15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kukkivat pensaat – tilavat pensaat koristavat puutarhaa

kukkivat pensaat varpunen-kukinto-valkoinen-vaaleanpunainen-luonto-spektaakkeli

Pensaspensaat ovat yhä suositumpia. Ne ovat ensimmäinen valinta paitsi kokeneille harrastajapuutarhureille myös aloittelijoille helpon ylläpidon vuoksi. Lajikkeesta riippuen houkutteleva pensas kukkii joko keväällä tai kesällä ja syksyllä sekä valkoisten tai punaisten kukkien väreissä ja kukintojen muoto ja koko on erilainen jokaisella lajilla. Joskus pensas ilahduttaa silmää toisella kukalla vuoden kuluttua siitä, kun se on haalistunut ensimmäistä kertaa. Spiraea as kukkivat pensaat et voi mennä pieleen.

Kukkivat pensaat jokaiseen puutarhaan

kukkivat pensaat valkoinen-kukkiva-bed-muoto-spierstrauch

Koska ne kukkivat eri aikoina, useita yksilöitä voidaan yhdistää toisiinsa puutarhassa. Näin saat puutarhasuunnittelun, jolla taat pysyvän kukinnan. Ne ovat täydellinen valinta ulkotilojen viherryttämiseen, ja uusia lajikkeita kasvatetaan aina. Eri koot mahdollistavat tilavien pensaiden valitsemisen kukkiviksi pensaiksi sekä pieneen että suureen puutarhaan.

Kukkivat pensaat – oikea paikka

kukkivat pensaat vaaleanpunainen-inspiraatio-japanilainen-tikanpunainen

Pensaspensaat pitävät parempana paikkaa keskellä aurinkoa. Mutta hän tuntee olonsa hyväksi myös osittain varjossa. Maaperän tulisi olla runsaasti ravinteita ja kastelun tulisi olla kohtuullista. Jos unohdat kastella pensasta, sinun ei tarvitse huolehtia, koska Spiraea tulee hyvin toimeen myös kuivien aikojen kanssa. Tässä artikkelissa haluamme esitellä sinulle joitain suosittuja ja kauniita erilaisia ​​pensaita kukkivina pensaina, jotta voit tehdä oikean valinnan puutarhaan.

Loisto -spar (Spiraea vanhouttei)

kukkivat pensaat-spiraea-vanhouttei-huebsch-deco-garden-aloittelijat

Upeaa sparraa kutsutaan myös hedge spariksi. Syynä tähän on se, että se voidaan muodostaa ihanasti suojaksi ja myös usein istuttaa tätä tarkoitusta varten. Tämä lajike saavuttaa 1,50–1,80 metrin korkeuden ja kukkii toukokuusta kesäkuuhun. Upeilla varpusilla kukkivina pensaina on herkkiä, valkoisia kukkia, jotka ovat levinneet koko pensaalle. Ne näyttävät erittäin kauniilta puutarhassa yksittäisenä kasvina sekä ryhmissä.

Luumulehtinen Spierstrauch (Spiraea prunifolia)

kukkivat pensaat luumumainen-varpunen-spiraea-prunifolia-idea

Jos loisto on liian pieni sinulle, voit myös valita, mikä on luultavasti suurin edustaja keväällä kukkivista yksilöistä. Tarkoitetaan luumulehtistä harvapensasta tai myös luumulehtistä pensaikkoa. Tämä johtuu siitä, että se on jopa 2,5 metriä korkea. Kukkien muoto eroaa myös yllä olevasta tyypistä ja muistuttaa ruusujen kukkia.

Morsiamen keihäät (Spiraea arguta)

kukkivat-pensaat-spirea-arguta-vinkit-hoito-aurinko

Morsiamen sparra kukkivina pensaina on hyvin samanlainen kuin upea spar. Oksissa on myös valkoisia kukkia, mutta niin paljon, että jotkut niistä roikkuvat maahan painon vuoksi. Kukinta alkaa kuitenkin hieman myöhemmin, nimittäin kesäkuussa. Lehdet ovat myös muodoltaan pidempiä. Tämän tyyppisten spar -pensaiden erikoisuus on, että nuoret oksat ovat väriltään punaisia. Tämä luo houkuttelevan värikontrastin.

