15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Allashuolto sateessa: tämä kannattaa tehdä ennen myrskyä ja sen jälkeen!

Näinä poikkeuksellisina heinäkuun päivinä koemme ennennäkemättömiä myrskyjä ja tulvia. Olet todennäköisesti huomannut, että liiallinen sadevesi vahingoittaa paitsi vihannespuutarhaasi myös uima -allasta. Kaikki uima -altaiden omistajat, jotka ylläpitävät altaitaan itse, kohtaavat jonain päivänä ongelman: Mitä sinun on tehtävä, kun sataa? Seuraavassa on muutamia vinkkejä uima -altaan suojaamiseen sateelta ja veden laadun palauttamiseen sen jälkeen.

Voi sataa altaan?

Tyhjennä altaan vesi 10 cm sateen aikana

Ensinnäkin allasta ei tarvitse tyhjentää ennen myrskyä, koska se voi aiheuttaa suuria vahinkoja, koska vesi suojaa seinien ja pohjan verhousta. Jos kuitenkin olet huolissasi siitä, että sade saattaa valua altaalle, tyhjennä vesi. 10-20 cm reunasta tulee aina olla vapaa.

Tyhjennä altaan vesi hieman, kun sataa

Jos uima -allas on asetettu puutarhan lattiaan, sinun ei yleensä tarvitse huolehtia ylivuodosta, koska vedenpoistojärjestelmät, kuten keräin tai ylivuotokanava, toimivat ylivuotosuojana, kuten pesualtaassa. Ylivuotava vesi syötetään normaalisti suodattimeen, jossa se puhdistetaan ja syötetään sitten takaisin altaaseen pumpun kautta.

Maan yläpuolella allas valaistuksella ja multaa

Mitä tulee maanpäälliseen tai Intex-altaaseen, ylivuoto voi olla ongelma vain, jos altaan ympärillä oleva lattia muuttuu epävakaaksi ylivuotavan veden vuoksi tai jos vedenpaine nousee liian korkeaksi ja seinät uhkaavat helpottaa. Ylivuotolla on kuitenkin harvoin näin vakavia seurauksia. Vaikka allas on täynnä, vain liika vesi loppuu eikä koko altaan sisältö. Jos allas on liian täynnä sateen vuoksi, voit tyhjentää vettä letkun kautta viemäriin tai muovisäiliöön.

Tiedoksi: 1 mm sademäärä vastaa litraa neliömetriä kohti. Kesäkuussa 2021 Saksan keskimääräinen sademäärä oli 95 litraa neliömetriä kohti. Joten se on 95 mm tai noin 1 cm neliömetriä kohti. 30 neliömetrin altaaseen mahtuu 37 500 litraa vettä.

Peitä allas tai älä sateella?

Peitä allas tai älä sateella

Suojaa ei tarvitse laittaa päälle, koska pöly ja lika voivat edelleen päästä veteen kovassa sateessa ja tuulessa ja pressu voi vaurioitua pahasti. Lisäksi sen jälkeen sinun on vielä pumpattava jotenkin kanteen kerääntynyt sadevesi. Joten voit jättää altaan auki sateen sattuessa.

Peitä allas, kun sataa

Jotkut uima-altaan omistajat ovat myös sitä mieltä, että pyrkimys sulkea allas valotiiviiksi 1 tai 3 päiväksi huonolla säällä on liian suuri. Se olisi järkevämpää, jos lähdet lomalle 2 tai 3 viikkoa tai et yksinkertaisesti ole kotona.

Sateen jälkeisen puhdistamisen helpottamiseksi suosittelemme, että puhdistat lehdet uima -altaan ympärillä ennen sadetta ja lisäät veteen vähän levättä, jotta leviä ei muodostu.

Jos annat allaspumpun käydä sateessa?

Altaan vesi sateessa muuttuu likaiseksi ja sameaksi

Jos on tihkusade, suodatin voidaan jättää käyntiin. Sateen ja ukkosmyrskyjen sattuessa voi kuitenkin usein esiintyä sähkökatkoksia. Asiantuntijat suosittelevat altaan pumpun ja suodatusjärjestelmän sammuttamista ja varmistamista, että ne on suojattu sateelta. Tämä estää myös kuorinnan tukkeutumisen lehdistä ja karkeasta liasta.

