15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sorapohjan kasvit – kauniita lajeja, jotka kestävät kuivuutta

Sorapohjan kasvit-kasvit-kasvit-kuivuutta rakastavat lajikkeet-kasvit

Sorapuutarha on ihanteellinen ratkaisu kaikille, joilla ei ole paljon aikaa hoitaa puutarhaansa, koska siellä kukoistavat kasvit tuskin tarvitsevat hoitoa ja rikkaruohot eivät ole mahdollisuuksia. Jos sinulla ei ole aavistustakaan siitä, miten suunnitella puutarhasi hyvin kuiva osa, joka on alttiina suoralle auringonvalolle, harkitse sorapetin luomista. Mutta mikä Kasveja sorapohjalle sopivat parhaiten? Ennen kaikkea kyseenalaisia ​​ovat vankat kasvilajikkeet, jotka kestävät kuumaa paikkaa auringossa. Lue lisää artikkelistamme tänään!

Helposti hoidettavat kasvit sorapohjaan

Kasveja sorapohjalle aurinkoinen-sijainti-laventeli-timjami-rosmariini-oliivipuu

Jos haluat luoda sorapohjan puutarhaan, sinun on ensin päätettävä, minkä ilmeen haluat saavuttaa: Välimeren, jossa on yrttejä, kuten timjamia ja laventelia, japanilaisia, joissa on bambukasveja ja bonsai-puita, tai minimalistisen modernin, kaktuksia ja koristekasveja. Valitsemastasi tyylistä riippuen on olemassa erilaisia ​​puutarhakasveja, jotka toimivat hyvin sorapohjassa.

Välimeren puutarha – aito laventeli, timjami, oliivipuu, rosmariini

Japanilainen tai zen -puutarha – japanilainen vaahtera, pyhä bambu, hieno varsi kiinalainen ruoko, karhunnahkainen ruoho

Koristekasveja nykyaikaiseen puutarhaan – pennisetum, sulkaheinä, ratsuheinä, karhunnahkainen ruoho, sinisorsa.

Yucca -palmu ja aloe vera sulautuvat myös erityisen harmonisesti kivikkopuutarhaan ja kestävät pitkiä kuivia aikoja ilman vaurioita.

Ruohoja ja kasveja sorapohjaan

Kasveja sorapohjalle - sinikiekko - Festuca - glauca - Nassella - tenuissima - sulkaheinä - Sedum

Kukkivat perennat voidaan myös istuttaa sorapohjaan, mikä voi luoda mukavan visuaalisen kontrastin: violetti koriste -sipuli, keltainen roskakukka, violetti kukkiva verbena, keltainen neitsyt silmä, sininen rhombus, keltainen kukkiva rue, upea lohko ja pechnelke vaaleanpunaisilla kukilla.

Katso alla olevat upeat esimerkit ja hanki ideoita sorapuutarhan suunnitteluun!

Pieni puutarha, jossa on välimerellinen tunnelma

Sorapohjan kasvit-kasvit-koriste-ruoho-pieni-lampi

Stipa -suvun koristekasveilla on erilaisia ​​saksankielisiä nimiä: enkelikarvainen sulkaheinä, neitsytkarva, ruoho, tuft ruoho jne. Yleisin on nimi sulkaheinä. Se kasvaa luonnossa köyhillä kuivilla alueilla ja kallioisilla aroilla, joten se sopii hyvin sorapuutarhaan. Kuten nimestä voi päätellä, sulkaheinässä on pitkät höyhenpeitteiset lehdet ja kukat. Monivuotinen koristekasvi kasvaa kuin kimppu ja saavuttaa lajikkeesta riippuen jopa 90 senttimetrin korkeuden.

Erityisen huomionarvoista on enkelin hiukset tai hellä höyhen ruoho (Stipa tennuissima). Se kasvaa noin 50 senttimetriä korkeaksi. Hiukset ohuet lehdet voivat heilua elävästi tuulessa ja näyttää edelleen erittäin koristeelliselta talvella. Höyhen ruoho tulee omaksi suuremmissa ryhmissä, mutta voidaan istuttaa myös yksittäin.

Kasveja zen -puutarhaan

Sorapohjan kasvit-viikset-kivi-timjami

Täällä näemme elinvoimaisen sekoituksen puolikorkeista monivuotisista kasveista, kuten partalangasta (Penstemon cobea) ja matalasta sedum-lajista, kuten valkoihoisesta sedum-kivestä (Sedum spurium) ja lievästä kivikivestä (Sedum sexangulare). Joillakin Sedum -lajeilla on kauniita kukkia ja ne ovat myös ikivihreitä. Et voi mennä vikaan tämän uskomattoman monipuolisen kasvisuvun kanssa.

