15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Mitkä kasvit suojaavat naapureita – ideoita pensaille, ruohoille, kiipeily- ja suojakasveille

Jokainen haluaa tietyn määrän yksityisyyttä puutarhassaan. Ne, jotka pitävät luonnollisuutta erittäin tärkeänä, valitsevat nopeasti elävät kasvit. Mutta mitä kasveja voit käyttää yksityisyyden suojana naapureillesi? Tila, kärsivällisyys, huolenpito, jonka olet valmis sietämään, ja tietysti lakisääteiset määräykset määräävät muun muassa oikean valinnan. Olemme koonneet muutamia vinkkejä ja kasveja, jotka voit istuttaa naapureidesi yksityisyysnäytöksi, jotta voit auttaa suunnittelussa ja valmistelussa.

Mitkä kasvit naapureiden yksityisyysnäytönä – mitkä ovat ohjeet?

Mitkä kasvit naapureiden yksityisyysnäytönä noudattavat liittovaltioiden ohjeita

“Puutarha on minun ja minun pitäisi pystyä tekemään siellä mitä haluan”, saatat ajatella nyt. Mutta näin ei ole ollenkaan. Naapureiden välisen rauhan säilyttämiseksi ja kaikkien majoittamiseksi lähes jokainen osavaltio on määritellyt tietyt määräykset, jotka on otettava huomioon ja joita on noudatettava yksityisyysnäyttöjä valittaessa. Loppujen lopuksi naapureiltasi ei saisi puuttua aurinko vain siksi, että yksityisyytesi kasvavat esimerkiksi liian korkealle. Et sinäkään pitäisi siitä! On myös parasta puhua naapurisi suunnitelmista ennen yksityisyyden suojausten ja vastaavien istuttamista.

Artikkelin lopussa on linkki luetteloon kaikista liittovaltioista ja niiden ohjeista. Mutta nyt tulemme kysymykseen “Mitkä kasvit sopivat yksityisyysnäytöiksi?”

Mikä istuttaa yksityisyysnäytön naapureille?

Mikä istuttaa yksityisyyden suojana naapureille luonnollisen puutarhan suunnittelua varten

Valikoima on tietysti erittäin suuri: puut, pensaat, pensaat, ruohot, kiipeilykasvit, joilla on jo aidat, ja erityisesti pensaskasvit ovat kaikki ihania. Minkä tyyppinen sen pitäisi olla, riippuu ennen kaikkea siitä, kuinka paljon aikaa haluat investoida ylläpitoon, pidätkö siitä ikivihreästä vai haluatko odottaa kukkia, onko kasveista luotava tiheä yksityisyysnäyttö vai onko tämä voi olla myös kevyempi. Valikoima sopivia ja erityisen suosittuja vaihtoehtoja löytyy alta.

 Yksityisyyden suoja ämpäri kanssa korte

Mikä istuttaa yksityisyyden suojana naapureille - korte (Equisetum japonicum) konttilaitoksena

Korte (Equisetum japonicum) on todella kaunis kasvi, jota käytetään yleisesti lammen suunnittelussa. Se kasvaa jopa 1,5 metrin korkeuteen, mikä on ihanteellinen yksityisyysnäytölle, jossa on kasveja, jos istutat sen kasvisäiliöön. Tämä on myös suositus puutarhalle, koska kasvi leviää hyvin nopeasti ja voi ottaa puutarhan hyvin nopeasti. Tällä tavalla istutetut kasvit sopivat täydellisesti terassille, koska silloin voit asettaa ruukut minne haluat ja käyttää ruukkukasveja yksityisyysnäytöinä juuri siellä, missä tarvitset niitä.

Jos haluat silti istuttaa kortin suoraan puutarhaan, harkitse juuriesteen, joka estää sen leviämisen. Istutusetäisyys on lajista riippuen 30-50 senttimetriä. Tämä tekee noin 3-5 kasvia neliömetriä kohti.