Jos korkea vesi uhkaa upottaa altaan pumpun, on parasta katkaista altaan virtalähde pääohjauspaneelin kautta. Jos voit irrottaa pumpun turvallisesti, säilytä sitä sisätiloissa. Jos pumpun moottori upotetaan, se on todennäköisesti vaihdettava.

Sade ei yleensä vahingoita altaan laitteita, vaikka se kestää päiviä. Jos olet huolissasi, voit rakentaa suodatinpumpulle jonkinlaisen sääsuojan. Tulvat ovat kuitenkin todellinen ongelma.

Allas on samea, maitomainen tai vihreä rankkasateen jälkeen?

Vihreä vesi altaassa mitä tehdä

Ei ole harvinaista, että uima -altaan omistajat huomaavat, että vesi on muuttunut vihreäksi ja / tai sameaksi sadesuihkun jälkeen. Tämä johtuu siitä, että sadevesi sisältää pölyä, siitepölyä, hiekkaa ja muita epäpuhtauksia. Jos uima -altaalle sataa ukkosmyrskyn aikana, sadevesi saastuttaa altaan veden. Tämä saastuminen tasapainottaa veden parametreja, etenkin pH: ta, koska sadeveden pH on 5-6, kun taas allasveden pH on 7-7,4. Allasveden laatu heikkenee, mikä johtaa nopeasti levien ja mikro -organismien lisääntymiseen sekä vihreään veteen ja sameaan ulkonäköön. On välttämätöntä päästä eroon vihreästä vedestä, jotta sitä voidaan käyttää uudelleen uimiseen.

Puhdista allas sateen jälkeen

Puhdista allas sateen jälkeen

Myrskyn jälkeen ensimmäinen asia, joka meidän on tehtävä, on laskea vedenpinta, jos se on noussut liikaa. Tämä tuo altaan veden sopivalle tasolle asianmukaista puhdistusta varten. Aseta suodatinventtiili “Waste” -tilaan ja käynnistä pumppu, kunnes Vedenpinta puolet kuorimislaitteesta seisoo. Jos sinulla on hiekkasuodatin, jossa on monisuuntainen venttiili, voit yksinkertaisesti vaihtaa sen tyhjiöstä jätetilaan, jotta osa vedestä poistuu altaasta ilman, että se kulkee suodattimen läpi.

kuorija tai ylivuotokanava toimivat ylivuotosuojana

Poista ne sitten kaikki Talletukset skimmeriltä ja pumpun korit. Laskuverkolla voit poistaa pintalian, eli hyönteiset, lehdet ja muut pinnalla kelluvat elementit. Puhdista myös altaan reunat, jotta lika ei pääse takaisin altaaseen.

Käännä Pumppu ja suodatinjärjestelmä takaisin päälle, jotta ne voivat suodattaa pois pienet likahiukkaset. Puhdista altaan seinät ja lattia harjalla tai alipaineella. Selventäminen ja Flokkulantit voi nopeuttaa huomattavasti puhdistusprosessia ja sitä voidaan tarvita hiekkasuodattimille.

Sadevesi muuttaa altaan veden pH: ta ja klooripitoisuutta

Nyt sinun pitäisi Mittaa veden parametrit, selvittääkseni, mitkä ovat hukassa. Kiinnitä erityistä huomiota allasveden pH -arvoon sekä desinfiointiaineiden ja puhdistusaineiden, esim. Kloorin, bromin tai aktiivisen hapen pitoisuuteen. Nimittäin jos altaaseen on pudonnut paljon sadetta, se laimentaa sen. Tämän seurauksena niiden tehokkuus heikkenee.

Kun olet säätänyt pH: n arvoon 7,2, sinun pitäisi saada se illalla Iskun klooraus suorita ja lisää vähän algidia. Lopeta tuo Käytä sitten suodatinjärjestelmää yön yli. Seuraavana päivänä sinun on analysoitava pH ja klooritasot uudelleen.

Previous Post
Conseils pour décorer votre tête de lit dans la chambre
Next Post
Koronamaskit käytön jälkeen – enemmän lääketieteellistä jätettä pandemian aikana