Moderniin maisemointiin käytetyt koristekasvit

sora-lampi-koriste-ruoho-moderni-maisemointi

Festuca -suku on yksi lajeista ja muodoista rikkaimpia. Fescue on monivuotinen monivuotinen, kasvaa pallomaisena ja tekee vaikutuksen kaikenlaisilla värivaihtoehdoilla. Yleisimpiä lajikkeita ovat Festuca gautieri (karhunnahkainen ruoho) ja Festuca Cinerea (sininen rypsi). Karhunnahkainen ruoho kasvaa erittäin kompaktina ja voimakkaan vihreänä, kun taas siniset rypsilajikkeet ovat herkkiä sinisiä sävyjä. Karu maaperä, sitä voimakkaampi sininen väri. Festuca Cinerea tulee myös hyvin toimeen ikivihreiden Iberis sempervirens -kasvien kanssa, joissa on pieniä valkoisia kukkia ja tyynymäinen kasvu.

Koristeelliset ruohot ja kukkivat monivuotiset kasvit

kasvit-sora-sängyt-välimeren-takapiha

Jos haluat tuoda sorapuutarhaan pronssisia ja punaisia ​​sävyjä koristekasvien kautta, voit valita Carex buchananii- tai japanilaisen Imperata cylindrica -lajin. Kevyt sorakerros korostaa lehtien erityistä väriä. Ruohoja on monenlaisissa väreissä, joten voit koota loistavan yhdistelmän. Jotkut ruohotyypit saavat myös täysin eri värin syksyllä. Valikoima on siis valtava, eikä vain värin suhteen. Korkeus ja leveys voivat myös vaihdella suuresti. Etsi korkeita lajeja, jotka sopivat taustaan ​​tai niitä, jotka voivat koristaa etualalla kukkapenkissä.

Delosperma violetilla kukalla

kasvit-sora-sängyt-violetti-kukkiva-Delosperma-cooperi

Jääkasvi Delosperma on kukkiva monivuotinen kasvi, joka kasvaa hyvin kuivissa paikoissa. Mehevä monivuotinen kasvi sisältää 140 lajia ja ne kaikki ovat erittäin kukkivia. Purppura-punainen Delosperma cooperi -laji kasvaa nopeasti ja tykkää levitä kivien päälle. Kirkkaat kullankeltaiset kukat tekevät Delosperma congestumista “Golden Nugget” ihastuttavan jalokiven kivikkopuutarhaan. Delosperma basuticum ‘White Nugget’ kauniit valkoiset kukat avautuvat hyvin aikaisin ja tarjoavat iloa koko kesän. Jääkasvi voidaan yhdistää erittäin kauniisti muiden mehevien perennojen kanssa, kuten sedum (sedum) ja houseleek (sempervivum).

violetti kukkiva miehen kilpi (Androsace alpina)

kasvit-sora-sängyt-androsace-carnea-mies-merkki

Alpen-Mannsschild on tyynyä muodostava kivipuutarhakasvi, joka kuuluu esikoiden perheeseen. Hän on Alppien lupa. Tiibetiläinen kääpiökartano Androsace sempervivoides ja Androsace brigantica menestyisivät paremmin omassa sorapuutarhassaan, koska he tuntevat olonsa paremmaksi näissä sääolosuhteissa.

violetti kukkiva kanin kello

kasvit-sora-sängyt-aurinkoiset-kanin kellot

Jänis-kello kuuluu sukuun Hyacinthoides ja kukkii sini-violetilla, vaaleanpunaisella tai valkoisella. Se kasvaa hyvin soralla peitetyssä maaperässä ja rakastaa aurinkoisia tai osittain varjostettuja paikkoja. Se lisääntyy nopeasti tytärsipulien kautta ja voi tulla jonkin verran invasiiviseksi, mikä kannattaa ottaa huomioon valittaessa sijaintia. Voit puolestaan ​​saada sipulit maasta ja luoda niistä lisävuoteita puutarhaan vuosien varrella.

Saxifraga haagii valkoinen saxifrage

kasvi-sora-saxifraga-saxifrage-Haagii-valkoinen

Saxifraga -suvun kasvit kuuluvat saxifrage -perheeseen, johon kuuluvat myös violetit kellot ja astilbe. Lähes kaikki Saxifraga -lajit ovat kestäviä ja erittäin kestäviä. Jotkut niistä sitovat tyynyt ja jotkut ruusukkeet. Suosittuja kivityyppejä ovat verhoiltu saxifrage (Saxifraga Kabschia) ja sammalta saxifrage. Kabschioita ovat lajit Saxifraga x abingdonensis, Saxifraga x anglica, Saxifraga x apiculata, Saxifraga x borisii, Saxifraga x boydii, Saxifraga x boydilacina ja monet muut. Ne kasvavat litteiden tyynyjen tai mattojen muodossa, jotka koostuvat pienistä, tiheästi pakatuista ruusukeista. Keväällä komeat kukat näkyvät kauniissa eri väreissä.

kasvit-sora-sängyt-laventeli-koriste-ruoho-välimeren-puutarha

Laventeli on epäilemättä yksi niistä sorapohjan kasveista, jotka ovat erityisen suosittuja. Eikä sekään ole ihme. Kasvi kasvaa tiheästi, mikä takaa rehevän kukinnan houkuttelevassa violetissa. Yrttikasveja voidaan käyttää myös monenlaisiin tarkoituksiin. Voit esimerkiksi käyttää niitä luomaan kukkivan taustan kivisänkyyn tai kehystämään puutarhapolun. Laventeli sopii erinomaisesti Välimeren puutarhaan, mutta se koristaa myös yhä enemmän minimalistisia ja moderneja puutarhoja, joissa on annettava hienovaraisia ​​värejä. Maalaismaisessa, vintage- tai nuhjuisessa tyylikkäässä puutarhassa se luo tarvittavan romanttisen tunnelman.