Luonnollinen yksityisyysnäyttö naapurille tujan kanssa

joka istuttaa yksityisyysnäytön naapureille - istuta elämänpuu (thuja) lisää yksityisyyttä

Niin sanottu elämän puu on todellinen klassikko pensaskasvien keskuudessa ja erittäin suosittu, koska se on paitsi helppo hoitaa myös kasvaa nopeasti. Suurin etu on se, että topiary ei ole ehdottoman välttämätön, mistä tietysti naapurisi pitävät. Jos kuitenkin arvostat leikattua pensasaitaa (säännöllinen karsiminen auttaa kasvamaan tiukasti), voit olla varma, että thuja sietää tämän karsimisen ilman ongelmia.

Thuja on klassikko puutarhan pensaskasvien joukossa

Nopeasti kasvavaa suojausta on kuitenkin lyhennettävä, jos osavaltiosi ohjeet sitä edellyttävät, koska tuja voi kasvaa jopa 20 metrin korkeuteen. Yhden metrin korkeat kasvit tarvitsevat 40-60 senttimetrin etäisyyden pensasaidan eteen ja taakse, suuret kasvit jopa 90 senttimetriin. Tarvittava etäisyys yksittäisten kasvien välillä vaihtelee 30 ja 50 cm välillä oston koosta ja tujan tyypistä riippuen. On parasta kysyä jälleenmyyjältäsi.

Mitkä kasvit sopivat edelleen naapureiden yksityisyyden suojaksi?

Sarvipuu kauniita pensasaitoja varten

Mikä istuttaa yksityisyyden suojana naapureille - Sarvipuu (Carpinus betulus) on itse asiassa puu

Sarvipuu (Carpinus betulus) on itse asiassa puu, joka voi tietysti seistä myös yksittäin. Kuitenkin tiheän lehtineen vuoksi se on myös erittäin suosittu pensasaidoille. Vaikka tämä kasvi ei ole ikivihreä, se ei silti menetä lehtiään talvella. Ne muuttuvat kuitenkin keltaisiksi syksyllä ja ruskeiksi talvella. Tämä kuitenkin riittää tarjoamaan riittävän yksityisyyden suojan myös kylmänä vuodenaikana.

Sarvipuu värjää lehtiä ja tarjoaa yksityisyyden suojaa joka vuosi

Yksityisyyden suojalaitos on erittäin vankka ja kykenee uudistumaan nopeasti. Puu voi nousta sijainnista ja maaperästä riippuen 10–20 metrin korkeuteen. Joten osavaltiosta riippuen sinun on todennäköisesti huolehdittava säännöllisestä karsimisesta paikallisten määräysten mukaisesti. Nämä puut istutetaan parhaiten yksityisyyden suojana syksyllä tai viimeistään maaliskuun lopussa. Metrissä on 3-5 kasvia.

Mikä istuttaa yksityisyysnäytön naapurilta – marjakuusi

Juusto (Taxus baccata) neuloilla helppoon hoitoon

Marjakuusi (Taxus baccata) tekee vaikutuksen kauniilla neuloillaan ja on myös yksi klassikoista. Joten jos kysyt itseltäsi, mitkä kasvit sopivat yksityisyydensuojaksi puutarhassa, saat toisen vastauksen tällä suojakasvilla. Sen lisäksi, että marjakuusi on helppohoitoinen ja kestävä, se tekee myös jotain hyvää linnuille, koska ne rakastavat piiloutumista ja pesimistä tiheiden oksien keskellä. Laita 5 kasvia metriä kohti. Jos marjakuusi on 80–100 cm korkea, riittää jopa 3 kasvia metriä kohti.

Kukkivat pensaat yksityisyyden suojana – kaunis hortensia

Mikä istuttaa yksityisyyden suojana naapureilta - Panicle hydrangea (Hydrangea paniculata) pensaiden suojaukseen

Jos haluat nauttia kukista, voit pitää vaikuttavaa hortensiaa yksityisyyden suojakasvina. Koska useimmat lajikkeet eivät kuitenkaan kasva tarpeeksi korkeiksi, sinun on selvitettävä etukäteen, mitkä kasvit sopivat naapureiden yksityisyysnäyttöön. Esimerkiksi panicle -hortensiat (Hydrangea paniculata) ovat hyvä valinta, jos haluat pensaan yksityisyyden suojaksi, koska ne voivat kasvaa jopa 2 metrin korkeuteen. Jos leikkaat takaisin, et vaaranna kukkien runsauden vähentämistä tällä lajikkeella.