Kevätsirpa (Spiraea thunbergii)

kukkivat-pensaat-thunbergii-kevät-kesä-oksat-kukkivat

Kuten nimestä voi päätellä, kevätsirpa on jälleen pensas, joka kukkii keväällä loppua kohti. Oksat, jotka ovat rehevästi kukkien peitossa, seisovat pystyssä ja antavat vaikutelman, että pensaalla ei ole lehtiä. Kevään keihäät kukkivina pensaina ovat yksinkertaisesti ihanan kauniita kukinnan aikana.

Japanilainen keihään pensas (Spiraea japonica)

kukkivat-pensaat-spiraea-japonica-magic-matto-koristepensas

Tämä lajike tarjoaa erilaisia ​​vaihtoehtoja. Niille on ominaista enimmäkseen matala korkeus, mikä tekee niistä täydellisiä puutarhapolkujen koristeluun. Laske korkeus 30-50 cm. ”Pikku prinsessa” on erityisen suosittu vaaleanpunaisten kukintojen ja vihreiden lehtien ansiosta. “Kultainen prinsessa” on mielenkiintoinen, kellertävä lehtien väri, kun taas kukat ovat vaaleanpunaisia.

Kukkivat pensaat – Goldflame

kukkivat pensaat kultainen liekki-lehdet-keltainen-punainen-puutarhan suunnittelu

“Goldflame” -lajikkeella on myös epätavallinen lehtien väri. Nämä ovat kirkkaan keltaisia ​​ja muuttuvat hitaasti punaisiksi, joten kuten nimestä voi päätellä, ne muistuttavat liekkejä. Goldflame -kukat ovat jälleen vaaleanpunaisia, mutta ne voivat myös vaikuttaa voimakkaasti punaisina. Niin kutsutut “Crispa” -lajikkeet kukkivina pensaina tekevät vaikutuksen persikanvärisillä kukinnoillaan.

Keihään pensaat “Alba” ja “Albiflora”

kukkivat pensaat-pieni-alba-japanilainen-varpunen-valkoinen

Japanilainen varpunen tarjoaa myös vaihtoehtoja klassisilla valkoisilla kukilla. Näitä ovat “Alba” ja “Albiflora”. Tämäntyyppisiä pensaita voidaan kannustaa tuottamaan uusia kukintoja. Tätä varten haalistuvat kukat on leikattava välittömästi.

Japanilainen kainalo pensas “Anthony Waterer”

kukkivat pensaat-anthony-waterer-vaaleanpunaiset-värit-hobbygaertner

Japanilainen tilava pensas tarjoaa luonnollisesti myös suurempia muunnelmia. Tämä sisältää myös niin kutsutun “Anthony Watererin”, joka saavuttaa 1-1,5 metrin korkeuden, mutta joka voidaan myös pienentää säännöllisellä leikkauksella. Vaikka tämän lajikkeen lehdet ovat kirkkaan vihreitä, kukat ovat vaaleanpunaisia ​​ja näkyvät heinäkuusta. “Rose Superb”, jonka korkeus on 1,50 metriä, ilahduttaa jälleen vaaleanpunaisilla kukilla ja “Fastigiata” valkoisella ja suuremmalla, jotka eivät peitä oksia aivan yhtä rehevästi. Jälkimmäinen on jopa 1,80 metriä korkea.

Männänvarras (Spiraea billardi)

kukkivat-pensaat-spirea-billardi-kartio-muoto-blueten-vihreät lehdet

Männänvarras on yksi korkeimmista lajikkeista. Kahden metrin korkeudessa se on paras istuttaa kukkapenkkien takaosa tai seinien koristelu. Vaaleanpunaiset kukat ylittävät yleensä mainitut kaksi metriä ja leikataan pois, kun ne ovat haalistuneet kauniin ulkonäön säilyttämiseksi. Maissintähkä kukkivina pensaina on erittäin vaatimaton ja pärjää myös huonosti ravinteiden ja kuivan maaperän kanssa.

Douglas Spierstrauch (Spiraea douglasii)

Kukkivat pensaat-spirea-douglasii-vaaleanpunaiset-korkeat varput-julkisivut

Tämä lajike on hyvin samanlainen kuin männänhela. Tämän tilavan pensaan lehdet ovat soikeita. Molemmat lajikkeet kukkivat samaan aikaan vuodesta kesäkuun ja syyskuun välillä. Kukissa on myös erittäin paljon yhtäläisyyksiä. Molemmat kopiot voidaan yhdistää keskenään.

Previous Post
Nest Designsin rannalla sijaitseva välimerellinen huoneisto
Next Post
Hula Hoop Fitness: Ohjeet ja parhaat harjoitukset hoikalle vyötärölle!