu-puutarha-aita-nurmialue

Sora-puutarha-lay-out-mehikasvit-puulaudat-koristeelliset sipulit

Luo-sora-puutarha-rikkakasvien torjunta-kasvit

Previous Post
Keratiinihoito hiuksille – kaikki mitä sinun tarvitsee tietää yhdellä silmäyksellä!
Next Post
Leikkaa oleander: Vaiheittaiset ohjeet ja kuva eri leikkausmuodoista