kasvit-sora-laventeli-pensas-jalkakäytävä

Myös laventeli leviää nopeasti. Jos haluat puutarhan näyttävän erityisen luonnolliselta, anna sen ottaa osa poluista tai terassilta. Jos sorakerrokset reunustavat jotakin näistä elementeistä, voit antaa luonnon vaeltaa. Päätät itse, käytätkö sängyn suunnittelussa harmaata, beigeä vai valkoista soraa..

kasvi-sora-japanilainen-rockery-maanpäällinen

Voit myös muotoilla sängyn geometrisesti. Erityisesti pyöreät vaihtoehdot ovat erittäin houkuttelevia ja eroavat visuaalisesti klassisista neliö- ja suorakulmaisista versioista. Voit suunnitella pyöreän muodon kivillä sängyn runkoon. Käytä myös eri väriä kiviä jokaiselle muodolle, jotta kuvio korostuu paremmin. Jaa sitten kasvit oman maun mukaan. Täällä maanpeite jaettiin suoraan puutarhapolulle, mutta myös satunnaisesti muualle kivipohjaan. Siellä on myös laventeli ja joitain koristekasveja. Luotu värien sekoitus on myös silmiinpistävä. Sorapohjan kasveilla ei ole vain erilaisia ​​kukkia, vaan myös lehtien värejä.

kasvi-sora-kukka-valkosipuli-ratsastus-ruoho

Kuten minkä tahansa muun koristekerroksen kohdalla, on tärkeää, että kaikki sorapetin kasvit voidaan näyttää parhaalla mahdollisella tavalla. Mitä järkeä on sijoittaa niihin, jos ne myöhemmin peitetään ja suojataan muilta? Tästä syystä sinun pitäisi selvittää etukäteen, kuinka suuri kukin kasvilaji on. Niiden välillä tulee aina olla riittävästi tilaa, jotta he voivat kehittyä hyvin. Vapaat tilat on yksinkertaisesti täytetty soralla, joten sänky näyttää lopulta vain paljaalta.

sora-istutus-japani-puutarha-maanpeite-pensaat

Tässä on loistava esimerkki aasialaisesta puutarhasta. Koska vedellä on tärkeä rooli, pieni lampi, jossa on suihkulähde, integroitiin luonnonkiveen sorakerroksen keskelle. Sorapohjan kasvit mukautuvat myös puutarhatyyliin. Sorasta luonnollisesti kasvavat ruohot ja maanpeite yhdistetään pieniin puihin, mukaan lukien suosittu japanilainen vaahtera punaisilla lehdillä. Jos olet valinnut kivivuoteet, se ei tarkoita, että sinulla ei voi olla sänkyä tavallisella maaperällä. Tässä puutarhaesimerkissä molemmat vaihtoehdot on yhdistetty yhtä hyvin.

kasvit-sora-sängyt-keltainen-Delosperma-nubigena

Jos käytät kukkivia kasvilajeja, voit valita kahden suunnitteluvaihtoehdon välillä. Joko päätät tietyn kukan värin ja valitset siten sorapohjaan vain kukkia, jotka kukkivat vastaavalla värillä, tai luot värikkään kukkien esityksen. Olet myös tervetullut luomaan ombre -vaikutelman, jossa kukkien värit sekoittuvat vähitellen toisiinsa.

kasvit-sora-sängyt-delosperma-punainen-vuori

Välimeren puutarha-sora-vuoteet-pensas

sora-istutus-koriste-ruoho-etupiha

sora-sänky-moderni-maisemointi-kasvit

Sora-sängyt-istutus-etupiha-pensaat-koristekasvit

Sora-sängyt-istutus-kuivuutta sietävät lajikkeet

Sora-sängyt-istutus-aurinkoa rakastavat lajikkeet

sora-sängyt-kasvi-moderni-talo-kaktus-ruoho

sora-istutus-japanilainen-puutarha-ruoho-pensaat

sora-istutus-japanilainen-vaahtera-pensas

japanilainen-rockery-sora-suihkulähde-bambu-kasvit

kasvit-sora-sängyt-kuivuus-suuri-puutarha-luonnonkivi-puutarha-suunnittelu-pensaat-puut

kasvit-sora-sängyt-kuivuutta rakastavat-kaktukset-sora-valko-kivet-agave

kasvit-sora-sängyt-kuivuus-mehevä-agave-ruoho

kasvit-sora-sängyt-kuivuus-takapiha-takapiha-polku-puutarha-polku-ympyrät

kasvit-sora-sänky-kuivuus-sorakivet-valkoinen-rock-pensas

Previous Post
Talo dyyneillä – kestävää arkkitehtuuria meren rannalla ilman toimitusverkkoa
Next Post
20 terassikasveja suoralle auringonpaisteelle, jotka kestävät paljon lämpöä ja kuivuutta