15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Corten -teräskorotettu sänky – Miksi tämä kauneus on loistava valinta ja hienoja ideoita puutarhaan

Korotetut sängyt ovat erittäin käytännöllinen elementti puutarhassa. Ne eivät ole vain erittäin suosittuja kukkuloiden puutarhoissa, vaan myös inspiroivat monia muita puutarhanomistajia. Syy on hyvin yksinkertainen: voit työskennellä mukavasti sängyssä ilman, että sinun tarvitsee kumartua tai polvistua. Lisäksi korotettu sänky herättää todella kaikkien huomion, koska kasvit tulevat omiin. Monet valitsevat puiset korotetut vuoteet. Mutta tänään haluamme esitellä teille mukavan vaihtoehdon. Tarkoitamme korotettua Corten -sänkyä, jolla on joitain etuja puuhun verrattuna. Mitä nämä ovat, onko materiaali haitallista, jos sitä käytetään hedelmä- ja vihanneskasveissa, ja hienoja ideoita patinasta valmistetuille vuoteille, joita näytämme tänään!

Corten -teräskorotettu sänky – optisesti kaunis ja käytännöllinen samanaikaisesti!

Corten -teräskorotettu sänky, jossa on ruohoja ja muita kasveja

Toki puu näyttää hyvältä ja sillä on mukava maalaismainen vaikutus. Voit kuitenkin saada maalaismaisen tunteen myös Corten -teräskasvisängyllä ruosteensa vuoksi. Lisäksi se huokuu modernia ripausta ja on siksi todellinen katseenvangitsija jokaisessa puutarhassa. Teräksen toinen tärkeä etu on erittäin kestävä. Vaikka puu säätyy, muotoutuu ja muuttuu hauraaksi tietyn ajan kuluttua, korotetulla Corten-sängyllä saat säänkestävän elementin, jota käytät monta, monta vuotta (keskimäärin 15–20) ilman, että joudut vaihtamaan tai vaihtamaan sitä. Yksinkertainen ulkonäkö saa myös puutarhan näyttämään siistiltä.

Corten -teräksinen istutusvuode – edut ja haitat

Corten -teräskorotettu sänky minimalistisessa etupihassa, jossa on pieniä puita

Tietty haittapuoli on se, että ruostekerros hankaa pois alkuvaiheessa, koska se on edelleen hyvin ohut. Joissakin tapauksissa se voidaan jopa pestä kokonaan. Kestää noin vuoden, ennen kuin kaunis patina kovettuu siinä määrin, että se tuskin hankaa, jos ollenkaan – ja kaikki tämä ilman erityisiä hoitotarpeita. Joten jos pidät patina -ulkoasusta, Corten -teräksestä valmistettu sänky on täydellinen valinta. Entä jos yhdistät sängyn vastaavaan Cortenista valmistettuun yksityisyysnäyttöön?

Idea Corten -teräksen korotetulle sängylle terassilla vihannesten ja koristekasvien kanssa

Se, että metalli on parempi lämmönjohdin, voi myös olla haitta. Jos sänky on erittäin aurinkoisessa paikassa, se voi kuumentua paljon kesäkuumalla ja kuivua nopeammin, mikä ei ole hyväksi joillekin kasveille. Mutta voit torjua tämän kastamalla useammin. Lisäksi tähän tarkoitukseen tarjotaan erityisiä eristyslevyjä lämmönjohtamisen keskeyttämiseksi. Muista kuitenkin käyttää luonnonmateriaaleista valmistettuja paneeleja vihannesvuoteille. Muovilevyt sopivat myös kukkapenkkiin.

Mutta: Lämpimässä sängyssä on myös etunsa. Koska se lämpenee nopeammin, voit aloittaa kylvämisen aikaisemmin. Lämpö on hyväksi myös kasveille myöhään syksyllä. Voit siis pidentää kautta merkittävästi.

