15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Etupihan suunnittelu soralla: kuvia, ideoita ja vinkkejä helppohoitoiseen sorapuutarhaan

Eikö sinulla ole koskaan tarpeeksi aikaa hoitaa etupihaa ja takapihaa? Puutarhanhoito ei ole helppoa ja voi olla todella uuvuttavaa. Jotta sinulla olisi enemmän aikaa rentoutua raikkaassa ilmassa ja ihailla puutarhaasi, voit yrittää luoda helposti hoidettavan etupihan. Tämä tarkoittaa: pieniä nurmikoita tai ei lainkaan, vähemmän kasveja ja enemmän rakennetta. Ja tämä voidaan saavuttaa erittäin helposti suunnittelemalla etupiha soralla. Mitä kannattaa huomioida sekä monia inspiroivia ideoita ja kuvia, löydät artikkelistamme.

Etupihan suunnittelu soralla: mikä puhuu sen puolesta?

Pieni etupiha, jossa soraa ja helppohoitoisia kasveja

Jos etsit vaihtoehtoa etupihan vihreälle nurmikolle, harkitse soraa nykyaikaiseen, helposti ylläpidettävään maisemaan. Heti kun vaihdat nurmikon sora -maisemaan, ei ole tarvetta jatkuvaan huoltoon, kuten kasteluun, leikkaamiseen ja lannoitukseen. Tämä tarkoittaa sitä, että rikkaruohot ja torjunta -aineiden käyttö ovat menneisyyttä. Veden ja kemikaalien kulutuksen vähentäminen hyödyttää ympäristöä erityisesti kuivina kesäkuukausina. Lisäksi etupiha-maisema näyttää hyvin hoidetulta ilman kaikkea vaivaa.

Suunnittele etupiha soralla ja kasvien pensailla

Joten jos olet päättänyt suunnitella etupihan soralla, voit luottaa moniin etuihin. Tässä ovat tärkeimmät yhdellä silmäyksellä:

 • Sorapuutarha on helppohoitoinen ja näyttää hyvin hoidetulta myös pienellä vaivalla
 • Moderni ulkoasu etupihalle
 • Sopii kaikkiin puutarhatyyleihin
 • Sora on halvempaa lattianpäällysteenä verrattuna päällystykseen
 • Sorakerros tasapainottaa sängyn lämpötilan vaihtelut ja säilyttää maaperän kosteuden kesällä
 • Jos se on asennettu oikein, rikkaruohojen kanssa ei ole ongelmia

Sorapuutarhan haitat

Vinkkejä ja ideoita etupihan suunnitteluun soralla ja kasveilla

Ennen kuin yrität suunnitella puutarhaa soralla, sinun on ensin selvitettävä paikalliset rakennusmääräykset. Joissakin liittovaltioissa sorapuutarhat ovat jopa kiellettyjä tai kiellettyjä. Ainakin silloin, kun kasveja ei käytetty lainkaan tai vain muutamia. Koska sorapuutarha, joka koostuu yksinomaan kivistä, murskatusta kivestä ja sorasta ilman kasvillisuutta, voi olla ongelmallista ekologisesta näkökulmasta. Joten mitkä ovat puutarhan suunnittelun haitat, joissa kivillä ja soralla on päärooli?

Sorapuutarha talon edessä ilman kasveja.

Tässä on yleiskatsaus:

 • Sorapuutarhat eivät tarjoa ruokaa tai suojaa pienille eläimille ja hyönteisille.
 • Kivet kuumenevat voimakkaasti kesällä.
 • Sora ja sora lisäävät autojen melua.
 • Ilman kasveja etupihan pölyä ei suodateta.
 • Maaperän hedelmällisyys heikkenee.

Saanko suunnitella etupihan soralla?

Etupiha, jossa on soraa ja mukulakiviä sekä kasveja

Vaikka puutarhan muotoilu soralla näyttää helpolta hoidetulta ja rakenteelliselta, se ei ole sallittu kaikkialla. Esimerkiksi Baden-Württembergissä ja Sachsen-Anhaltissa on luonnonsuojelulain mukaan sorakerrosten täydellinen kielto. Muut liittovaltiot viittaavat osavaltion rakennusmääräyksiin, mutta aikovat ottaa tällaisen kiellon käyttöön lähitulevaisuudessa. Kuitenkin missä olosuhteissa sorapuutarhan rakentaminen on sallittua?

Suunnittele etupiha rinteelle soralla ja ruoholla

Kivi- tai sorapuutarhoja, joissa on riittävästi kasveja, ei oteta huomioon sorapuutarhojen määritelmässä ja ne jätetään kiellon ulkopuolelle. Joten jos haluat, että etupiha on helppo hoitaa soralla, sinun on ehdottomasti käytettävä istutusta.