Suurissa puutarhoissa nämä pensaat voidaan yhdistää myös muihin kasveihin naapureiden yksityisyysnäytöksi – taustalla esimerkiksi ikivihreä tai muu korkea pensasaita ja kauniita ruohoja hortensioiden edessä. Se näyttää paljon monipuolisemmalta ja kauniimmalta. Koska panicle -hortensiat kasvavat melko korkeiksi ja leveiksi, ne tarvitsevat myös suuremman etäisyyden toisistaan. Tämän ei pitäisi olla alle metri, jos käytät holkkeja yksityisyysnäytönä.

Ruohot yksityisyysnäytönä – elefanttiruoho

Valitse ruoho yksityisyyttä suojaaviksi kasveiksi - norsuheinä (Miscanthus x giganteus) kasvaa erittäin korkealle ja suojaa uteliailta katseilta

Mietitkö, mitkä kasvit sopivat yksityisnäyttöön naapureiltasi? Entä kauniit ruohot? Ruohot ovat erityisen suosittuja modernissa puutarhasuunnittelussa, koska ne näyttävät tyylikkäiltä, ​​mutta ne myös lisäävät tekstuuria ja usein väriä puutarhaan. Onneksi on myös paljon korkeita ruohoja, joiden avulla voit luoda yksityisyysnäytön naapureillesi. Elefanttiruoho (Miscanthus x giganteus), jota kutsutaan myös kiinalaiseksi ruokoksi, on yksi niistä.

Se voi kasvaa jopa 3 metrin korkeuteen ja jopa koristaa puutarhan kauniin keltaisena syksyllä. Kestävä kasvi rakastaa kosteutta ja on siksi ihanteellinen yksityisyysnäytölle puutarhalammessa tai uima -altaalla. Jos ruohoa kastellaan riittävästi, se voi koristaa myös muita alueita. Suunnittele vähintään metrin istutusetäisyys. Vielä parempi olisi 1,5.

Puutarha, jossa on yksityisyysnäytöt, mitkä kasvit sopivat – istuta kirsikkalaakeri

Kirsikkalaakeri (Prunus laurocerasus) tarjoaa rehevän yksityisyyden suojan terassille ja puutarhaan

Kirsikkalaakeri (Prunus laurocerasus) on myös ikivihreä kasvi. Joten jos todella haluat ikivihreitä pensaskasveja, teet hyvän valinnan. Tämän kasvin lehdet ovat erityisen kauniita katsomaan niiden kiillon vuoksi, eikä ole yllättävää, että ne ovat yksi suosituimmista suojakasveista. Monet lajikkeet, joista voit valita, ovat helppohoitoisia ja nopeasti kasvavia, mikä on toinen suuri etu. Nämä näytteet voivat olla jopa kolme metriä korkeita.

Laurenkirsikan kukka ja kiiltävät lehdet tekevät pensasaidasta erityisen kauniin

Sinun on pidettävä 40-60 senttimetrin etäisyys aidoista, katoksista, kesämökeistä ja muista puutarhan elementeistä. On myös erityisen korkeasti kasvavia lajikkeita, joille suositellaan jopa 90 senttimetriä. Suojan yksittäisten kasvien välinen istutusetäisyys riippuu myös suurimmasta kasvukorkeudesta. Korkeintaan 1 metriä korkeille kasveille 3 kappaletta per metri ovat ihanteellisia, kun taas 2,5 metrin näytteille istutetaan vain yksi kasvi metriä kohti.