Korotetut vuoteet Corten -teräksestä etanoita ja jyrsijöitä vastaan

Suojaa korotetut vuoteet ylikuumenemiselta sopivalla eristyksellä

Se on myös ohi etanaruton kanssa. Toisaalta korkeus vaikeuttaa niiden pääsyä kasveillesi. Mutta patina on myös erittäin hyvä suoja. Tämä johtuu siitä, että se sisältää paljon kuparia, josta etanat eivät pidä ollenkaan. Mainitsemamme haittapuoli, että metalli lämpenee voimakkaasti, on apusi tässä tapauksessa. Toinen sänkyjen ongelma on jyrsijät, jotka voivat tuhota vihannekset ja kukat. Korotetut sängyt ja siten myös korotettu Corten -teräslevy voidaan sijoittaa ristikolla, jotta ne eivät pääse sisään.

Näin hoidat tomaatteja korotetuissa vuoteissa.

Corten -teräskorotettu sänky – oikea paikka

Corten -teräksestä korotetut sängyt eri korkeuksilla koristekasveille ja vihannespetille

Se, sallitaanko Corten -teräksestä valmistetun sängyn seistä aurinkoisessa paikassa, riippuu ennen kaikkea siitä, onko se eristetty. Muussa tapauksessa on parasta mukauttaa sijainti kasveihin, jotka haluat istuttaa siihen myöhemmin. Mutta paitsi puutarha itsessään sopii ihanteellisesti ruosteisen näköiselle korotetulle sängylle. Tällainen sänky voi tietysti seisoa myös terassilla ja jopa parvekkeella (huomioi paino!). Jos puutarhassa on kasvihuone, voit myös varustaa sen korotetuilla vuoteilla, mikä helpottaa puutarhanhoitoa. Corten -teräskorotettu sänky osoittautuu käytännölliseksi monille puutarhan alueille.

Rakenna itse corten -teräksinen sänky

Luo Cortenista valmistetut reunasängyt saadaksesi siistin ilmeen puutarhassa

Jos haluat rakentaa korotetun sängyn Corten -teräksestä itse, sinulla on useita vaihtoehtoja. Käytä klassista korotettua sänkyä, joka on valmistettu Corten -teräksestä, tai tee Corten -teräksestä valmistettu korotettu sänky mittatilaustyönä, jos haluat erikoismuotoja. Esimerkiksi kaarevat corten -teräspatjat ovat erittäin suosittuja. Nämä ovat reunusvuoteita, joiden korkeus on hieman matalampi kuin klassisen korotetun sängyn, ja jotka on erityisesti suunniteltu herättämään huomiota enemmän kuin tavalliset vuoteet.

Corten -teräksestä korotettu vuode puille yksityisen puunäytön edessä

Corten -teräskorotettu sänky on yhtä suosittu pyöreän muotoilun kanssa. Yleensä pyöreät sängyt ovat todellinen katseenvangitsija, mutta ne on istutettava tietyllä tavalla. Tässä artikkelissa saat selville, mitä kannattaa ottaa huomioon. Muuten sinulla on vapaa valinta. Korotetut vuoteet ovat mukautettavissa, mutta tarvitsevat tyhjennettävän lattian, jossa on sauma, jotta ylimääräinen vesi voi valua pois. Muuten vettä tulee, kun seuraavan kerran sataa enemmän, mikä puolestaan ​​johtaa juurimädään.

Mitä kerroksia?

Corten -teräksestä korotettu sänky pyöreä kahdella tasolla kauniita kukka -asetelmia varten

Ennen kuin asennat Corten -teräskorotetun sängyn, poista leikkuulauta ja täytä se soralla. Saat täydellisen vedenpoiston häiritsemättä ravinteiden vaihtoa puutarhan maaperän ja korotetun sängyn maaperän välillä. Tämän päälle voidaan jakaa kompostimateriaalia (hienonnettua materiaalia, pieniä oksia jne.), Minkä jälkeen seuraa kerros erityistä maaperää korotetuille vuoteille ja sitten kompostointimateriaali uudelleen. Täytä sitten sänky korkealaatuisella istutusmaalla.

Onko Corten -teräksestä valmistettu kerros myrkyllinen?