Sora -etupiha – kuvia ja ideoita inspiraationa

Zen -puutarha soralla luo etupihan

Soran ja kasvien yhdistelmä näyttää modernilta ja hyvin hoidetulta etupihalla. Täältä löydät hienoja ideoita, jotka kuvaavat etupihan suunnittelua soralla ja sopivalla istutuksella.

Suunnittele etupiha soralla ja ruoholla

Etupuutarha, jossa on ideoita ja vinkkejä soran suunnittelusta

Soran ja ruohon yhdistelmä on loistava ratkaisu kaikille, jotka haluavat helppohoitoisen puutarhan. Koristekasvit vaativat huomattavasti vähemmän hoitoa kuin monivuotiset kasvit ja pensaat ja näyttävät silti erittäin kauniilta. Tämä mahdollistaa etupihan suunnittelun minimalistisella tavalla ilman, että sinun tarvitsee tehdä ilman kasveja.

Suunnittele etupiha soralla ja ruoholla

Kauneimpia koristekasveja, jotka muodostavat hyvän kumppanuuden soran kanssa, ovat mm. Sinilanka, hyttynenruoho, vuoristoheinä ja sinikaura..

Mitä kasveja sorapuutarhaan?

Soraa etupihan ideoita suunnitteluun ja istutukseen

Sorapuutarhassa viljellään pääasiassa kasveja, jotka kestävät köyhää, ravinteita köyhää maaperää. Heinien lisäksi niihin kuuluu myös kuivuutta rakastavia lajeja, kuten sedum (sedum) ja houseleek (Sempervivum). Nämä kasvit piristävät etupihaa soralla ja ovat myös erittäin helppohoitoisia ja vaatimattomia.

Suunnittele etupiha soralla ja kuorimallalla

Puutarha -idea etupihalle, jossa on soraa ja kuorimultaa

Soran lisäksi multaa pidetään nyt toisena suosituna vaihtoehtona etupihan suunnittelussa. Kuorimultti on erittäin koristeellinen ja sitä voidaan käyttää puutarhan eri alueiden kaunistamiseen. Sen käyttö ei kuitenkaan rajoitu pelkästään koristeellisiin toimintoihin.

Soran etupuutarhat luovat kaarevan sorapolun

Puutarhan luonnollinen multaa tarjoaa myös joitain etuja. Tämä estää rikkaruohoja esimerkiksi sängyissä, ja se sopii myös varjoisan etupihan multaamiseen pohjoispuolella.

Etupihan muotoilu soralla, kun se on sallittua

Yhdessä soran ja erilaisten kasvien kanssa kuorimultti näyttää parhaalta etupihalla. Luodaan upeita värikontrasteja, ja voit harkita alkuperäistä puutarhasuunnittelua, jos suunnittelet erilaisia ​​alueita soralla ja multaa.

Moderni ja silti luonnollinen: etupiha, jossa on soraa ja nurmikkoa

Ideoita etupihalle, jossa on soraa ja nurmikkoa

Jos haluat vain antaa etupihalle modernin ilmeen, voit käyttää soraa erityisesti tähän tarkoitukseen. Mausta sillä vain vuoteet tai luo koristeellinen reunus nurmikolle. Vihreän nurmikon ja pienten kivien välinen kontrasti luo etupihalle kauniita värikkäitä aksentteja.

Suunnittele etupiha, jossa on soraa ja nurmikkoa

Voit myös käyttää sorasänkyä esittelemään puuta etupihalla.

Luo sorapolku etupihalle

Sorainen puutarhapolku yhdistettynä kuorimultaan

Klassinen puutarhan suunnittelu kivillä on sorapolku. Tämä vaihtoehto on huomattavasti halvempi kuin päällystyskivien asettaminen ja näyttää myös erittäin romanttiselta. Jos haluat luoda sorapolun etupihalle, sinun on ensin kaivettava osa polun lattiasta ja asetettava sorakerros soran alle. Tämä tekee puutarhapolusta vakaamman. Sen päälle asetetaan myös rikkaruoho fleece ja sora levitetään sen päälle.

Suunnittele soraa sisältäviä etupuutarhoja puisilla askellevyillä

Sora on suosittu myös etupihan lattiapäällysteenä. Pienet kivet voidaan yhdistää eri materiaaleihin, kuten puuhun ja luonnonkiveen, esimerkiksi kauniiden puutarhapolkujen suunnitteluun.

Previous Post
Nest Designsin rannalla sijaitseva välimerellinen huoneisto
Next Post
Hula Hoop Fitness: Ohjeet ja parhaat harjoitukset hoikalle vyötärölle!