15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Puutarhan ongelmalliset alueet voivat näyttää houkuttelevilta – katso miten!

puutarhaterassi kattopuutarha kaupunkiratkaisu, joka säästää tilaa

Ongelma -alueet puutarhassa voi olla myös houkutteleva ja houkutteleva, jos kohtelemme heitä tarvittavilla taidoilla ja muutoksenhalulla. Kuinka tehdä tämä ja mistä aloittaa, saat selville seuraavista kappaleista.

Mieti uudelleen puutarhan ongelma -alueita

puutarhaideat yksityisyys aita kansi kiipeilykasveja

Ensinnäkin haluamme aloittaa aidalla, koska vieraasi saavat luonnollisesti ensivaikutelman aidasta. On hienoa, että aidan ympärillä on leveä kukkapenkki ulkopuolelta. Tärkeintä on aidan ulkopuolella oleva alue, ja se on suunniteltava samaan tyyliin kuin puutarhasi. Tämä on pidettävä mielessä kasveja valittaessa. Jos olet barokkityylin rakastaja, voit istuttaa pyramidaalista tujaa aidan ympärille ja kauniita pensaita kävelyreitin molemmille puolille, joiden muotoa voidaan hoitaa saksilla.

Suorita puutarhan suunnittelu maalaistyyliin

maalaistyylinen puutarha nurmikko edessä puutarha sänky

Pidätkö puutarhasta “maaseudun” tyylillä? Ei ongelmaa! Sitten saatat tarvita tuoksuvia lila -pensaita, vuorotellen hortensiaa asterien ja rudbeckian kanssa. Aidan vieressä ruusukasvit (Physocarpus) näyttävät upeilta kahden tyyppisten lehtien kanssa. Keltainen-vihreä ja violetti yhdistyvät täydellisesti violetin ja kullan kanssa ohdakkeen lehdissä. Jos huone on pitkä ja kapea, ei ole sopivaa olla suuria puita ja paksuja pensaita vierekkäin. Vihreä aita keskikorkeudella on paras valinta! Myös keihään pensaat, weigela, lumimarjat (Symphoricarpus) ja ohdakkeet voivat menestyä täällä.

Nykyinen elämäntapa – kattopuutarha

kattoterassi moderni kukkaruukku-kestävä arkkitehtuuri

Kattopuutarhoista on tullut erittäin suosittuja viime aikoina. Tämä on ehdottomasti loistava idea, jonka avulla voit laajentaa puutarha -aluetta ilman, että sinun on investoitava ylimääräistä rahaa uuden kiinteistön ostamiseen. Voit kasvattaa kauniita kasveja ja värikkäitä kukkia talosi, autotallin tai kesäkeittiön katolle. Kyllä, se näyttää erittäin houkuttelevalta, epäilemättä! Mutta miten voit luoda kukkapenkin tai nurmikon katolle? Kukat ja ruoho eivät kasva ilman maaperää, joten tarvitset alustan katolle. Mutta kestääkö katto tällaisen kuorman? Vastaus tähän kysymykseen riippuu katon lujuudesta ja käyttämästäsi lattian kuormituksesta.

Suunnittele ja istuta kattopuutarhoja

pieni kattopuutarhan istutin kuitubetonista

Huomaa seuraava vinkki: Istutus voidaan tehdä vain katolle, jonka kaltevuus on enintään 28 astetta. Mitä kasveja siellä voi kasvattaa? Ensinnäkin tietysti maanpeite. Ensinnäkin ne eivät kasva liian korkeiksi, ja toiseksi monet heistä sietävät kylmiä lämpötiloja.

Tuki katolla oleville kasveille

ideoita sopivan kasvillisuuden puutarhaan katolla

Suunnittele puutarhan ongelma -alueet uudelleen: teekulma

oleskelualue teak puutarhakalusteet sohvapöytä jalkatuki

Puutarhasi ongelma -alue voidaan muuttaa viihtyisäksi teekulmaksi. Samanlainen paikka on useimmissa tapauksissa talon ja aidan välissä, sitä pidetään todennäköisesti pienenä ja epämiellyttävänä. Auringon säteet tuskin koskettavat tätä puutarhan kulmaa. Täällä voit tietysti istuttaa ruohoa tai lilapensasta, mutta se tuntuu liian perinteiseltä.

Valitse japanilainen tyyli omaan puutarhaan

bonsai -puu japanilainen puutarhakasviidea

Tarjoamme sinulle jotain mielenkiintoisempaa, joka herättää tämän nurkan elämään. Miksi et suunnittele sitä japanilaiseen tyyliin? Koristele alue olkimatolla, laita muutama ruukku bambua sinne tänne. Japanilaista tyyliä korostavat jälleen jotkut kivilyhdyt ja tyylikkäät bonsai -kasvit, jotka on parasta sijoittaa erityiselle telineelle, jotta voit nauttia niistä joka puolelta. Voit juoda lämmintä aromiteetä puupöydässä, joka on maalattu vaaleilla väreillä. Mitä kasveja voidaan valita teekulmaan? Japanilainen kvitteni, ohdake, pieni kirsikka, keihään pensaat ja muut menestyvät täällä.

Puutarhan ongelma -alueet ovat täynnä kukkia

kukkapuutarhan sängyt luovat ongelma-alueita houkuttelevia

Ja lopuksi lisävinkki sinulle! Älä yritä ylikuormittaa aluetta eri kasveilla ja kukilla! On parempi valita vain 2-3 kasveja ja kukkia, joista pidät eniten. Esimerkiksi riittää, että vain pieni alppiruusu pensas tai muutama saniainen istutetaan pimeimpään nurkkaan. Voimme myös lämpimästi suositella upeaa sparraa, joka näyttää erityisen vaikuttavalta bambu -olkimattojen taustalla.

Kukkiva puutarha tekee aina hyvän vaikutelman

Puutarha -aita maalatut valkoiset kukkapenkit kasvit kukkiva seinä

Vältä puutarhan ongelma -alueita epätavallisen suunnittelun avulla

modernit puutarhapolut, joissa on askelkivet

etupiha luonnonkiveä reunustavat kukkapenkit

puutarha kaareva puutarha lampi rotu koi kala

suuri puutarha-suunnittelupolku ylittää vesialtaan

vihannesten vuodevaatteet puutarhan suunnitteluideoita vinkkejä suunnitteluun

puutarha-alueet-vesi lampi varjossa puut-pensaat kasvit

keltaisen syksyn sävyjä puutarhalammen hanassa

kukat puutarha väri räjähdys talo julkisivu tiilet

Previous Post
Raudanpuute mitä tehdä? – Yleiskatsaus syistä, oireista ja rautaa sisältävistä elintarvikkeista!
Next Post
Kasvihuoneen rakentaminen ja asettaminen puutarhaan – mitä sinun on harkittava