Corten -teräksinen korotettu sänky, joka on istutettu punaisella ruoholla taustana klassisille puutarhavuoteille

Koristeellinen sänky, tuoksuva yrttisänky, vihannespeti – kaiken voi istuttaa korotettuihin vuoteisiin. Ennen kaikkea puutarhurit, jotka haluavat kasvattaa syötäviä kasveja ruostumattomasta teräksestä valmistetussa sängyssä, tietysti kysyvät itseltään, voisiko materiaali olla haitallista. Ja tällainen usko todella leviää verkossa. Syynä tähän on se, että ruostumattomassa teräksessä on erilaisia ​​raskasmetalleja. Kuitenkin Corten -teräs on korotettu sänky ei myrkyllistä. Raskasmetallit ovat toisaalta ruostekerroksen alla. Toisaalta ne on sidottu metalliin niin, että sinä tai kasvit eivät ole suoraan alttiina niille. Jos et vieläkään ole varma: Samaa seostetta käytetään myös jokapäiväisissä taloustavaroissa, jotka on merkitty “ruostumattomalla teräksellä” – mukaan lukien ruokailuvälineet.

Korotetut vuoteet patinassa useilla tasoilla vihanneksille

Corten -teräksinen korotettu sänky, jossa on reunus, minimalistisessa puutarhassa

Matala corten -teräksinen korotettu sänky punaisella soralla minimalistisessa puutarhatyylissä

Yhdistä korotetut vuoteet mataliin vuoteisiin reunuksella

Moderni puutarhasuunnittelu korotetulla Corten -sängyllä ja sängyn reunalla, jotka on valmistettu ruostumattomasta teräksestä

Siirrettävät korotetut vuoteet pyörillä

Siirrettävä corten -teräskorotettu sänky terassiteräslevyille

Korkeat kylpyammeet ruostuneesta cortenista valmistetuille kukille

Corten kauhat parvekkeille ja pieniin puutarhoihin

Rakenna korotetut vuoteet läpäisevällä maaperällä, jotta vältytään vesiltä

Pieni sänky, jossa on pyöreät pelargoniat, jotka helpottavat kasvien hoitoa

Idea sisäänkäynti -alueelle, jossa on tyylikkäät Corten -altaat, joissa on pieniä puita

Pienet korotetut vuoteet patinassa ämpärien muodossa sisäänkäynnille

Rakenna korkeita corten -teräsvuoteita rinteitä varten

Idea korotetuille sängyille puutarhassa rinteellä, jossa on maanpeite

Tuki ja korotettu sänky ruostuneesta kauniista teräksestä

Corten -vuode on peitetty suojaritilällä

Rehevä puutarhaistutus korotettuihin vuoteisiin eri korkeuksilla

Kaarevat corten -sängynrunot vihanneksille ja muille puutarhakasveille sekä sorasta tehty puutarhapolku

Korotettu sänky Cortenista hyllyn muodossa vihreää yksityisyysnäyttöä varten terassilla

Korotetut sängyt eri tavalla hyllyjen muodossa yksityisyyden suojana terassille samanaikaisesti

Korotettu sänky aksenttina terassilla

Corten -teräksestä korotettu sänky, jossa puu korostaa modernia terassia, jossa on harmaat lattiapaneelit

Corten -teräksestä korotettu sänky ja penkki mukavalle istuimelle

Rakenna puutarhaan kornetusta teräksestä valmistettu sänky ja penkki

Kaareva reunusvuode

Corten -teräksinen korotettu sänky kaareva reunavuodeksi talon seinälle

Ruukkukasvit puutarhaan esillä Cortenissa

Corten -teräskorotettu sänky suojaa etanoilta ja jyrsijöiltä

Idea teräsreunalla korotetulle sängylle

Corten -sängyn reunus pensaskasveilla ja puulla

Istuta vihanneksia corten -teräsvuoteisiin

Helppo puutarhanhoito puutarhan korotettujen vuoteiden ansiosta

Osta pyöreä muotoinen Corten -teräksinen sänky

Luo kivipuutarha korotetulla Corten -sängyllä - punaiset aksentit harmaan julkisivun edessä

Korotetut vuoteet istutusmuotojen muodossa terasseille ja parvekkeille

Istuta kapea korotettu sänky, jossa on ruohoa puutarhaan, terassille tai parvekkeelle

Rakenna korotetut sängyt etanoita vastaan

Pyöreä corten nosti sängyt etupihalle, jossa on kivikkopuutarha

Previous Post
Luonnonkivi sisustuksessa – tiili, laatta tai laatta?
Next Post
DIY -kirjontakehyksen koristelu – käsitöitä kuivatuilla kukilla tai tuoreilla leikkokukilla ja -kasveilla