Mitä kasveja käytetään yksityisyyden suojana naapureille – luettelo kasvien etäisyydestä korkeuden mukaan:

  • 3 kasvia per metri: 80-100 cm
  • 2,5 kasvi per metri: 100-125 cm
  • 2 kasvi per metri: 125-225 cm
  • 1,5 kasveja metriä kohti 225-250 cm
  • 1 kasvi per metri: 250-350 cm

Kiipeilykasveja yksityisyyden suojana – wisteria

Wisteria (Wisteria sinensis) on kiipeilykasvi ja tarvitsee kiipeilyapua

Kiipeilykasvit sopivat yksityisyysnäytöiksi, jos niille annetaan tarvittavaa tukea. Tämä voi olla olemassa oleva aita tai erityinen kiipeilyapu. Kuinka vakaa tämä on, riippuu tietysti laitoksesta ja sen korkeudesta. Erittäin suosittu ja epäilemättä yksi kauneimmista kasveista on wisteria (Wisteria sinensis), joka kukkii sinivioletilla toukokuun ja kesäkuun välillä, mutta on myös kaunis katsella vihreillä lehdillään loppuvuoden aikana.

Laburnum tai valkoinen sade vaihtoehtona tai yhdistelmänä wisterialle yksityisyyden suojaamiseksi

Wisteriasta voi tulla erittäin vankka ja suuri, joten on tärkeää, että säleikkö on riittävän vakaa. Riippuen siitä, kuinka suuren alueen haluat seuloa, puutarhan kasvi voi riittää myös yksityisyyden suojaksi. Muussa tapauksessa suositellaan 3-5 metrin istutusetäisyyttä. Mitkä kasvit sopivat naapurin yksityisnäytöksi, jos haluat eri värin tai haluat yhdistää useita? Entä kultainen sade tai valkoinen sade?

Mikä kasvi sopii varjostimen yksityisyyden suojaksi?

Anna muratin kasvaa ketjun aidalla tai muulla kiipeilyapulla

Ivy on myös kaunis kiipeilykasvi, joka on täydellinen, jos etsit ikivihreitä kasveja puutarhan suunnittelun täydentämiseksi yksityisyysnäytöllä. Hyvin varjoiset alueet puutarhassa ovat suuri haaste, ja jos etsit oikeaa yksityisyysnäyttöä tällaiselle alueelle, valinta on suhteellisen pieni. Sitten muratti voi olla hyvä ratkaisu yksityisyysnäytönä. Toinen etu on, että se ei tarvitse paljon tilaa kasvaa, koska se muuttuu vain muutaman tuuman leveäksi.

Istuta muratti pensasaidan sijasta saadaksesi luonnollisen ilmeen puutarhassa tai etupihalla

Kiipeilyapua tarvitaan, jotta muratti voi kasvaa ylöspäin. Aina silloin tällöin sinun on autettava sitä sitomalla versot tukeen niin, että se pysyy tuella eikä leviä millään muulla tavalla. Muratti on myös leikattava säännöllisesti. Eri suuntiin leviävät versot katkaistaan. Tämä on tietysti erityisen tärkeää naapureiden kannalta. Suosittelemme neljää kasvia metriä kohti.

Mikä istuttaa yksityisyysnäytön naapureille – bambu yksityisyysnäytönä

Bambu kasvaa nopeasti ja on helppo hoitaa - ihanteelliset kasvit pensasaidalle

Yksityisyysnäyttö, joka on valmistettu bambusta, joka on ruohoa, ei ole uutuus, mutta sen suosio kasvaa jatkuvasti. Erityisesti sateenvarjon bambu (Fargesia murielae) on hyvä valinta, koska se on vankka ja kestävä. Tämän tyyppinen bambu voi kasvaa jopa 3 metriä korkeaksi. Joten jos kysyt itseltäsi, mitkä kasvit sopivat yksityisyysnäytöiksi terassille ja puutarhaan, saat toisen vastauksen. Tämä bambu on myös loistava valinta, jos etsit nopeasti kasvavaa kasvia.

Jos bambukasvi seisoo yksin, 60-80 cm: n etäisyys ympärillä on ihanteellinen. Suojakasvina etäisyys voi olla myös lyhyempi, jotta tiheä kasvu on mahdollista. Sitten voit istuttaa yksittäiset kasvit 35-40 cm: n välein.

Istuta sateenvarjo bambu (Fargesia murielae) sänkyyn tai kylpyammeeseen

Ohjeet eri liittovaltioista.

Previous Post
Vihannesten kerääminen omasta puutarhasta: hyödyllisiä vinkkejä aloittelijoille
Next Post
Hula Hoop Fitness: Ohjeet ja parhaat harjoitukset hoikalle vyötärölle!